Arkadaşlar buzdolabı alacağım. Kombi tipi ve 3 raflı dondurucu tipli buzdolabı ararken altus 471 ve grunding gknd 5600 arasında kaldım. mediamarktta fiyatları altus 13k grunding 15k. grundingin vitaminzone özelliği var fakat bu özellik altusta varmı bilmiyorum. servis ağı ve yedek parça bulma kolaylığı nedeniyle bu iki markayı tercih ettim. Sizce hangisi almalıyım ? |
Altus 471 & Grunding GKND 5600 Buzdolabı
-
-
Grundig al derim.
-
Herhangi bir sebebi var mı ? Teknoloji malzeme kalitesi felan ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Altus'un sitesinden kılavuz ve enerji etiketine baktım bulunamadı diyor. Yanlış hatırlamıyorsam Altus 471lerde derin dondurucu soğutma kapasitesi düşüktü. Kılavuz da olmayınca mukayese yapamıyorum. Birde kapı kolları çok ince ve dandik duruyordu Altus'un.
İki buzdolabı da inverter kompresörlü değil galiba. E sınıfı olması avantaj. Çalışma sesi Db olarakta net veri göremedim ama yeni nesil dolaplar zaten yeterince sessiz çalışıyor. Buzdolabında şayet bütçe yetiyorsa invertörlü model al derim. Teknik mukayese yapabilmek için her iki firmayı da aramak gerekecek sanırım. İkisininde sitesi Arçelik gibi değil. Grundig ve Altus'u birde yerinde gör derim. Bence dolabın malzeme kalitesi de farklı olabilir.
Kasa baktığında aynı ama havalandırma kanalları filanda anlaşılmıyor. Bende Arçelik invertörlü model var sebze filan da bayatlamıyor , elektrik tüketimi az , çok sessiz alet. Ama Grundig biliyorsun Avrupa'ya satılıyor. Kalitesiz mal değildir yani.
-
Bak bu güzeller güzeli de Regal :) Bizim yerliler şaka maka iyi yapıyorlar ürünleri. Bundan da memnunum ama daha yeni , yıllanmadığı için bilemiyorum ömrü ne olur. Bütün buzdolaplarımız Arçelik oldu bugüne kadar ve hiçbiri bozulmadı. Hep elektrik tüketimi azaltalım diye değiştirdik yada rengi soldu diye. O yüzden ben Arçelik grubunu şiddetle tavsiye ederim. Altus'ta alsan mağdur etmez diye düşünüyorum.
-
akakce.comArçelik 270531 EB Kombi Tipi No Frost Buzdolabı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/buzdolabi/en-ucuz-arcelik-270531-eb-kombi-tipi-no-frost-fiyati,1064591272.html
Bunu da tavsiye ederim. Siyah cam cazibesine kapılmasaydım 10bin liraya bunun inoxunu satıyorlardı.
arçelik270531 EB | No Frost Buzdolabı | Beyaz Eşya | Arçelikhttps://www.arcelik.com.tr/no-frost-buzdolabi/270531-eb-buzdolabiBu modelde inverter yazıyor , vitamin zone , ayrı hava dolaşımı vs hepsi var..
-
Arçelik e baktım dondurucu 2 çekmeceli :) 3 olan 20K oluyor :)
Grundigde vitaminzone var yerinde inceledim ikisinide aslında
Bence iki makine de güzel. Biraz firmaların reklam amaçlı süslü reklamları var. İki makinede alınabilir. Dediğim gibi Arçelik grubunu tavsiye ederim. Vestel-Regal grubuna yeni girdiğim için , uzun yıllar kullanmadığım için övemem ama an itibariyle Regal'den bile memnunum. Zaten garanti uzatma filan da oluyor.
10 yıl motor garantili modeller var , fiyat olarak cebine uygunsa bunlara yönelebilirsin. Ama inanki benim Regal inverter olmamasına rağmen sessizliği aynı Arçelik 38db buzdolabı gibi.
Regal NFK 60021 E gibi 10 yıl garantili modellere de bak derim. Ama Grundig-Altus düşünüyorsan da güzel makineler kaçırma derim. Önümüzdeki aylarda iyice zam yerler muhtemelen. Birde deprem mağduru bir dünya insan zamanla konutlara çıktıkça hepsi eşya almaya başlayacak. Fiyatlar artabilir. Altus 471 amcamlarda var memnunlar. O mavi ışık falan filan bana saçma geliyor. Bak gör beğendiğini al.
-
Aradaki fark kozmetik farklar olabilir, kompresör farkı olabilir, yalıtım (et kalınlığı) olabilir. Bence almak istediğin modelin internette yedek parça fiyatlarına bir göz at. İlerde bir sorun olursa ne kadara mal olur diye bilgi olur. Ayrıca hangisinin yedek parçası daha yaygın ona da bak. Markaya takılma elektronik ve beyaz eşya biraz şans işi.
-
Gknd 5600 ile şu arcelikin her şeyi aynı. Farklı bir şey varsa ben göremedim. Yıllık enerji sarfiyatı vs de aynı. Çok büyük ihtimal motor vs de aynıdır. Ben de dün sipariş verdim gknd 5600.
arçelik270561 EB | No Frost Buzdolabı | Beyaz Eşya | Arçelikhttps://www.arcelik.com.tr/no-frost-buzdolabi/270561-eb-buzdolabi?utm_source=cimri&utm_medium=cimri-listeleme&utm_campaign=cimri-fiyat-karsilastirma
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X