Şimdi Ara

Araştırma : Batı Avrupa'da akıllı telefon pazarının lideri Samsung, Apple düşüşte (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: web101

quote:

Orijinalden alıntı: baysan240

haberde yazan 3 milyondan haberi okumadınızmı ? samsung 14 milyon satmış sony 3 milyon satmış bende sony pazar payında in samsungu geçmesi yada yetişmesi için 24 milyanlara ulaşması lazım diyorum basit bir matematik olayı samsung satışları hiç düşmese 14+14+14+14=56 (sonyin satışları arttıkça samsıngun satışları düşecek ama şimdiye kadar sattıklarıda hesaba katılırsa düşmeyecek gibi hesaplamak lazım) sony = 3+6+12+24=45

Haberi okudum bahsi geçen sadece batı avrupa yani genel değil yorumunda Sony nin 30 milyon telefon üretecek kapasitesi yok demişsin rakamları vermemin sebebi Sony nin öyle bir üretim sorununun olmadığını belitmek

evet ama ben orantısal olarak söyledim yani batı avrupada çeyrek için 30 milyon şuan sattığının 3 milyon olduğunu düşünürsek on katı yapar buda çok ciddi bir potansiyel demek, sony in kendi binasını bile satıp sonra kiralayacak kadar ekonomi yönünden zafıyladığını düşünürsek bu kadar büyük bir potansiyeli elinde boş yere tutması çok ciddi bir ekonomik yük olur o nedenle ben şahsen şuanki üretim potansitelinin satış rakamlarının en fazla iki katı olduğunu düşünüyorum kapasite arttırımınıda satış rakamlarına göre yıllar içinde yatırım yaprak artıracağı aşikar ha apple gibi kendi ürünlerini foxcona ürettirerek bunu aşabilir ona bişey diyemem. belki şimdi bile foxconla çalışıyorlardır

• her yükselişin bir inişi vardır. Önce Nokia süpürdü ortalığı şimdi Apple. (arada firma çizgisi farkı var Apple hep standartları olan bir firma olduğu için Nokia gibi vahim duruma düşmez sadece küçülür.)

Sıra Samsunga kayıyor. Korelilerin çalışma prensibi sebebiyle bu yükseliş kaçınılmaz. (herkesten çok ve herkesten detaylı çalışıyorlar) Bu hırs ile pazar lideri olma durumu sorunsuz bir şekilde devam eder. Ama bunun da sonu gelecektir. Ve o zaman hangi firma zirve yapar bilinmez. Ama Samsung sınırlarına erken gelip bu sınırlardan erken inişe geçmeye başlayacaktır. Bu hırs insanların enerjisini sömürüyor...
  • carman1tr kullanıcısına yanıt
    Zaten google androidi dağıtmayı bırakıp kendi telefonunu üretmeye başlayınca hepsinin havası sönecek orası kesin. O zaman piyasa hakimi değişir ama android samsung ile beraberken yükseliş durmaz gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

"Nokia ise yüzde 30 düşüşle 1.6 milyon akıllı telefon sattı."

Hâlâ bana Nokia'nın artık kurtulduğunu ve iyiye gittiğini söyleyen cahiller var.

"Pazarın geçmişteki hakîmi Nokia ise 6.1 milyon cep telefonu satışı ile üçüncü sırada."

Ben daha önce de söylemiştim, şimdi de söylüyorum:
    Nokia'yı bu saatten sonra anca ve anca Android cihazlar çıkartması kurtarır.
    Bugün Nokia Android telefon çıkartsın, özellikleri de Lumia 920 gibi olsun, bırakın batmayı, Microsoft'tan destek için aldığı 1 milyar doları bile hemen toplar ve iade eder. Bir daha da Microsoft'un yanına yaklaşmaz...

Ama maalesef batacak. Duygusal yaklaşıp "Kurtuldu" demeyami ben de isterim ama rakamlar zaten ortada yani. Her zaman da ortadaydı...

Microsoft Nokia'yı satın almak istediğini daha geçen açık açık gösterdi, amaç nokianın firma olarak gelişmesi değil ki zaten microsoft nokia'yı satın alarak
    apple gibi pazarda aracısız şekilde kendisi oynayacak olan bu. O yüzden nokia'dan android model falan beklenemez bu saatten sonra, microsoft satın alıp da yürü ya
    kulum derse ilerler yoksa inişli çıkışlı yerinde sayar. (batar demiyorum) Bugüne kadar microsoft'un mobil ürünlerde pazarlama stratejisi apple karşısında
    hep sönük kaldı, mesela ipod'a rakip olarak çıkarttığı zune ve ipod'un popülerliği karşılaştırılabilir. Dolayısıyla pazarlama stratejileri yüzünden ms'dan da aşırı beklentim yok.
    kaynak?

@OverClocK1ng

nokia gibi bir cevherin yeşil çöp kovasıyla işi olamaz şunu bi anlayamadınız.

andoridli milyon tane cihaz varken nokia çalışmalarını servislerini daha doğrusu geleceğini niye çöpe atsın?hadi al n9u android yükle kullan.bu kadar saçma bir düşünceyi hala bile bile empoze etmeye çalışmakta ne oluyor?

nokia şirket olarak küçülmüş olabilir ancak hala forumları %100 aktif.herkes nokianın ve windows phone nun pişmesini bekliyor.ve piştiği zamanda kimse çöpe para vermek istemeyecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: SystemApps
    @OverClocK1ng
    nokia geleceğini niye çöpe atsın?
  • bariz biseydi zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiCaprio -- 30 Haziran 2013; 1:19:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

@OverClocK1ng
    nokia geleceğini niye çöpe atsın?

gül bakalım 11 temmuzdan sonraki tablolarda da beraber güleriz.tabi esas başlangıç noktası muhtemelen wp8.1 ile başlayacak...

• quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Reno da bmw den fazla satıyor

Bu konuya ve fandroidcilere verilecek en güzel cevap bu olmuş. Tebrik ederim

Mercedes, BMW gene iyi ucuz sayılabilcek arabalarda üretiyorlarda Lamborghini, Ferrari falanda Reno'nun, Opel'in yarısı kadar satmıyordur Ferrari dandik o zaman boşverin

kim apple a kötü dedi ki?

• eski ios yeni androidci olarak bu düşüşü normal karşılıyorum. çünkü android ve ios cihazların fiyat seviyeleri aynı düzeyde değil. sgs ve htc one gibi serilerin toplam satışlarıyla kıyaslanması daha mantıklı.
    zamanında iphone 4 ü iki sene boş yere kullanmışım diyerek nankörlük yapmıyorum ama ios'un bazı konularda kullanıcı beklentilerini görmezden gelmeyi bırakmalı.. 5. senesinde ios 7 ile wifi bluetooth kısayolları koyması bir şey ifade etmiyor :) andoid'de çöplüğe dönen kalitesiz uygulamaların üzerine düşmeli. kullanım esnasın anlamsız takılmalar olabiliyor. stock rom kullanan nexus 4'ü iki günde bir kapatıp açıyorum.
    8 aydır iphone 4s kullanan arkadaşım telefonu nasıl kapatacağını sormuştu. siz düşünün :)
  • quote:

quote:

quote:

Hâlâ bana Nokia'nın artık kurtulduğunu ve iyiye gittiğini söyleyen cahiller var.

"Pazarın geçmişteki hakîmi Nokia ise 6.1 milyon cep telefonu satışı ile üçüncü sırada."

Bugün Nokia Android telefon çıkartsın, özellikleri de Lumia 920 gibi olsun, bırakın batmayı, Microsoft'tan destek için aldığı 1 milyar doları bile hemen toplar ve iade eder. Bir daha da Microsoft'un yanına yaklaşmaz...

Ama maalesef batacak. Duygusal yaklaşıp "Kurtuldu" demeyami ben de isterim ama rakamlar zaten ortada yani. Her zaman da ortadaydı...

Microsoft Nokia'yı satın almak istediğini daha geçen açık açık gösterdi, amaç nokianın firma olarak gelişmesi değil ki zaten microsoft nokia'yı satın alarak
    apple gibi pazarda aracısız şekilde kendisi oynayacak olan bu. O yüzden nokia'dan android model falan beklenemez bu saatten sonra, microsoft satın alıp da yürü ya
    kulum derse ilerler yoksa inişli çıkışlı yerinde sayar. (batar demiyorum) Bugüne kadar microsoft'un mobil ürünlerde pazarlama stratejisi apple karşısında
    hep sönük kaldı, mesela ipod'a rakip olarak çıkarttığı zune ve ipod'un popülerliği karşılaştırılabilir. Dolayısıyla pazarlama stratejileri yüzünden ms'dan da aşırı beklentim yok.
    kaynak?

@OverClocK1ng

andoridli milyon tane cihaz varken nokia çalışmalarını servislerini daha doğrusu geleceğini niye çöpe atsın?hadi al n9u android yükle kullan.bu kadar saçma bir düşünceyi hala bile bile empoze etmeye çalışmakta ne oluyor?

nokia şirket olarak küçülmüş olabilir ancak hala forumları %100 aktif.herkes nokianın ve windows phone nun pişmesini bekliyor.ve piştiği zamanda kimse çöpe para vermek istemeyecek.

http://forum.donanimhaber.com/m_76691197/tm.htm

• quote:

quote:

quote:

quote:

kaynak?

@OverClocK1ng

http://forum.donanimhaber.com/m_76691197/tm.htm

utanmadan bide link atıyorsun yani konu başlığı idda: ile başlamasına rağmen!!!

içeriğine bakıldığında ise ne nokianın ne de microsoftdan böyle bir açıklama olmadığı belirtiliyor yani

Microsoft Nokia'yı satın almak istediğini daha geçen açık açık gösterdi

cümlesini destekleyecek tek bir kırıntı bile olmamasına rağmen bunu neye dayanarak diyorsun gerçekten şaşırıyorum.hayır yani bi de link veriyorsun kendi kendini çürüten ilk adamsın ne diyeyim sana

• Apple ın şu an piyasada sadece 3 cihazla durup ve ondan önceki 3 cihazıda hala giden bir markadan bahsediyoruz samsung un sa sadece s4 den 4 tane modeli var ve abuk subuk 50-60 telefonu daha bırakta lider olsun ıphone un kendi parlamasını göreceksiniz gelecektede android puf olucak win8 ve apple ayakta durucak buraya yazıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Rookiee07

Apple ın şu an piyasada sadece 3 cihazla durup ve ondan önceki 3 cihazıda hala giden bir markadan bahsediyoruz samsung un sa sadece s4 den 4 tane modeli var ve abuk subuk 50-60 telefonu daha bırakta lider olsun ıphone un kendi parlamasını göreceksiniz gelecektede android puf olucak win8 ve apple ayakta durucak buraya yazıyorum

Hocam androiden bahsediyoruz yani Google dan android belki bir yerde tıkanir (bence zor) google dondroidi çıkarır ve sorun biter bence

• quote:

Apple ın şu an piyasada sadece 3 cihazla durup ve ondan önceki 3 cihazıda hala giden bir markadan bahsediyoruz samsung un sa sadece s4 den 4 tane modeli var ve abuk subuk 50-60 telefonu daha bırakta lider olsun ıphone un kendi parlamasını göreceksiniz gelecektede android puf olucak win8 ve apple ayakta durucak buraya yazıyorum

Avrupadaki s4 ve s3 ler baz alinsa sadece bakalim kim lider.

• Apple artık telefon dünyasına bir yenilik getirip al beni diyemiyor.Normaldir
  • Apple Store,Eylül de Türkiye'ye gelince,satış patlaması olacak,
    İphone,Avrupa telefon piyasasını sallayacak
    Demedi demeyin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

quote:

Avrupadaki s4 ve s3 ler baz alinsa sadece bakalim kim lider.

Boşuna tüm dünya alınmıyor Millet şuanda andeoide merak sardı S3 note2 S4 çıkınca ki buda doğalbirşey çünkü telefonun özellikleri fazlasıyla iyi peki ya yazılımı ? Android işletim sistemi sürekli kasar arka planda uygulamaları açık bırakıp şarj yer. Daha anlatamayacağım bir ton kötü yanı var.Kısaca androidin ios u geçmesi için yemesi gereken ekmek 40 fırından fazla Belki android 8.0 da kendine gelirde o zaman kullanımı güzel olur

• Apple ticari hamleler yapamıyor.

Mesela iphone 5 modeli şu an 1300 TL civarına inmiş olmalıydı. Çünkü çıkalı 7-8 aydan fazla oldu.

Apple'ın orta sınıfı temsilcisi olan ve S3 Mini gibi telefonların rakibi olan İphone 4S 800 TL civarından satılmalıydı. Parelel ithalat ile 700 TL'ye rahatlıkla alınmalıydı.

Apple'ın giriş telefonu olan Iphone 4 modeli de 400-500 TL aralığına konumlanmalıydı.

Gerçek ve akıllı ticari strateji böyle olur.

Eski ve trişka telefonları ederinin 2-3 katına satılıyor maalesef. Yazık günah gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Apple ticari hamleler yapamıyor.

Mesela iphone 5 modeli şu an 1300 TL civarına inmiş olmalıydı. Çünkü çıkalı 7-8 aydan fazla oldu.

Apple'ın orta sınıfı temsilcisi olan ve S3 Mini gibi telefonların rakibi olan İphone 4S 800 TL civarından satılmalıydı. Parelel ithalat ile 700 TL'ye rahatlıkla alınmalıydı.

Apple'ın giriş telefonu olan Iphone 4 modeli de 400-500 TL aralığına konumlanmalıydı.

Eski ve trişka telefonları ederinin 2-3 katına satılıyor maalesef. Yazık günah gerçekten.

Dh ticaret strateji direktorude geldi. Apple in dusunemedigini oturdugu sandalyeden, anadolumun bağrından akil edebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CBE59604 -- 30 Haziran 2013; 21:45:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Apple ticari hamleler yapamıyor.

Turkiye'deki fiyatlara bakarak hata yapiyorsunuz. Ulkemizdeki iPhone fiyatlari sisirilmis operatorler tarafindan. iPhone 5 ABD'de 629$, Avrupa'da 629€ dur. Turkiye'deki 2000₺ fiyatlari operator kazigi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.