Şimdi Ara

Arçelik 4450 programlama beyni sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dedemlerin 5 sene önce aldıkları arçelik 4450 nolu çamaşır makinasının programlama beyninde bir sorun var ve çözemedim.Makinayı çalıştırıp elimle programlamayı yürüttüğüm sürece makina su alma yıkama sıkma vb... tüm işlevini yapıyor ancak manuel çevirmez kendi haline bırakırsam fotolarda eklediğim ve kırmızı ile belirttiğim 5.5klık sanırım termik direnç ısınmaya ve üzerinden duman çıkmaya başlıyor.Duman gelmeye başladığı anda prizden çekiyorum fişi.Sorun makinanın başka parçalarında olabilirmi yoksa diyotlarda bir durum mu var işaretlediğim parçanın hemen altında yer alan 1 adet 1n4001 diyot var ölçtüm çalışıyor yani tek taraflı 628omh değer veriyor.Bunun dışında 2 adet zener diyot var bunlarıda ölçtüm ve her iki taraflı olmak üzere 1029 ve 683 ohm olarak değer veriyor.(Zener diyot tam olarak ne değer vermeli onu unuttum açıkçası biraz.)Alet edevatım var elektronikçiyim anlarım az buçuk tamirat işlerinden.Dedemlerin durumu kötü makinanın garantisi yok o yüzden onların yüzünü güldürmek istiyorum.En azından komple beyin ne kadardır onu bilen varsa eğer kesin sorun bunda ise bunuda alabilirim.

Arçelik 4450 programlama beyni sorunu...

• cevap veren yokmu yardım arkadaşlar.................................
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.