Şimdi Ara

3499-Altus al 81 lc kurutma makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
3.179
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben siparisi verene kadar yukseldi malesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an 3399 TL.

• Bu sefer aldim ben

• Kurutma makinesi bende bakıyordum, fakat fiyat artmış kaçırmışız.

Alanların yorumlarını da merak ediyorum, çamaşır kurutmak kışın zulüm olmaya başladı :)

• Nakuğod kullanıcısına yanıt

Bu modeli almak icin epey araştırmıştım, yılbaşından once trendyolda gördüm 3600 civarıydı. Ben baktigin dönem altusun Kendi sitesinden bile model yoktu. Trendyolda birkac yorum vardı. A++ guzel bir model. Hatun markadan dolayı istemedi. Bende Grundig aldım. Gdh 82 modelini 3 hafta once 4900 e geldi. Askari ucret zamlarinin etkisi bu ay görünmeye baslar. Yukselir diye düşünüyorum.

• Bende Altus alacakken Grundig gdh 82 aldım 4900 e servisleri aynı olan iki marka arasında gördüğüm önemli farklar;
    İkisi de 8 kilo olmasına rağmen Altus’un tambur hacmi 102 litre gdh 82 bin 112 litre
    Altus’un tamburu galvanizli gdh 82 paslanmaz çelik
    Ve de gdh82 nin daha çok kullanıcısı ve yorumu olması

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şuan 3400 ihtiyacı olan acele etsin.

Duzeltme....Fiyat 5197 oldu, 3400 e alabilen oldu mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan -- 16 Mart 2022; 20:31:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten düşmüş müydü, tüh kaçırdık

• EPICA kullanıcısına yanıt
    Düştü ben gördüm fiyatı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sepete ekleyon ce fiyat 5000 kusur oluyordu

• 1600 sıkma devirli bir çamaşır makinesi alın kurutma derdiniz olmasın. yerde kar varken geçen hafta hava 0-3 derece iken 2 tur çamaşır yıkayıp astım kuruttum

• anzubesti kullanıcısına yanıt

Amaç zaten "asmamak"

1600 devirde sıktığınız çamaşırları jiletle ayırırsınız artık birbirinden.Birde normelden çok daha kırışık çıkacaktır.Buda ütüleme için ekstra çabaya sebep olacaktır.Ama kurutma makinasından çıkan çamaşırların bir çoğu artık ütülenmiyor bizim evde.Kot pantolonlar,çocuğun pamuklu elbiseleri,triko ve pamuklu kazaklar. Makinadan çıkar direk katla ,sonra dolaba.

• 20 sene önceki Aristonu kurutmalı almıştım çok gerekli bir alet değilmiş benim için bir daha almayı düşünmedim.

Az olmus kardesim endüstriyel sıkma makinesi falan alalim, bizim makine 1400 devir ben daha 800den fazlasini kullanmadim, fazlasina da gerek olduğunu düşünmüyorum.

• serseri006 kullanıcısına yanıt

O zaman Makineyi alırken kazık yemişin( 800 devir makine 1400 devirden hep daha ucuz olmuştur ), kullanmadığın şeye niye para verdin.

Şayet kurutma makinesini kullanıyorsan şimdi birde onun elektrik faturasından kazık yiyorsun. Ne kadar az devirle sıkmak o kadar nem, o kadar nem o kadar uzun kurutma = Fazla elektrik sarfiyatı !

• chetyner kullanıcısına yanıt
    Ya üstad bizde 2000 devirli var, jilette işlemiyor. Kazımak için ne önerirsin ?

Espri bir yana insanoğlu bir garip , bilmediği şey üzerine yorum yapıyor, ve ya duyguları güdümünde düşünüyor.

Bir çamaşırı istersen 3000 devirde sık, kıyafetlerde halen %30-35 civarı nem bırakacaktır ( kıyafenin cinsine göre değişir) . Devamında ise şayet kurutma makinesini kullanıyorsan ve ütü kuruluğu modunda çalışıtırıyorsan asla ekstra kırışma sorunu yaşamazsın. Hatta kıyafetler yarı ütülü çıkar. Çünkü kurutma makinesinin kendisi bir ütüdür..

yani kuruturken metal tamburu ile ütüler. Fazla kuruluğa ve ısıya maruz kalmaya başlayınca kırışma o zaman başlar.

Astığınız çamaşırlarda da durum böyle şayet çırpmadan ve tam takır kuruluğa kadar bekletirseniz kırışık olur ve ütülenmesi zorlaşır.

Genel not: Bu arada geçmiş konuda bir arkadaş bahsetmişti.Bu makinenin tamburu galvanizli sac, aynı modelin grundig olanında çelik sac kullanılmış. 3400tl fiyatına göre halen çok iyi. 200EUR ya ısı pompalı kurutma makinesi.

Bu makinelerin kötü yanını söyleyeyim. Bu makineler klima gibi çalışır. Yani tamburun içi kuruturken , evinizi soğutur.

Yani içi ısınır dışı soğur, muhtemelen birbirini dengeler ve eviniz ne ısınır ne soğur :-D

Ama B sınıfı ( rezistanzlı) makinelerde durum böyle değil, hem kurutma makinesi ısınır hem de eviniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxlboy -- 17 Mart 2022; 15:24:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• saç kurutma makinesi kurutmazmı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.