Şimdi Ara

Aracınızdaki klima gazı her sene dolduruyormusunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
32.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aracımdaki klima ılık üflüyor.ya kaçar var yada gaz btmiş.biri dediki kullanmasanda her sene doldurman gerek deyincce klimacıya gitmedim.ben arabamı sadece hafta vsonları 20-30 km yol yapıyorum ayda yılda bir uzun yol yapıyorum yani ozaman klima gaz yıllarca gitmesi gerekmezmi?sizinki ne kadar sürüyor birde klima ayrıca ısıtma özelliği var mı?

• 2006 model aracımızda klima gazı 1 sefer değişti.Şu an klimayı açtıktan 30 saniye sonra soğuk hava üflüyor içeri.Hiç bir sıkıntı yok.

Yalnız klimayı sadece yazın kullanıyorum ben,kışın ısınmak için fan yeterli oluyor.Bunun etkisi var mıdır bilemem.

Edit:Yanlış bilgi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DolceVita. -- 23 Temmuz 2012; 11:29:05 >
  • Bizim de 2006 model aracın klima gazı daha yeni değişti.

O da mecburiyetten, klima radyatörü delinmiş, gazı kaçmış. Yoksa hiç bir problemi yoktu.

Sistemde kaçak yoksa uzun yıllar gider, her sene doldurulması gibi bir şey söz konusu değil.
  • 10 yaşındayken sattığım poloda hiçbir sorunu olmayan klima gayet güzel soğutuyordu.Alan adam bile şaşırmıştı hatta.
  • Teşekkürler....
    arabam kangoo pampa klimayı 3 .kademede açıyorum ılık üflüyor.o zaman burada sorun var demekki.
    demekki,kaçak yoksa klima gazı doldurursak senelerce gaz bitmez diyorsun bu arada kışın kaloriferi açtığımdada ılık üflüyordu yani aracın içini ısıtmıyordu kaloriferdedesorun var ozaman klima aynı zamanda aracı ısıtma özelliği var ysni.ama oto elektrikçisi klima sadece soğutur ısıtmaz demişti....bu arada kaça dolduruluyor gaz...kaçak tesbiti içinde para istiyorlar mı?
  • Polen filtresini kontorl edin tıkanmışsa klima randıman vermez..
  • Ben kaçağın tespiti ve radyatörün tamirine 20TL, gaza da 80TL vermiştim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: causeandeffect

Klimanın tabiki ısıtma özelliği var :)

2006 model aracımızda klima gazı 1 sefer değişti.Şu an klimayı açtıktan 30 saniye sonra soğuk hava üflüyor içeri.Hiç bir sıkıntı yok.

Yalnız klimayı sadece yazın kullanıyorum ben,kışın ısınmak için fan yeterli oluyor.Bunun etkisi var mıdır bilemem.

Otomobil klimaları sadece giren havayı soğutma özelliğine sahip olan bir kompressöre sahiptir. Isıtma fonksiyonu ile klima birlikte açıldığında; klima, kalorifer radyatörü sayesinde ısıtılmış olan havayı alarak, buğu önleyici görevi üstlenir. Havayı ısıtmaz.
  • bende bu durumu merak ettim 2004 model passat klima gazında eksilme yok değişimde yapılmadı soğutması iyi.Geçen klimacı 2 senede bir gazın çekilip tekrar basılması gerektiğini söyledi bende forumdan net bir cevap alamadığımdan yaptırmadım.
  • ilk sattığım yumurta kasa accent'te hiç klima gazı doldurmadım. Aracın ilk sahibiyim ve 9 sene boyunca bende kaldı.
    Şimdiki aracım 5. yılında ve henüz klimayla ilgili bir sorun yok...
  • otomobillerdeki klimaların ısıtma özelliği yok diye biliyorum sadece soğutma özelliği var ama her nedense kış aylarında araçlarda klimanın düğmesini açık bırakıyorlar .sanırım iyi ısıtsın diye böyle bir şey yapıyorlar ama bir etkisi yok sadece yakıtı arttırıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

quote:

Klimanın tabiki ısıtma özelliği var :)

2006 model aracımızda klima gazı 1 sefer değişti.Şu an klimayı açtıktan 30 saniye sonra soğuk hava üflüyor içeri.Hiç bir sıkıntı yok.

Otomobil klimaları sadece giren havayı soğutma özelliğine sahip olan bir kompressöre sahiptir. Isıtma fonksiyonu ile klima birlikte açıldığında; klima, kalorifer radyatörü sayesinde ısıtılmış olan havayı alarak, buğu önleyici görevi üstlenir. Havayı ısıtmaz.

Teşekkür ederim hocam,doğru bildiğim bir yanlışı öğrenmiş oldum.Ayrıca bu düzgün üslubunuzla yazdığınız bilgilendirici mesajlarınızı zevkle takip ediyorum,onu da belirteyim vesileyle :)

• 3.5 senedir değiştirmedim bir sıkıntı yok. Ancak kışında klimayı ayda 1 kez 5 dakika çalıştırmakta fayda var, ayrıca filtreninde önemi büyük senede bir değişmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 23 Temmuz 2012; 12:04:25 >
  • quote:

Ben de teşekkür ederim.
  • kangoo'yu eylül ayında aldım kaloriferi açtığımda çok güzel üflüyordu ama ılıktı.servise götürdüm yok kalorifer çalışıyor dedi.tamam dedim neyse uzun yola çıktım açıyorum ısıtmıyor yani tatmin edici bir ısı yani soba gibi değildi oto elektrikçisine götürdüm açtı çalıştırdı sorun yok çalışıyor ısıtıyor dedi.klimayı çatırdım çok güzel üflüyor dedi.ama bence kalorifer kışın iyi soğutmuyor yazın klima soğutmuyor o zaman nereye gitmem gerek radyatörcüyemi gitmem gerek.2 sinede yapan yer neresi.polen filtresi tıkanmış olabilir deniliyor bunun ben test edebilirmiyim onu da radyatörcümü bakıcak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanATASOY

Polen filtresini kontorl edin tıkanmışsa klima randıman vermez..

polen filtresini değiştirin, çok farkı olucaktır.
  • 2009 model araç hala kliması ilk günkü gibi

kim her sene değiştir demişse fazla demiş
  • 11 sene oldu halen buzluk gibi soğutuyor, polen filterisnin önemi asla tahmin etmeyeceğiniz kadar büyük, servislerde çok pahalı, yerini öğrenin filtreyi çıkarın yıkayarak temzleyin kurutup takın, sonuca şaşıracaksınız, bunu her 10 bin hatta her 5 bin km de bir yapabilirsiniz, hiçbir zararı yok aksine klimanız daha soğuk ufleyecek dolayısı ile daha az kullanacaksınız ve yakıtınız düşecek...
  • 2 yılda bir klima gazı basmak lazım diyen ustanın bir daha sokağına adım atmam.
    sistemde kaçak yoksa klima gazı azalmaz, bitmez. kışın arada sırada çalıştırmaz iseniz
    zamanla gaz özelliğini yitirir.
    aracı durdurmadan 1-2 dakika kadar önce klimayı kapatın ama fan dönmeye devam etsin. sistemdeki soğuk hava
    yerine ılık hava gelmeye başlasın. bu sayede soğuk nemli hava sistemde hapsolup bakteri üreterek kötü kokuya sebeb olmasın.
    yılda en az bir kere ya klimacıya temzilettirin ya da kendiniz klima spreyi ile temzileyin.
    bunları yapın, her bakımda polen filtresini değiştirin yeter..
  • 2002 model arabamda sadece bir kere değiştirdim bir kac kez de filtreyi değiştirdim.. Yani hersene değiştirilcek bişey değil fuzuli bi harcama olur...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.