Şimdi Ara

ARAÇTAKİ BOYA NASIL ÇIKARILIR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam bir dönem de deterjan topları, musluk ayrıştırıcıları, manyetik yakıt tasarruf cihazları için de aynı şeyi söylemişlerdi.
    Verniğin üzerine sünger ya da bez ile sürülen herhangi bir kimyasal verniğe kimyasal bir bağlantı yapmadığı için, geçicidir.
    Nano vs vs vs tamamen göz boyamadır. Bu işin aslı pastadır. Pasta ile verniğin üzerindeki kirli ya da yanık katmanı temizlediğinizde vernik biraz incelir.
    Ama üzerindeki kir gittiği için parlak görünür. Ardından uygulanılan cila ile de parlaklık geçici olarak arttırılır. (yıkamada ya da yağmurda o cila akıp gider)
    Vel hasıl anlatmak istediğim. Aracın boyasını korumanın tek yolu güneş ve isten uzak tutmak. Bunu da yapamayacağımız için. Uyanık pazarlamacıların icadı olan bu tür alternatifler bize çok özelmişçesine sunuluyor.
    O kadar çok para bayılmanıza gerek yok.
    Cilanın da etken maddesi gazyağı dır. Arada kendiniz bez ile gazyağı temizliği yapsanız üç yüz - beş yüz verdiğiniz cila kadar güzel görünür.

• quote:

Orijinalden alıntı: dardanel16

cifmi yav ben mutfaktaki ocağa sürmüyorum cizer diye.senin araba 60 model ladami.birkere verniği mahvedersin cifle olmaz araca önce kil uygulanacak sonra kalin pasta en son cila mis gibi burda olsan 200 tl hallederdik

bu dediğin işlemler için benden 650- ve 750 lira fiyat istediler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: otosarrafı

quote:

Orijinalden alıntı: Adar65

quote:

Orijinalden alıntı: ISymptom

quote:

Orijinalden alıntı: tbatikan

cif çıkarıyorda.. en az bir haftamı alır.. aracın her tarafında olduğu için.. mesela kaputu temizlemek dahi 2-3 saatimi alır..
    bide cifin içinde kum taneciklerine benzer bir şeyler var.. oda aarcı çizer diye korkuyom..

Gaz yağı çıkarır hocam boyayada zarar vermiyor uçucu madde zaten boyanın üstüne azcık sıkın bezle silin o kadar

gazyağı nerelerde satılır.. sanırım ucuz olsa gerek.. yarın deniyecem..sonra kil ve cila..

herkese çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için..

Av malzemesi satılan yerlerde bulunabiliyor, yakıt istasyonlarında bulmanız zor olabilir. Olmazsa oto sanayilerde satan bir yer illaki bulunuyor.

az önce Van sanayisinin altını-üstünü getirdim tam umudu kesmişken bir traktör tamircisinde gazyağını buldum.
    adam illa 5-6 lt alırsan satarım dedi. neyse 2 lt sini 15 liraya aldım. yarın iş dönüşü gazyağını deneyeceğim.
    fakat uygulama konusunda bilgim yok. aracı yıkatıp sonra fısfısla püskürtüp bezle temizlemeyi düşünüyorum inş.. başarılı olurum..

• quote:

quote:

cifmi yav ben mutfaktaki ocağa sürmüyorum cizer diye.senin araba 60 model ladami.birkere verniği mahvedersin cifle olmaz araca önce kil uygulanacak sonra kalin pasta en son cila mis gibi burda olsan 200 tl hallederdik

bu dediğin işlemler için benden 650- ve 750 lira fiyat istediler..

Bak kardeşim ankara,istbl,bursa sanyisinde boya işi ile uğrşan baoyacilara git yo zibart miş,speedy miş markaya yakilma bu dediğim adamlar usta onlar uygulayici beb boya koruma içinde kil,pasta ,cilayi 250 yaptirdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada gaz yağini aracin plastiklerinden uzaktut.işe yarayamayacak.sen sparişle dyo mun yada meguarisin pasatasini iste o işe yarar

• Cifle boyayı ovdunuz öylemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: dellino

Hocam bir dönem de deterjan topları, musluk ayrıştırıcıları, manyetik yakıt tasarruf cihazları için de aynı şeyi söylemişlerdi.
    Verniğin üzerine sünger ya da bez ile sürülen herhangi bir kimyasal verniğe kimyasal bir bağlantı yapmadığı için, geçicidir.
    Nano vs vs vs tamamen göz boyamadır. Bu işin aslı pastadır. Pasta ile verniğin üzerindeki kirli ya da yanık katmanı temizlediğinizde vernik biraz incelir.
    Ama üzerindeki kir gittiği için parlak görünür. Ardından uygulanılan cila ile de parlaklık geçici olarak arttırılır. (yıkamada ya da yağmurda o cila akıp gider)
    Vel hasıl anlatmak istediğim. Aracın boyasını korumanın tek yolu güneş ve isten uzak tutmak. Bunu da yapamayacağımız için. Uyanık pazarlamacıların icadı olan bu tür alternatifler bize çok özelmişçesine sunuluyor.
    Cilanın da etken maddesi gazyağı dır. Arada kendiniz bez ile gazyağı temizliği yapsanız üç yüz - beş yüz verdiğiniz cila kadar güzel görünür.

kardeşim cilanin etgen maddesi gaz yaği felan değildir yanliş bil gi veryorsun millete.tama petrol türevidir gaz yaği 6 lt re suya 1 bardak dökülür köpükle beraber yikanir.boya fabrika çikişi 6 yada 7 mikrondur ilk 3 yil başka bir şey olmaz ise pasta uygulnamaz.vernik tabakasi zamanla matlaşir kil ve pasta bu tabakanin üst kismini alir 1 mikron bile zor alir en son carnabua katkili cila her 10 yikmada uygulanir .boyanin değil cilanin ömrü uzar koryucu kalmaz ise boyanin işi biter.ama güneş konusunda renkli siyah arabalarinizi koruyunuz.bu arada seramik kaplatir saniz arabanizi 700 tl yyapiliyor.koruyucu özelliği 5 sene artar

• quote:

Bu arada gaz yağini aracin plastiklerinden uzaktut.işe yarayamayacak.sen sparişle dyo mun yada meguarisin pasatasini iste o işe yarar

neden işe yaramasın.. daha önce tecrübe ettirdiniz mi?
    bide bu temizlik yapılmadan pasta cila yapılır mı?
    temizlikten sonra bende pasta ve cila düşünüyorum..
  • Kardeşim bir şey biliyorum ki yaziyorum aci ama gercek gaz yaği cözücüdür cifle cikmayni cikarmaz zift yada plastik boya olsa işe yarardi

• selülozik tiner veya wd40
  • Adar65 A kullanıcısına yanıt
    bence sen o arabayı bırak yenisini al hem fabia ne ya
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: otosarrafı

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ISymptom

quote:

Orijinalden alıntı: tbatikan

cif çıkarıyorda.. en az bir haftamı alır.. aracın her tarafında olduğu için.. mesela kaputu temizlemek dahi 2-3 saatimi alır..
    bide cifin içinde kum taneciklerine benzer bir şeyler var.. oda aarcı çizer diye korkuyom..

Gaz yağı çıkarır hocam boyayada zarar vermiyor uçucu madde zaten boyanın üstüne azcık sıkın bezle silin o kadar

gazyağı nerelerde satılır.. sanırım ucuz olsa gerek.. yarın deniyecem..sonra kil ve cila..

herkese çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için..

Av malzemesi satılan yerlerde bulunabiliyor, yakıt istasyonlarında bulmanız zor olabilir. Olmazsa oto sanayilerde satan bir yer illaki bulunuyor.

az önce Van sanayisinin altını-üstünü getirdim tam umudu kesmişken bir traktör tamircisinde gazyağını buldum.
    adam illa 5-6 lt alırsan satarım dedi. neyse 2 lt sini 15 liraya aldım. yarın iş dönüşü gazyağını deneyeceğim.
    fakat uygulama konusunda bilgim yok. aracı yıkatıp sonra fısfısla püskürtüp bezle temizlemeyi düşünüyorum inş.. başarılı olurum..

Dediğiniz gibi sıkıp biraz çözmesini bekleyin, sonrada da durulayın aracı. Eğer yağda çözünen yapıda bierşeyse gazyağı çözer değilse farklı şeyler denemeniz gerekebilir. Tiner(hangi çeşidi bilmiyorum) ve tuzruhunun boyaya zarar vermediğini duymuştum. Arkadaşın aracına apartman bahçesinde park halimde iken komşusunun yaptırdığı tadilat sırasında kalekim damlamıştı, tuzruhu falan demişlerdi(boya ustası denemiş, boyaya zarar vermemiş) ama çıkarmamıştı. Araç eskiydi zaten boyatmak durumunda kalmıştı.

Ayrıca gaz yağı zift lekeleri için de birebirdir..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Boyaya selilozik tiner sürün diyen arkadaşlar nerde yaşıyor acaba, senteti,k tiner neysede boyaya asla selülozik tiner sürülmez. Cif ise beyaz renk araçlarda yıkama suyuna deterjan ile karıştırılarak koyulursa gayet işe yarar bir nevi pasta yerine geçer.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dellino

kardeşim cilanin etgen maddesi gaz yaği felan değildir yanliş bil gi veryorsun millete.tama petrol türevidir gaz yaği 6 lt re suya 1 bardak dökülür köpükle beraber yikanir.boya fabrika çikişi 6 yada 7 mikrondur ilk 3 yil başka bir şey olmaz ise pasta uygulnamaz.vernik tabakasi zamanla matlaşir kil ve pasta bu tabakanin üst kismini alir 1 mikron bile zor alir en son carnabua katkili cila her 10 yikmada uygulanir .boyanin değil cilanin ömrü uzar koryucu kalmaz ise boyanin işi biter.ama güneş konusunda renkli siyah arabalarinizi koruyunuz.bu arada seramik kaplatir saniz arabanizi 700 tl yyapiliyor.koruyucu özelliği 5 sene artar

Yanlış bilgi seninkisi kardeşim. Gazyağı ağaçtan mı üretiliyor. Petrolün işlenmesini mi anlatalım şimdi de.
    Yapılan tüm işlemlerin temeli pasta ile vernik üzerindeki leke ve pürüzlerin temizlenip.
    Verniğin parlatılması esasına dayanır.
    Kullanılan vernik te üç çeşittir.
    Sentetik, selülozik veya su bazlı. Yeni modeller su bazlı boya ve vernik kullanıyor.
    Nano mikro tamamen faso fiso dur. Yapılan cila vernik ile kimyasal bir kaynaşma yapmadığı için de tamamen geçicidir.
    Gazyağı verniği bozmaz. Aksine parlatır. Adı üzerinde yağ var içerisinde o da parlaklık verir. Ve bu da geçicidir.

https://lh4.googleusercontent.com/proxy/0_QCn3VqxtgGMDx9CyHbtejG1V1Rgx5oQSeEqs6ma91_yzDtu18VjFWJcGEZTlUKuOel5TpquMVDZhdPlVhgm93Ijfc=w250-h277-nc

Güneş boyayı yakamaz. Güneşin yaktığı vernik tir.
    Sık sık pasta yapılırsa aracın verniği incelip zamanla kaybolur. Ve tekrar boyamak gerekir.

Resimdeki benekler güneşin yaktığı vernik tir. Altında ise asıl boya duruyor. Boya da gözenekli olduğu için içerisindeki kir hiç bir şekilde temizlenemez

ARAÇTAKİ BOYA NASIL ÇIKARILIR
     ARAÇTAKİ BOYA NASIL ÇIKARILIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dellino -- 5 Mayıs 2015; 10:57:24 >

aynı durumu eski aracımda yaşamıştım. bence hiç kimyasal işlere girmeyin, arabayı şampuanluı suyla durulayıp yüzeyi kaygan hale getirdikten sonra kil ile çok kolay birşekilde çıkacaktır. çin sitelerinden 3-5 dolara almıştım zamanında. kesin çözüm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daywalkerr

aynı durumu eski aracımda yaşamıştım. bence hiç kimyasal işlere girmeyin, arabayı şampuanluı suyla durulayıp yüzeyi kaygan hale getirdikten sonra kil ile çok kolay birşekilde çıkacaktır. çin sitelerinden 3-5 dolara almıştım zamanında. kesin çözüm..

hala zaman bulup gazyağını deneyemedim.. gazyağından sonra kil deneyeceğim.. fakat ben netten baktım 50 lira civarı.. çin sitelerinden alacağımız işe yarar mı?
    kil bu nereden ne kadara aldığınız önemli değil, ben sürekli kullanıyorum, aliexpres gibi sitelerden temin edebilirsiniz
  • bugün gaz yağını denedim. sonuç kötü..boyanın yüzde kırkını çıkardım sayılır.. yani çoğu duruyor..
    gazyağını sıkıp hemen hemen koruyuna kadar bekledim, olmadı gazyağını sıkı hemen sildim olmadı..
    baya baya ovalamama rağmen olmadı... kil deneyeceyeceğim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adar65 -- 8 Mayıs 2015; 19:51:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daywalkerr

kil bu nereden ne kadara aldığınız önemli değil, ben sürekli kullanıyorum, aliexpres gibi sitelerden temin edebilirsiniz

farketmez diyonuzda türk sitelerinde fiyat farkı baya var.. aliexpres ten sipariş verdim.. bakalım artık..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.