Şimdi Ara

Arazide kullanmak için bisiklet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yoğunlukla Belgrad Ormanın'da kullanmak için bir bisiklet almak istiyorum ama ilk ciddi bisikletim olacağı için aklımda sorular var yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    1-Olası bir satma veya tarz değiştirme durumunda para kaybetmemek için ikinci el almayı planlıyorum, ne dersiniz?
    2-Yoğun olarak ormanda ama arada sırada yolda da kullanacağım için sadece ön amortisörlü düşünüyorum, mantıklı mıdır?
    3-Boyum 1.72 civarında 75kg ve atletiğim, yani biraz alıştıktan sonra bisikleti zorlamak, hoplayıp zıplamak isterim. Kadro ve teker boyu önerileriniz nedir?
    4-Bütçe olarak bu projeye en fazla 2000 TL civarında ayırma planım var ama bu kadar para gerekli midir, daha aza çözebilir miyim?
    5-Kit olarak shimano düşünüyorum ama modeller arasındaki farklar konusunda hiç bir fikrim yok, hangilerini tercih etmeliyim.
    6-Diğer tavsiye ve öneri ne verebilirsiniz.
    Kendimi bu konuda eğitmeme yardımcı olursanız sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler.

• 1-) İkinci el alırken dikkatli incelemeniz lazım. Hatta bisikletlerden anlayan bir arkadaşınız varsa beraber bakın. Zira ilk sahibinin bisiklete nasıl baktığı çok önemlidir.
    2-) Downhill yapmadığınız sürece ön amortisör yeterlidir. Fakat kilitlenebilir maşa olsun ki asfalta çıktığınızda amortisörü kilitleyip ekstra güç kaybını önleyin.
    3-) Kadro boyu 18 inç size uygun gelebilir. Söz konusu arazi kullanımı ise 26 jant bisikletler manevra kabiliyeti açısından yüksektir. Hoplayıp zıplamak biraz da beceriye bağlıdır. Dengeli davranmak gerekir. Aksi halde en sağlam bisikleti bile kullansanız kadroyu kırabilir, kendinize zarar verebilirsiniz.
    4-) 2000 lira bütçe sizin işinizi görecektir. Fakat bu bütçenin 1500 lirası bisiklet 500 lirası da ekipmanlar ve aksesuarlar için olsun. (kask, eldiven, aydınlatma vb)
    5-) Bütçeniz doğrultusunda Shimano Deore donanımlı bisiklet alabilirsiniz. Orta sınıf bir donanımdır. Bunun haricinde Sram vites sistemi de vardır.
    6-) Güvenlik ekipmanlarını unutmayın. Kask, eldiven, gözlük, aydınlatma vb. Ve tamir için de ihtiyacınız olacak malzemeler vardır. (alyan seti, yama seti, yedek iç lastik pompa vb)

• Mythology kullanıcısına yanıt
    Cevabın için çok teşekkür ederim,
    2. el bisikleti test ederken bakmam gereken/yapabileceğim test gibi kritik noktalar nedir?
    Sorularıma cevap olabilecek Türkçe ya da İngilizce makale/doküman/web sitesi gibi bir şeyler tavsiye edebilir misin? Geniş geniş araştırma yapabilecek zamanım pek yok, işlerim çok yoğun. B @Mythology ilgiye kısa yoldan ulaşmaya çalışıyorum kusura bakma :)
  • İkinci ele sadece referans önemli
  • HodorunEmmisinOğlu kullanıcısına yanıt
    Peki sifir almak icin marka, model ve magaza tavsiye edebilir misiniz Istanbul icin? Web sitesi de olur. Kendim bakiyorum ve gercekten hicbir sey anlamiyorum :)
  • @xapproacher;

Marka olarak;

Merida, Ghost, Sedona, Scott, Kron, Focus bakabilirsiniz.

Mağaza olarak;
    Tandem Bisiklet (Küçükyalı)
    Accell Bike (Kızıltoprak)
    Bisiklet Cumhuriyeti (Göztepe)

Daha önce de belirttiğim gibi güvenlik ekipmanları, aksesuar ve kıyafet için de ortalama 500 TL bütçe ayırmanız gereklidir. Bu markalar içinde bütçenize uygun modeller belirleyebilirsiniz. Tandem Bisiklet ve Bisiklet Cumhuriyeti'nden almaya karar verirseniz her ikisinde de sizin adınıza pazarlık yaparım.
  • Bence 2000 lira aradigin ozelliklere ve ihtiyaclarina gore 0 bisiklet butcesi hatta fazla bile bence. 2. El dusunuyorsan o butcenin yarisi bile yeter.
    Ve ek olarak 2. El alirsan faturayi kesin al ve Adamin kimlik fotokopisiyle Adamin bisikletle fotografini cek hatta bi kagida kaca aldiguni yazip imzalarsaniz iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • komodoejderi kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla ikinci el bisiklet almak biraz özen gerektirecek dikkatli olmak lazım. Satan bir tanıdığınız varsa güvenilir yönlendirebilirsiniz aslında :) Cevaplar için çok teşekkürler tekrardan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xapproacher

Anladığım kadarıyla ikinci el bisiklet almak biraz özen gerektirecek dikkatli olmak lazım. Satan bir tanıdığınız varsa güvenilir yönlendirebilirsiniz aslında :) Cevaplar için çok teşekkürler tekrardan.

Hocam basima geldi Bu yuzden diyorum dikkat etmelisin yani yoksa cok kotu oluyor ugrastiriyorlar adami aman dikkat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.decathlon.com.tr/btwin-rockrider-81-id_8168918.html

Tavsiye edebilirim ömür boyu garantili.Ayrıca almadan satmayı düşünmek mantıksız.
  • Paylasim icin tesekkur ederim yerli ve yabanci kaynaklari arastirdim da hizli bir sekilde. Guzel yorumlar almis, siz kullandiniz mi bu modelden? Decathlon fiyat olarak iyi midir alternatif aramak gerekir mi? @Mythology, hocam senin de fikrini almak isterim bu bisiklet hakkinda.
  • @xapproacher

O bisiklet için söyleyebileceğim tek olumsuz kısmı kadronun double butted, yani çift kat alüminyum olmasıdır. Triple butted 7005 kadrolar daha rijit bir yapıya sahiptir.
    Onun haricinde donanım bakımından fiyat/performans ürünüdür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: #ŞARBAY#

http://www.decathlon.com.tr/btwin-rockrider-81-id_8168918.html

Tavsiye edebilirim ömür boyu garantili.Ayrıca almadan satmayı düşünmek mantıksız.

Güzel bisikletmiş.
  • hapocod kullanıcısına yanıt
    Ben de beğendim, galiba alacağım bunu 1 aya falan, çok araştırmak istemiyorum. Bakalım indirime de girer belki, bir fikri olan var mıdır acaba ne zaman indirime gireceğine dair?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xapproacher -- 29 Ağustos 2014; 15:56:58 >
  • Sana 18" büyük gelir özellikle arazide kullanırken. 16" tercih etmeni tavsiye ederim. Hakimiyet açısından büyük fark var.
  • The Call of Cthulhu kullanıcısına yanıt
    Bu rockrider in zaten bedenleri var medium olani alsam uygundur herhalde.
  • xapproacher X kullanıcısına yanıt
    Bir aya kadarmı alıyosunuz.?..Bende bugün gelir sandım SS'ler....................

• expertadvisor kullanıcısına yanıt
    Valla yillik bonusumun belli olmasini bekliyorum bir de decathlonda calisan bir tanidik buldum galiba ondan gelecek cevabi bekliyorum, dis etkenlere bagli yani alma zamanim =D
  • xapproacher X kullanıcısına yanıt
    Eeeeeee yavaştan yan çizmeler başlamış......

• expertadvisor kullanıcısına yanıt
    Yok ya en gec 1 aya alicam sana niye dert oldu ki Para yokken nasil alayim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.