Şimdi Ara

BUZDOLABI ISTENILEN DERECEYE GELMIYOR DEVAMLI CALISIYOR (Sorun cözuldu kapatıla bilir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
56.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

AEG buzdolabi var yaklasik 10 yildir sorunsuz ve guzel calisiyordu. Son bir kac gundur dikkatimi bisey cekiyor.
    Cihazin ön cephesinde yer alan No frost bolumundeki dereceyi gosteren kisim -14 dereceye ayarli olmasına ragmen devamli -6 derecede birinci kademede calisiyor bir turlu istenilen 3.kademe -14 dereceye gelemiyor ve düsük mode da calisiyor gibi gorunuyor. No frost bölümünün kapisi kapali ve hava almiyor yani isi kaybida yok sorun ne olabilir acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemele -- 30 Aralık 2008; 15:45:50 >

• Kapı düzgün kapandığına göre muhtemel sebepler:

-Fan motoru arızalı olabilir
    -Gaz kaçağı olabilir
    -Kompresör arızası olabilir

Fan motorunun çalışıp çalışmadığını anlamak çok kolay, buzdolabının motoru devredeyken buzluk kapısını açın, sonra kapı butonuna basın (lambanın sönmesini ve fan motorunun devreye girmesini sağlar) Gerçi sizdeki dolapta dondurucuda lamba olmadığından alt bölme kapısıyla da dediğimi deneyebilirsiniz. Motor çalışırken kapı butonuna elle bastığınız zaman dolabın iç lambası sönmeli ve fan motoru devreye girerek üfleme sesi yapmalıdır. Üfleme yoksa fan arızalıdır.

Gaz kaçağı ve kompresör arızası sizin yapabileceğiniz türden arıza değildir servis yardımı almanız gerekiyor. Saygılar.
  • Tesekkurler Candogan
    Zaman zaman normalde calisiyor simdi normal calisiyor. Termostat a olabilir mi? Örnek olarak -14 den -16 dereceye cikmak icin zaman zaman devreyi kapatiyor ve calisiyor zaman zaman ise termostat gorevi yapmiyor olabilirmi? Cunki bir kac sefer de sanki temasizlikdan dogan kısa devre sese benzer ses duymustum bu termostat dan gelebilirmi?
    Fan motorunda sorun yok - Gaz da kacirmiyor sanirim cunki zaman zaman normalde calisiyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Kapı düzgün kapandığına göre muhtemel sebepler:

-Fan motoru arızalı olabilir
    -Gaz kaçağı olabilir
    -Kompresör arızası olabilir

Fan motorunun çalışıp çalışmadığını anlamak çok kolay, buzdolabının motoru devredeyken buzluk kapısını açın, sonra kapı butonuna basın (lambanın sönmesini ve fan motorunun devreye girmesini sağlar) Gerçi sizdeki dolapta dondurucuda lamba olmadığından alt bölme kapısıyla da dediğimi deneyebilirsiniz. Motor çalışırken kapı butonuna elle bastığınız zaman dolabın iç lambası sönmeli ve fan motoru devreye girerek üfleme sesi yapmalıdır. Üfleme yoksa fan arızalıdır.

Gaz kaçağı ve kompresör arızası sizin yapabileceğiniz türden arıza değildir servis yardımı almanız gerekiyor. Saygılar.

• Termostat olayı bana pek mantıklı gelmedi. Keyfi çalışan bir termostat olması biraz zor.

-16 da dolap en sıcak ayara getirildiği zaman olması gereken minimum değer. Eğer daha soğuk ayarlandığı halde -16 ise dolap yeterli ölçüde soğutmuyor demektir.

Cihazın kartında da sorun olabilir, incelenmesi lazım. En iyisi tekrarlarsa bir servis çağırın. Bir de dolabın arkası yeterli ölçüde hava alıyor mu kontrol edin derim. Umarım tekrarlamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 25 Aralık 2008; 20:54:26 >
  • Tesekkurler bakalim tekrarlarsa mecburi bir servis cagiracam fazla parada iserse dolaptan memnunum ama yeni bir dolaba yonelecegim neticede 10 yil oldu tekledimi artik sonu gelmez diye dusunuyorum. Bugun gazi, yarın motoru sonra elektrik kısmi derken arkasi gelmez diye dusunyorum.
  • buzdolabında sebzelik kısmı su topluyorda bana denilen termostatda ayarlama olursa sorun kalmaz,şimdi bu ayarı ben kendim yapabilir miyim,bu termostat arkada bişey heralde,nasıl yapabilecegimi açıklayabilirmisiniz,teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemele

Selam

AEG buzdolabi var yaklasik 10 yildir sorunsuz ve guzel calisiyordu. Son bir kac gundur dikkatimi bisey cekiyor.
    Cihazin ön cephesinde yer alan No frost bolumundeki dereceyi gosteren kisim -14 dereceye ayarli olmasına ragmen devamli -6 derecede birinci kademede calisiyor bir turlu istenilen 3.kademe -14 dereceye gelemiyor ve düsük mode da calisiyor gibi gorunuyor. No frost bölümünün kapisi kapali ve hava almiyor yani isi kaybida yok sorun ne olabilir acaba.

Aeg Electrolux Mersin Yetkili Servisi

Cihazın Tüp rezistansı yeterlı gelmeıqınden dolayı buyuk bı ıhtımal ıle bloklama yapmıs cıhaz. Dondurucu kısımdakı bolmeyı acarak hava menfezı kısmını temızleyınız. Daha sonra bı yaprak rezıstans alarak hava menfezıne yapıstırınız. Rezistansın uclarını fan motoru ucundan alacaksınız. Sorun büyük bi ihtimal ile çözülecektir...

iYİ çAlısmalar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • merhabalar;
    Benim Vestel rt 455 hg var, arızası; buzdolabı hiç durmadan sürekli çalışıyordu,termostad devre dışı gibiydi yani çevirdiğim de hiç bir hareket yoktu dün akşam bakım yaptım 10 yıldır hiç bakmamıştım aşırı tozlanmış, oksitelnmişti. buzdolabını çalıştırdığımda bu sefer belirli aralıklarla çalışıyor ( ama termostat hala devre dışı gibi ne kapanıyor ne de açılıyor hep aynı ayar da çalışıyor hangi ayarda olduğunu bilmiyorum ama buzlama yapıyor ) hatta dolabı içi arka kısmı buzlanma yapıyor durduğunda uzunca bir süre duruyor içindeki buzlar bile eriyor sonra tekrara kendisi çalışmaya başlıyor bunun sebebi nedir, birde dolap çalışırken fan da çalışıyor durduğunda fan da duruyor yani dolap kendi imkanları ile soğuduğu için çalışıyor gibi bir izlenim veriyor, bakım yaptıktan sonra sessiz çelişmaya başladı önceden rahatsız edici sesi vardı her odadan duyuluyordu.
    Bu konuda acil yardımcı olursanız sevinirim dolapta kurban etleri de var ziyan olmasın. kurban etleri demişken buzluk kısmın da bir sorun yok gibi yada bana öyle geliyor, erimele büyük kapak bölümünde oluyor..

• merhabalar vestel multiflow no frost buzdolabı çalışmıyor yani fiş takılı dolabın içindeki işık yanıyor ne bir ses ne bir nefes ne soğutma hiç bir şey yok bu konuda bir yardım...
  • vestel multiflow nofrost buzdolabı fiş takılı buzdolabının içindeki ışık yanıyor, fakat hiçbir ses gelmiyor, soğutmuyor içindeki ışık haricinde hiçbir hayat belirtisi yok yardııııııııımmmmmmmmmm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.