Şimdi Ara

Arada kaldim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ailem için araba ariyorum ve arada kaldim. Görüşlerinize ihtiyacim var. Model, aracı rahat kaldırabilecek motor seçeneği ve çokta önemli olmasada paket seçeneği önerebilirseniz sevinirim

İhtiyacim olan ozellikler

- 5 kisilik bir aileyiz. Arkaya 3 kisinin rahat oturabilmesi gerekiyor. Uzun yolda sikinti cikmamasi acisindan hem on koltuk ile arka koltuk arasi mesafe, hemde arka koltuk genişliği yeterli olmalı. Bazen arkadaşlarımdan geniş olanlarında arkada oturabileceğini düşünürsek ne kadar geniş okadar iyi benim için.

- Yakıt tüketimi düşük olmalı.

- Bagaji buyuk olmali. 5 kisilik ailenin bagajı çok olabiliyorki, ben bir yere giderken sadece kendim için bile büyük bir bavul taşıyorum. ( Seyahat için üst bagajda düşünüyorum zaman zaman.)

- Dizel yada Benzinli olması benim için sorun değil

- Düz vites olması benim daha çok tercihim. Ama arabayı annem, ablam ve eşiminde kullanacağını düşünürsek belki otomatik versiyonlarıda düşünebilirim.

- Genelde şehir içi kullanıyoruz, senede bir yada iki defa şehirler arası yolculuk yapıyoruz.

- Yaptığım km 10.000 km yi geçmiyor senede ama önümüzdeki yıllarda bunu arttırmayı planlıyorum açıkçası.

- Benim için klima çok önemli. Hatta klima arkayı ve önü ayrı yada sağı solu ayrı ısıtıp soğutabiliyor ve sessiz ise iyi olur.

Arada kaldığım araçlar

- Skoda Fabia: 1.2 motorunu test ettim, kullanımı rahat, biraz gürültülü geldi( gerçi genelde gürültülü araçlar kullandığım için, gürültü sorun olmayabilir.). Motoru biraz yetersiz gibi. 1.4 unu almayı düşünebilirim.
    - Skoda Fabia Combi: Hakkinda hic bir sey bilmiyorum dersem yalan olmaz.
    - Skoda Roomster: Güzel ve geniş bir araç gibi ama istediğim özellikleri(Motor seçeneği, birde panaromik tavan) satıcıya söylediğimde onun yerine octavia'yı önerdiki, biraz bayan kullanımına göre büyük. Gerçi annem kullanır ama ablamdan emin değilim. Roomster önerirseniz
    -Peugeot Partner Tepee: Hiç inceleme şansım olmadı, ama özellikleri fena değil gibi. Birde arkada koltukta üç adet koltuk var, diğerlerinde sanki iki kişilikmiş gibi arabölüm var gibi. Birde bagaj hacmi sanki daha büyük. Birde Sürücü biraz yüksekte sanırım, buda arabanın burnunu görmeyi kolaylaştırır sanırım.
    -Honda Jazz: Arkadaşımda vardı, sürüşü rahat gibiydi, arka koltuk rahattı. Ama biraz pahali gibi

• fiyat aralığınız nedir bilmiyorum ama skoda.nın yeni modeli YETİ var.Bir de onu incelemeni tavsiye ederim.istediğin tüm özelliklere muadillerine göre daha uygun bir rakama ulaşabilirsiniz.
    roomstar da güzel bir alternatif olabilir bu arada
  • roomster
  • Fabia ve combi'de arka koltukta istediğiniz genişliği bulamayabilirsiniz. Kriterlerinize göre en uygunu Roomster ya da Partner gibi görünüyor.
    Ancak aracı bayanların da sık kullanacağı düşünülünce onların buna sıcak bakacağından emin misiniz?
    Çünkü genelde bu ne, ticari araç mı kullanacağım gibi yaklaşımları oluyor

Siz bayideki oktavia'ya bir kez daha bakın derim. Belki başta biraz çekinirler ama arada büyüklük olarak çok da fark yok.
    Eşim superb'e bu ne gemi gibi, kullanamam diyordu; şimdi alışayım da araçları arada değişelim diye çabalıyor

Edit: Ek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdcezir -- 17 Temmuz 2010; 10:02:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: keppir

fiyat aralığınız nedir bilmiyorum ama skoda.nın yeni modeli YETİ var.Bir de onu incelemeni tavsiye ederim.istediğin tüm özelliklere muadillerine göre daha uygun bir rakama ulaşabilirsiniz.
    roomstar da güzel bir alternatif olabilir bu arada

Maksimum 40 bin'e çıkabilirimki buda beni zorlar aslında. Bu nedenle Yeti'ye pek yaklaşamıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: mdcezir

Fabia ve combi'de arka koltukta istediğiniz genişliği bulamayabilirsiniz. Kriterlerinize göre en uygunu Roomster ya da Partner gibi görünüyor.
    Ancak aracı bayanların da sık kullanacağı düşünülünce onların buna sıcak bakacağından emin misiniz?
    Çünkü genelde bu ne, ticari araç mı kullanacağım gibi yaklaşımları oluyor

Siz bayideki oktavia'ya bir kez daha bakın derim. Belki başta biraz çekinirler ama arada büyüklük olarak çok da fark yok.
    Eşim superb'e bu ne gemi gibi, kullanamam diyordu; şimdi alışayım da araçları arada değişelim diye çabalıyor

Edit: Ek

Annemin yada ablamin Roomster yada Partner'a birşey diyeceğini sanmamki, annem aracın burnunu gördüğü için Roomster'ı daha çok sevdi.

Bu arada dün Partner'ı inceleme fırsatı buldum. Oda güzel araç fakat arka koltuğa binerken araç alçak olduğundan başımı vurdum :) Ama koltuk genişlikleri iyi idi.

Birde benzin sarfiyatlarini incelerken sanki Partner daha iyi gibi geldi. Zira Partner'ın şehir içi yaktı tüketimi 7lt, Roomster'ın 9,2lt

• Partner kalite açısından Roomster'in gerisinde. Forumdaki kullanıcıların yorumlarına ve incelemelerine bakın. Eğer çabuk satmak sorun değil ben kullanacağım diyorsanız dizel 1,4 Roomster alın. Full cam tavan seçeneğine de bakabilirsiniz. Geçen ay çok ciddi fiyat indirimleri yapabiliyorlardı. 1,2 benzinli TSI motoruna (full cam tavanlı) 25 veya 27000TL dediler unuttum. Hadi dizeli de 30 veya 32 olsun.
  • roomster ın dizellerini getirmiyorlar türkiyeye sadece 1.2 benzinlileri var o yüzden vazgeçmiştim o araçtan eğer 1.4 dizel olsaydı alacaktım ben çok güzel araç donanımıda güzel tipi çok hoşuma gidiyor sincap a benzetiyorlar o aracı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cok Zor Durumdayim akil verin bana
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Saydiginiz araclarin hic birinde uzun yolda 5 kisi rahat edemeyecektir. Fabilarda koltuk dar oldugu icin sorun olacaktir. Ticarilerde ise konfor sorunu olacaktir.
    Aslinda 2. el almayi dusunurseniz MPVler tam amaciniza uygun araclar. Zafira, Scenic, Cmax veya Verso gercekten isinizi gorecektir ve aradiginiz cift tarafli klima vs. gibi donanimlari da bulabilirsiniz bu araclarda.

Ama mutlaka saydiklarinizdan biri olacaksa Roomster en mantiklisi herhalde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.