1 ay önce aldığımız arçelik 5507 ne modeli buzdolabının alt bölmesi yeterince soğutmuyor.alt bölmeyi 2 dereceye ayarlamamıza rağmen dolap içi 10-12 derece civarı oluyor,sabah kalkıp baktığımda ise 7-8 derece civarı..bunun ölçümünü dolap içine iki tane termometre koyarak yaptım.dolap alanyada kullanılıyor,ortam sıcaklığı 35 derece,dolap güneş almayan yerde bulunuyor..servis çağırdım,gayet normal dedi!!!! dolaptaki peynir,yoğurt ekşiyor dedim.kardeşimim evinde siemens var 6 derece ayarlı ve su içilmiyor soğukluktan dedim..adam bizim dolaplar böyle diyor..itiraz ettim..yarın bir cihaz getirip dolaba bağlayacağını söyledi(sanırım wattmetre gibi birşey dedi).cihaz 24 saat buzdolabında bağlı kalacak.servisin tutumum hoşuma gitmedi doğrusu..14-15 derece iç sıcaklık normal gelmiyor bana..siz ne dersiniz? nasıl bir yol izlemeliyim?
Kış ayı olsa belki normal derdim. Benim eski buzdolabım da kış ayında içi 10 derece civarında oluyordu. Çünkü havalar soğuk olduğu için kışın genelde dolaplar çok çalışmıyor. Ama yazın çivi gibi i lazım dolabın içi.
Aklıma gelen şey ise dolabın sisteminin tıkanmış olabileceği.
Kesinlikle normal değil siz dolabı tamir ettirmeye veya değiştirtmeye bakın. Çünkü 1 ay olmuş alalı.