Fiyatı da 1800 Tl civarında. Değerler doğruysa alınabir mi? Bir de Arçelik bu cihazı kime ürettirmiştir? Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Ayrıca aklımdaki diğer cihazlar;
Alarko Carrier 53 NQV 035M X-Power Gold Duvar Tipi Split Klima - 1715 TL
Panasonic KIT-YE12MKX Inverter Klima - 1850 TL
Arçelik 125411/125410 Mirror Inverter Klima'nın fiyatı ise 1806 TL
Bu arada kurulumu yapılacak oda 24 m2, doğu cepheli ve çiftcam pencereli. Genelde soğutma amaçlı kullanılacak. Kış döneminde ise kaloriferlerin yanmadığı zamanlarda ısınma amaçlı da kullanılabilir. (Bebek olduğu için)
İlk izlenimler olumlu yönde olmuş galiba. 28 m2 odada kapı açık olarak kullanmanıza rağmen soğutmanını çok iyi olduğunu yazmışsınız. Amacınız diğer odaları da mı serinletmek? Bir de, sizce iç ünitede gerçekten 19db ses değerine ulaşabiliyor mu?
quote:
Orijinalden alıntı: iron1
Lİnk için teşekkürler. Cihazı güle güle kullanın.
İlk izlenimler olumlu yönde olmuş galiba. 28 m2 odada kapı açık olarak kullanmanıza rağmen soğutmanını çok iyi olduğunu yazmışsınız. Amacınız diğer odaları da mı serinletmek? Bir de, sizce iç ünitede gerçekten 19db ses değerine ulaşabiliyor mu?
Kapı açık olarak salonu ve salona bitişik mutfağı soğutuyorum. Ancak tabiki salonun soğukluğu kadar mutfak soğumuyor. Ama oldukca faydası oluyor. Her ne kadar Arçelik internet sitesinde iç ünite için 19 db ses değeri gözükse de bana gelen kullanım klavuzundaki değer 26 db. Ancak ben şu ana kadar ses düzeyinden hiç rahatsızlık duymadım. 19 db bazı çalıştırma modlarında olabilir. Ama çok yüksek fan ve çok soğuk bir ortam istiyorsanız bu ses seviyesi 40 db in üstünde olacaktır. Ben çok yüksek fanda ve düşük derecede soğutmada dahi sesten dolayı bir rahatsızlık duymadım. Ancak bazı insanlar için bu durum rahatsızlık verici olabilir. Fanı çok açmaz iseniz sesi duyulmuyor. Bazı desibel değerleri Fısıldama 40 db Sessiz konuşma 50 db Normal konuşma 60 db
@ratsx sakıncası yoksa klima unitelerinin fotosunu koyabilirmisin?
Dün Aydın'da biraz araştırma yaptım. Arçelik bayisinin 125410 modelinden haberi yok
Alarko Carrier bayisi ise fiyatları uçurdu. Zaten klimanın kapağını açtığımda elimde kaldı.
Panasonic ve General'in 12000'lik inverter modelleri hoşuma gitti. Ama Aydın fiyatları sırasıyla 2000 ve 2100 TL. Araştırmaya devam.