Şimdi Ara

ODA TERMOSTATINI NASIL IPTAL EDEBILIRIZ?----ÇÖZÜLDÜ---

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
30.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konuyu bilen arkadaslar acil yardim rica ediyorum. Kış gunu coluk cocuk hasta olacak.

Vaillant kombide VRT 240F oda termostati kullaniyorum. (Termostat uzerinde on-off dugmesi yok o baska bir model)

Termostat arizalandi ve kombiyi direkt manuel calistirmak istiyorum.

Kombinin ic kismindaki elektrik kısmına ulastim. Burdan 3-4-5 nolu klemensler Termostatin duvardaki alicisina kablolar gitmis.

Bazi yerlerde 3 ile 4 ün kisa devre yapilmasi belirtiliyor. 5 nolu uc bos mu kaliyor.

Yada ne yapmam lazim.

Tskler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemele -- 24 Aralık 2012; 9:57:37 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

ODA TERMOSTATINI NASIL İPTAL EDEBİLİRSİN?

Bir oda termostatını iptal etmek, evinizin ısıtma ve soğutma sistemini manuel olarak kontrol etmenize olanak tanır. Bu, enerji tasarrufu yapmanıza, konforu artırmanıza ve tesisat sorunlarını gidermenize yardımcı olabilir.

İşte oda termostatını iptal etme adımları:

Kablolu Oda Termostatı İptal Etme

1. Termostatı kapatın.
    2. Ön kapağı çıkarın.
    3. Kabloları termostattan ayırın.
    4. Kabloları işaretleyin veya etiketleyin, böylece yeniden bağlandıklarında doğru yere gidebilirler.

Kablosuz Oda Termostatı İptal Etme

1. Termostatı ana üniteden çıkarın.
    2. Ana ünitedeki bağlantıyı bulun.
    3. Bağlantıyı çıkarın.

Kombiden Termostat İptal Etme

1. Kombideki elektrik bağlantısını kesin.
    2. Termostat kablolarını kombiden çıkarın.
    3. Kabloları işaretleyin veya etiketleyin.

Termostatın Yeniden Bağlanması

Termostatı iptal ettikten sonra, isterseniz yeniden bağlayabilirsiniz. Bunu yapmak için yukarıdaki adımları tersine uygulayın.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra oda termostatınız iptal edilecektir. Evinizin sıcaklığını manuel olarak kontrol etmek için kombi üzerindeki düğmeleri veya kontrol panelini kullanmanız gerekecektir.

Alakalı Anahtar Kelimeler:

• Oda termostatı iptal etme
    • Kablolu oda termostatı nasıl iptal edilir
    • Eca oda termostatı nasıl iptal edilir
    • Vaillant kombi termostat iptal etme
    • Kombiden termostat nasıl sökülür
    • Baymak kombi oda termostatı iptali
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Termostatın montajı sırasında kombiye kablosuz sinyal alıcısı takılıyor. Televizyon kumandası benzeri, beyaz, üzerinde 3 lamba ve bir düğme olan ve kabloyla kombiye bağlanan bir parça. Bu parçanın üzerindeki düğmeye basarak (1 veya 2 kere tam hatırlamıyorum) oda termostatını devre dışı bırakabilirsiniz.
  • Sn. 31. taner,

Bahsetmis oldugunuz olayi telefonda teknik destek ile uyguladik.

Su sekilde tarif etti; Oncelikle termostattan oda sicakligini maximum seviyeye cikartin----sonra kombi alicisi uzerinde bulunan gri el tusuna basin.
    Bu sekilde devreden cikacak dedi. Ama sonuc basarili olmadi. Kombinin calisma sekli duzensiz. Termostat devreden cikmiyor.

En iyisi termostati kombiden fiziki olarak ayirmak. Sorun; Kombiden termostatin alicisina gelen 3 tane kablo var. Bu kablolar kombi icinde 3-4-5 nolu uclardan cikiyor.

Bunlardan hangileri kisa devre yapmak.

3:siyah, 4: kahve, 5: mavi

Benim dusunceme gore 3-4 kisa devre olacak. 5 nolu ucun yani mavininde notr oldugunu kabul ediyorum.

Bu konu hakkinda paylasim rica ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemele

Sn. 31. taner,

Su sekilde tarif etti; Oncelikle termostattan oda sicakligini maximum seviyeye cikartin----sonra kombi alicisi uzerinde bulunan gri el tusuna basin.
    Bu sekilde devreden cikacak dedi. Ama sonuc basarili olmadi. Kombinin calisma sekli duzensiz. Termostat devreden cikmiyor.

En iyisi termostati kombiden fiziki olarak ayirmak. Sorun; Kombiden termostatin alicisina gelen 3 tane kablo var. Bu kablolar kombi icinde 3-4-5 nolu uclardan cikiyor.

Benim dusunceme gore 3-4 kisa devre olacak. 5 nolu ucun yani mavininde notr oldugunu kabul ediyorum.

büyük ihtimal kahve ve siyah mavi nötr dür. kahve (+) siyah kontak ucudur

• quote:

Orijinalden alıntı: aliance21

quote:

Orijinalden alıntı: cemele

Sn. 31. taner,

büyük ihtimal kahve ve siyah mavi nötr dür. kahve (+) siyah kontak ucudur

Ihtimali ortadan kaldiracak sekilde bilen bir vatandas yazsa fena olmayacak.

Pazar gunu Vaillant sevrvisten bakim icin gelecekler mecburi bekleyecegiz artik. Bakim icin geldiklerinde herhalde bu olayida cozerler.

• Tekrar merhaba,

23 Aralik Pazar gunu Vaillan soz verdigi gibi servis icin geldi.

Oncelikle gelen personel isinin ehli ve konuya hakimdi.

Burda da bahsettigimiz gibi kombi icinden 3-4-5 nolu klemens uclarindan cikan ve Termastatin duvardaki RF tarafina giden uclari soktu ve sadece 3-4 nolu uclar köprü yapilarak termostat devre disina cikti.

Filtre temizligi, basinc kontrolu yapildi. Sorun olmadigi goruldu cihaz calistirildi.

40 tl servis ucreti verdim.

Sonuc memnun kaldim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.