Şimdi Ara

Düzgün Çamaşır makinesi tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Geçen sene altus marka çamaşır makinesi aldım almaz olaydım. Tüylenme, tiftiklenme yapıyor ve hiçbir sekilde düzgün temizlemiyor özellikle beyazlarda tam bir facia. Bu yüzden yeni bir makine almam lazım. 8 ya da 9 kilo bir çamaşır makinesi alacağım. Belirttiğim sorunların olmadığı şuan piyasadaki en düzgün marka hangisi. Destek olabilir misiniz?

• Electroluc çok iyi bir markadır pek bilinmez ama araştırısanız anlarsınız çamaşır makinelerinin mercedesidir.

• Serkan1562 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz konu makineden ziyade deterjanla alakalı. Çamaşıra uygun deterjan kullanmalısınız. Oksijen bazlı ağartıcı içeren kuvvetli deterjanlar çamaşırları yıpratabilir. Makine değişiminden önce doğru deterjan/program/sıkma devri seçmeyi deneyiniz. Kazanda çıkıntı yamukluk vs varmı elle ve gözle kontrol ediniz.

Makinelerin hepsi aynı şekilde çalışır. Suyu ısıtır, kazanı çevirir. Tek olayları bu. Kazanda fiziksel bir hasar ypksa yeni makine almanız fayda etmeyebilir.
  • rayli82 kullanıcısına yanıt
    Öneriniz için teşekkür ederim ancak eşim illa bilindik bir marka olsun istiyor samsung beko vs.
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Deterjanı değiştirdik hocam fayda etmedi en düşük ayarda da denedik yine kiyafetler kötü çıkıyor
    Bilindik bir marka mı? Güvendiğiniz beyaz eşyacılara electrolux sorun bakalım bilinen bir marka mı bilinmeyen bir marka mı ona bakarsanız en iyi araba nedir diye sorsan sokakta kimse bentley rolce roys demez

Altus,arçelik,beko,grundig,keysmart aynı fabrikada üretiliyor beko vs. alsanızda altusla aynı alt yapıya sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 2 Temmuz 2024; 17:11:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çamaşır makinesi önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Kazanda problem yoksa, renklilerde hassas deterjan(perwoll gibi) 40-60° kullanırsanız problem yaşamazsınız. Ancak bir kere toz deterjanla ağaran çamaşır bir daha düzelmez. Makine kazanına lif yapacak birşey kaçmadıysa, kazanda çamaşıra sürten takılan bir yer yoksa makine problem kaynaklı değildir. Su kalitesi bile yıkama kalitesini etkiler.

Varsa yıkayacağınız yeni bir kıyafet, dediğim gibi hassas sıvı deterjan deneyiniz. Renklilerde ağartıcı içeren toz deterjanı mecbur değilseniz, aşırı kir yağ ve koku yoksa kullanmayınız. Toz deterjan tek yıkamada bile çamaşırı yıpratabilir, eritebilir.

Çamaşır makinelerinin hepsi kazana su alır, rezistansla ısıtır. Sonrada kazanı çevirir. Sizin bahsettiğiniz liflerin oluşması deterjandaki sodyum perkarbonatın su ve sıcaklıkla birlikte oksijenli suya(hidrojen peroksit) e dönüşmesiyle beraber hem lekeleri hem lifleri oksitlemesi ile alakalı. Peroksit, özellikle pamuklu lifleri eritir ve parçalar. Sizin sorununuzda bu parçalanan lifler. Sodyum perkabonat, sodyum hidroksit, sodyum karbonat vb alkali içerikli deterjanlar ve leke çıkarıcılar kullanırsanız çamaşırların yıpranmaması pek mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 2 Temmuz 2024; 17:22:25 >

• https://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/urun-listesi/yikama-ve-utuleme-grubu/camasir-makineleri/solo-camasir-makineleri/WG44A2ZRTR

Makinesini anneler gününde 23bin tl ye aldık. Memnunuz kullanım olarak sessiz ve başarılı olarak yıkama yapmakta.

Siemens alma nedenimiz diğer tüm ev eşyalarımız siemens marka oldgundan markayı başarılı olarak bulmamızdı. Şu ana kadar bizi memnun etti. Renk olarak beyaz alınırsa daha ucuz versiyonu mevcuttu diye hatırlıyorum bu renk banyomuz oldugundan aldık.

• camasir makinesinde LG bir numara ..cok sessiz ve ariza yapmiyor..kullananlara sorarsaniz memnun olmayan yoktur
  • Eğer hala makine almadıysanız gerçekten Electrolux'e bir şans verin diğer markaların üstünde bir yıkama performansı var.

• Asko diye bir marka , yurt disinda cok seviyorlar

Teori de doğru ama yanlış. Deneyimlerimden biliyorum. LG marka, en pahalı makinayı aldım zamanında. 6-7 sene oldu, makina yıkama bittikten sonra 1 saat içinde alma çamaşır kokuyor. Diyeceksiniz ki, kazan temizleme yaptınız mı? Evet yaptım. Kısa süre sonra yine aynı. Başka evde Samsung var eski model, sıkmada makina yerinde durmuyor eski yani. Ama 1 gram koku olmaz mı arkadaş? Aksine daha güzel kokuyor yumuşatıcı olmamasına rağmen.

Hadi onu da geçtim, beyazlardaki lekeleri çıkarmıyor bizim makina. Samsung’da yıkıyorum bembeyaz. Aynı çamaşırlar.

Aslında herkes işini yapacak. Ne lg ne de Samsung çamaşır makinası dalında değil, sonradan girdiler bu işe yani.

Bosch, Siemens bu işin duayenleri.

Lg bulaşık makinasını 5 sene boyunca kullandım. Motor garantisi 10 yıl iyi. Ama motor harici 15 günde bir değişmediği parça kalmadı içinden. Arızalanıyor, servis eve gelip 1 parçasını değiştiriyor. Oldu diyorsun, 1 hafta sonra başka yeri bozuldu. O da oldu derken başka yer daha bozuldu. Yetmedi 4’üncü kez bozuldu. En son servise dedim ki, bunların ömrünü ayarlı mı yapıyorlar? 4-5 sene sonraya bozulacak şekilde ayarlayıp serviste kazansın diye mi yapıyorlar? Dedim, adam 4’üncü gelişindeki değiştirdiği parçadan para almadı. Bir kere daha bozuldu, yine başka parça değişti, yine para almadılar. Şu an 3-4 aydır sorun yok. Değişecek ne kaldı daha zaten  

Bosch marka için nette araştırdım çamaşır makinasında koku bırakma olayını onda da şikayetler gördüm. 1 tek Siemens’de görmedim.

• Stones kullanıcısına yanıt
    Bosch siemens profilo mekanik olarak hemen hemen aynıdır hocam. Profiloda üst model yok. Üst modellerde ufak tefek farklar olur genelde. Bosch siemens üst modeller de mekanik olarak aynı. Boschda oluşan şikayet siemenste oluşmuyorsa kullanım kaynaklıdır.

Bahsettiğiniz LG bulaşıktan forumda bir arkadaş alıp aynı dertten iade etmişti en son.

Makinada koku sorunuyla ilgili çok bahsettim. Makine kazanında birikim olursa makina kokar. Sıvı deterjan düşük sıcaklıkta kokar. Koku demek küf demek bakteri demek. Küflenme ve oluşum ağır derecedeyse sökmeden biraz zor temizlersiniz.

Toz deterjanla yğksek sıcaklıkta yada çamaşır suyu ile yıkanmayan çamaşır pek hijyenik olmaz, dolayısıyla nemli ve sıcak makinenin içinde kısa zamanda koku yapar. Makine kazanı kirli küflüyse zaten direk koku yapar. Makineyi yüksek miktarda su ve çamaşır suyu ile belki kurtarabilirsiniz. Önce limon tuzu ile 95° bir program, sonra çanaşır suyu ile ayrı bir program çevirmeyi deneyin. Bulabilirseniz sodyum kümen sülfonat içerikli makine temizliyici deneyin. Belki sökmeden kurtarabilirsiniz.

Yıkama kalitesi ise bu bahsettiklerinizden bağımsız. Bazı ev tipi makineler enerji tasarrufu sebebiyle özellikle kısa programlarda suyu yeterince ısıtmaz. Toz deterjanda bulunan sodyum perkarbonat düşük sıcaklıkta iyi çözünmez. Bu sebeple deterjana TAED katkısı eklenir. Doğru deterjan, doğru sıcaklık ve iyi kalite foğru miktarda su ile iyi sonuç almamanız imkansız. Vanish toz, tül deterjanı veya çamaşır sodası diye satılan ürünlerin içeriklerinde genelde perkabonat vardır. Vanish TAED katkılı. Perkarbonat su ve ısıyla peroksite dönüşür. Dolayısıyla çamaşırları yıpratması kaçınılmaz.

Özetle, makinenin tek olayı suyu ısıtıp kazanı çevirmek. Gerisi deterjanın işi.

Şu videoda en sonda ortalama bir plastik kazanın içini görebilirsiniz.

Bkz.
    Dedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Çoğu Çamaşır Makinesi Bu Kadar Pis / Mikrop Yuvası
    https://www.youtube.com/shorts/z-9xy3qWMAc?feature=shared

Bkz.2
    BEYAZ EŞYA HANEMyoutube
    7 Dakikada Çamaşır Makinesi Nasıl Sökülür-Sesli Çalışıyor-Samsung-Bakım Şart Washing machine
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=EXBZIcx26F8

BSH da ve neredeyse tüm yeni makinelerde kazanlar kaynak plastik kazan. Kesmeden de açılmıyor üstelik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 7 Ağustos 2024; 4:58:35 >

• serkan1216 kullanıcısına yanıt

Asko Türkiye’ye gelsin, tipi kayık diye yerden yere vurur linç ederler. 1 gün durur daha Z raporu almadan koşa koşa kaçarlar geri  

Makinenin tek özeti ısıtıp kazan çevirme gerisi deterjanın işi demişsiniz fakat yukarıdaki metindede doğru su miktarı demişsiniz. Makinenin aldığı suda bu işin içinde önemli yere sahip. BSH grubunun aldığı palet hizası su ile Arçelik grubunun aldığı körük hizası yıkama suyunun aynı sonucu vereceğini düşünmüyorum. Ne kadar su o kadar çitileme. Mesela benim makinede palet hizası suyla yıkıyor beyazların lekesi hiçbir zaman çıkmıyor ne Ariel ne omo nede persille. O çamaşırlar 1 bardak su ile ne kadar ağırlaşacak ne kadar çitilenecek. Islak mendili masadan alıp 5 santim yıkarıdan masaya geri bırakmak gibi birşey.

• Arda92_ kullanıcısına yanıt
    Hocam çitileme dediğiniz iş işte makinenin kazanının dönmesi. Başka tip bir çitileme zaten yok. Çitileme/kazan dönmesi de elbet bir miktar etkili, özellikle deterjan dağılımı konusunda gerekli tabiki ancak günümüzde esas işi yapan unsur deterjanlar. Çamaşır makinesinin keşfide modern deterjanlara dayanıyor zaten.

Su miktarı da çamaşır yıkama süresi ile alakalı bir durum. Az su ile 3-4 saatte deterjanı dağıta dağıta çöze çöze yıkarsanız gene leke çıkar. Hatta deterjan konsantrasyonu daha yüksek olması ve ısınma süresinin daha az olması sebebiyle tasarım mühendisleri az su ile yıkama taraftarıdır. Ancak kısa programlarda az su ile deterjanı çözmek zor.

Endüstriyel makinelerde ısıtıcılar 3 fazlı 8-15kw civadır. Hatta birçok çamaşırhane buhar jeneratörü kullanır. Endüstriyel makineler sizin 2-3 saatte 2kw rezistansla yıkadığınız çamaşırı bu sayede 30-45 dk da yıkar durular sıkar. Çiteleme diye 2-3 saat yıkamaya gerek duyulmaz.

Amerika kıtası genelinde halen daha bizim eski merdanelilere benzer üstten doldurmalı makineler kullanılır ki onlarda doğru düzgün bahsettiğiniz çitileme hareketi bile yok.

Yeni makinelerdeki kokunun ana sebepleri özetle düşük sıcaklıkta hijyen sağlayamayan ağartıcı içermeyen sıvı/toz deterjanlar, plastik kazanlardaki birikimler, makine içine sıvanan yumuşatıcı kalıntıları ve makine içinde oluşan mikroorganizmalar.

Beyazlar 95° çamaşır suyu ön yıkamalı + toz deterjan + ek su ile atarsanız bir miktar makine içide temizleniyor.

• K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Hocam şu permak LM65 ler asko üretimi mi?

Bkz.
    www.permakonline.com
    Permak Model LM65 | Permak Online
    https://www.permakonline.com/urun/permak-model-lm65

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 7 Ağustos 2024; 15:54:17 >

• Stones kullanıcısına yanıt

Durun ben bu konuda uzman sayılırım.

Makineler kullanıma bağlı olarak 4-5 yıl geçtikten sonra arıza vermeye başlar. Rulman arızalanır en basit ve en pahalı işçilik açısından ama sizin konunuz ile ilgisi yok.

Yüzlerce çamaşır makinesi kazanı söktüm. Bir çoğu aşırı kötüyken bir kısmı inanılmaz derece de iyiydi. Ancak iyi dediklerim önceden tamir görmüş.

Markalara laf atmayayım ancak bazılarının plastik aksamları sanki kir içerisinde biriksin diye özellikle delikli ve bol oluklu yapılmış.

Sizin makine 6-7 yıllık. Şimdi bu konuda bazıları çok derin araştırmalar yapmış. Bazı deterjanlar tortu bırakıyor ancak yine de zararlı sayılmaz. Mesele şu bu deterjanın yanında enteresan temizleyiciler kullananlar gördüm. Makine pisliği dolduruyor içerisine.

Körük açıklığı fazla olan bir makinede rezistansa kaçan çorap parçasının içeriyi çamur deryası haline getirdiğini de gördüm. Toplamış etrafına.

Bir makine 5 yılı geçtikten sonra kokabilir ancak ben diğer markalarla aralarında fark olduğunu düşünmüyorum.

Belli kurallar var. Bunlara uyulursa 10 yıl koku sorunu yaşanmaz. Ben test etim ve evet işe yarıyor diyebilirim. 90 derecede yapılan kazan temizliği bazı makineler için zararlı olabilir. Özellikle körük ve rezistans bu sıcaklığa dayanamayabilir. Mümkünse daha düşük sıcaklıklarda denemek lazım.

Bu videomda sizlere çamaşır makinesi kazan temizliği için limon tuzu kullanmaktan bahsettim. Kazan temizliği için bir çok farklı yöntem kullanılmaktadır ve bir çok kişi bu yöntemlerin çok faydalı olmadığını söylemektedirler. Bir kaç yöntem çamaşır makinesi için çok zararlı olmakla beraber limon tuzu ile yapılan kazan temizliği içlerinden en masumu diyebilirim. Çamaşır makineleri de dahil her makine kullanıldıkça eskir ve yanlış kullanımlar da ömrünü azaltır. Çamaşır yıkamak bile çamaşır makinesinin ömrünü azaltan bir şey iken, limon tuzu da tabii ki masum diyemeyiz fakat normal kullanım ömrünü uzatan bir uygulama. Çok sık olmamakla beraber belli periyodlarla veya şikayet oldukça kazan temizliği yapabilirsiniz. Genelde ben çamaşırlarımda koku, leke olduğu zaman yapıyorum bu da 1-3 arası döneme denk gelmektedir. Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. Ayrıca çamaşır ve bulaşık makineleri oynatma listelerime bakmanızı tavsiye ederim. #temizlik #bakım #çamaşırmakinesi
    https://www.youtube.com/watch?si=9kSyK87Db3W7Mf-C&v=unnydKjQflU&feature=youtu.be

Değişik temizleyicileri test ettiğim bir videom

Limon tuzu, calgon, sirke, pas ve kireç çözücü (porçöz). Bunlardan hangisi en etkili kireç çözme maddesi? Çamaşır makinesi rezistans kireç temizliğinde en çok hangisi işe yarıyor? Bu sorulara cevap arıyorsanız videomu sonuna kadar izleyin ve kireç çözücülerin etkilerini öğrenin. Çamaşır makineleri, bulaşık makineleri ve buzdolaplarıyla ilgili tüm sorunlara ve sorulara cevap niteliğinde videolar çekerek tamamladım. Buzdolaplarıyla da ilgili sorunlara çözüm niteliğinde videolar çektim. Kanalımda bir videoyu arıyorsanız Youtube arama kısmına "Dedex55 soru (sorunuzu)" yazarak arama yapmanız yeterli. Çamaşır Makinesi Rezistans Temizliği Nasıl Yapılır https://youtu.be/X9qd5EfjVDY?si=M4qn-4Kph6MkPaQH Rezistans Temizliği Yaparken Bu Hatayı Yapmayın https://youtu.be/fMQ2yvUwRPQ?si=stdTAsZ2OOq0JXNI Çamaşır Makinesi Kazan Temizliğini Limon Tuzu Kullanarak Yapmak https://youtu.be/unnydKjQflU?si=Hg0eglnAC8vnHO6D Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. #kireç #temizlik #kıyaslama #rezistans #keşfet #eniyisi #çamaşırmakinesi #temizlik #test
    https://www.youtube.com/watch?si=zJElFsvZQ8ymWqmL&v=KoYf_qNfEpo&feature=youtu.be

Kötü koku için bu videomda anlattıklarım uygulanırsa 10 yıl koku olmaz. Sonra rulman değişiminde ustaya rica edilir ve komple temizlik yapılır.

"Her kullandığımda temizlerim, en pahalı deterjanları kullanıyorum, benim makinem tertemiz" dendikten sonra genelde çıkan manzara bu. Daha kötü kullanılmış beyaz eşya gördüm derken şaka yapmıyorum. Bulaşık makinesiydi. Onun da videosunu yükleyeceğim. #keşfet #çamaşırmakinesi #kirli #inanilmaz #yuh
    https://www.youtube.com/shorts/5l529Vr0MEE?si=3rlYIq_B5UX7QxPD

Yıkama bitince deterjan kutusu temizliği ve kapağın bir süre açık bırakılması çok önemli. Uzun süre kullanılmayan makinelerde içerisinde kanal su da zamanla kokar ve o koku makineye yerleşir.

Olabilir çünkü asko bir kaç alt markaya da sahip ve Fason üretimi seviyor. Bu makinelerde Arçelik 2200 tarzı gazlı amortisör var altta 4 tane. Üstte yay yok. Aynı süspansiyonu kullanan başka niş markalar da var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 7 Ağustos 2024; 19:41:5 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.