Evet psikoz geçirdiğim için aylık xeplion iğne kullanıyorum yaklaşık 2 yıldır corona başladığından beri. Şu anlık iyiyim paranoyak değilim artık ama daha ne kadar kullanıcam bu iğneyi. Ben kendimde bir yan etkisi var mı bilmiyorum kilo alımı dışında. Sanki biraz iq seviyemi düşürmüş gibi hissediyorum ama internette bu antipsikotikleri kullananlar hep kötü yorum yapmış, hayatımı mahvetti diye. Aranızda kullanan varsa yorumlarını alabilir miyim? Benim için çok önemli. |
Paliperidon Palmitat (Invega, Xeplion) Kullananlar için Bilgiler
Paliperidon palmitat, şizofreni ve şizoaffektif bozuklukların tedavisinde kullanılan uzun etkili bir antipsikotik ilaçtır. "Invega Sustenna" ve "Xeplion" marka adlarıyla bilinir.
Kullanım Alanları: * Şizofreni * Şizoaffektif bozukluk
Uygulama: * Xeplion, ayda bir kez kas içine enjekte edilir. * Invega Sustenna, üç ayda bir kas içine enjekte edilir.
Yan Etkiler: * Xeplion ve Invega Sustenna, benzer yan etkilere sahiptir: * Akatisia (huzursuzluk ve hareket etme ihtiyacı) * Ağız kuruluğu * Kabızlık * Baş ağrısı * Uyku sorunları
Doz: * Xeplion ve Invega Sustenna'nın dozu, bireysel ihtiyaçlara göre doktor tarafından belirlenir.
Xeplion Nasıl Bırakılır: * Xeplion aniden bırakılmamalıdır. Doktorunuz, ilacı güvenli bir şekilde bırakmanıza yardımcı olacak bir plan oluşturacaktır.
İnvega Kullananların Yorumları: * İnvega kullanan kişiler, semptomlarında iyileşme bildirmişlerdir. * Bazı kişiler, uzun etkili bir tedavi seçeneği olmasını takdir etmektedirler. * Başkaları, yan etkiler nedeniyle ilacı bırakmak zorunda kalmışlardır.
Xeplion İğne Kullananlar: * Xeplion iğne kullanan kişiler, ayda bir enjeksiyonun rahatlığını beğenmektedirler. * Bazı kişiler, ağrı veya rahatsızlığa neden olan enjeksiyon bölgesinde kızarıklık veya şişlik yaşamakta olabilirler.
Önemli Notlar: * Xeplion veya Invega kullanmadan önce doktorunuza alerjilerinizi, diğer ilaçlarınızı ve tıbbi geçmişinizi söyleyiniz. * Hamileyseniz veya emziriyorsanız bu ilaçları kullanmamalısınız. * Xeplion veya Invega, diğer ilaçlarla etkileşime girebilir. * Aşırı alkol veya uyuşturucu kullanımı, Xeplion veya Invega'nın etkisini azaltabilir.