Şimdi Ara

Aracınızdaki klima gazı her sene dolduruyormusunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
32.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: vipmail123

quote:

Orijinalden alıntı: causeandeffect

Klimanın tabiki ısıtma özelliği var :)

2006 model aracımızda klima gazı 1 sefer değişti.Şu an klimayı açtıktan 30 saniye sonra soğuk hava üflüyor içeri.Hiç bir sıkıntı yok.

Yalnız klimayı sadece yazın kullanıyorum ben,kışın ısınmak için fan yeterli oluyor.Bunun etkisi var mıdır bilemem.

Otomobil klimaları sadece giren havayı soğutma özelliğine sahip olan bir kompressöre sahiptir. Isıtma fonksiyonu ile klima birlikte açıldığında; klima, kalorifer radyatörü sayesinde ısıtılmış olan havayı alarak, buğu önleyici görevi üstlenir. Havayı ısıtmaz.

Şimdi anlıyorum almerada kışın buğu çözücüyü açınca AC açılıyor avatarınızdanda gördüğüm kadarıyla sizdede almera var. tabi ben türk kafası kışın ne ayak bu klima diyip direk ac tuşuna basıp kapatıyorum

• 2004 model hala orijinal gaz. buz gibi de hava veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Vendetta-

Şimdi anlıyorum almerada kışın buğu çözücüyü açınca AC açılıyor avatarınızdanda gördüğüm kadarıyla sizdede almera var. tabi ben türk kafası kışın ne ayak bu klima diyip direk ac tuşuna basıp kapatıyorum

Klimanın kendi kendine açılmasından nefret ediyorum. Özellikle havayı içeriden almaya başlayınca kendi kendine açılması çok gereksiz. Devamlı aç-kapa yapmaktan klima zarar görecek. Bir de motor 6.000rpm'de iken bile, hiç umursamadan açılıyor.

Bu sistemi devre dışı bırakacak bir şey geliştirmek lazım. Ayrıca kışın ben klimayı açmam, çünkü havayı dışarıdan alınca zaten buğu oluşmuyor. Yakıt israfına ve performans kaybına gerek yok.

• kullanıma göre değiştiğini biliyorum bende.uzun süre kullananlarda var senelik değiştirende bizzat ben 3 senede bir değiştiririmm
  • 2006 sümbülümü sattıgımda klima gazı orjinaldi...

borularda kaçak olmadıgı sürece klima gazı bitmez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadbul

bende bu durumu merak ettim 2004 model passat klima gazında eksilme yok değişimde yapılmadı soğutması iyi.Geçen klimacı 2 senede bir gazın çekilip tekrar basılması gerektiğini söyledi bende forumdan net bir cevap alamadığımdan yaptırmadım.

Bence adam gazla falan da hiç uğraşmasın, size hesap numarasını versin, iki yılda bir para yatırın.. Sanayiye gitmenize de gerek yok..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 2004 modelin 2008 de tamamen bitimişti gazı doldurttum 2012'de tekrar bitti sanırım 4 senede bir gaz dolduracam, bu arada kaputu açınca klima hortumlarının üzerinde sibop oluyor oraya bi anahtarla basarsanız belli olur gazın bitip bitmediği,
  • tekrar soruyorum sizce;klima çok iyi ama ılık üflüyorsa
    aynı şekilde kalorifer çok iyi ama ılık üflüyorsa sorun ne olabilir?
    aslında aracımı özel servise soktuğumda ikisinide belirtmiş ve çalıştırmalarını söylemiştim klimayı açtılar abi çok iyi üflüyor demişlerdi
    kalorifer içinde öyle demişlerdi bende oralı olmadım ama ILIK üflüyor?
    aslında gaz için 70 tl bayılmak istemiyorumda o yüzden polen filtresi yada basit birşeymidir diye soruyorum.gazın bittiğini anlamaının yolu vardır ama nasıl?
  • Hava üfleme kapaklarının oraya kalem gibi dijital dereceler var onlardan koyun kısa bi süre.Üflenen hava 6-8 derece civarında ise soğutmada gaz eksikliği veya başka bi problem yoktur büyük ihtimal
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

tekrar soruyorum sizce;klima çok iyi ama ılık üflüyorsa
    aynı şekilde kalorifer çok iyi ama ılık üflüyorsa sorun ne olabilir?

İki sistemi birbirinden ayıran bir klepe vardır (diverter valve), sıcaklık düğmesine göre hareket eder. Ilık pozisyonda da arada kalıp gelen havaları belirli oranlarda karıştırır. Onun mekanizması, veya elektrikli ise motoru, veya vakumlu ise otomatiği bozulmuş olabilir. Böylece klima ve kalorifer havaları her zaman birbirine karışıyordur.

Bu durumda klima kapalıyken ılık değil sıcak üflemesi lazım. Diğer halde hem radyatörde veya termostatta, hem de klimada ayrı ayrı sorunlar var.
  • 7 yıldır benim golfe hiç gaz doldurtmadım klima performansı iyi şu anda doldurmak gerekiyor mu?
  • her sene doldurmanın ne mantıgı var, bir tane termometre ile de ölçülebilir klimanın verdigi sıcaklık..yada sogutma yeterli gelmiyorsa..lastik havası ile karıştırdınız sanırım.. kısacası kaçak yoksa sorun olmaz
  • arkadaşlar benim de bir sorunum var, son zamanlarda klima derece ayarına tepki vermemeye başlamıştı yani 28derece de yapsam 20 derece de yapsam aynı sıcaklığı üflüyordu ama mesela 14e indrnce soğuk üflüyordu. Şu an hiç soğuk üflemiyor tamamen sıcak hava üflüyor derece ne olursa olsun. Sorun gazmıdır? Direk gaz bastırmaya mı gideyim yoksa önce başka yere mi göstereyim sorun ne diye bilemedim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.