Şimdi Ara

Arada kaldım sizce hangisi? gt740m vs gt720m vs gt645m

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle ne için kullanacağım bilgisayarı: fotograf video editleme basit 3d modelleme render olaylarında kullanacağım. arada oyunda oynanır illaki fakat yüksek oyun performansı beklemiyorum. bütçe konusunda 2000 liraya kadar çıkarım. benim dikkatimi ceken model lenovonun z500 modeli şu link (istanbulbilişim)fakat bu üründe bazı farklılıklar var.
    birde g500 modeli var fiyatı daha uygun sadece ekran kartı 720m ikisinin arasında ne fark var acaba. Bir de z580 modelini övüyorlar.
    Kimi sitelerde üründe +8gb ssd var kimisinde yok kimi sitede ekran kartı gt645m iken kimisinde gt740m bunların arasında ne fark var hangisi işime daha çok yarar.
    birde bazı kaynaklar tuşların arkadan aydınlatmalı, dolby ses sistemi olduğunu söylemiş bazı kaynaklarda bu bilgilere yer verilmemiş. açıkçası kafam çok karıştı.
    Söylemedim sanırım i7 olması önemli. birde max 8gb ram kimisi kimisi 16gb ram ürün adı aynı model numaralarıyla beraber kasa içeriğide baya değişiyor sanırım. benim yardım istediğim konu.
    1 bu ekran kartlarının farkı ne bu konuda hiç bilgim yok?
    2 hiç kafan karışmasın bak şu model senin işini görür. al bunu dediğiniz var mı ? (farklı marka model olabilir bunlar gözüme çarpanlar)

ilgilenenlere şimdiden teşekkürler.

• www.notebookcheck-tr.com/Max-Payne-3-test-edildi.76911.0.html
  • rondown R kullanıcısına yanıt
    aslında üçü de çok da sağlam kartlar değilmiş yani :)
    teşekkür ederim yorumun için @rondown
  • 645m en iyisidir aralarından

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 645 - 128 bit
    740 - 64 bit

ama performans olarak pek bi fark yok
  • tüm cevap veren.kere teşekkür ederim
    @saxomen @Kasva57 @rondown

z500 de karar kıldım büyük ölçüde su model : Lenovo Z500 59-379846 Core i7-3612QM 2.10 Ghz 8 GB 1 TB + 8 GB SSD 2 GB VGA 15.6 FreeDos
    + 8gb sshd ve arkadan ışıklandırmalı tuşlarda espirisi
    i7 olanı 1800-1900 tl
    birde i5 var 500 tl oynuyor
    i5 ve i7 arasında hangi durumlarda ve ne gibi performans farkları olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasarhane -- 29 Kasım 2013; 2:31:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasarhane

tüm cevap veren.kere teşekkür ederim
    @saxomen @Kasva57 @rondown

z500 de karar kıldım büyük ölçüde su model : Lenovo Z500 59-379846 Core i7-3612QM 2.10 Ghz 8 GB 1 TB + 8 GB SSD 2 GB VGA 15.6 FreeDos
    + 8gb sshd ve arkadan ışıklandırmalı tuşlarda espirisi
    i7 olanı 1800-1900 tl
    birde i5 var 500 tl oynuyor
    i5 ve i7 arasında hangi durumlarda ve ne gibi performans farkları olur?

kullanım alanına göre degişir çizim oyun vs. ise i7 al başın agrımasın derim

• quote:

Orijinalden alıntı: yasarhane

öncelikle ne için kullanacağım bilgisayarı: fotograf video editleme basit 3d modelleme render olaylarında kullanacağım. arada oyunda oynanır illaki fakat yüksek oyun performansı beklemiyorum. bütçe konusunda 2000 liraya kadar çıkarım. benim dikkatimi ceken model lenovonun z500 modeli şu link (istanbulbilişim)fakat bu üründe bazı farklılıklar var.
    birde g500 modeli var fiyatı daha uygun sadece ekran kartı 720m ikisinin arasında ne fark var acaba. Bir de z580 modelini övüyorlar.
    Kimi sitelerde üründe +8gb ssd var kimisinde yok kimi sitede ekran kartı gt645m iken kimisinde gt740m bunların arasında ne fark var hangisi işime daha çok yarar.
    birde bazı kaynaklar tuşların arkadan aydınlatmalı, dolby ses sistemi olduğunu söylemiş bazı kaynaklarda bu bilgilere yer verilmemiş. açıkçası kafam çok karıştı.
    Söylemedim sanırım i7 olması önemli. birde max 8gb ram kimisi kimisi 16gb ram ürün adı aynı model numaralarıyla beraber kasa içeriğide baya değişiyor sanırım. benim yardım istediğim konu.
    1 bu ekran kartlarının farkı ne bu konuda hiç bilgim yok?
    2 hiç kafan karışmasın bak şu model senin işini görür. al bunu dediğiniz var mı ? (farklı marka model olabilir bunlar gözüme çarpanlar)

ilgilenenlere şimdiden teşekkürler.

Aslında seçimini neredeyse doğru şekilde yapmışsın diyeceğim... Lenovo Z500 son derece iyi bir seçim bana göre...
    Sorduğun sorulara kısa kısa ve linkleri ile cevap vereyim.
    - Render vs işin olacaksa ne kadar yüksek RAM 'li bilgisayar alırsan o kadar rahat edersin. Çünkü özellikle render neredeyse sadece RAM ile bile çalışır diyesim geliyor ...(Tabii ki değil) Yani aynı zamanda işlemcinin i7 olması ciddi avantaj sağlayacaktır.
    - GT720 M tabii ki daha düşük bir ekran kartı ve bana göre GT740M seçimin oldukça iyi diyebilirim...
    Bilgi için şuraya bakabilirsin :
    http://www.notebooktesting.com/tr/index.php/biliyormusunuz/64-bit-128-bit-kavgasi
    - Aman İstanbul bilişimden uzak dur çünkü garantiyi sadece kendileri verebiliyor ve internet bu konuda "ağlama duvarına" dönüşmüş durumda...
    -Z500'lerin bildiğim kadarıyla i7 olan tüm modelleri aydınlatmalı klavye kullanıyor. Ancak gözümle görmedim ama yurt dışı sitelerinde de aynı konuda mesajlar gördüm. Hatta birisinde fn+spacebar ile aydınlatmanın açıldığı bile söylenmiş.

Birde bu ürünün fiyatı da gerçekten çok iyi.
    http://www.indirimkenti.com/Products-URUN2565289-lenovo-z500-59-379846-i7-3612-8gb-1tb8g-156-dos.html
    Bu fiyata bu kadar özellikli olması ciddi anlamda bu ürünü f/p ürünü yapabilir.
    Bunun i5 li olan 59-377485 olan modelini aşağıda incelemişler. Tek farkı neredeyse sadece işlemcisi diyebilirim. Bu nedenle incelemende fayda var...
    http://www.notebooktesting.com/tr/index.php/karsilastir/item/40-lenovo-z500-59-377485

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: istabul001

Lenovo Z510

http://www.notebookadresi.com/lenovo_ideapad_z510_59_391783__notebook?keyword=z510

mesajın için teşekkür ederim @sentetik5
    ram konusuna baktığımızda max 8gb ram destekliyor sanırım z500 fakat "istabul001" in paylaştığı z510 da ise max 16gb ram desteklediği yazıyor.
    üstelik 4. nesil işlemci var sanırım. bunun hakkında düşünceleriniz nedir?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.