< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 7 Ağustos 2024; 20:24:22 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Düzgün Çamaşır makinesi tavsiyesi. (2. sayfa)
-
-
Hocam eskinin malları sağlam diye boşuna dememişler. Bahsettiğim Samsung makina da belki 10 yıllıktı. Ne koku bırakıyordu ne başka bir şey. Ben 5-6 yıllık olur öyle arızalar, kokular olayına katılmıyorum.
Dyson süpürgem var. Bu da 7 yıl olmuştur. Makina hala ilk yıl ki performansında. Ne çekişi düştü ne başka bir şey. Dyson niye çamaşır makinası üretmiyor? Veya tv üretmiyor? Konuda dediğim gibi neyin ustası isen o işi yapacaksın.
Lg tv'de usta idi. Sonrasında girmediği sektör kalmadı. Demek ki işe aldığı kişilerin bu konuda tecrübesi yok. Dikkatinizi çekerim, Lg panel üreticisidir. Buna rağmen bilgisayar monitörlerini beceremiyor. Ben internet cafeciyim. Hiç bir internet kafeci kolay kolay Lg monitör almaz. Çünkü beceremiyor. Bu işin duayeni de Asus'tur. Tv'lerinde sorun yok mesela piyasada en iyilerinden.
Lg çamaşır makinasının kazan içindeki lastiklerinin altına baktığımda hep çamur vardı. Normalde o bölümde sular altında kalıyor temizlenmesi lazım. Orada bir tasarım hatası var. Argesi de yapılmamış eminim. Yaptım oldu deyip piyasaya sürmüşler.
Lg tv okey ama bundan sonra çamaşır makinasıymış, buzdolabıymış büyük konuşmayayım kolay kolay girmem. Aradan 6-7-8 yıl geçmiş. Hatalarından ders alıp yeni modelleri daha iyi yapmış olabilirler bilemem.
-
Evet o markaları da iyi bilirim. Niş markalar her zaman güzel ve kullanması eğlenceli makineler üretir. Böyle marka çok var ana Türkiye’de marka olarak bulunmuyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorununuz sadece su seviyesiyle alakalı değil maalesef. Öyle olsa su ekleyince sorununuz çözülür. Bsh grubunun WaweDrum tambur yapısı tasarımı sorunlu. Yazılımı da eksik. Sadece sağa sola dönerek az suyla etkin yıkama olmuyor.
Hatta tam yükte tahliye pompası suyu yeteri hızda atamadığı için sıkmada oluşan fazla suyu köpük sanıp ek durulama ekliyor. Bu da program süresinin gereksiz uzamasına sebep oluyor.
Bende kullandım neler neler denedim asla nafile etki etmedi. En son 2. Ele cüzzi fiyata verip Electrolux aldım o dönem. O dönem aldığım Electrolux orta model seviye modeliydi en üst modeli bile değildi. Su jeti yoktu ama pamuklu programında ayarlanan yıkama sıcaklığına gelince hızlı yavaş hızlı yavaş yıkama ritmine geçiyordu böylece deterjanı çok iyi çözüyordu yıkama performansı artıyordu. Pamuklu programına tam yük attığınızda 3 çizgi Altına kısmazsanız süreyi 20-25 dk ya kadar sensing yapıp kumaşın su emme oranına göre sensing ıslatma evresini uzatıyordu. O yüzden performansından inanılmaz derecede memnundum.
Yumuşatma aşamasında da son durulamada yumuşatıcıyı direkt almıyordu. Son durulamada çamaşırı biraz normal su alıp ıslatıp sonra yumuşatıcıyı alıyordu. Kumaşa daha iyi dağılmasını sağlıyordu.
Tahliye pompa motoru çok büyük ve güçlüydü. Pompa filtresi olduğu için pompasına para vb cisim kaçsa bile pompasının çalışmasına engel olmuyordu. Tahliye motoru büyük ve güçlü olduğu için bosch gibi tam yükte sıkmada genelde köpüğe asla boğulmazdı. Nadiren de olsa sıkmada köpük yaparsa Bosch gibi durulama eklemek yerine sıkmayı başa alır köpüğü hallederdi.
Ama bosch grubunda bunların hiç biri maalesef nerdeyse yok. Yazılımın ne kadar önemli olduğu ortada. Yazılım ve tasarım çok önemli.
Bugün satılan markalar içinde Miele, Electrolux, LG, Haier, Arçelik Beko, hatta Vestel in bile kendine has yıkama tarzı tambur hareketleri varken tüm modellerinde Bosch grubunda su jetli 4D serisi harici Eco program harici sadece sağa sola dönüş yaparak standart yıkıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -YucukluSucurtam- -- 7 Ağustos 2024; 22:58:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Türkiye’de bildiğim kadarıyla bu tarz markalardan sadece V-Zug var ve bence Miele den bile daha iyi başarılı olduğunu düşünüyorum.
Isı pompası ile su ısıtma sistemi kullanıyor. Sıkmada tambur paletinin içini suyla doldurup dengeli sessiz sıkma sağlıyor. Gerçekten çok teknolojik premium özellik. Ama Türk halkı bu kadar kaliteli ürünleri sevmez 😅
Lg çamaşır makineleri direct drive motor kullanıyor. Genelde bu makinelerde bulunan tako (deviri ölçen parça) arızalanıyor. Çok kolay bir yerde fakat motoru gören korkuyor ve tamirci çağırıyor (motor kazan arkasında silindirik).
Tamirci de artık Allah ne verdiyse.
Şahsi görüşüm sizinle aynı ancak markayı kötülemek istemedim. Lg'de çalışan bir arkadaşım demişti, onların makineleri bize uymuyormuş. Biz biraz sert kullanıyoruz ve elektrik git gelleri çok oluyor. Bilemiyorum ancak hayatımda hiç lg almadım çamaşır makinesinde tercih etmem. Kullanıcıları ya çok memnun ya hiç memnun değil.
Ben biraz ucuzcuyum ve parçası bol olsun, servise mahkum kalmayayım diye düşünüyorum. Tabii bunda tamir yapabilmemin etkisi büyük.
Bence de neyi iyi yapıyorsan ona devam edeceksin.
Dyson örneği gibi, dyson şimdi bu piyasaya girse marka değerini düşürür. Ancak gider bir firmayı arka planda satın alır. Oradan usul usul yol alır o başka.
Sıfırdan bir işe girmek büyük bir firma için ciddi cesaret olurdu. Arçelik, vestel, bosch, electrolüx, miele, vesaire gibi markalar bu işlere yıllarını vermişler. Kurumsal hafızaları var.
-
Aynen. Miele alman markası. Piyasada en pahalı ürünlerden. Bu markada kolay kolay yok koku yapıyor, yok 5 yıl sonra bozuldu muhabbeti olmaz bana göre.
Eskiden Lcd, led panaller yokken yani tüplü tv zamanında Konka diye çin Sony'si dedikleri marka vardı. İnanılmaz güzel görüntüsü vardı. Garantisi bitti 1 ay sonra arıza verdi. Nette bir araştırdım, herkes bu şekilde söylüyordu.
Bazı firmalar çok çakal hocam. Parçanın ömrünü tam 2 sene veya 2.5 sene gidecek şekilde yapıyorlar. Neden? Servislerde para kazansın bizde parçadan para kazanalım diye. Lg bulaşık makinasının tam 5 parçası 5 sene sonra bozulacak şekilde yapılıyorsa ben bir daha o markadan ürün almam. Günümüzde bile hala 10-15 senedir arızasız kullanılan eşyalar var. Şans eseri arızalanan, bozulan parçalar elbette olur ona lafım yok.
Eskiden tüplü tv zamanında Arçelik'te öyleydi. Sürekli arıza veriyordu tv'ler. O zamanda playstation cafeler yeniydi tüplü tv alırdık. Ne çektim bu arçelik tv'lerden ben. Burada marka kötülemesi diye bir şey yok. Sizde bir servis olarak en çok arıza diye gelen markaları söyleyip kullanıcıyı doğru markaya yönlendirmeniz göreviniz olmalı.
Tabi bunu sosyal medya platformlarında pek yapamazsınız o ayrı. Marka değerini düşürmeye yönelik bilmem ne diye davalık olabilirsiniz. Ama ben şu markayı önermiyorum, falanca markanın arıza olayı daha düşük diyebilirsiniz.
-
Gerçekten öyle oyuncak gibi. Aynı süre sağa aynı süre sola aynı süre bekle yapıyor. Emin olmak için birçok yol denedim acaba bütün programlarda ve yüktemi yapıyor diyerekten teker teker test ettim. Pamukluda tam yük yarım yük çeyrek yük vs. Sonra sentetik karışık hijyen kısacası hepsi. Şok olduğum başka birşey ise Leke Uzmanı tuşundaki 4 leke bile yıkama tarzını değiştirmiyor. Sadece kan lekesi ön yıkama +1 ilave durulama ekliyor o kadar. Sanırım leke uzmanı özelliğide pazarlamak için çıkarılan bir şaka hiçbir fasafiso yok. Yazılımda en şikayetçi olduğum şeylerden biri kesinlikle durulama aşamaları. tam yükü geçtim orta yükte durulama için su alırken, su körüğe kadar geldimi tak hemen suyu kes. Çamaşırın dıştakı kısımları ıslandı orta kısma su gitmedi hala. Makine döndükçe o suyu orta kısımda emiyor suda tıkır tıkır düşüyor. Çamaşırların hepsi suyu emdiğinde ise su palet hizasının 2 parmak üstü olmaz mı. Gerçekten sinir ediyor o kısım beni. Zaten yorgan ve battaniyeyi açıklamama gerek bile yok. Birgün merak ettim durulamada su ne kadar azalırsa takviye yapar? Durulama aşamasındayken suyu alt borudan kaba boşaltmaya başladım. Su dönen kısma değmeyi kesince takviye yapmaya başladı. O sırada alttaki boruyu yerine geri taktım. Dalga geçer gibi sadece paleti örtecek kadar aldı sonra kesti. Eğer tasarruf amaçlıysa ben tasarrufsuz makineyi tercih ederim.
-
Hocam v zug tr fiyatı ne bilmiyorum ama yurt dılı 5.3k usd gördüm. Adamın biri de yazmış 8 yılda bozuldu diye.
Bkz.productreview.com.auV-Zug Adora SLQ WAASLQZlc reviewshttps://www.productreview.com.au/listings/v-zug-adora-slq-waaslqzlc
Şikayetler bkz.
https://www.productreview.com.au/listings/v-zug-australia
6k ya çelik flanşlı(spider) miele var en azından 15-20 sene gideri var. Ondada dengeleme çok zaman alıyor diye şijayetler var. Asko ev tipinin yurt dışı fiyatı 2k usd. Gene insaflı.
Cylindia yı haziranda vestel satın almış askodan.
Bkz.
https://rotaborsa.com/vestel-elektronikten-vestl-cylinda-ab-hisselerinin-satin-alinmasi-hakkinda-aciklama/
Ne acayip sektör.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam miele de sanırım polonya üretimi ucuz makinelerde plastik kazana geçmiş.
Kaynak bkz.
https://www.washerhelp.co.uk/forums/topic/4208-miele-washing-machines-with-plastic-vs-stainless-steel-tubs/
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Forumda bir kullanıcı bana bela oldu. Tam 2 yıldır sürekli hakaret, itiraz. Özelden konuşmaya çalıştım. İletişim kuramadık. Engelledim olmadı... Düzgün düzgün konuşmaya çalıştım yok. En son forumu bıraktım, hesabımı sildirdim. 6 ay girmedim. Sonra neden ya? diyerek mod'lara mail attım geri döndüm.
Şimdi bunu neden anlattım? Gerilim arayan insanlar her yerde. Ben esnaf değilim, yapmam çünkü insanlarla uğraşacak kadar sabrım yok.
Ne söyleseniz tersini söyleyecek o kadar çok insan var ki, durum ülkenin özeti resmen.
Ben şuna inanıyorum. Bir şeye iyi demek için diğer alternatiflerini de görmek lazım.
Miele'den gidelim. İyi mi? Muhteşem, kalite? kesinlikle ama asla almam. Evime sokmam. Bir tane elime geçti ve adamlar eskiden döküm yaptıkları STANDART (her modele uyan, günümüzde üretilenlere bile) tambur örümceğini 2000'li yıllardan sonra alüminyum'dan yapmışlar. Onbinlerce şikayet çünkü tamburlar genelde 5-7 yılda kırılmış. Ortalama çalışma süresi 3300 saat. Söktüm baktım. Mühendislik faciası. Bilinçli eskitme.
Hesaplayamadıkları daha erken bozulması olmuş. 7 Yılı devirse tam olacakmış.
Firmaların hepsi aynı kafada.
Vestel bir dönem çok iyi makine üretirken 3-4 yıl önce son satışları yapılan makinelerin hepsiniin kasa metal kalınlığı aşırı düşük. Rulman arızalandığında yapılsa bile düzen tutmuyor ve servis kazan değişimi yapıyor (garantili ise).
Sonra düzeltti bunu ancak biz tamir işi ile ilgilenenler bir makineyi tavsiye edeceğimiz zaman ya da almayın diyeceğimiz zaman genelde piyasadan kalkarak tamire geldikleri zaman oluyor o da genelde 5 yıl.
Servisler'de öneremez çünkü sadece kendi makinesini bilir. Diğerlerini bilmez. Bu da bizi servis servis gezmek zorunda bırakır. O da doğru mu söyler? bilemeyiz.
Arçelik al dersin, makine bozuk çıkar ya da 3 yıl sonra arıza verir. Alan kişi her video altına, senin yüzünden oldu, bozuk markayı aldırdın diye kin kusar.
Evini bile basar. Hasta insan çok.
Geçen sene birisinin makinesi çalışmıyor. Ekran gitmiş. bana yazdı. Sökmeyin tamirci çağırın dedim, toplayamazsınız. Buradan da yardımcı olamam, Muhtemelen sıvı teması var dedim.
Sökeceğim dedi. Siz bilirsiniz ancak şöyle sökülür diye bir kaç detayı anlattım.
Sökmüş bana mesaj atıyor. Şimdi ne yapacağım. Makine dağılmış vaziyette.
Ben size sökmeyin dedim. Ancak sökmüşsünüz. Temizleyin madem toplayın. Temizledim geri toplayamıyorum. Abi işi gücü bırakıp mesajlaşma ile buna vakit ayıramam ki kazası belası var.
Kusura bakmayın ben size baştan beri sökmeyin diyorum ancak kendiniz sökmüşsünüz. Bilen birisini çağırın toplasın dedim.
Videoların altına "sizi dinlemek bir hataymış" tarzı hakaret içeren şeyler yazmış. Haftalarca kafayı taktı bana.
Neler yaşadım neler. Bir kaç tane çürük yumurta insana dünyayı dar ediyor. Çamur at izi kalsın...
-
Bela olmuşuz. Niye acaba ? Sen su boşaltmayan makineye su giriş valfi rulman amortisör arızası demek gibi arkadan uydurma bilgilerle bilgelik tasla. Yapma etme bu kadar sallama diyince duygu sömürüsü yap kanserim yakında ölcem son zamanlarımı insanlara faydalı olarak geçirmek istiyorum de. Bir başkasına hepimiz bir gün ölcez çok sağlıklıyım şükür de. Tek amacın her Türk gibi sosyal medyada saçma sapan boş içeriklerle para kazanmak olsun. Sonra forumda eski üstadlar kalmadı diye dert yan aklın sıra. Ama ben aptal diyince hakaret etmiş olayım. Ne güzel hayat be
Yaklaşık 15 yıldır plastik Kazanlı modeller üretiyor Miele. Türkiye’de 7 kiloluk w1 serisi ile plastik Kazanlı modelleri satılmaya başlandı.
Ayrıca plastik Kazan eşittir kısa ömür demek değil. Köydeki evimizde bulunan 1997 de alınmış Beko 2612c plastik Kazanlı, çok acımasızca yoğun olarak kullanılır ve bu süreçte sadece kapak kilidi ve açma kapama tuşu değişti.
Plastik kazan haznesi oldukça uzun ömürlü onda sorun yok ancak haznenin içindeki plastik destek traversler girinti çıkıntı oluşturuyor. O sebeple üstünde yukarıda paylaştığım gibi birikim okuyor. Zaten plastik üzerine tutunum çeliğe göre çok daha yüksek. Bu sefer kirlendi koku yaptı derdi oluşuyor.
Kazan içi enjeksiyon sonrası düz bir levha ile kaplansa, plastik kazanda büyük ölçüde sorun kalmayacak ancak tabi yapan yok. Sökene kadar içeride biriken oluşum farkına varılamıyor.
Yumuşatıcılarda gebelde alifatik hidrokarbon, qac vb maddeler bulunuyor. Bunların esas görevi giysi liflerini kaplamak iken, bir süre sonra plastik kazandaki bu girinti çıkıntıları bir güzel kaplıyorlar. Üstelik kolay kolay çözülmüyorlar. Hadi çözmek için ağır çözücüler bassan kazana, bu sefer orta göbekteki contalar da haşlanıyor.
Çelik flanş çelik kazan olsun hijyenik olsun dersen bu sefer hop 5000-6000 euro.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 9 Ağustos 2024; 10:3:40 >
-
Hijyene takıntılı değilim. Sıfır mikrop bakteri virüs ortamı da sağlıklı değil sonuçta. Beni bir tek koku rahatsız eder, ona da kullandığım plastik Kazanlı makinelerde rastlamadım. Düzenli kazan temizliği ve kullanım dışı zamanlarda makine kapağını açık tutmak ta bunu sağlıyordur tabi.
Mukavemet kirişlerini kazanın dış yüzeyinde bırakıp kazan içi alanı dümdüz yapmış marka modellere de denk geldim bu arada.
Hatta sadece kazan duvarları plastik olup taşıyıcı aksam döküm Çelik olan makineler de var.
Bende kapak çekmece açık bırakıyorum. Ben kullandığım makinelerin düzenli temizliğini fln yaparım. Koku olmaz pek ancak yukarıda arkadaş makinem kokuyor diye şikayet etmiş, ondan bu kazan muhabbetini açıkladım. Yazlıktaki samsung kokmuyor, evdeki lg kokuyor demiş. Bu yeni dijital makinelerde düzenli temizlik uyarısı kodlanmasıi lazım aslında, çok basit bir olay.
İç çeperi düz plastik kazan hazneli olan hangi makine var? Üretimde var mı şu anda?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 10 Ağustos 2024; 11:21:48 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
buna marka, model, aynı marka modelin farklı üretim partilerinin farklı olması gibi şeyler sebep olabilir.
Örneğin eski kullandığımız Ariston çamaşır makinesi deterjan gözünde çok yoğun şekilde siyah bakteri oluşumu olurdu, şu an kullandığımız Siemenste iğne ucu kadar bakteri olmuyor. su aynı su, kullandığımız deterjan yumuşatıcı aynı, kullanma şeklimiz aynı. Demek ki Siemensin kullandığı plastik bakteri oluşumuna izin vermiyor.
Kokunun kaynağı kullanım şekli kadar materyal cinsi de olabilir yani.
Hocma siz siemensi hem daha dikkatli kullanıyorsunuzdur, hemde siemenste deterjan haznesinde fazladan havalandırma deliği olması lazım. Üst kapağı kaldırınca gözükür. Yeni makinelerin genelinde deterjan kabında fazladan açık delik var. Ama dikkatsiz kullanırsanız, temizlemezseniz oda küf yapar.
Malzeme seçimi de önemli tabiiki. Antimold/antibakteriyel ilaçlı plastikler var ancak istediği kadar antimold/antibakteriyel olsun, makine içi nemli ve havasız, kapaknuzun süre kapalı kalırsa 2+2=4 o makinede bir yerler küflenir. Çelik tambur çelik kazan olsa, bu sefer tahliye hortumu, çekmece fln küflenir. Çamaşırlar makinede steril yıkanmıyor sonuçta. Sularda steril değil. İllaki bakteri küf spor vs birşeyler kalıyor makinede yada kıyafette.
Makineye küf bir kere yerleşince, anti-mold yada antibakteriyel plastik özellikli olsa bile özellikle plastik yüzeylere(çekmece, conta vs) o küf derinlemesine kenara köşeye bir kere işlererse geçmiş olsun, makineden artık kolay kolay çıkmaz.
Olay biraz kullanıcının kullanım klavuzunu okumasında ve makinenin temilizliğini bakımını yapmasında, kapakların açık bırakılmasında bitiyor birazda. Yoksa toz beyaz deterjandaki sodyum perkarbonat su ve ısıyla karbonat ve peroksite dönüşüyor. Hidrojen peroksit zaten küf düşmanı. Yumuşatıcılarda kullanılan QAC ların geneli zaten antibakteriyel. Bunlara rağmen çamaşırlar yada makineler koku yapabiliyor.
Düşük sıcaklıkta, antibakteriyel özelliği olmayan sıvı deterjanlarla yıkayıp, birde üstüne giriftli plastik kazana yumuşatıcıyla makineye sabitlenen birikimler hele birde kapak kapalı içeride iyice anaerob pişince, pek mümkün değil koku problemi olmaması.
-
Bosch WGA244Z0TR 9 kg 1400 Devir Çamaşır makinası
Bu nasıldır arkadaşlar.
20-25 bin bandında cihaz arıyorum.
-
ekstra bir özen göstermiyorum. Kapağı Aralık durur, nemsiz ortamda çalışır, kullanılmadığı zaman elektriğe bağlı kalmaz. Bunlar her makinenin kullanma kılavuzunda yazan şeyler. bunlar uygulanırsa her makine ticari ömrünü sorunsuz tamamlar. Hiçbir makine aşırı yüklendi, ard arda çalıştırıldı diye bozulmaz.
Benim makinede o havalandırma açıklığı bulunmuyor bu arada. Olan makineler gördüm, hemen silikon ile o açıklığı kapatırım. O açıklık direk makine içine bakıyor. Köpük taşması gibi durumlarda makine içine sızıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X