Şimdi Ara

Aras Kargo Dolandırıcılığı!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başımdan geçen talihsiz olayı anlatıp sizlerden destek bekleyeceğim. Ekşici arkadaşlardan ricam olayı ekşiye taşımak.

Tanesi 158.000 TL değeri olan Apple Macbook cihazları 2 adet Amazon indirimlerinde tanesi 130.000 TL'ye 9 taksit ile aldım ve kapalı kutu olarak satacaktım. Araç alacağım için faizsiz kredi çekmiş gibi olacaktım, amacım buydu. Sarı siteye koydum ilanı, bekledim.

Ben Ankara'dayım, İstanbul'dan bir şahıs ulaştı bana ve "İstanbul'da arkadaşınız varsa ona gönderin size eft yapıp elden alayım cihazı" teklifinde bulundu. 21.10.2024 tarihinde arkadaşıma gönderdim cihazı ve arkadaşımın bilgilerini istedi "haberleşeyim, yarın buluşalım" diye ve iletişim bilgilerini verdim. 22.10.2024 sabahı arkadaşımı arayıp kendisini kargo çalışanı olarak tanıtıp teslimat kodunu öğreniyor. Öğrendiği kargo kodu ile şubeye gidiyor, kendisini arkadaşım olarak tanıtıp kargoyu almak istiyor. Şube çalışanı da hiçbir şekilde kimlik numarası veya kimlik kartı sormadan kargonun dağıtımda olduğu ve kuryenin iletişim bilgilerini paylaşıyor. Şahıs kurye ile iletişime geçip yanına gidiyor, teslimat kodu ile paketi teslim alıyor. Şube çalışanı gibi kurye de ne bir kimlik numarası ne de kimlik kartı soruyor.

Kanunda açıkca yazmaktadır ki, "Göndericiden onay alınmadan teslimat adresi dışında bir yerde teslim yapılamaz".

Teslim adresine gidersiniz, iş yeri olduğu için girişte resepsiyona bırakmak istersiniz arar teslimat kodu alırsınız kimliğe gerek kalmaz anlarım da ayağınıza gelen adama kimlik sormamak nedir arkadaş. Bu gönderinin şahsi bir gönderi ve içerisinde bilgisayar olduğu bilgisi sizde var, kargoyu verirken özellikle soruyorlar içeriğini.

Daha önce aynı olayı yaşamış forumdan arkadaşlar ile görüştüm, 3 ayrı kişinin açtığı şikayete savcılık takipsizlik kararı vermiş.. 3ü de Aras Kargoya tüketici mahkemelerinden dava açıp, ortalama 2 yıl sonra paralarını almışlar.

Savcılığa başvurdum fakat elimde şahsın kargo şubesindeki kamera kayıtları varken savcılığın takipsizlik vereceğine o kadar eminim ki.. En çok canımı sıkan durum bu, haysiyetsizlerin telefonları hala açıkken ve görüntüleri mevcutken yanlarına kalacak olması. Olay sonrası polisi arıyorum, bi şey yapamayız savcılığa başvurun diyorlar. Yani çok düşük bir ihtimal oldu da savcılık incelemek istedi kamera kayıtlarına bakılsın dendi, e bunca ay kamera kaydı mı kalır.. Nasıl bir hukuk sistemimiz var, gerçekten hayret verici.

Aras Kargo'ya tüketici mahkemesinde dava açacağım fakat arabuluculuk şartı getirilmiş ona da, bir dünya şey ile uğraşacağım. Davada da "teslimat kodunu vermişsiniz, bize ne" gibi bir savunma yapacakları bariz. E kardeşim alıcı adresine bile gitmemişsin? Yolun kenarında teslimat yapıyorsun, bari bir kimlik kartı sorsaydın.

Geçmişte aynı olayı yaşayan bir forumdaşa verilen destek ve ekşide gösterilen tepkiler yüzünden Aras Kargo konuyla ciddi ilgilenmiş ve çözmüşler.

Demem o ki, yardımlarınıza muhtacım.

Saygılarımla..

• Gecmis olsun up

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eski konuyu tekrar okuyorum zannetim bir an. Yıllardır aynı yöntemle dolandırıcılık yapmaları, sistemde büyük bir açık olduğunu gösteriyor. Ayrıca, yaptıkları dolandırıcılığın dışında, posta hırsızlığı. Ciddi sonuçları olmasını beklersin ama...

• Hocam oncelikle gecmis olsun kotu bi durum. Son zamanlarda yeni cikan modaya gore gundeme dusmeyen olaylara ceza uygulanmasi siradisi bir durum olarak goruluyor. O yuzden yerinizde olsam boylesi bir hirsizlik durumunda eksi, twiter, sikayetvar vb bulabildigim her yerde olayi anlatirdim. Eger bi mucize olur da o hirsiz yakalanirsa en az 500 tane suc kaydi cikmasina sasirmam. Bu arada sms kodu bi nevi kimlik yerine geciyor onu vermekle siz de bir miktar hata yapmissiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aras kargo terminallerinde kod varsa kimlik bilgilerini girmeye gerek kalmıyor. bu durum sizin için kötü olmuş. kuryenin kodu girmeden tc yi 11111111111 yaparak ürünü verme ihtimali de var. bunu kanitlayabilirseniz para iadesi alırsınız. bu hem düşük ihtimal hem de para kuryeye girer içinize sinmez. telefonum hacklenip sms den kod alınmış olabilir vs. gibi şeyler işe yarar mı bilemem. Avukat bilgisi burada herseyden daha önemli sanırım, geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suç en başta arkadaşında. Kargo teslimat kodunu vermiş ortada herhangi bir teslimat olmadan.

• Tekrar selamlar, sağolun yorumlarınız için. Toplu cevap vermiş olayım. Teslimat kodunu vermenin talihsiz olduğuna katılıyorum fakat burası bir iş yeri resepsiyona kargoyu bırakırken arayıp teslimat kodu istenecekti, yine öyle olacağını düşünmüş olmalı.

Dediğim gibi kargo firmasının bunu savunma olarak kullanacağı da bariz fakat kurye alıcı adrese gitmemiş bile ve belirttiğim gibi "göndericiye sormadan alıcı adres dışında bir yerde teslimat yapılamaz" diye ibare bulunmakta.

Yani alıcı adres olan iş yerinde resepsiyona teslim edilse ve birisi gelip oradan cihazı çalsa diyecek hiçbir şeyim olmaz fakat kuryenin ihmali bariz bence.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • up

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.