Şimdi Ara

Arçelik 3886 KT mi Electrolux EDH3685TDW mi? yardım edin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
9.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Küçük bir şehirde yaşıyorum. iki çocuğum ve kedim var. Kışın evde çamaşır sermek yerine artık bir çamaşır kurutucusu alıp kurutmak istiyoruz. Kaç gündür forum okuyorum. Bir türlü karar veremedim.Bütçem 2000-2500 tl arası.
    *Bosch grubunu yapılması gereken servis bakımları yüzünden eledim.
    *Electroluxün yaşadığım yerde satışı yok sadece bir servisi var . Aradım, parça lazım olsa 12-20 iş gününde geliyor dediler.
    *Arçelik bayisine gittim .Bana özel 400 tl indirim varmış görünüyormuş. Aşağıda linki olan Arçelik 3886 KT Çamaşır Kurutma Makinasını 2559 yerine 2159 alabiliyormuşum. birde world kartta kampanya varmış 12 taksit ve çayçı hediye ediliyormuş.

Makine linki:

Electrolux EDH3685 de çok beğendim ama internetten alacağım için ve sonrasında da servisinden sorun yaşamaktan da korkuyorum. http://www.electrolux.com.tr/laundry/laundry/dryers/heat-pump-dryer/edh3685tdw/

Deneyimli olanlardan yardım istiyorum. Pişman olmak istemiyorum. Sizce hangisini seçmeliyim? Arçelik 3886 kt kullanıcı yorumu da az buldum. Kullanan varsa yorum yaparsanız çok sevinirim. Yorum yapanlara şimdiden teşekkkürler...

• İki kurutma makinesi de alınabilir. İkisi arasında hangisi derseniz kullanıcısı olarak ve teknik açıdan üstünlüğü sebebiyle Electrolux derim.

Arçelik'in üstünlüğü:
    -Kapağı cam
    -Enerji A+++
    -Genel görünüm daha şık

Electrolux'ün üstünlüğü:
    -Enerji A++, ancak kurutması 20 dk daha hızlı. Bence hız bir tane +'dan daha önemli.
    -Filtre temizleme çok daha iyi. Arçelik'te tambur ağzında standart bir filtre, altta da yıkamanız gereken sünger var. Electrolux'te kalın contalı 4 katlı filtre var. Yoğuşturucu kısma toz atma oranı Arçelik'e göre kat kat az. Dolayısı ile ömrü daha uzun ve bakımı daha kolay.
    -Electrolux'te 10 yıl garantili inverter motor var. Tambur hızını kumaşa göre ayarladığından hassas kıyafetlere karşı çekme ve kırışma riski çok daha az.
    Arçelik makinede kurutulabilir yünlülere garanti verirken Electrolux elde yıkanan yünlülere de garanti veriyor.

Kısacası bakım kolaylığı, hızlı kurutması, inverter motor, hassas kıyafetleri dahi kurutabilmesi ve genel olarak kalite ve tecrübe konusundaki üstünlüğü sebebiyle Electrolux diyorum.

Ben de 2 senedir EDH3897SDE kullanıyorum ve çok memnunum.

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim yorumlarınıza...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsariavci

Çok teşekkür ederim yorumlarınıza...

Rica ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Küçük bir düzeltme yapayım. Arçelik 3886 KT ve beko d 86hp gibi üst makinelerde brushless dc motor yani inverter motor var.Beko, bunun avrupada reklamını yapıyor. Ancak anlamadığım şekilde Türkiye'de satılanlarda bundan hiç bahsetmiyor. Zannımca motoroun ithal olması nedeniyle. Saygılarımla
  • Merhaba,

Kurutma makinesi almak istiyorum ancak inverter motor olsun istiyorum, elimde seçenek sadece Electrolux kalıyor.

Arcelik veya Beko'nun 3886 modellerinde inverter motor kullanıldığına dair hiçbir bilgi bulamadım. Hatta servise kayıt açtırdım dönüş bekliyorum. Siz bu bilgiyi nereden öğrendiniz acaba, nasıl teyit edebiliriz ?

Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet83

Küçük bir düzeltme yapayım. Arçelik 3886 KT ve beko d 86hp gibi üst makinelerde brushless dc motor yani inverter motor var.Beko, bunun avrupada reklamını yapıyor. Ancak anlamadığım şekilde Türkiye'de satılanlarda bundan hiç bahsetmiyor. Zannımca motoroun ithal olması nedeniyle. Saygılarımla

Kurutma makinelerinde fırçalı motor zaten çoğunlukla kullanılmaz, ancak Inverter motor olduğunu sanmıyorum.

Aynı zamanda Electrolux yünlü ve ipekli kurutmada patentli tambur hareketleri kullanıyor, patentli olduğundan başka bir markada aynı verim alabileceğinizi sanmıyorum.

Örneğin Arçelik'teki Woolmark sertifikası Apparel Care, Electrolux'teki Woolmark ise Blue. Yani Arçelik kurutma makinesinde kurutulabilir etiketi olan yünlüleri kurutabiliyor, Electrolux ise elde yıkama etiketi olanları da kurutabiliyor.

Beko'nun Avrupa daki sitelerine girip kurutma makinelerine bakabilirsiniz. İnverter motor ve 10 yıllık garantileri görebilirsiniz.

10 yıldır patentlerin ekonomik değeri konsunda çalışan bir iktisatçı olarak söyleyebilirim ki patent alınması demek kesin diğerlerinden iyidir demek değildir(patentli ilaç yerine generic ilaç kullanırım mesela). Belli oranda katkı sunabilir ama onun işleveselliği tartışılır. Elbette bunlar tartışmalı konular.

Woolmark konusunda ise size katılırım. Kişinin ihtiyacına göre electrolux tercih edilebilir.

Electrolux teknolojiye ve yeniliğe yatırım yapan bir firmadır. Ama Beko da bence bu ülkenin iki markasından biridir(thy ile birlikte). Bu konuda hiç milleyetçi olmam ama EPO(avrupa patent ofisi)'da 100 den fazla patenti olan bir türk firmasının da hakkının yenmesini istemem. Nisan 2017'de 1100 liraya bulduğum d86 hp bence fiyat performansı muhteşem bir üründü. AB'de 600 euro ya sattığını düşünürsek.Ancak şimdi 2400'e alınır mı derseniz emin değilim.

• Merhabalar,

. Bunun gibi avrupa'daki sitelere bakıp gerekli bilgilere bakabilirsiniz. Kurutma makinelerinde de bunu kullandığını belitrtiyor Avarupa'da. Ben de ilgili birime ulaşıp, sordum sizin gibi. Umarım yanlış bilgilendirme yapmıyorlardır.
  • Merhaba,
    Dediğiniz gibi ProSmart Inverter reklamı yapılıyor ancak bunu çamaşır makinelerine yönelik vurgulamışlar.
    Çamaşır makinelerinde zaten yaygınlaşmış ve hemen hemen her firmanın bu şekilde ürünü var.
    Konuyu iki-üç bayi ve servise, ilave olarak Arçelik çağrı merkezine de sordum.
    Servis ve bayilerden, hiç birinde inverter motor yok veya ısı pompalıların hepsinde inverter motor var gibi çok tatmin edici olmayan cevaplar geldi.
    En son çağrı merkezinden yapılan dönüşte, 3886 KT (dolayısıyla D86 H) modelinin inverter motora sahip olduğu, 3880/D80 ve hatta daha üst seri olarak konumlandırılan 3890/D90 modellerinde ise normal motor olduğu bilgisi paylaşıldı.
    Bu durumda, satış sonrası destek ve garantiye de önem verdiğim için benim tercihim Electrolux yerine Arçelik 3886 KT veya Beko D86 H olacak.
    Yardımlarınız için çok teşekkürler.
  • ahmet83 A kullanıcısına yanıt
    Kurutma makinelerinin tamamında fırçasız motor kullanılıyor zaten. İnverter motor ise çok farklı bir şey ikisini birbiriyle karıştırmamak gerek. Arçeliğiin bazı orta-üst modellerinde inverter motor var ancak sadece enerji tasarrufu amacıyla kullanılıyor, aynı durum kullandığım Bosch kurutma makinesinde de var, inverter motorlu ancak fonksiyon olarak bir artısı Yok sadece enerji tasarrufuna yönelik kullanılmış. Bildiğim kadarıyla inverter motorun fonksiyonlarından tam olarak faydalanıp çamaşır tipine göre hız değiştiren tek makine şu anda electluxte var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende arçelik bordo renklisi var.çok memnunum tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar Arçelik-Beko ile electrolux arasında kaldım sizce hangisni almalıyım

• cimbomlu1905 kullanıcısına yanıt
    electrolux.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cimbomlu1905 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle arçelik al.pisman olmazsın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 29 haziranda arçelik 3886 kt 3850 tl'ye aldım (ürün kurulmadı) umarım sorun yaşamam
    tek sorum sesi çok mu yüksek çıkıyor diyorlar doğru mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: cimbomlu1905

29 haziranda arçelik 3886 kt 3850 tl'ye aldım (ürün kurulmadı) umarım sorun yaşamam
    tek sorum sesi çok mu yüksek çıkıyor diyorlar doğru mu
    Selamlar. Kurutma makinesinden memnun musunuz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.