Şimdi Ara

Araçtan gelen Wu Wu Wu/Vın Vın Vın Sesi(Bilgilendirme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
35.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arabam 90-100-110 km arasında sabit hızda iken Vın Vın Vın Vın diye garip bir ses çıkarıyordu. Kahramanmaraş Eskişehir arasında ki 800 km yolda (sabit hızla hep bu aralık olduğundan) çekilmez bir soruna düştüm.
    Rahat bir adam olmadığımdan iyice taktım ve benim için sorun oldu. İnternette baktım elvan çeşit cevap verenler olmuş. Bu cevaplar ve benim çözüm yolu denemelerimi yazıyorum. (Bu sırada 5 usta tecrübesini de notlarım arasına eklerim.)

1-İnternette dolaşan efsaneler;
    Şarj dinamosu bozulmuştur(Araba zorluyordur.). Difransiyeldendir(Sürtüyor vs gibi bilgiler.). Motordandır(Gaz,benzin yemiyor.). Lastiklerdendir(Kalitesiz lastik yapar.). Şanzımandandır.Porya bilyesi veya teker bilyesi deniliyor sanırım ondandır.

2-Benim denemelerim.
    -Önce motoru dinledim. Dedim sorun motordadır. Çünkü gaz yemiyor gibi ses geliyordu. Daha sonra ustaya götürdüm abi motor temiz gaz yememe gibi bir durum olsa devire yansır araba bariz hissettir.
    Şimdilik bu seceneği 3 ayrı usta dediği için eledim.
    -Daha sonra otomatik vites dedim ve şanzımanı dinledim. Ustaları aldım yanıma çıktık yola hepsinin kanısı tam otomatik vites ve vites geçişlerinin çok iyi olması arabanın o aralıkta sarsıntı yaşamaması şanzımana dokununca yüksek maliyetlerin çıkması sonucu düşünüp şanzımanı da eledik. Birçok forumda şanzıman deyip ustalar bakıma almış ve araç sahiplerine yüksek faturalar çıkarmışlar. Buna dikkat edelim. Önüne gelen ustayım diyor. Heleki ülkemizdeki mantıkta apayrı bir sıkıntı.
    Ülkemizde çocuk okumuyor hadi sanayiye diyorlar. Ama usta adam zeki, pratik zekalı,bilgili adamdır. Okumasa bile okumuş gibi görmüş geçirmiş adamdır. Neyse....
    -En son yapsa yapsa bilse bilse bunu Memati usta bilir dediler. Aldım ustayı çıktım yola. O sürdü dinledik,ben sürdüm dinledik. Usta en son arka teker bilyasınde sorun var dedi. Pazartesi günü değiştireceğiz.
    Hatta benim arabanın önünde bir tane yeni Mercedes C Komp. vardı. Bu arabada aynı sorun var. Bak değiştiriyoruz dedi. Değişim yapacak olmazsa malzeme işçilik bana ait dedi.
    Sonucu yazacağım. Ama para kolay kazanılmıyor. Direk şanzıman bozuk motor bozuk deyip binlerce liralık masrafları göze almayın. İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m0z -- 27 Ağustos 2016; 11:22:52 >

• aracin hizina gore sesin siddeti degisiyormu ? bosa attiginda ses devam ediyormu ?
  • Kardeşim bu usta nerde ya helal olsun . Ayrıca sonucu bekliyoruz
  • Benzer bir ses benden de geliyor. Sıkıntı şu ki 70-80 km hızlarda çok net duyuyorum 120-130-140 gibi hızlarda rüzgar sesiyle birlikte kayboluyor belkide devam ediyordur. Ama benim ses jant veya lastikle alakalı olduğunu söylüyorlar çünkü hız arttıkça sesin tekrarlılığı sıklaşıyor sanki ama halen hiç bir usta net bir şekilde şudur diyemedi. Arabayı satmayı düşünüyordum yakın zamanda canımı sıkacak gibi duruyor bu ses olayı
  • cagatayu C kullanıcısına yanıt
    Benim arabadada vardı öyle bir ses. Arkadan sürtme sesi geliyodu uğultuluydu gaza bastıkça artardı 120 den sonra gelmezdi.

Sonunda balatalar diske sürtttüğü için geldiğini anladık.. Yapacak bişey yoktu normal dediler. Sonra ses kendiliğinden kayboldu
  • Aslına bakarsanız uzun zaman bu ses sadece 90-110 km hızda vitesin 4. vitesten 5. vitese geçtiği anda geliyordu. İhtimalleri değerlendirirken tüpten olabilir mi dedik enjektör değiştirdik. Yaklaşık 15 km yeni enjektörle denerken benzinede geçtim bu ses arttı hatta 140larda dahada fazlalaştı. Geri eski enjektörü taktık eskisi gibi 90-110 arasında yapar oldu. Yani bu hız aralığında vın vın diye hafif başlıyor 110'a yaklaşınca en üst seviyeye geliyor. Daha sonra vites atar gibi oluyor kesiliyor. Usta dinlerken boşa geç dedi boşa geçtim ses hala devam edince teker bu dedi. Son hali bu durumda.
  • Usta Kahramanmaraş/Elbistan'da ve çok bilindik birisi. Opel konusunda uzmandır ama her araca bakar. İnşallah sadece bilya ile çözülürse sevinecem. Olayın şanzıman boyutuna geçmesini hiç istemiyorum.
    10.ooo km bakımını yaptırınca ses çok azaldı. Takınca takıyorsun. Pazartesi'de bu sesi kesemez isek satıp değiştireceğim.
  • cagatayu C kullanıcısına yanıt
    Şuan kendimi görür gibi oldum. Ben ustaya sorduğumda peki yüksek hızlarda neden ses kesiliyor diye oda bana rüzgar sesi bastırıyor dedi. Bunun anlama yolu çok zor. Dediğim gibi bir çok usta anlamadı. Önce bunun motor mu? Şanzıman mı? Lastikler mi? ayarlamak lazım. Bende satmayı düşündüm ama pes etmedim sadece. :) Sana tavsiyem başkası kullanırken dinlemelisin. Arka koltuğa geçip yatıp koltukların altından felan geliyorsa anlarsın. Bende usta deyince kafamı arkaya çevirdim ses gerçekten arkadan geliyor gibiydi. Araç içi ambianstan karışım oluyor ve anlaşılmıyor sanırım. Umarım Pazartesi bilya çıkar. Oda 150 TL felan baktım fiyatlara. Arabadan memnunsan bir bilya testi yaptırmanı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m0z

Şuan kendimi görür gibi oldum. Ben ustaya sorduğumda peki yüksek hızlarda neden ses kesiliyor diye oda bana rüzgar sesi bastırıyor dedi. Bunun anlama yolu çok zor. Dediğim gibi bir çok usta anlamadı. Önce bunun motor mu? Şanzıman mı? Lastikler mi? ayarlamak lazım. Bende satmayı düşündüm ama pes etmedim sadece. :) Sana tavsiyem başkası kullanırken dinlemelisin. Arka koltuğa geçip yatıp koltukların altından felan geliyorsa anlarsın. Bende usta deyince kafamı arkaya çevirdim ses gerçekten arkadan geliyor gibiydi. Araç içi ambianstan karışım oluyor ve anlaşılmıyor sanırım. Umarım Pazartesi bilya çıkar. Oda 150 TL felan baktım fiyatlara. Arabadan memnunsan bir bilya testi yaptırmanı tavsiye ederim.
    Benim de geçen sene böyle bir sorunum vardı helikopter sesine dönüyordu arada.

Teker bilyası dediler onda sorun yoktu , disklere bir şey kaçmıştır dediler bir şey yoktu . Sorun şuymuş :

1.yıl bakımından sonra sağ ön tekerdeki bijon tam sıkılmamış sanırım ama servisten 2 ay sonra başlamıştı uğultu neyse ki sorun öyle çözüldü .

• __GeneraL__ kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bakımdan yeni çıkardım. Bu sırada ön ve arka balataları yeniledim. Arka balatamda sürtme vardı. Zımparaladık sürtme gitti ama benim ses devam etti.
  • quote:

Aslına bakarsanız uzun zaman bu ses sadece 90-110 km hızda vitesin 4. vitesten 5. vitese geçtiği anda geliyordu. İhtimalleri değerlendirirken tüpten olabilir mi dedik enjektör değiştirdik. Yaklaşık 15 km yeni enjektörle denerken benzinede geçtim bu ses arttı hatta 140larda dahada fazlalaştı. Geri eski enjektörü taktık eskisi gibi 90-110 arasında yapar oldu. Yani bu hız aralığında vın vın diye hafif başlıyor 110'a yaklaşınca en üst seviyeye geliyor. Daha sonra vites atar gibi oluyor kesiliyor. Usta dinlerken boşa geç dedi boşa geçtim ses hala devam edince teker bu dedi. Son hali bu durumda.

bana pek bilya gibi gelmedi neden diye sorarsaniz bilya sesini anlamamak imkansiz yani bir elektrikciye bile gitseniz bilya sorunluysa direk bilya der ama siz enjektore bile bakmissiniz farkli yerleri incelemissiniz demekki bu degisik bir ses. Bilya sesi hic kesilmez her hizda ses siddeti artar ve ugultu yapar net bir sesi vardir lpg benzin fark etmez. İnsallah bilyadir kolayca cozulur sorun ama bilya cikmayacak bence

• Vallaha bende dua ediyorum. Şanzıman kaynaklı değildir diye. Tek teslelli olduğum nokta motor ve şanzımandan olsa titreme, sallama ne bileyim devir göstergesinde dengesizlik takırtı felan çıkar diye düşünüyorum. Ustalarda katıldı buna. İnşallah bilyadır.
    Bende onu dedim niye belirli bir aralıkta yapıyorda ilk 80 kmde yapmıyor.??
  • quote:

Vallaha bende dua ediyorum. Şanzıman kaynaklı değildir diye. Tek teslelli olduğum nokta motor ve şanzımandan olsa titreme, sallama ne bileyim devir göstergesinde dengesizlik takırtı felan çıkar diye düşünüyorum. Ustalarda katıldı buna. İnşallah bilyadır.
    Bende onu dedim niye belirli bir aralıkta yapıyorda ilk 80 kmde yapmıyor.??

sorunun icinde cevap gizli zaten : ) belli araliklarda yapmaz sesi hep yapar aslinda dusuk hizdada vardir ses ama belli belirsiz duyulur. neyse bende merak ettim sirf ustaya inat cunku bazi ustalar vardir deneme yanilma yontemi yaparlar fark etmezsin bir bakmissin yarim araba parasi gitmistir ona dikkat etmek lazim : )
  • aynısı vardı yeni yaptırdık,ön teker bilyesi mefta olmuş
  • quote:

Şu ses dinleme olayını bi dinleyeyim hocam haklısın, hep ben kullanırken dinledim sesi. Disk - Balata - Bilye sorunu olsun razıyım da daha büyük bişey çıkmadan hallederim inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: cagatayu

quote:

Şu ses dinleme olayını bi dinleyeyim hocam haklısın, hep ben kullanırken dinledim sesi. Disk - Balata - Bilye sorunu olsun razıyım da daha büyük bişey çıkmadan hallederim inşallah

Alıntıları Göster
    anlamanın en kolay yolu 110 ile giderken boşa alın ses kesiliyorsa sorun motorda kesilmiyorsa büyük ihtimal bilyalarda bizim de başımıza geldi

• m0z kullanıcısına yanıt
    Teker bilyeleri (bilya da deniyor) onlar genelde ses yapar aynı et makinesinden çıkan ses gibi vuuuuuuuu diye bir ses gelir hız arttıkca ses artar krikoya kaldırıp tekeri el ile çevirip deneye bilirsiniz farklı ses gelen bozulmuştur
  • Yarım saattir wu wu wu vın vın vın diyerek sorunu anlamaya çaliştim.
    Sanirim benim basima hic gelmemis.
    Gecmis olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fascism

Yarım saattir wu wu wu vın vın vın diyerek sorunu anlamaya çaliştim.
    Sanirim benim basima hic gelmemis.
    Gecmis olsun
    bu yağ değişiminde alttaki koruyucu saçı çıkarıp takarken düzgün takmıyorlar ordanda çok ses geliyor araba durup kalkarken, böyle ses gelen varsa oralarada baktırsın hatırlatayım.
  • Aksları kontrol ettirin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.