Şimdi Ara

Araplara benziyor olmam gayet normal. Neden mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çünkü benim anne tarafım da baba tarafım da Orta Asyadan, Özbekistandan göç etmişler Türkiyeye. Zamanında Orta Asya Türkleri ve Araplar arasında bayağı bir evlilik olmuş. Zaten kültürleri de benziyor her iki bölgenin. Bu nedenle, zaten Orta Asyalılar ve Araplar tip olarak birbirlerine yakınlar. Araplara benzetilmemin nedeni Orta Asya asıllı olmamdır diye düşünüyorum. Sizce?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Araplar ve Türkler mi benziyor?Arapların gen yapısı baskın yani aileye bir yerden girdiyse etkileri çıkar.Mesela Habeşistanlılar Araplarla kaynaşınca Buğday tenin daha da koyulaştığı görülür.

Lakin araplarla Türkler benzeşmez.Hatta hiç bir yapımız benzeşmez.Yüz yapısı,ten rengi,göz yapısı ve boy

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklord1905

Araplar ve Türkler mi benziyor?Arapların gen yapısı baskın yani aileye bir yerden girdiyse etkileri çıkar.Mesela Habeşistanlılar Araplarla kaynaşınca Buğday tenin daha da koyulaştığı görülür.

Lakin araplarla Türkler benzeşmez.Hatta hiç bir yapımız benzeşmez.Yüz yapısı,ten rengi,göz yapısı ve boy
    Fakat tarihte bayağı yakın ilişki içinde olmuştur Orta Asya Türkleri ve Araplar. Anadolu Türkleri Araplara fazla benzemez, doğru. Fakat Orta Asya Türkleri genellikle benzer Araplara.
  • Din ve din kaynaklı bazı şeyler dışında Araplar ve Türkler arasında hiçbir benzerlik yoktur. Kültür olarak hiçbir alakamız yoktur hele. Arap kültürü dediğiniz şey Suriye, Irak kültürü değil, Kıta Arabistanı'dır. Ayrıca ailen Özbekistan'dan geliyorsa nasıl tip olarak Arap'a beziyorsun onu da anlamadım. Benim de bir tarafım Özbek, boyumun 1.95 olması dışında Türk tipi dendiğinde akla gelen bütün özellikleri taşıyorumdur. O nedenle de çocukken Tatar diye alay ederdi mahalledekiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Din ve din kaynaklı bazı şeyler dışında Araplar ve Türkler arasında hiçbir benzerlik yoktur. Kültür olarak hiçbir alakamız yoktur hele. Arap kültürü dediğiniz şey Suriye, Irak kültürü değil, Kıta Arabistanı'dır. Ayrıca ailen Özbekistan'dan geliyorsa nasıl tip olarak Arap'a beziyorsun onu da anlamadım. Benim de bir tarafım Özbek, boyumun 1.95 olması dışında Türk tipi dendiğinde akla gelen bütün özellikleri taşıyorumdur. O nedenle de çocukken Tatar diye alay ederdi mahalledekiler.
    Bilmiyorum. Bana benzemeleri doğal gibime geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beybiii

Fakat tarihte bayağı yakın ilişki içinde olmuştur Orta Asya Türkleri ve Araplar. Anadolu Türkleri Araplara fazla benzemez, doğru. Fakat Orta Asya Türkleri genellikle benzer Araplara.

Alıntıları Göster
    Bunlar siyasi ilişkilerdir. Araplarla değil İranlılarla benzer yönleri çoktur.
  • Arap toplumlari ile dunyanin hic bir yerinde toplumlar inanc disinda birbirine benzemez.

Hele ki turklerde tek tanri ve allah benzetmesi islam ve arap seviciligi hayal urunu bir sentetik yapistiricidir.

Turklerde cok tanrili ve her boyda kabul edilip dua edilen ceeitli adlarla fatkli isimlerle tanri mantigi gorulmektedir.

Gerek orta asya gerek orta doguda cokca renkli kultur dil adet ve son derece makul inanc sekilleri gorulse de islami cihadla bunlatin vogu ya ortadan kaldirilmis veya bozulma surecine gitmistir.

Gununuz orta asyasini kastediyorsan ozellikle turkiyenin malum okullarla turk islam ideolojisinin transferi ile turkiye deki gibi yobaz ve somurme uzerine evrilmektedir.

Sovyet somurusunjnde tetikledigi ve turan hayalleri pompalayan malum siyasal islamci zihniyey sayesinde oldukca uygun ortam ortaya cikmistir.

Arap cografyasindan uzak olduklarindan ve ulkedeki okumaya tesvik kulturunden dolayi arapa evrilme onlarda daha az ve yavas olsa da bu sekilde devam ederse bir kac 10 yil icinde bizden farklari kalmayacak.

Onlara benzetilme nedenin dis gorunus degil davranisindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 14 Haziran 2018; 1:37:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: selahattın ısık

Arap toplumlari ile dunyanin hic bir yerinde toplumlar inanc disinda birbirine benzemez.

Hele ki turklerde tek tanri ve allah benzetmesi islam ve arap seviciligi hayal urunu bir sentetik yapistiricidir.

Turklerde cok tanrili ve her boyda kabul edilip dua edilen ceeitli adlarla fatkli isimlerle tanri mantigi gorulmektedir.

Gerek orta asya gerek orta doguda cokca renkli kultur dil adet ve son derece makul inanc sekilleri gorulse de islami cihadla bunlatin vogu ya ortadan kaldirilmis veya bozulma surecine gitmistir.

Gununuz orta asyasini kastediyorsan ozellikle turkiyenin malum okullarla turk islam ideolojisinin transferi ile turkiye deki gibi yobaz ve somurme uzerine evrilmektedir.

Sovyet somurusunjnde tetikledigi ve turan hayalleri pompalayan malum siyasal islamci zihniyey sayesinde oldukca uygun ortam ortaya cikmistir.

Arap cografyasindan uzak olduklarindan ve ulkedeki okumaya tesvik kulturunden dolayi arapa evrilme onlarda daha az ve yavas olsa da bu sekilde devam ederse bir kac 10 yil icinde bizden farklari kalmayacak.

Onlara benzetilme nedenin dis gorunus degil davranisindir.

Davranış olarak değil, tip olarak benzetiyorlar. Bence normal zaten. Orta Asyalılar ve Araplar bayağı bir karışmışlardır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.