2000 model Lada Vega'yı 500 binden veriyorum alan varsa. Bu arada haberle beraber Lada Tofaş ilanları birden azaldı, Vega sayısı 700'den 500'e düştü. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Aracını geri dönüşüme verenlere ÖTV muafiyeti için kanun teklifi verildi (2. sayfa)
-
-
Beyler bizim için değil, Çinliler satamasın diye yerli üretici çıkartıyor.
Galerici ve stokçu tayfanın gözü yaşlıdır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aynen hocam çürüksüz muayyer dosta gider. zombi stylaaaa
-
Elektrikli ve yerli şartı getirselerdi keşke TOGG alırdı insanlar. Gerçi kazanç %10 o yüzden en pahalı modeli alsan 180 bin indirim birde KDV’den yırtsan 225 bin tl indirim oluyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O zaman Egea ve Corolla iyi satacak denebilir.
Baz Egea 550'ye fln düşüyor, almışken dizel oto en üst paketlere çıkmak mantıklı.
İkinci el bayağı ucuzlar, araçlar sağlam değer kaybedebilir.
Ben geri dönüşüme takıldım, 2000 model aracım var diyelim parçalanacak? Hurda belgeli olup piyasada duramayacak herhalde.
2001 olunca kurtarmayacak mı?
Saçma.
2004 model Samara lar 2001 2002 Tofaş Toros lar vs var.
İnsanlar haklı olarak devlet ötv gelirinden vazgeçmez bu dönem diyor. Ancak 25 yaş üstü arabaya binen adam zaten arabasını yüzde 80 otv verip degistiremiyor ya da tercih etmiyor. O yüzden devlet bu muafiyete kayıp gözüyle bakmayabilir.
Genelde yaşlı, kırda yaşayan ve akp-mhpyi destekleyen insanlar. İkisinin de oya ihtiyacı var.
Bir de bydye acayip teşvikler verdiler içeride yerli üretim yapan şirketler için de can suyu olacaktır.
Ama işin en kritik noktası can güvenliği. 7.5 milyon 20 yaş üstü arac olduğu tuik kayıtlarında var. Bunların büyük kısmı da muayenesiz trafikte. Devletin öyle ya da böyle bir şekilde çözmesi gereken bir sorun. Can ve trafik güvenliği açısından.
Ötv toptan kaldırılmalı otomotivde. Ama bunu yapmayacaklari açık. En azından 25-30 yıllık arabaya binen insanlar bir devlet desteği görmüş olur ömrü hayatlarında.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu iş gene yanlış yapılıyor hele ağır hasar kısmı küllüyen saçmalık .
Örnek olması açısından biraz gezdim Üsteki araç 1.4 urban egea şase podye temiz airbag açılmamış ağır hasar kayıtlı trafikten men edilsin denilen araç. Bu tarz kazalı araçlar da fazla piyasada.
Alttaki trafikte kalacak denilen 2002 doğan.Eş değer bir kazada içindekilere mezar olacak.
Yapılması gereken net bir şekilde model belirtilerek belirli araçları trafikten düşürmek bu araç sahiplerine gerekirse 2 ci elde belli bir miktara kadar destek sağlamak olmalı.
Şahine binen adamın zaten 550 bine vergisiz egea alması gibi bir durum yok.Gücü yetse şahine binmez 2010 focusa biner megana biner zaten.
Bu haliyle olacak olan yerli araç satan 2-3 üreticinin distribitörleri piyasadan araç (ruhsat toplayacak doğru dürüst imha da etmeyecek) toplayacak . Ötv indirimi 400 liraysa 100 lira indirim yapıp millete dehşet karla araç satacak.
Gariban olan zaten ya arabasını vermeyecek yada piyasasının 20 25 lira fazlasını alıp araçsız kalmaya razı olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 21 Kasım 2024; 12:53:13 >
-
25 senelik aracı olan adam zaten sizin boktan ekonominiz ve boktan vergileriniz sebebiyle hiçbir zaman sıfır araç alamayacak adamdır. 25 senelik aracı olan adam keyfinden bu araca binmiyor hiçbir zaman sıfır bir araç alamayacağı için hatta sıfırı geçtim aracını görece biraz daha yeni bir araç seviyesine çıkaramadığı için bu araca biniyor. Dolayısıyla bu yeni çıkan düzenlemeden bir bok olmaz. Anca burada yazılanlar gibi olur hurda aracın değeri artar. Eh değeri artan araç sahibi zaten sıfır araç alamayacağı için ya elinde tutar ya da satar ve belki bir tık daha yeni ama yine de hurda sayılan bir araca biner. Sonuç olarak araç fiyatlarını arttıran aslında çevreye vs hiçbir boka yararı olmayan boş bir düzenleme. Bu kadar çevreciyseniz elektrikli araç teşviki için vergiyi kaldırın, elektriğe kota getirecekmişsiniz onu kaldırın önce.
Ötv indirimi kadar araçlara zam yaparlar
Bürokrasi ile dirsek temaslı bayi ve galeriler sakalını sıvazlar artık :) :)
-
Ben 15 sene once islerim iyiyken sifir arac aldim sonra iflas ettim dukkanim kapandi arabam.gitti simdi isci.olarak calisiyorum benden niye ilk kez sifir almiyorum diye otv aliniyor o zaman?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Suiistimale açık bir konu daha. Yasa çıkarsa, bunu kullanacakları engelleyen şartlarıda çıkarırlar.
-
Kanun teklifi sonrası (Yani bugünden itibaren) el değiştiren araçlar kapsam dışında olmalı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
o da cozum degil. gider adamin uzerine muafiyetli araci alip sonra kendilerine satarlar.
Yanılmıyorsam 2001 yılında da böyle bir uygulama olmuştu. Hurdaya çıkarılacak araç fiyatları 2 katına çıkmıştı.
-
Youtube
Cihat Çiçek dedem
vakti zamanında 156 adet ruhsat alıp x2 katına satmış.
arabaları bile görmeden sade ruhsatları toplamış.
kanalında anlatıyordu.
yine onun zamanı geliyor.
-
Antika veya keyif arabası olanları hariç tutarsak, 20+ arabası olan genelde gariban insanlar. Gariban insanın ÖTV'siz KDV'siz dahi olsa üzerine para koyup sıfır araba alacak parası yok ki. Yok yani. Olmayan parayı çıkarıp nasıl versin.
25 yaşından büyük araçlar için diyorlar fazla sevinmeyin belki yüzde 10 luk oranı kapsıyor :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 22 Kasım 2024; 10:52:31 >
5 yıl satmama şartı koyarlar.
Bence hiç 20 yaş üstüne binene gariban diye bakmayınBende 99 hyundai var.İlk sahibiyiz babamındı bana verdi daha 125binde kazasız.Elli kere satar arabayı değiştirirdim.Tatil forumunda beni bilenler bilir senede 200-300k tatile para veren adamım.Benim gibi binlerce örnek var.Yani emin olun parası olmadığından değil,gerek duymadığından değiştirmeyen çok.
o iş biraz zor bir araba kendine bir araba devlete almadan olmaz onun için Toroslara Tofaşlara iyi bakmak lazım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X