Şimdi Ara

Aracını geri dönüşüme verenlere ÖTV muafiyeti için kanun teklifi verildi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
3.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Otv ilk arac alanlar icin olmamali, para degersiz, vergiler yuksek. Bu sartlarda insanlar yeni araclara yonelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 22 Kasım 2024; 15:46:9 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Boşa hayal kurmayın. Meclisten geçmeyecek.

• Kaplan261 kullanıcısına yanıt

Ninesinin üstüne kadar araba alırlar. Çözüm değil, denetlenebilir hiç değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Übermacht Oracle kullanıcısına yanıt

2025 yılında 25 yaşına girmiş olacak. Beklemedeyiz onaylanırsa hemen bir egea kapatırız. Aslında egea da şart değil 0 km olması önemli.

• Esxici E kullanıcısına yanıt

bakın, burada ben eski broadway'imi teslim ettiğimde bana uygulanacak ötv indirim oranı çok önemli. eğer benim 2. el değeri diyelim 250.000 TL olan aracıma karşılık bana yeni alacağım araçta 50.000-60.000 TL ötv indirimi yapılacaksa ben sıfır araç niye alayım? ömrümüz olursa broadway'e bir 40 sene daha bineriz.

burada yapılması gereken eski aracını teslim edene aracının ikinci el değeri kadar ötv indirimi yapmak ya da hiç ötv almamaktır. başka türlü bir çözüm göremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebel -- 23 Kasım 2024; 11:32:55 >
  • Bazıları +25 yaş arabaya binen zaten sıfır alamaz diyor. Haklılar ama eski aracı olanlara faydası eski araçlarını bayilere iyi fiyata satabilecek olmaları. Boyasına, motoruna, kazasına bakılmadan sabit bir fiyattan bayiler alacak. 100 binlik araçlara 200-250 bin verilirse bir çok kişi arabasını verir.

Eski uygulamayı hatırlıyorum. Bayiler hurda teşviki için aracı biz ayarlıyoruz diyordular. Eski uygulamada o kadar çok talep olmuştu ki devlet devam ettirmemişti. Yine aynı durum olacaktır.

• Sanmıyorum geçeceğini.

• Sıfır ötv olursa fakire çok yarar ama asla geçirmezler. Bunlar zengin dostu tofaşlı toroslu adamın oyu zaten hep cepte

• 20 yılı doldurmuş arabaları trafikten men etsinler bence.

Daha önemli olan şu saçma sapan vergi sistemini düzene soksunlar.ÖTV denen vergiyi kaldırmaları lazım.

Bir otomobil alıyoruz ama 3 otomobil parası özüyoruz ..!

Ülkemizde buradan para kazanan büyük baba yiğtler varken zor dostun zor ..!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamorex -- 23 Kasım 2024; 16:13:0 >
  • nebel N kullanıcısına yanıt
    Araç almak isteyeni mağdur etmeyecek ve fırsatçılığı önleyecek tedbirler illa alınacaktır ama hiçbir gerekçe belirmeden boş işler diyen kullanıcının gerekçesi neydi merak ettim cidden. Çünkü üzerinde durulursa gayet güzel bir uygulama.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • motograter M kullanıcısına yanıt

Hocam hurdaya gidecek araba değil ya bizim arabalar.

Şöyle 50-60 bine hasarlı Samara, eski kasa 85-86 Şahin fln almayı düşünüyorum. Lada'ya kıyamıyorum.

Sıfır araba alınca hurda bitene kadar elde tutar, bittiği gün güzel bir kar marjı ile satar, yine Vega'dan devam ederim.

Bugün Corolla'ya baktım da hiç beğenmedim. İçi Vega'dan dar, kapıları vs bir garip. Corolla Cross'ta yumuşak göğüs bile yok...

Egea mantıklı, baz paket 530-540'a fln denk gelirse yapıştırmak lazım.

• Umarım meclisten geçer
    Fırsatçılıktan ziyade
    25 yaş üstü araç kullananlar trafikte neden dikkatli sürsün ki
    Adamın aracına bişey olsa ufak çaplı çarpışma için konuşuyorum
    Zaten parçası ucuz
    Ondan geçtim zaten her yeri kazalı keşke gelse biri vursa da şu arabanın çürüğünü yaptırsam diye bekliyorlar

Başıma geldi

Önümdeki araç park edecek diye durdum park etmesini beklerken arkamdan hızla gelen araç arabada biriyle konuşuyormuş ben aynadan gördüm zaten duramaz vurur dedim arkadan çarptı, benim araç Allahtan boştaydı ben de öndeki araca o hızla gittim çarpttım ama iyi çarptık
    Neyse önümdeki adam araçtan indi
    Keşke diğer taraftan vursaydın sanayiye yaptırmaya götürecektim aracın o tarafı çürümüştü dedi gittim baktım hakkaten çürümüş yarısı vuruk yarısı kırık yarısı boyalı

Gülsem mi ağlasam mı bilemedim
    Bir an önce teşvikle toplanmalı

• Bu kanuna hurda araca son 5 yıldır sahip olma ve üzerine kayıtlı başka araç olmama koşulu eklenmeli. Yoksa millet bu arabalara yığılır ve fiyatları artar.

• benim 70 yaşında komşum var 20 senedir adam aynı arabaya biniyordu (97 model astra sedan)

eşinin sağlık problemleri çıktı da onu satıp ötv muafiyetli seat arona aldı şimdi.

yani insanların düzgün arabaya binmesi için illa ki hastalanması mı lazım suistimal edilmeyecek şekilde böyle bir kanun çıkmalı bencede.

• Komşu ülkeler buranın 4 te 1 fiyatına gayet modelli arabalara biniyor, burda da azıcık fiyatları düşecek diye, kıyısından köşesinden, bi şey yaptık gibi, yok efendim hurda indirimi, yok ilk arabası olacak, yok şu olacak, yok bu olacak, derken halk doğru düzgün iyi bir arabaya binemeden, sizlere ömür

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 yaşına çeksinler ve büyük tonajlı araçlarada gelsin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.