Şimdi Ara

Sharp buzdolabı soğutmama ve sürekli çalışma sorunu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

6 yıllık sharp sj-55h no frost buzdolabım soğutmamaya başladı.Ayrıca sürekli devrede. Sharp buzdolabının teknik servis ağı sanırım artık türkiyede yok. Burdaki buzdolapçılarda abi alırız, deneme yanılma yöntemiyle falan buluruz diyorlar,açıkçası içime sinmedi.Elektronikçi olduğumdan cihazı söktüm az önce,gözle görülür bir problem yok fakat 2 arızalı parça olabileceğini düşünüyorum.Buzdolabının derin dondurucu kısmındaki pot ile ayar yapıp en düşük kademeye getirdiğimde cihazı susturdum, fakat tekrar yüksek kademeye aldığımda çalışmadı, bunun nedeninin Defrost timer yada termostat olduğunu düşünüyorum. Termostat en son arızalancak parça olduğundan Defrost timer olduğunu sanıyorum. TMDF904FD2 kodlu parçayı nasıl bulurum bilmiyorum. Bunların muadili varmıdır? Bilgisi olan arkadaşlar cevap verirlerse memnun olurum.Teşekkürler

• iklimsaya sorsanız servisi onlardır sanırım onlar satıyorlar
  • buzdolabının konumu nasıldı, böyle iki yandan sıkışık, alttan üstten hava alamıyorsa kompresoru çok ısınıp şişer ve yeterli soğutma yapamaz, ayrıca soğutamayıp sürekli çalışacağı içinde ömrü kısalır, ya kompresörün durmaya başladığı noktayı tespit edip o sıcaklık derecesinde kullanmaya devam edeceksiniz, veya buzdolabını daha geniş ferah rahat çalışabileceği bir yere yerleştireceksiniz ya da ortamdan (motor kısmından) o ısıyı bir fan yardımıyla vs. gibi bir yöntemle uzaklaştıracaksınız... ayrıca sharpın yetkili servisi vardır nerde oturduğunuzu bilmiyorum ama ist. anadolu yakası için bir numara verebilirim gayet ilgili ve bilgililer 216-4887444
  • bizim ariston no frost da sürekli çalışıyordu bir silindirik fan taktım termostat ı da biraz kıstım şimdilik sorun yok gibi
  • Sogutmama sorunu genellikle fanından kaynaklanıyor. Benim buzdolabında da sogutmama sorunu olmustu, fanını degistirdiler. Sebep fanın icindeki tellerden biri kopmus, telin hepsi hepsi tırnak boyu ve sac kalınlıgında dunyanın parasını bayıldık ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technicmen -- 8 Temmuz 2008; 13:47:03 >
  • defrost timer bulamadığımdan (buldum aslında e-bayda 60 sterlin) :D , servisini bulup çağırdım, adam aynen tahmin ettiğim gibi defrost timerı ve soğutma resistansını değiştirdi. bu arada eli pek işe yatkın değildi, bir sökemedi halbuki o gelmeden ben 4 kez söktüm kapattım. ahh parçalar bende olsa:D 150YTL'ye parçaları değiştirdim.Sabancı parçaları geri istiyormuş,çıkan parçaları da aldı. Tüm parçalar değişmişken termostatı ta değiştirmesini söyledim, yanında olmadığından gerek yok falan dedi şimdilik 1 kez durdu ve hala çalışmaya devam ediyor, bakalım olmuş olmasını umut ediyorum
  • assessor kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Uzun zaman once sharp buzdolabı ile yaşadığınız sorunu paylasmissiniz. Aynı modelden bende de var, ve aynı sorunu yaşıyorum,. Sürekli çalışıyor ve zor soğutuyor. O dönem sorunu halledebildiniz mi acaba? Ben de de timer in açık konumda bozulmasından dolayı sürekli defrost ısıtması yaptığı fikri oluştu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.