Şimdi Ara

Aracın pert olduğunu söyleyerek sattık,alıcı şimdi sorun çıkartıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
5.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar.Olay biraz uzun ama umarım sıkmadan anlatabilmişimdir.

Bundan yaklaşık 1 yıl önce kuzenim 2006 opel astra twinport otomatik 1.6 lpg li araç satın aldı.Daha doğrusu kendisi arabalardan pek anlamadığı ve zamanı olmadığı için kayınpederinin bulduğu bir arabayı aldı.Güya bu adamda kayınpederinin tanıdığıydı,fakat adama nerdeyse komple boyalı pert kayıtlı arabayı 2 parça boyalı diye satmışlar.

Aldığımız zaman araç meğer trafikten çekilmiş pert olduğu için,alım sırasında tekrar trafiğe tescil edildi,muayene sokuldu.Bu işlemler pert aracın sonrasında tekrar trafiğe çıkması için yapılması gereken işlemlermiş.Satıcı amcamızı,sahibi yurt dışında,vergi falan ödememek için trafikten çektirmiş diyerek kandırmış.Tabi biz sonra öğreniyoruz bütün mevzuyu.Tescil,muayene,lpg nin işlenmesi derken 25500 tl ye aldığımız araba,bu işlemlerle birlikte 26000 tl yi geçti.

Arabayı aldıktan sonra kuzenimin bir süre sonra şikayetleri başladı,yolda sık sık arıza lambaları yanıyormuş,en vahimide giderken ön tampon düşmüş.Şüphelenip arızayı servise göstermek istemiş,ve tüm olay tabiki bundan sonra başlıyor.Araç büyük kaza geçirmiş,serviste kaydı var.Sonra araştırmaya koyulmuş ve pert kayıtlı olduğunuda öğrenmiş.Arabadan çok soğudu sonrasında ve tekrar satılması için Ankara'ya getirdi.Hemen hemen 1 yıl boyunca her hafta pazara çekildi ama satılamadı.Tabi pazara her giriş 15 tl,gitgel yakıt masrafı derken maliyetide çok fazlalaştı.Kendisinin yine vakti olmadığı için bu işlerle kardeşi ilgilendi(kendisi astsubay,yılın 6 ayı Yüksekova'da görev yapıyor,ve bu görevden kazandığı paralarla aldı bu arabayı).Kardeşine bazı pazar günleri bende eşlik ettim,gide gele birkaç galericiyle samimi olduk,arabayı artık haftaiçi onların dükkanına bırakıyordu.

Derken geçen hafta araca müşteri çıktı,20500 tl ye anlaşmışlar,zarar 6 bin tl den fazla,satarkende tabiki araçta ne var ne yok söylüyoruz,boyalarınhasar kaydını falan.Üstelik alıcıyada tramerde ağır hasar kaydı olduğunu bilerek aldığına dair bir kağıtta imzalattık.Yani alıcı aracın durumunu bilerek aldı.Ama dün benim kuzeni bir avukata aratmış,pert araç satmışsınız bu arabayı alıp parayı geri vermek zorundasınız demiş avukat.Kuzenimde dalavere çevirmediklerini,hasarlı olduğunu bildiğine dairde bir kağıt imzalattıklarını söylemiş.Nüshanın biri bizde,birinide alıcıya vermişler.Sizce bundan sonra ne olur,bizim içimiz rahat fakat mahkemeye vereceklerini söylemiş karşı taraf,bizim alehimize bir durum olur mu?

• mahkemeden birşey çıkmaz .. içiniz rahat olsun ki zaten alacak adama bunu söyleyip kağıt imzalatmışsınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: swat882

mahkemeden birşey çıkmaz .. içiniz rahat olsun ki zaten alacak adama bunu söyleyip kağıt imzalatmışsınız...
    Islak imzalı bildirim var.

Problem yok.

Var aslında, alıcı problemli.

Ne insanlar var, içine sinmiyor, niye alıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KoLCu_

Problem yok.

Alıntıları Göster
    Heleki elinizde ıslak imzalı belge varsa istediği davayı açabilir size.Kaybetceği garanti daha sonrasında sizde ona manevi tazminat davası açarsınız yok yere psikolojimi bozdu diye

• quote:

Orijinalden alıntı: _KoLCu_

Problem yok.

Alıntıları Göster
    sıkıysa açsın bakalım davayı ne oluyor. iş mahkemeyi kandırmaya fala kadara gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akustik

sıkıysa açsın bakalım davayı ne oluyor. iş mahkemeyi kandırmaya fala kadara gider.

Alıntıları Göster
    bir heyecanla gider pert de olsa ucuz der alır eve gelir eş dost akraba manyakmısın naptın der, morali bozulur aracı geri vermek ister işte bütün mesele bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayrul52

bir heyecanla gider pert de olsa ucuz der alır eve gelir eş dost akraba manyakmısın naptın der, morali bozulur aracı geri vermek ister işte bütün mesele bu.

Alıntıları Göster
    noter satışı zaten imzalattığınız kağıdın noter ile tasdiklenmiş halidir.versin mahkemeye bi sıkıntı olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ototube

noter satışı zaten imzalattığınız kağıdın noter ile tasdiklenmiş halidir.versin mahkemeye bi sıkıntı olmaz.

Alıntıları Göster
    bir şey çıkmaz. kafanıza takmayın. arabadan kurtulöuşsunuz ama derdi daha bitmemiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: U39770434

bir şey çıkmaz. kafanıza takmayın. arabadan kurtulöuşsunuz ama derdi daha bitmemiş.

Alıntıları Göster
    bence adama diyinki kardeş lütfen bize dava aç.dava düşsün manevi tazminat davası aç psikolojim bozuldude avukat mahkeme masraflarını kitle herife.bide gelen 3-5 bin lira ile arkaşlarını dostlarına yemek ısmarla.bi 100 lükte bu öğrenci kardeşine verirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: labidu

bence adama diyinki kardeş lütfen bize dava aç.dava düşsün manevi tazminat davası aç psikolojim bozuldude avukat mahkeme masraflarını kitle herife.bide gelen 3-5 bin lira ile arkaşlarını dostlarına yemek ısmarla.bi 100 lükte bu öğrenci kardeşine verirsin

Alıntıları Göster
    siz araçta pert kaydi vardir dediniz mi ? ( demek zorunda da degilsiniz noter sözleşmesi yeterli ; noter sözleşmesi derki aracın herşeyini inceledim baktim ne çıkarsa kabulumdür bu 2. el araci şasi nosu şu motor nosu bu olan bu model araci kendi rizamla severek evlendim :) pardon aliyorum zorunlu trafik sigortasini vakit kaybetmeden yaptiracagim anlamina geliyor ) agır hasar başka pert kaydı başka ..!

imzalattıgınız evragı taratip yükleyebilirmisiniz isim araç plaka vs kapatabilirsiniz .

• Birsey olmaz diyoruz ama burasi Türkiye hatirlatayim burda hersey tersine isler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

siz araçta pert kaydi vardir dediniz mi ? ( demek zorunda da degilsiniz noter sözleşmesi yeterli ; noter sözleşmesi derki aracın herşeyini inceledim baktim ne çıkarsa kabulumdür bu 2. el araci şasi nosu şu motor nosu bu olan bu model araci kendi rizamla severek evlendim :) pardon aliyorum zorunlu trafik sigortasini vakit kaybetmeden yaptiracagim anlamina geliyor ) agır hasar başka pert kaydı başka ..!

imzalattıgınız evragı taratip yükleyebilirmisiniz isim araç plaka vs kapatabilirsiniz .

Satım esnasında ben orada değildim,kuzenimin telefonda anlattığı kadarıyla olaya vakıfım.Tabiki alıcıya durum belirtilmiş.Zaten piyasası 25-26 arasında olan arabayı(araç h kasa astra bu arada) 20 bine alıyorsa durumu bilerek aldığını farzediyorum.Evrağıda okuyup imzalamış zaten.

Araç 5664 ten sorgulandığında ağır hasarlı mesajı geliyor,tutar yazmıyor,pert yazısı yok fakat ama bu ifade öğrendiğimiz kadarıyla zaten pert demek.

İmzalanan belgede aracın tramer kayıtlarında ağır hasarlı olduğunu bilerek alıyorum gibi ibare varmış.Evrağın bizdeki örneği galericilerin arşivinde,dün kuzenim fakslamalarını istemiş,onlarda göndermiş.Eğer sorun olursa direk orjinalinide alabiliriz.

Cevaplayan arkadaşlara da teşekkür ediyorum,zaten evrağa güvendiğimizden benim içim rahat ama kuzenim biraz huzursuz olmuş.Tabi abisinin olaydan haberi bile yok,zaten sinirleri çok gergin,dağ başında adam boyu kar içinde görev yaptığına mı yansın,görevde kazandığı parayla aldığı arabadan 6 bin liradan fazla zarar ettiğine mi yansın,bir de bu durum..canı sıkılmasın diye hiç bahsetmedik bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: oznk40

quote:

Satım esnasında ben orada değildim,kuzenimin telefonda anlattığı kadarıyla olaya vakıfım.Tabiki alıcıya durum belirtilmiş.Zaten piyasası 25-26 arasında olan arabayı(araç h kasa astra bu arada) 20 bine alıyorsa durumu bilerek aldığını farzediyorum.Evrağıda okuyup imzalamış zaten.

Araç 5664 ten sorgulandığında ağır hasarlı mesajı geliyor,tutar yazmıyor,pert yazısı yok fakat ama bu ifade öğrendiğimiz kadarıyla zaten pert demek.

İmzalanan belgede aracın tramer kayıtlarında ağır hasarlı olduğunu bilerek alıyorum gibi ibare varmış.Evrağın bizdeki örneği galericilerin arşivinde,dün kuzenim fakslamalarını istemiş,onlarda göndermiş.Eğer sorun olursa direk orjinalinide alabiliriz.

Cevaplayan arkadaşlara da teşekkür ediyorum,zaten evrağa güvendiğimizden benim içim rahat ama kuzenim biraz huzursuz olmuş.Tabi abisinin olaydan haberi bile yok,zaten sinirleri çok gergin,dağ başında adam boyu kar içinde görev yaptığına mı yansın,görevde kazandığı parayla aldığı arabadan 6 bin liradan fazla zarar ettiğine mi yansın,bir de bu durum..canı sıkılmasın diye hiç bahsetmedik bile.

Geçmiş olsun . Bence canınızı sıkmayin .Siz üzerinize düşeni yapmişsiniz. Bu kadar stres olmanıza da gerek yok . Bu koşullarda mahkeme acamazlar (açmazlar) acsalar da kazanamazlar ki kazanilmiş bir tek örnek pert davası yok . biraz zamn geçsin olay unutulur gider .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oznk40

quote:

Geçmiş olsun . Bence canınızı sıkmayin .Siz üzerinize düşeni yapmişsiniz. Bu kadar stres olmanıza da gerek yok . Bu koşullarda mahkeme acamazlar (açmazlar) acsalar da kazanamazlar ki kazanilmiş bir tek örnek pert davası yok . biraz zamn geçsin olay unutulur gider .

Alıntıları Göster
    sattıktan sonra bişey yapamazlar....Amaçları bence göz korkutmak

Alırken aklın nerdeydi kardeşim demezmi hakim?

• quote:

Orijinalden alıntı: özbekli35

sattıktan sonra bişey yapamazlar....Amaçları bence göz korkutmak

Alırken aklın nerdeydi kardeşim demezmi hakim?

Alıntıları Göster
    3-5 kuruş parayı zor kazanıyoruz, bu paranın bile peşinde millet. Onlarca yalanla o aracı sattıktan sonra o parayı yerken içi rahat etmiş mi o kayınpederinin tanıdığının??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 13 Ocak 2013; 0:33:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: robotica

3-5 kuruş parayı zor kazanıyoruz, bu paranın bile peşinde millet. Onlarca yalanla o aracı sattıktan sonra o parayı yerken içi rahat etmiş mi o kayınpederinin tanıdığının??

Sormayın hocam,herşeyin sorumlusu o adam aslında.Sonraları öğrendik,adam kazalı araçları alıyor,yaptırıp satıyor.Araba ustası fakat belli bir yeri dükkanı yok.Geçimini ev-arsa-araba al-sat yaparak sağlıyor.

İsmi Bayram.Lakabıda var herifin,banker bayram :) Adamla yan yana satış yapanlarda dahil bir tane hakkında iyi konuşan görmedim.Ankara'da bu adamdan araba almayın,Ostim pazarındaki yeri de üst geçit tarafından pazara girip yukarı doğru çıktığınız zaman sağdaki ilk dönercinin hemen üstü bunun sırası.Her gelene aynı muamele yapıyor,abi bizde yanlış olmaz,yüzyüze bakan adamlarız,satacağın zaman getir ben alırım falan filan.Bizde dedik al madem,yok şurda param kaldı,burdan alacağım var,şimdi elimde sizlik araba yok.........Bizden arakladığı paralar sayesinde göbeği kendinden önde gidiyor şimdi,gamsız gamsız geziyor ortada.

Allah'a havale ettik,yapacak birşey yok artık.

• quote:

aynen öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: kankeyto

quote:

aynen öyle

Alıntıları Göster
    pert olduğunu belirttiniz mi?
    pert olması ayrı, hasarlı olması ayrı?

eğer araba pert ise, noterde satış yapılırken bildirilmek zorunda

• quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

Nasıl bildirilmek zorunda? Etik olarak diyorsanız tabi ki öyle. Yasal olarak o tarz bir zorunluluk yok. Zaten pert kaydı trafik birimlerinde değil de sigorta şirketlerinde bulunan bir kayıttır pek de resmi bir şey değildir yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanunal

quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

Nasıl bildirilmek zorunda? Etik olarak diyorsanız tabi ki öyle. Yasal olarak o tarz bir zorunluluk yok. Zaten pert kaydı trafik birimlerinde değil de sigorta şirketlerinde bulunan bir kayıttır pek de resmi bir şey değildir yani.

Alıntıları Göster
    Ostimdeki adamın ağzını burnunu dağıtmak lazım.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.