Şimdi Ara

Ariston Buzdolabı A2 Alarmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
42.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. 12 yıllık Ariston buzdolabımız bu sabah A2 uyarısıyla alarm veriyordu.

Problem ne olabilir acaba?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ariston Buzdolabı A2 Arızası: Nasıl Giderilir?

Ariston buzdolabın A2 arızası veriyor mu? Bu, yaygın bir arıza kodudur ve çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. İşte Ariston buzdolabı A2 arızasını gidermek için adım adım bir kılavuz:

• Elektrik bağlantılarını kontrol et: Buzdolabının prize takılı olduğundan ve gücün açık olduğundan emin ol.
    • Termostatı kontrol et: Termostatın doğru sıcaklığa ayarlandığından emin ol.
    • Kapak contalarını kontrol et: Kapak contalarının hasarlı veya gevşek olmadığından emin ol.
    • Buz çözme sistemini kontrol et: Buz çözme sisteminin düzgün çalıştığından emin ol. Buzlanma olması halinde, buz çözme işlemini manuel olarak başlat.
    • Yoğunlaştırıcı bobinleri temizle: Yoğunlaştırıcı bobinler toz veya kir birikmesi nedeniyle tıkanabilir. Müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek bobinleri temizlet.
    • Sensörleri kontrol et: Buzdolabında, sıcaklığı ve buzlanmayı algılayan çeşitli sensörler bulunur. Sensörlerin hasarlı veya kirli olmadığından emin ol.
    • Kontrol panelini kontrol et: Kontrol paneli doğru çalışmıyorsa, A2 arızasına neden olabilir. Müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek kontrol panelini kontrol ettir.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra da sorun devam ediyorsa, profesyonel bir teknisyenden yardım alman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kullanım kılavuzunda hata kodları olmalı bakınız...
  • f-a-t-i-h kullanıcısına yanıt
    hocam kullanım kılavuzunu bulamadim zira cihazı alalı çok uzun zaman oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ydn06

hocam kullanım kılavuzunu bulamadim zira cihazı alalı çok uzun zaman oldu.

Benim hatırladığım uzun süre elektrik kesildiyse buzluktaki ürünleri kontrol et demektir.
  • Forza Kartal kullanıcısına yanıt
    yok hocam elektrik hiç kesilmedi. servisi aradım ya kompresör arızalıdır ya da elektronik kartta bi problem vardır dedi.

tahminen ne kadar masraf çıkar acaba bilen var mı?
  • quote:

yok hocam elektrik hiç kesilmedi. servisi aradım ya kompresör arızalıdır ya da elektronik kartta bi problem vardır dedi.

o alarmı verdikten sonra benim alet 2 ay sonra bozuldu kompresör gitti servise değiştirmedim normal özel servise 200 TLye değiştirdim 3 sene önce, yaklaşık 1 sene sonrada kart gittti onuda 180 TL ye değiştirdim bilgine
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forza Kartal

quote:

o alarmı verdikten sonra benim alet 2 ay sonra bozuldu kompresör gitti servise değiştirmedim normal özel servise 200 TLye değiştirdim 3 sene önce, yaklaşık 1 sene sonrada kart gittti onuda 180 TL ye değiştirdim bilgine

yani bu hesapta nereden baksak 250 lira falan bir masrafı var.. geçmiş olsun

• BEYİNCİ B kullanıcısına yanıt
    pm attım hocam.
  • arkadaşım bahsettiğin durum fişin çekilip hemen takılması yada elektrik gidip gelmesinden kaynaklanan bir durumdur bu nedenle üst kısımdaki termostat ayar düğmesini sola doğru çevir yani kapalı konuma getir biraz bekle tekrar aç eğer elektronik kartta bir sorun yoksa buzdolabı 10 dk sora çalışmaya başlayacaktır.
  • ITTF kullanıcısına yanıt
    hocam o dediğinizi yaptım ama cihaz yine de çalışmıyor, A2 uyarısıyla alarm veriyor.

sanırım cihazın elektronik kartında sorun var. BEYİNCİ nickli arkadaş istanbulda olmasaydı kartı çıkarıp götürürdüm ancak ben ankaradayım.

Ankara'da elektronik kartlar konusunda tamir yapabilen iş yeri bilen var mı acaba?
  • kartı az önce çıkartıp iyice baktım. kartın üzerindeki siyah bir çip kararmış. ayrıca buzdolabındaki kart yuvasındaki bölgeyi de(çipin denk düştüğü bölgeyi) is kaplamış. daha da ilginci, buzdolabındaki kart yuvasının tam o karartı noktasında birkaç sinek buldum. acaba kartı sinekler mi yaktı diye düşünmüyor değilim

acaba bu problemin tamiri olabilir mi?
  • ydn06 kullanıcısına yanıt
    sonuç ne oldu hocam?
  • aodabas A kullanıcısına yanıt
    bi elektronikciye götürdüm, adam 1,5 saatlik uğraştan sonra halletti. kart üzerindeki 3-4 parcayi degistirdi.
  • Kullanma kılavuzu saklamak kim bizim insan kim.

Zaten çakma ürün çöpe atta buzdolabı al.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: terelelli11

Kullanma kılavuzu saklamak kim bizim insan kim.

Lütfen kendi adınıza konuşun ben 21 yıllık makinemin kullanma kılavuzu ve kurulum belgelerini saklarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unquestionable Truth

quote:

Orijinalden alıntı: terelelli11

Kullanma kılavuzu saklamak kim bizim insan kim.

Lütfen kendi adınıza konuşun ben 21 yıllık makinemin kullanma kılavuzu ve kurulum belgelerini saklarım

Sana laf eden oldumu istisnai durum kişisi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ydn06 kullanıcısına yanıt
    Ben servisi çağırdım, 175 TL aldılar kartı değiştirmek için, yanıtınız için teşekkürler iyi çalışmalar
  • aodabas A kullanıcısına yanıt
    rica ederim ama yazık olmuş. kartı kendiniz söküp bir elektronikçiye götürseydiniz halledebilirlerdi. ben 40 liraya yaptırmıştım. sağlık olsun
  • Merhabalar
    Konuyu hortlatıyorum ama maalesef bende şu anda bu sorunu yaşıyorum. Buzdolabında elektrik var ışıklar ok ama a2 arızası ve kırmızı ışık verip çalışmıyor. kapatıp açtım derecelerle oynadım hiçbir işe yaramadı. Yeni evlendiğim için fazla masrafa giremeyeceğim. Buzdolabını sökebilirim. en uygun nasıl halledebilirim. yardımcı olur musunuz lütfen
  • merhabalar

geçen hafta aynı sorun bizimde başımıza geldi. açıkcası bu olaydan 1 ay evvel fan motoru arızalandı. internetten uygun fiyatlı sipariş edip takmışdım 40 tl masraf oldu.

daha sonra Ariston mtb40xx ( mtb45xx ) model no frost buzdolabı sürekli a2 hatası verdi. buzdolabı motoru bir çalışıp bir duruyordu. yarım saat bazen 2 saatte bir dolap alarm veriyordu fakat soğutma kısmı sorunsuz çalışıyordu 1 gün aldırış etmedik ama ertesi gün can sıkıcı alarm verişi sürekli üst kısımda kırmızı lamba ve A2 yazılı şekilde duruşu, motor/ kompresörü de yakıcağını düşündüğümden ve sabah akşam fark etmeden alarm verişi rahatsız etti. internette yerli yabancı tüm yorumlara baktım. özellikle buradakart ile sorun olduğunu duydum. buzdolabının üst kısımda 2 vida var , o vidaları açtıktan sonra kendimize dogru cekdigimizde kart oyun kaseti gibi cıkıyor. ordan da 2 çentik ile tutturulmuş kartı çıkarabiliyoruz. yine kontrol ettiğimde orta kısımdaki direnç ve kondansatörler gibi elektronik devre elemanlarında yanma olmuş, buzdolabının kart girişi kısmında da siyahlık mevcuttu. lehim havyası ve yedek parçam olsa kendim değiştiricekdim .

bir arkadaşın izmir çankaya'da tanıdığı kart tamircisi piyasa ismi ile '' Beyinci '' olduğunu duyduk ve Beyinci Ali Usta'ya gittik. şansımıza aynı pcb kart ( beyin , kart ) orda mevcuttu. arızalı kartı bırakmak şartı ile tamir edilmişi bize test ederek 60 tl 'ye verdi. kartın yenisi 200 - 250 tl civarı. tamir işlemleri de 90 tl ye yapanlar var. fakat acil kart lazım ise dolapta bozulucak var bu işlem mantıklı duruyor.

az çok eliniz tornavida tutuyorsa, buzdolabı fişini mutlaka çekin, üstteki menteşe kısımlarında 2 plastik vida kapatıcı var o kısımı bir bıçak yardımı ile çıkarın, yıldız bir tornavida vidaları açıp, kapağı kendinize doğru çekerek çıkartın. kartın orta kısmında altta paylaşıcağım bölümde görüceksiniz yanma varsa kartınızı tamir ettirebilir yada isteğe bağlı birebir orjinal kart alıp takabilirsiniz. tabii ki servisi çağırmak da sizin bir başka alternatifiniz.

arıza veren kısım burada normalde A2 yanması gerek ve kırmızı ışık sürekli yanık kalıyor ( arızalı iken resim çekemedim bu resim normal çalışma hali )

burada no frost pcb kartın hemen orta kısımdaki elektronik devre elemanlarının yandığı görülüyor . bu sanırım tüm ariston / indesit'lerde aynı şekilde.

aşağıda tamir edilmiş bir başka pcb kart , izmirde olanlar için : Çankaya Beyinci Ali Usta'dan edindim. bu ürünü taktım ve buzdolabı eski çalışma rutinine döndü.

yine beyaz eşya ve kombiler ile alakalı internet'te sempatik bir abi olan fatih bank'ı takip ediyorum. buzdolabı sesi ile alakalı arızamı kendisi sayesinde tamir etmişdim.

bu yazı umarım birilerine faydalı olmuştur. uzun zamandır dh'de yazmamıştım.

iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sweetjus -- 22 Nisan 2017; 18:53:17 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.