1999 Nissan Primera düz vites 2.0 turbo dizel Şehir içi/ şehir dışı karma: 5,7 lt |
Aracınız km de ne kadar yakıyor ? (2. sayfa)
-
-
2020 benzinli otomatik Ford Focus Trend X
Bayramda 4 kişi gidiş dönüş toplam 720km'lik yolda;
Ortalama yakıt tüketimi gidiş 6l, dönüş 5.7l
Ortalama hız 82km
Ankara şehiriçi ortalama yakıt 7 - 8.5l arasında değişken
İlk yıl 16.000km ortalama yakıt tüketimi 7.4l, ikinci yıl henüz tamamlanmadı.
Ek: Benzin Shell Vpower
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plf -- 11 Mayıs 2022; 19:49:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Halen kullandığım aracımı aldığım 18/07/2017 den bugüne (11/05/2022) kadar tüm zamanlarda
54678 km yol yapmış ve 3636,71 lt dizel yakıt almışım.
şehiriçi-şehirdışı-rölanti-ışıklarda bekleme-vs karma hesapla tüm zamanlarda yakıt yüketimi 6,65 lt/100 km çıkıyor.
Bu kullanımın yaklaşık 1/4 ü uzun yol geri kalanı şehir içi kısa mesafe kullanımları.
Araç 1,5 era dizel
Uzun yolculuklarımda fulden fule dolumlarla, ortalama seyir hızımı gidişte ve dönüşte değiştirerek, yakıtı değiştirerek (katkılı/katkısız) çok hesap yaptım ve aracın yakıt tüketimini etkileyen bir çok faktör olduğu sonucuna vardım.
-Yük ve yolun eğim durumu: 3-4 kişi ve bagaj yükü ile, boş yalnız sürücülü aracın yakıt tüketimi bir olmaz.
-Klima kullanımı: Yazın klima kullanımı belirgin şekilde yakıt tüketimini artırır.
-Kullanılan akaryakıt istasyonu ve yakıt cinsi; mesela BP nin katkılısı ultimate ile shell in katkılısı nitroya göre daha uzun yol yapılır.Katkısız dizel yakıt ile daha daha uzun yol yapılır.
-Ortalama kullanım hızı; kullanım hızı 100 ile 120 arasında 100 km de yaklaşık 1 lt oynar.
Kısaca uzun yolda 100 km de 4 lt civarı gerçek tükettiğim de oldu 5-5,5 lt ye yakın tükettiğim de oldu.
Aracın 100 km deki tüketimi litre bazında bilindikten sonra parasal karşılığı güncel hesaplanır.
Güncel dizel fiyatı 22,26 tl
şehiriçi yaklaşık 6-6,5 lt tüketimle kilometrede 1,40 tl
şehirdışı ekomodda 90 kuruş civarı
Hesap bu...
-
i20 1.4 6 ileri otomatik
Geçen bayramda çoğunluğu uzun yol ve 120 üstü hız olacak şekilde kullanımda kilometrede 1.38 lira yakmış.
Uzun vadeli karma tuketim ekranda 6.5 gösteriyor. Genellikle İstanbul şehirici
Aracı alalı 2 hafta oluyor. Aldığım gün sıfırladım tüketim ortalamasını. Şu an karma 10 lt benzin tüketimi var
1.6 Turbo Benzin 180'lik Opel İnsignia.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
jeep cherokee 4x4 3.7 limited şehir içi 18 litre şehir dışı 9 11 arası
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
benzinlere ne katıyorlarsa, eskiye göre her araç fazla yakıyor bence, kalite orada da dibe düştü
-
1.8 hybrid toyota chr karma tuketim 3.8lt/100km
Benzin bp'den
Milletin araba pipetle içiyor benzini 3 litre 5 litre maşallah
2004 Touareg 3.2 vardı 20 litre LPG yerdi
2012 Astra 1.4 turbo manuel 10 litre benzin içerdi
2004 Mercedes e270 CDI dizel 10 litre mazot
Mini countryman jcw
Şehir içi kısa mesafe
850 TL benzin 300km mesafe
14 15lt yakıyorum 😁
Ford Ranger 2016 4x2 2.2Dizel
Shell V-Power
Ş.içi: 13.5litre
Ş.dışı: 10litre
(AT lastik takılı)
Arac 1.8 MTV'nin 1.6 ya gore x2 oldugunu biliyorum lakin konuyu acan arkadas yurutme maliyeti degil sadece yakit tuketimini sormus.
Sizin mantiginiza gorede 1.3 ve asagisi da 1.6'ya gore neredeyse yari yariya fark ediyor.
Yurutme maliyeti veya satis fiyatiyla ilgili bir konu yok kisaca ortada neden sadece bana bununla ilgili bir cevap atildi anlamadim.
Dogrudan bana alinti atilmasa da bir kac yorum daha gordum bana ithafen yazilmis. Sozum size degil genel konusuyorum aracin az yakmasi benim sucum degil. 2.9lt/100km yi dikkatli suruculer cok rahat gorur.
Bu arac ilk ciktiginda da kullanicilar arasinda yapilan yarismalarda bu degerlerinde altina dusenler oldu.
Araci hic tanimayanlar bile 3.5-4lt/100km tuketimleri ekstra birsey yapmadan gorebiliyor.
her neyse isteyen istedigine inanabilir arabasi km basina 1tl den az yakmayan suruculer bela oldu basimiza bu aralar ya hayirlisi bakalim.
Araç: 2021 Mercedes Atego2124 (21 ton, 240hp, 7700cc dizel)
Boş ağırlık: 8.250kg
Yüklü ağırlık 21.000kg
Depo: 180 litre
Hız: 90
Yakıt tüketimi: Yol bilgisayarına göre 21,5 litre. Gerçekte 23 litre.
Amacım , sadece araçların güncel yakıt tüketimlerini kullanım şekillerimize göre tek bir sayfada toplayıp hem araç alacaklara kılavuzluk etmesi hem de mevcut kullanıcılar için fikir olması amacıyla yazmak istedim .
Sadece yakıt olarak yazmamın sebebi , şirket aracı kullananlar , sadece şoför olarak çalışan arkadaşlar kısaca yazmak isteyen herkes konuya yazabilmesi için çok detaya girmek istemedim .
Burada yazılan her tüketimin kullanıcıya yani şoför koltuğundaki arkadaşın kullanım şekline göre değişeceğini hepimiz biliyoruz .
Ayrıca burada 3 kuruş eksik yazıp en az benim arabam yakar yarışmasından ziyade deneyimler ve tecrübeleri öğrenmektir amacım .(Önemli olan yol bilgisayarının ne gösterdiği değil totalde yapılan km ve depomuza kaç lt yakıt koyduğumuz )
Olayı ne siyasi amaçla açtım ne de tartışma ortamı oluşturmak için , sadece deneyimlerimizi birileri okurda ,alacağı araç ya da kullandığı araç hakkında bilgi deneyim farklı bir şey öğrenir belki diye konuyu açtım .
Gün sonunda artık büyük çoğunluğumuz artan yakıt maliyetlerinden dolayı , ister ticari işlerimiz olsun , ister sadece keyfi dolaşıp gezip tozmak olsun 3 kez düşünüyoruz ya da şahsen ben düşünüyorum , bazı gezilerimi vs erteliyorum .
Yoksa tabiki de sadece yakıt fiyatları artmadı .Kasım ayında 8,40 tan aldığım yakıt %250 lik bir artış gördü .(21,59 şuanda)
Mtv , Lastik , bakım , Muayene ,Kasko , Sigorta diye bakarsak muhtemelen arabaları satmak gereke bilir .
Konu yakıt tüketiminden dertleşme programına dönmeden naçizane birbirimizi kırmadan fikir alışverişi yapsak şu zorlu günlerde çok daha güzel olacak .
-
Uzun yol değil de şehir içi yazılsa daha doğru olur.
Çoğunluk her hafta uzun yol yapmıyor.
Superb 1.6 TDI düz 100kmde 6-7 litre motorin şehiriçi
1.6 dizel sedan manuel aracım sıkışık dur kalk trafikte 8 litre, sakin prtokol yolunda 100km sabitlersen 4.5 lt ye kadar düşüyor.
2018 Leon Fr DSG Benzin
1.4EcoTSI
Şehir içi 8-9
Şehir dışı 4-5 LT
Hafta için mesai saatlerinde genel kullanımım ve maalesef fazla yakıyor.
-
Mazda 3 2018 1.5 Dizel Otomatik
Şehir içi 6.7 Litre
Şehir Dışı 4.6 Litre
Daha sakin kullanımda 0,1 0,2 litre düşüyor tüketim
Shell'den alıyorum yakıtı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 12 Mayıs 2022; 10:19:25 > -
Clio 4 Sport Tourer 1.5 dci edc 2018 aldım bayramdan hemen önce.
Şehiriçi 40 km/h ortalama 5.2
Uzun yol 4.2 lt (100-105 hız ile İzmir-Adana-İzmir rota)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X