Apartmanımız 5 katlı , 5 daireli ve bir kişiye ait. Hepimiz kiracıyız. Apartmana doğalgaz yapılması kararlaştırıldı ve araştırma görevini biz yaptık. Birçok yerle görüşüldü ve en son Bosch Condense 2000 yoğuşmalı ve referansları iyi olan bi yerde karar kıldık. Dün bi üst kata bugün de bize borular döşendi. Zaten dairelerde kat kaloriferi olduğu için peteklerimiz vardı. Bu yüzden fazla iş çıkmadı. Daha önceden termostatın faturada ve ısıda önemli rol oynadığını okumuştum. Bu yüzden eve geldiğimde ilk iş termostatın modeline bakmak oldu. Çünkü anlaşma kâğıdına termostatın marka ve modeli yazılmamıştı. Kombi yoğuşmalı ve modülasyonlu olduğu hâlde termostat modülasyonsuz Bosch TR15 modeli. DH'de birkaç kişiye bosch condense 2000 veya classic condense ile TR15 takılmış ve okuduğum kadarıyla memnun değiller. Bu konulardan anlamam ama zaten kombinin özelliklerinden tam yararlanacak bir termostat değil. Bu da faturaya yansıyacaktır elbet. Tekrar konuşulup termostatları değiştirme imkânımız var. 1-2 konuda Bosch TRZ200 önerilmiş condense 2000'e. Sizin önerileriniz nedir ?
Teşekkürler...
Bosch Condense 2000W modeli için tek modülasyonlu oda termostatı modeli Bosch TRZ 200 dür. Başka termostat almayın. Farkını verin diyeceğim ama zaten 130 TL civarıdır. Alternatif olarak Bosch TRZ 125 önerebilirler. Bu model modülasyonlu değildir tabi. Bosch TR15 modeli, mekanik, on-off oda termostatıdır. Hassasiyeti azdır. +- 1-2 derece farkla kontrol ettiğinden konforlu değildir. Hatta takmasınlar daha iyi. Üzerine 100 TL fark verin TRZ 200 modelini taksınlar... Kolay gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: sserin
Bosch Condense 2000W modeli için tek modülasyonlu oda termostatı modeli Bosch TRZ 200 dür. Başka termostat almayın. Farkını verin diyeceğim ama zaten 130 TL civarıdır. Alternatif olarak Bosch TRZ 125 önerebilirler. Bu model modülasyonlu değildir tabi. Bosch TR15 modeli, mekanik, on-off oda termostatıdır. Hassasiyeti azdır. +- 1-2 derece farkla kontrol ettiğinden konforlu değildir. Hatta takmasınlar daha iyi. Üzerine 100 TL fark verin TRZ 200 modelini taksınlar... Kolay gelsin.
Teşekkürler hocam.
Kombi üzerinde zaten termostat var. Siz oda termostatı takınca, kombideki termostat devre dışı kalmıyor mu bir şekilde. Bir kaç deneme yanılma yöntemiyle kombideki termostatı ayarlayabilirsiniz. Şimdi ben de aynı kombiden taktırıyorum bu hafta. Bu kombiyi kullananlardan termostat konusu ile edindiğim sonuç bu. Gerekirse termostatı daha sonra da taktırabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: sserin
günler sserin kardeşim öncelikle forumda insanlara yardımcı oldugunuz için tesekkur ederım. benım bır sorunum var cevaplarsan sevınırım şimdiden tesekkur ederım.
manisada oturuyorum. bosch condense 2000 düz yogusmalı kombım var. oda termostatını benden önceki ev sahibi mutfaga taktırmıs bende evı yenı aldım karısmadım. gecen ay fatura 360 lira geldi, bende oda termostatını oturma odasına cektırdım. oda termostatı bosch tr 15 modeli. sorum şu: oturma odam 17 m2 ve kuzey cepheli fakat 1 metre radyatör var. ben bunun yanına hat cektırıp bir metre daha taktırmak ıstıyorum sizce de mantıklı mı? diğer sorum benim kombiye bosch trz 200 modeli (modulasyonlu) oda termostatı uyuyormus bi kaç yere sordugumda elektrıkler gıttıgında oda termostatı herseyı sıfırlıyor çunku pille çalışmıyor dedıler. bız onermyoruz dedıler. ben oda termostatını değiştirmek ıstıyorum sizce hangı modelı almam uygun olur