Şimdi Ara

Arama Motoru Optimizasyonu - SEO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Merhabalar, bu gün sizlere sürekli gelişen arama motorlarından bahsedeceğim. Önceliğimiz, ülkemizde en sık kullanılan arama motoru olan google den bahsedeyim. Her geçen gün algoritmasını yenileyen google, gün geçmiyorki birşeyler daha çıkarmasın. sürekli algoritmasına yenilikler katmaya devam etmektedir. bu çoğu zaman seo uzmanları için kötü bir haberde olsa genelleme düşünce ile bu algıdan uzaklaşabiliriz. Bilindiği üzere arama motorunun görevi biz insanlara doğru bilgiyi, doğru kaynakta sunmak için yapılmış geniş kapsamlı analiz ve arama robotlarına sahip bir web dizinidir. doğru ve tarafsız bilgiyi analiz eder ve veri tabanına klonlar. Bu sayede arama sonuçlarını doğru orantıda bizlere servis etmeyi amaçlar. Arama motoru (google) kriterlerine nasıl uyum sağlarız. Diyelim ki bir ürün yada hizmeti sunan bir web siteniz var ve doğru hedef kitleye tanıtamıyor musunuz ?

Öncelikle arama motorunun bizden istedikleri nelerdir ?
    Diğer hizmet sunan rakiplerimizden farkımızı nasıl orataya koyarız ?
    Arama motoru ne zaman bizim internet sitemizi doğru kitleye hizmet ve ürün tanıtımı sunmamıza izin verir.
    Gelin birlik te bunları analiz edelim.
    Öncelikle kendinize bir hedef belirleyin. hedefiniz ürün ve hizmet sunmak mı ?
    Evet se, insanlara uyğun biçimde bilgi akışı sağlamalısınız. Benzersiz içeriklerle web sayfanızı güçlendiriniz. Spam yani kötü olarak adlandırılan kod ve yazı, resim ve makalelerden kaçınınız. İnternet sitenizin dolaşımı kolay olsun. Sitenizin amaçını arama motoruna tam olarak bildiriniz. Nasıl yaparız diyorsanız. Site başlığı, anahtar kelime seçimi, site açıklaması ve bunlara uygun site içeriği. bunları yapmaktan kaçınmayınız. bunlar web tasarım sitenizin omurgasını ortaya koyar. İnternet siteniz responsive yani tüm mobil ve sabil smart bilgisayarlar tarafından destekleniyor olmasına dikkat edin. Sosyal medya ağlarını verimli şekilde kullanın kendinizi tanıtın.
    Bunları yaptığınız zaman daha başarılı olacaksınız emin olun.

KAYNAK WEB SİTESİ:http://aceksemedia.com/web-tasarim/arama-motoru-optimizasyonu-seo.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceksem -- 3 Kasım 2014; 4:59:49 >

• Merhaba;

Ben bir web site yaptım, içerisine arama kısmı koymak istiyorum fakat arama yapılan kelimenin sadece web sitemin içerisindeki bilgiler üzerinden arama yapmasını istiyorum. Yani google üzerinden değil. Veritabanım yok. Sadece yaptığım diğer php sayfalarının içerisinde kelime aramasını istiyorum. Aranılan bilgilerin ise; arama.php sayfasında çıkmasını istiyorum. Bu konuda bir öneriniz varsa yardımcı olabilir misiniz?
  • SEO başlıbaşına bir dünya bence ve hâla tam olarak en iyi nasıl yapılır sorusuna cevap bulunabilmiş değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.