Şimdi Ara

Arçelik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
6.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arçelik 7144 SJS Çamaşır makinası aldım ve 5287 NEI buzdolabı , 92100 ankastre bulaşık makinası ve 9783 veya 9760 ankastre fırın almayı düşünüyorum önerileriniz nelerdir.

Teşekkürler yardımınız için

• Önerim yerli marka almayın demek olacaktır.
  • Arçelik markalı ürünlere sakın yanaşma derim yanarsın.
    Çünkü müşteri hizmetleri diye bir şey yok ben yandım sen de yanma
    Sorunsuz günler
  • Yabancı hayranı arkadaşlarımız çok.ARÇELİK-BEKO-VESTEL Türkiye nin yıldızı..ARÇELİK te . Garanti süresi 7 yıl.. Servis ve parça bol. Telefonu çevir gelip tamirini yapıyorlar...Avrupa nın 3. Büyük beyaz eşya üreticisi... Yine Arçelik in Almanyada satın aldıgı BOLOMBERG markasının çok farklı ürünleride Arçelik Bayilerinde var. Fiyatı biraz daha yüksek......Elektrolüks- Miele- Bosch- Sıemens- İndesit...Hepsi beyaz eşya....7 yıl garanti ve yedek parça ile servis avantajı ARÇELİK.....Te birleşiyor....Kuru lafa degil, kullananlara inan... Arçelik bir yılda kaç buzdolabı satıyor ? % kaç arıza var ? Kaç makina satıyor ? % kaç arıza var? Mukayese böyle yapılır...ARÇELİK KÖTÜÜÜÜ SAKIN ALMAAA Diyenlere sor.. Tavsiye ettigin markada .Yıllık satışın kaç adet ? Bozuk çıkan malın kaç adet ? Yüzde oranı olarak sor....Yazamazlar.....Alınacak marka . ARÇELİK Diyorum.... Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 10 Nisan 2007; 20:18:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

Yabancı hayranı arkadaşlarımız çok. Arçekik- Beko Türkiye nin yıldızı... Garanti süresi 7 yıl.. Servis ve parça bol. Telefonu çevir gelip tamirini yapıyorlar...Avrupa nın 3. Büyük beyaz eşya üreticisi... Yine Arçelik in Almanyada satın aldıgı BOLOMBERG markasının çok farklı ürünleride Arçelik Bayilerinde var. Fiyatı biraz daha yüksek......Elektrolüks- Miele- Bosch- Sıemens- İndesit...Hepsi beyaz eşya....7 yıl garanti ve yedek parça ile servis avantajı ARÇELİK.....Te birleşiyor....Kuru lafa degil, kullananlara inan... Arçelik bir yılda kaç buzdolabı satıyor ? % kaç arıza var ? Kaç makina satıyor ? % kaç arıza var? Mukayese böyle yapılır...ARÇELİK KÖTÜÜÜÜ SAKIN ALMAAA Diyenlere sor.. Tavsiye ettigin markada .Yıllık satışın kaç adet ? Bozuk çıkan malın kaç adet ? Yüzde oranı olarak sor....Yazamazlar.....Alınacak marka . ARÇELİK Diyorum.... Saygılarımla...

Arçelik hayranı arkadaşlarımız da çok soralım,
    7 yıl garantili ürün bozulunca yenisini 3 yıl garantili veren firma kim?(bu yaşanmış bir olaydır)
    Kendi yurttaşına elin avrupalısının 2 katı fiyatına utanmadan cihaz satan kim?
    Yıllardır Türkiye'ye kazık atan kim?
    Servisleri dolu dolu iş yapan kim?Neden bu kadar yaygın?
    İnsanlar neden servisi bol diye beyaz eşya tercih eder oldu?
    7 yıl ek garanti ücretini peşin aldıktan sonra ücretsiz diye yutturmanın alemi nedir?
    Avrupa'nın,Dünya'nın beyaz eşya lideri kimdir?
    Bugün Türkiye'de beyaz eşyanın pahalı olmasının nedeni nedir?Satışta birinci olanın fiyatları düzenlemesinden olmasın sakın

Arçelik kendi ürettiği mallrı hiçbir zaman alınmayacak bir markadır.Ancak Ariston ve Vestel'e tercih edilebilir.
    Burada defalarca nedenlerini yazmaktan bunaldım,taşkafa bey hala aynı tas aynı hamam
    Servis için beyaz eşya alınmaz.Sadece satış sonrası hizmet var mı diye bakılır.Servisi bol ve yedek parçası ucuz diye tofaş almak gibi birşey bu.

Taklit mal aslından iyi olamaz.Beni enayi yerine koyan firmanın malını almam aldırmam.

Sanki bugün Bosch ve Electrolux'ü arayınca servis gelmiyor mu sanıyorsunuz?Servislere pek ihtiyaç duyulmadığından olmasın?

Geçen yazdım.15 senelik AEG fırınımın camı kırıldı.Eski Profilo el değiştirmesine rağmen Bosch Siemens Profilo servisi 1 haftadan az sürede camı getirip uygun bir fiyata taktı.Hem mal 15 yıllık,hem firma el değiştirmiş,hem de değişen parça aksesuar.Duyurulur taşkafa bey.Sizin o memnun olduğunuz Arçelik çamaşır makinesinin gerçek üreticisi kim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 9 Nisan 2007; 21:21:17 >

• arkadaşlar candogan bey tamamen haklı (bazı) yerli ürünlere sakın bulaşmayın

yukardaki taşkafa bey alabilir ,kendisine kaç kere anlattık ve sorular sorduk ama işte

amacı belli insanların başını yakmak bilerek

arçelikten eger mecbur kalırsanız buzdolabı,,fırın alabilirsiniz ama başka asla Allah korusun hatta vede aldıklarınızıda geri verin

iyi geceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 9 Nisan 2007; 22:19:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: oktar75

Arçelik 7144 SJS Çamaşır makinası aldım ve 5287 NEI buzdolabı , 92100 ankastre bulaşık makinası ve 9783 veya 9760 ankastre fırın almayı düşünüyorum önerileriniz nelerdir.

Teşekkürler yardımınız için

Öncelikle keşke çamaşır makinesi alsayken de danışsaydınız.

Arçelik ankastrede iyi değildir.Zaten büyük bir kısmı fason üretimdir.Ben size ondan ziyade başka linkler veriyorum

Ankastre fırınlar
    http://www.siemensevaletleri.com/Default.aspx?7=1&28=26%3d2342&9=26%3d2342_22%3d1&29=1&page=1
    http://www.whirlpool.com.tr/urunler/urun_liste.aspx?lgid=7

ankastre fiyatlar için
    http://www.siemensevaletleri.com/Files/Siemens/Tr/tr/Document/ankastre_perakende.pdf

bulaşık makineleri için(öncelikli siemens)
    http://www.siemensevaletleri.com/?7=1&28=26%3d2324&9=26%3d2324_22%3d1&29=1
    http://www.whirlpool.com.tr/urunler/urun_liste.aspx?lgid=1

buzdolabı için
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=KS49U671NE&28=7%3d1%269%3d26%253d2278_22%253d1%2629%3d1%26page%3d2%2628%3d26%253d2278
    http://www.whirlpool.com.tr/urunler/urun_detay.aspx?uid=8
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232620&productid=mteleend5298x
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232620&productid=mteleenb5298x
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232361&productid=mtsharpsjp68msl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 9 Nisan 2007; 21:58:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arçelik / Beko
    3 yıl önce açıldı
    profilo tv
    19 yıl önce açıldı
    Vestel Buzdolabı Soğutmuyor
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • candogan62
    %99 dogru seçimler
    dogru kaşke çamaşır makinesinide danışsaydınız inanın bir kaç ay sonra ses gibi bir çok problemlerle karşılaşacaksınız

iyi geceler
  • Geleyim ARÇELİK karşılıgı Siemens, Whirpool Tavsiyesine.....Arçelik bayilerinde daha Lüks daha pahalı ürün isteyen müşterilere BOLOMBERG tavsiye ediliyor. Ankastre ürünlerde bazı numaralar yazıyorum... Kötüüüüü sakın alınmaz diye Sıemens tavsiye edenler incelesinler... BOLOMBERG ANKASTRE FIRIN BEO 1540 X yine başkası BEO 1540 L yine başkası BEO 1440 X Başkası BEO 1420 X Bu ürünlerin katalogları Arçelik bayilerinde mevcut. ALMAN BOLOMBERG. Fabrikasını Arçelik satın aldı...İsteyenlere Bolomberg satıyor... Geleyim ankastre bulaşık makinalarına....BOLOMBERG ürünleri... GIN 1580 XB başka biri GIN 1370 X yine bir başkası GIN 1380 L Ankastre buzdolaplarıda yazayım KSM 1550 İ Gövdenin içi tamamen anti bakteriyel kaplama... Daha 10 çesit buzdolabı var...Katalog alıp inceleyebilirsiniz, satın alabilirsiniz...Arçelik bayilerinde sizi bekliyor... Saygılarımla... ARÇELİK İN EMSALİ BOSCH ÜRÜNLERİ. SIEMENS BOSCH UN BUTİK ÜRÜNLERİ...TOPLAMDA SATIŞI DÜŞÜK ADEDİ AZ ÜRÜNLERİ. ARKADAŞLAR HER ARÇELİK YAZDIGIM YERE SIEMENSİ GETİRİP KOYDULAR. ELEKTROLÜKSÜ KOYDULAR, WHİRPOOLU GETİRDİLER...ONLARIN KARŞILIGI ARÇELİKTE BLOMBERG.... İNTERNET SİTESİNE GİRİP BAKABİLİRSİNİZ.... ŞAHİNLE RENAULT 9 MUKAYESE EDİLİR...ŞAHİNLE FORD MUKAYESE EDİLMEZ... İŞTE BLOMBERG... SIEMENSİN ARÇELİKTE KARŞILIGI.... FORD LA TOYOTA GİBİ....ARÇELİK WEB SİTESİNDE AYRINTILI BİLGİ VAR.... Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 11 Nisan 2007; 22:19:32 >

• Siz de bir Siemens ile Whirlpool'u inceleyin taşkafa bey.Siemens Avrupa ve Türkiye'de ankastre cihazda 1. dir.Arçelik onun patentlerini kullanadursun.Blomberg'i de bozdular.Önce ondan kalma ürünleri kullandılar sonra da kendileri bozduklar.Daha burada esmerce nickli arkadaş blomberg makinesinin amortisörlerini yeni değiştirdi.Parçaları görmüş de adiliğine çok şaşırmış.Plastikten yapılma parçaları aşınmış hep.Yani Blomberg de şu an Arçelik seviyesine indi merak etmeyin.
    Arçelik'in çevirdiklerini yazınca birden Blomberg'e dönüverdiniz hayırdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 10 Nisan 2007; 13:13:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Siz de bir Siemens ile Whirlpool'u inceleyin taşkafa bey.Siemens Avrupa ve Türkiye'de ankastre cihazda 1. dir.Arçelik onun patentlerini kullanadursun.Blomberg'i de bozdular.Önce ondan kalma ürünleri kullandılar sonra da kendileri bozduklar.Daha burada esmerce nickli arkadaş blomberg makinesinin amortisörlerini yeni değiştirdi.Parçaları görmüş de adiliğine çok şaşırmış.Plastikten yapılma parçaları aşınmış hep.Yani Blomberg de şu an Arçelik seviyesine indi merak etmeyin.
    Arçelik'in çevirdiklerini yazınca birden Blomberg'e dönüverdiniz hayırdır

evet esnerce nickli a4rkadaşla baya PM üzerinden blomberg sorununda yazıştık ,dediginiz gibi aşırı ses yapıyormuş yani üründe değişikliklere gidildi

arçelik ha neye elini atsa batıran firma ,siz 20 sene önceki blomberg'le karıştırmayın onlar daha iyi idi

ben evimdeki siemens 1633'ü alana kadar denemedigim görmedigim marka ürün kalmadı (ama gene de kazıklandım ya) hele blomberg için arçelik izmir bölge müdürlügünü,ayrıca danışma telefonlarına kadar aradım ,aradılar ve izmirde blomberg satılan bütün magazaları gezdim asla ürünleri ne siemens gibi nede whirpool 9 kilo gibi degil

bilmeyen işi gücü bunlarla haşır neşir olmayan insanlar aldanarak alabilirler ama ben ve benim gibi kafayı bu işe takmışlar bu kalitesizligi görünce almaz

arkadaşlarım sakın bir ürünün al benisine kanmayın dandik üründe gösteriş olur ne demişler üstü forma altını sorma bu tam arçelik,vestel'i tarif eder bir ata sözüdür (yada halk deyişidir)

bir ürün almadan kullananların evinde gidin görün aman ben aldım sende al diyenlere kanmayın görün ,7 kilo kapasiteli çamaşır makinesine 2-3 kilo çamaşır atarak kullanın test edin geziyormu çok ses yapıyormu,sonraki pişmanlık fayda etmez

benim 18 yıllık siemens patentli arçelik 2100 makinem b,r gün gezmedi ama ariston,yeni 8 kiloluk arçeligim bıraksanız ev turuna çıkacaktı

yerli ürün asla avrupa malı gibi olamaz,bu avrupa hayranlıgı degil gerçektir

bizlerin yapması gereken ne bunu herkes biliyor ama

haydi kalın sağlıcakla

• Bosch -Sıemens- Elektrolüks- Profilo Hepsinin Türkiye satışını topla 1 ARÇELİK etmiyor. % 56 ile pazarda tek....Kalan % % 44 ise 10 ayrı marka tarafından paylaşılıyor. Avrupa da kim olursa olsun Türkiye de ARÇELİK var....Geleyim fiyat konusuna Ben mehmet falanca malı 20 liraya satıyorsam sen ahmet aynı malı 10 liraya sat...Ben kazık atıyorum peki ...Ya sen ne yapıyorsun ? Ahmet efendi ? Türkiye de en az 10 beyaz eşya markası var....Arçelik fiyatı yüksek kazık atıyor ise BOSCH- SIEMENS- ELEKTROLÜKS- PROFİLO aynı özelliklere sahip malı daha düşük satabilir ? Satıyor....Engel varmı ? Bu topikte hep sıemens lobisi....Her zaman ...AL avatandaş al vatandaş....Sıemens al, Bosch al, Profilo al, Elektrolüks al.... Bizim malların satılması lazım..Satıcı , servis, Bayii para kazanalım...Bizim malları al....ARÇELİK sakın alma, VESTEL alma, BEKO alma....Hepsi kötü bozuk eve sokulmaz...Bizim malları al biz kazanalım....Okuyan insanlar yututormu sanıyorsunuz ? ARÇELİK Türkiyede birinci Avrupa da üçüncü firma....Ne yazarsanız yazın.....İsteiginizi yazabilirsiniz....Blomberg nasıl ? Oda çoook kötü....Alınmaz.... Oysa gerçegi SİEMENS ten bir çok yönleri ile üstün..... Ama yazmak işinize gelmez...HEP REKLAM GELSİN....REKLAM ALALIM....Anlayan anlar.....Ne yazıyorum ? Hepinize saygılar, kıymetli arkadaşlarım...Şimdi 20 yazıyla cevap gelecek hep karalama , kötüleme.....Bizim malımız iyidir....Arçelik kötüüüüü sakın almayın yazacaksınız... BİLENLER BİLİYOR NEYİN NE OLDUGUNU...Siz gerçegi tam tersine çevirsenizde.... Saygılarımla....

• aynı tas aynı hamasın taşkafa, dedigimiz gibi bizide kendine alet ediyorsun boş yazılarla mesaj sayını artırma şovuna ama atmada birincisin

çok satan mal iyi degildir sen öyle sanıyorsan başını kuma gömmeye devam

biraz yazılanları oku yada anla

ben asla hiç bir firmada çalışmayan her markanın alınabilir olanlarını yazan biriyim

siz diyorsunuzki (okumazsınız ama) hep yabancı malları alın diyorsunuz zaten sizin alın dediklerinizde yabancı,dışardan gelip burada montaj yapılıyor

ve o çok sevdiginiz arçelik izmir pınarbaşındaki süpürge fabrikasını kapadı çinden,polonyadan süpürge getiriyor ,niye türk insanın çalıştıgı fabrikayı kapattı çünkü onların umurumda bile degil bizlerin işsiz güçsüz olması

ben 26 yıldır düzgün üretim yapan firma görmedim(gezip,gördüklerim arasında)

siz asıl kendinizi kandırın vede böyle ipe sapa gelmez şeyler yazın insanları yanlış yönlendirin mesaj sayınız artsın

• quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

Bosch -Sıemens- Elektrolüks- Profilo Hepsinin Türkiye satışını topla 1 ARÇELİK etmiyor. % 56 ile pazarda tek....Kalan % % 44 ise 10 ayrı marka tarafından paylaşılıyor. Avrupa da kim olursa olsun Türkiye de ARÇELİK var....Geleyim fiyat konusuna Ben mehmet falanca malı 20 liraya satıyorsam sen ahmet aynı malı 10 liraya sat...Ben kazık atıyorum peki ...Ya sen ne yapıyorsun ? Ahmet efendi ? Türkiye de en az 10 beyaz eşya markası var....Arçelik fiyatı yüksek kazık atıyor ise BOSCH- SIEMENS- ELEKTROLÜKS- PROFİLO aynı özelliklere sahip malı daha düşük satabilir ? Satıyor....Engel varmı ? Bu topikte hep sıemens lobisi....Her zaman ...AL avatandaş al vatandaş....Sıemens al, Bosch al, Profilo al, Elektrolüks al.... Bizim malların satılması lazım..Satıcı , servis, Bayii para kazanalım...Bizim malları al....ARÇELİK sakın alma, VESTEL alma, BEKO alma....Hepsi kötü bozuk eve sokulmaz...Bizim malları al biz kazanalım....Okuyan insanlar yututormu sanıyorsunuz ? ARÇELİK Türkiyede birinci Avrupa da üçüncü firma....Ne yazarsanız yazın.....İsteiginizi yazabilirsiniz....Blomberg nasıl ? Oda çoook kötü....Alınmaz.... Oysa gerçegi SİEMENS ten bir çok yönleri ile üstün..... Ama yazmak işinize gelmez...HEP REKLAM GELSİN....REKLAM ALALIM....Anlayan anlar.....Ne yazıyorum ? Hepinize saygılar, kıymetli arkadaşlarım...Şimdi 20 yazıyla cevap gelecek hep karalama , kötüleme.....Bizim malımız iyidir....Arçelik kötüüüüü sakın almayın yazacaksınız... BİLENLER BİLİYOR NEYİN NE OLDUGUNU...Siz gerçegi tam tersine çevirsenizde.... Saygılarımla....

Taşkafa bey artık çığrınızdan itice çıktınız ne demek bizim mal???Ben bayi miyim firma çalışanı mıyım.Mimarlık öğrencisiyim babam ise beyaz işya ile alakası olmayan bir sektörde çalışıyor.Benim firmalardan hayrım mı var zannediyorsunuz?Tam saçmalık sizin yazdıklarınız gibi.Siz gözlerinizi herşeye kapatmışsınız arçelik de arçelik.Diğer firmaların ürünleri hakkında hiçbir bilginizin olmadığı hakkında eminim.Zaten size yazıyoruz yazdıklarımıza bir cevap bile veremiyorsunuz kendi çapınızda aynı şeyleri söylüyorsunuz.Arçelik Avrupa'da üçüncü ise Bosch ve Siemens de birinci.Bu bundan da haberiniz yoktur sizin eminim.Ayrıca ürünleri kıyaslamadan yoksun olduğunuz da ne kadar belli.Bana Siemens S serisi çamaşır makinesi ve Bosch logixx bulaşık makinesinden üstün olan bir Blomberg modelli gösterin.Evet bekliyorum bunu özellikle bir arayın tarayın bakalım var mı öyle bir model.Öyle burada yarım yamalak bilgilerle sallamakla olmaz böyle işler.Arçelik'in marifetlerini sayınca da iş nedense Blomberg'e döndü.Blomberg varsa da Gaggenau var.Sizin o markadan haberiniz var mı?Bir Blomberg ile karşılaştırın bakalım.

İşte burada yarım bilgilerle atmakla tutmakla olmuyor taşkafa bey.Siz marka fanatikliğinizle gerçekleri örtemezsiniz.%56 pazar payı Arçelik'te ise %25 civarı da Bosch'ta merak etmeyin.Yani onların satışı da az değil.Onlar da o kadar reklam yapsa onlar da satar.Arçelik adam gibi ürün geliştireceğine yalan reklamlarına para yatırıyor.Siz şimdi buharla temizleyen makineyi de Arçelik icat etti sanıyorsunuzdur

Evet bu yazdıklarımı okuyun ve cevaplayın.Özellikle koyu yazdığım sorunun cevabını istiyorum sizden.Biraz beyaz eşya bilginiz artsın.Beyaz eşya=Arçelik anlayışınız değişir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 12 Nisan 2007; 0:38:03 >

• taşkafa bey arçelik bence iyi marka
  • Görüşlerine katılmasam da taşkafa beyi takdir ediyorum. bıkmadan usanmadan uzun uzun yanlış da olsa inandığı şeyler konusunda mücadele etmeye ve anlatmaya devam ediyor.
  • TAŞKAFA ----CANDOĞAN62----GÜRCAN1 <=====

• quote:

Orjinalden alıntı: suzi dilara

TAŞKAFA ----CANDOĞAN62----GÜRCAN1 <=====

• Gürcan Bey ve Candoğan62 bey malum ben de yakında evleneceklerdenim.Buzdolabı olarak Bosch Ksu 49671 ve Siemens Ks 49u671 Ne arasında kaldım.Bulaşık makinası Siemens Se25e850eu veya bosch sgs 43e08 düşündüm.Fırına karar veremedim Arçelik çift kapılı mı yoksa siemens ya da bosch Hsv74d050 düşündüm.Bi de gri istediğim için inox seçiyorum hepsini.Bi kaç kişi inoxların çizildiğini,su lekesi falan olduğunu söyledi.Doğru mu acaba lütfen yazrdım edin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sweetdreams81

Gürcan Bey ve Candoğan62 bey malum ben de yakında evleneceklerdenim.Buzdolabı olarak Bosch Ksu 49671 ve Siemens Ks 49u671 Ne arasında kaldım.Bulaşık makinası Siemens Se25e850eu veya bosch sgs 43e08 düşündüm.Fırına karar veremedim Arçelik çift kapılı mı yoksa siemens ya da bosch Hsv74d050 düşündüm.Bi de gri istediğim için inox seçiyorum hepsini.Bi kaç kişi inoxların çizildiğini,su lekesi falan olduğunu söyledi.Doğru mu acaba lütfen yazrdım edin.

KSU49671 ile KS49U671NE birebir aynı cihazlardır.Aralarında kalite veya özellik olarak hiçbir fark yoktur.Ben size fiyatı daha uygun ve hacmi daha geniş olan başka bir model tavsiye edeceğim

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232361&productid=mtsharpsjp68msl

Bu cihazı da alternatif olarak bir düşünün derim.O olmazsa Siemens ve Bosch'u da alabilirsiniz.

İnox cihazlarda antifingerprint özelliği olmadığı sürece su lekesi ve parmak izi lekesiyle karşı karşıya kalma olasılığınız yüksektir.Sharp inox değildir ama parlak gri olduğundan hem parmak izi sorunu olmaz hem de diğer inoxlarla uyum sağlar.

Bulaşık makinesinde de SGS43E08EU(Bosch) ve SE24E830EU(Siemens) aynı cihazlardır ve bunlar inox değil,gri boyalıdır.(4 programlı olanlar)

İnox modellerde de Bosch SGS55E28EU ile Siemens SE25E850EU aynı cihazlardır.Ancak bu cihazlar antifingerprint denilen özel bir film tabakasıyla kaplı olduğundan parmak izi ve su lekesi gibi sorunlarınız olmaz.Yani bu konuda içiniz rahat inox bulaşık makinesi alabilirsiniz.

Model seçimine gelince.Bulaşık makinelerinde gri ve inox olma farkı dışında 5 programlılarda ek olarak yarım yük yıkama(4 programlılarda üst sepet yıkama),üst sepet yüksekliğini doluyken de değiştirebilme,katlanan sepet telleri,3'ü 1 arada deterjanı otomatik tanıma,daha sessiz yıkama,kalan süreyi gösteren ve erteleme yapabileceğiniz dijital ekran bulunmaktadır.Eğer bu özellikler size cazip geldiyse ve inox istiyorsanız 5 programlıları,gereksiz görüyorsanız 4 programlıları seçin.

Daha önce de yazdım,Bosch Siemens ve Profilo aynı fabrikalarda,denk modellerde aynı özelliklerde(istisnalar hariç)ve aynı kalitede üretilir.Bundan dolayı hangisinin tasarımı hoşunuza giderse ve fiyatı şans eseri uygunsa onu tercih edin.

Fırında da en geniş iç hacim,en kaliteli yanıcı bekler Bosch'tadır.Fırın seçiminiz gayet iyi.O fırınların içi de özel gri emaye kaplıdır(görüntüsü iyi ve temizliği kolaydır)tepsiler için özel tel yuvalar vardır ve kapı içi komple camdır.Kesinlikle fırında en güzel modellerden birini seçmişsiniz.Arçelik'ten çok daha iyi bir modeldir.Özellikle emaye kalitesi farkıyla.Ben size aynı modelin denk olan Profilo modelini vereyim.Hangisi size uyarsa yine onu tercih edersiniz.(aynı model Siemens'te mevcut değil)
    http://www.profilo.com.tr/Urun.asp?intCategoryID=10&intProductID=913
    bu da sizin seçtiğiniz
    http://www.boschevaletleri.com/tr/products/product.asp?frmFiyat=firin.asp&ID=593&SCAT=23

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 12 Nisan 2007; 22:29:39 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.