Şimdi Ara

ARC - DOLBY TRUE HD VE DTS MASTER AUDİO SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar sistemime yakında bir 4k led tv ekleyerek son eksik de tamamlanmış oluyor.

Sistem bileşenleri şöyle;
    55'' 4k sony led tv (arc desteği var)
    pioneer vsx 924 ,avr ( arc desteği var)
    4k ve bluray filmleri izletebilecek bir htpc
    digitürk
    ps4 pro

Şimdi gelelim soruna.
    Benim planım bütün cihazları tv ye bağlamak ve sesi de tv nin hdmi arc kanalı ile avr ye göndermek.
    Fakat şöyle bir durum okudum. Arc dolby true hd ve dts-ma ses formatlarını desteklemiyormuş.
    bu durumda arc ile avr ye göndermenin bir anlamı kalmıyor.
    optik kablo ile sesi avr ye göndersem o zaten dd ve dts dışında ses formatlarını taşımadığını biliyorum.

ARC - DOLBY TRUE HD VE DTS MASTER AUDİO SORUNU

Bu durumda bütün cihazları avr ye bağlayıp ordan da hdmi ile tv ye göndermek kalıyor.

Bu durumda avr nin hdr özelliği yok diye biliyorum ben. ps4 pro nun hdr özelliği kullanılamaycak sanırım.

Sizin öneriniz nedir? Hangi bağlantı şekillerini önerirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 8 Aralık 2017; 17:23:58 >

• PS4 Pro için bir HDMI 2.0 splitter/çoklayıcı alın. Bir çıkışını video için TV'ye, diğer çıkışını ses için AVR'ye bağlayın.

https://tr.aliexpress.com/item/Universal-2-in-1-Crystal-touch-and-Ink-Pens-compatible-with-iPad-iPhone-Tablets-Samsung-Galaxy/32277577093.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.x991Fa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

PS4 Pro için bir HDMI 2.0 splitter/çoklayıcı alın. Bir çıkışını video için TV'ye, diğer çıkışını ses için AVR'ye bağlayın.

https://tr.aliexpress.com/item/Universal-2-in-1-Crystal-touch-and-Ink-Pens-compatible-with-iPad-iPhone-Tablets-Samsung-Galaxy/32277577093.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.x991Fa

Teşekkürler evet bu ps4 pro için iyi bir çözüm gibi duruyor.

Peki diğer yazdıklarım için ne diyorsunuz?

Yani tüm cihazları tv ye bağlayınca tv nin arc kanalının dts hd master audio ve dolby true hd ses formatlarının avr ye taşıyamaması doğru bilgimidir?

• aykutx kullanıcısına yanıt
    maalesef dogru hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim önerim ,
    Digitürk hdmı. Çıkışını direk tv ye baglamak,
    Media player ve sony ps4 ü 924 avr ye baglamak ( digitürk hdmı çıkışı çok sorunlu oluyor AVR hdmı yanma sorunu çok okudum ,o sebeple tv ye baglamakta fayda var)
    Tv nin uydu receiverını kullanma durumunuz olursa arc özelliğini kullanabilirseniz hdmı ile AVR 924 ü kullanmak ( biz malesef lg 65 inch 970 modeline arc ile marantz 1504 e baglayamadık bu sebepten tv nin optik çıkışından avr ye ses taşıyabildik )
    Tv nin uydu alıcısını kullanmanızı tavsiye ederim gerek turksat gerek hotbird ve astra 19.2 uydularındaki 4 k yayın yapan kanallar çok hoş
    Selamlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

PS4 Pro için bir HDMI 2.0 splitter/çoklayıcı alın. Bir çıkışını video için TV'ye, diğer çıkışını ses için AVR'ye bağlayın.

Yani tüm cihazları tv ye bağlayınca tv nin arc kanalının dts hd master audio ve dolby true hd ses formatlarının avr ye taşıyamaması doğru bilgimidir?

https://www.cnet.com/news/what-is-audio-return-channel-arc/
    ARC'ın ne sinyal taşıyacağı konusunda belirli bir standart olmadığı, hatta bir çok TV'nin ARC çıkışının sadece iki kanal (2.0) desteklediği belirtilmiş. Buradan da ARC'ın s/pdif'e bile alternatif olamayabileceği görülüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hunhun34

Benim önerim ,
    Digitürk hdmı. Çıkışını direk tv ye baglamak,
    Media player ve sony ps4 ü 924 avr ye baglamak ( digitürk hdmı çıkışı çok sorunlu oluyor AVR hdmı yanma sorunu çok okudum ,o sebeple tv ye baglamakta fayda var)
    Tv nin uydu receiverını kullanma durumunuz olursa arc özelliğini kullanabilirseniz hdmı ile AVR 924 ü kullanmak ( biz malesef lg 65 inch 970 modeline arc ile marantz 1504 e baglayamadık bu sebepten tv nin optik çıkışından avr ye ses taşıyabildik )
    Tv nin uydu alıcısını kullanmanızı tavsiye ederim gerek turksat gerek hotbird ve astra 19.2 uydularındaki 4 k yayın yapan kanallar çok hoş
    Selamlar

Ayrıntılı cevap için çok teşekkürler.

evet digitürk kutusunu tv ye bağlamayı düşünüyorum. asıl olsa digitürk ün dd dts frue hd gibi ses formatları yok. ses arc ile avr ye gider ordan gerekirse sana surround seçeneklerini kullanırım.

Gelelim htpc ye. benim için esas kaynak bu olacak. Çünkü asıl amacım torrentden indirdiğim bluray ve 4k filmleri izlemek.
    htpc yi avr ye bağlamayı düşünüyorum. sesi avr çözecek, görüntüde tv ye upscale olacak.

Asıl sorun direk tv bağlanan cihazdan veya tv nin kendi uygulması mesela netflix ile film izelemek.
    İşte bu durumda ses arc kanalı ile giderse hd ses formatlarına destek yok. tv yi potik klablo ile avr ye bağlarsam onda da hd ses formatlarına destek yok:)

Herhalde haftaya tv gelince deneyerek en iyi bağlantıyı bulmam gerekecek.

böyle sistyemleri kullananların önerilerine açığım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

https://www.cnet.com/news/what-is-audio-return-channel-arc/
    ARC'ın ne sinyal taşıyacağı konusunda belirli bir standart olmadığı, hatta bir çok TV'nin ARC çıkışının sadece iki kanal (2.0) desteklediği belirtilmiş. Buradan da ARC'ın s/pdif'e bile alternatif olamayabileceği görülüyor.

Evet onu okumuştum.
    Ayrıca eARC teknolojisi geliyormuş galiba yakında hdmi 2.1 ile beraber.
    eARC tüm hd ses formatlarını taşıyacabilecekmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 8 Aralık 2017; 20:38:55 >

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Ek Bilgi olarak sanırım lisans anlaşmaları gereği tv’lerin arc desteği sınırlı oluyor. Misal benim 2013 model Sony tv dolby sesleri arc ile 5.1 olarak iletebiliyorken dts sesleri sadece pcm 2.0 olarak iletiyor. Ve bu destek ile ilgili manuellerde ve teknik destek bölümlerinde hiçbir bilgi olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Çoklayıcı olark bu iş görürmü?
    http://www.hepsiburada.com/dark-hdmi-erkek-2x-hdmi-disi-coklayici-dk-hd-amx2f-pm-bs130179

Benim daha önce verdiğim link'tekinden farklı olarak pasif bir model. Yani güçlendirici, izolasyon sağlayan devrelerden yoksun.
    En önemlisi HDMI versiyonunu yazmaktan kaçınmış. 4K'yı HDMI 1.4 de destekler (ama nasıl destekler o ayrı).

Bir ürün Dark marka ise ondan kaçının!
  • quote:

Benim daha önce verdiğim link'tekinden farklı olarak pasif bir model. Yani güçlendirici, izolasyon sağlayan devrelerden yoksun.
    En önemlisi HDMI versiyonunu yazmaktan kaçınmış. 4K'yı HDMI 1.4 de destekler (ama nasıl destekler o ayrı).

Bir ürün Dark marka ise ondan kaçının!

Peki aklıma çöyle bir çözüm geldi. htpc deki ekran kartımın çift hdmi çıkışı olsa.
    birini avr ye diğerini tv ye göndersem çözüm olurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 9 Aralık 2017; 10:6:48 >
    Çift HDMI çıkışlı, biri audio'ya rezerve edilmiş kaynak cihazlar var. Ama PC'de nasıl olur bilmiyorum. HTPC'nizin ekran kartı HDMI 2.0 destekliyor mu? Her halükarda çift HDMI 2.0 çıkışlı yeni bir ekran kartı herhalde $30'lık bir splitter'den pahalıya mal olur.

Bu arada bu splitter'ı henüz kullanmadım. Yeni bir 4K media player ile birlikte sipariş verdim, bekliyorum.
  • quote:

Çift HDMI çıkışlı, biri audio'ya rezerve edilmiş kaynak cihazlar var. Ama PC'de nasıl olur bilmiyorum. HTPC'nizin ekran kartı HDMI 2.0 destekliyor mu? Her halükarda çift HDMI 2.0 çıkışlı yeni bir ekran kartı herhalde $30'lık bir splitter'den pahalıya mal olur.

Bu arada bu splitter'ı henüz kullanmadım. Yeni bir 4K media player ile birlikte sipariş verdim, bekliyorum.

Zaten htpc için bir ekran kartı alıcam.
    gtx 1050 mesela ama bunda bir hdmi çıkışı bir de displayport çıkış var sanırım adapterle halllour sorun.

esasında tüm bu arayış şundan kaynaklanıyor
    Kullandığım avr 4k mı tam emin değilim. pionner vsx 924
    özelliklerinde 4k upscalling diyor. bu tam olarak ne demek.
    4k çözünürlüğü destekleyip tv ye aktarıyormu yoksa daha düşük çözünürlükleri 4k ya mı çeviriyor?
    Eğer avr 4k destekliyorsa hiç uğraşmama gerek kalmayacak. ditek htpc yi avr ye ordan da tv ye bağlayacağım

Selamlar netflixte HD ses yok Dolby digital Plus var

True HD ve DTS master veya DTS HD yok diye biliyorum .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: quatrros

Selamlar netflixte HD ses yok Dolby digital Plus var

True HD ve DTS master veya DTS HD yok diye biliyorum .

evet doğru netflixin ses formatı dd+
    Pioneer açık olarak yazmamakla beraber VSX-924'ün
    "Ultra HD Upscaling and Pass-through (4K/60p/4:4:4/24-bit,
    4K/24p/4:4:4/36-bit, 4K/60p/4:2:2/36-bit)" ifadelerinden HDMI 2.0 desteklediği anlamı çıkıyor.

Bu durumda ek bir alete gerek kalmadan 4K cihazlarını VSX-924'e bağlamanız, oradan TV'ye yönlendirmeniz mümkün görünüyor.
  • quote:

Pioneer açık olarak yazmamakla beraber VSX-924'ün
    "Ultra HD Upscaling and Pass-through (4K/60p/4:4:4/24-bit,
    4K/24p/4:4:4/36-bit, 4K/60p/4:2:2/36-bit)" ifadelerinden HDMI 2.0 desteklediği anlamı çıkıyor.

Bu durumda ek bir alete gerek kalmadan 4K cihazlarını VSX-924'e bağlamanız, oradan TV'ye yönlendirmeniz mümkün görünüyor.

evet sanırım böyle yapmak en uygun seçenek gibi duruyor.
    İlgin ve cevapların için çok teşekkür ederim bu arada.
    bu 4k işi çok ayrıntılı imiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.