Şimdi Ara

Arçelik 8103 HE Çamaşır Makinesi alındı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
15.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

8103 HE Çamaşır Makinesi modeli çamaşır makinesini aldım bu cihaz hakkında bilgisi olan var mıdır.1200 TL peşin olarak aldım 6-7 ay sonra teslim alıcam sizlerde fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bosh Waq20461tr modelini alacaktım fakat satan kişi bende bu modeli kullanıyorum 1200 devirde sallanmaya başlıyor dedi. Evdeki eski toprakları dinleyerek arçelik aldım fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• hata etmişsiniz eski toprakların iyi zannettiği makineler arçelik 2100-2200 serileriydi onlarda zaten sizin beğenmeyip almadığınız boschun almanyadan gönderdiği parçalarla burada toplanmış mallardı
  • Yazik verilen paraya yazik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atl@s

hata etmişsiniz eski toprakların iyi zannettiği makineler arçelik 2100-2200 serileriydi onlarda zaten sizin beğenmeyip almadığınız boschun almanyadan gönderdiği parçalarla burada toplanmış mallardı
    Baya bir araştırdım aslında insanlarda Bosh fanatikliği var ama en fazla şikayet'de bosh üzerine yapılmış. Şikayet konularını karşılaştırıyorum neredeyse aynı başlıklar. Samsung satıcısınında servisinin berbat olduğunu kabul etmesi üzerine samsung'dan da vazgeçtim. Lg fiyatları yüksek geldi diğer marklar dururken lg alman pek mantıklı gelmedi. Bosh iyi diyorsunuz ama satıcı kendi söylüyor evde kullanıyorum 1200 devirde makina sallanmaya başlıyor diye. Makinayı kaldırmaya çalıştım oynatamadım bu durumda sallıyorsa bir sıkıntı var diye düşünüyorum. Hayırlısı olsun ne diyelim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: den1905

Baya bir araştırdım aslında insanlarda Bosh fanatikliği var ama en fazla şikayet'de bosh üzerine yapılmış. Şikayet konularını karşılaştırıyorum neredeyse aynı başlıklar. Samsung satıcısınında servisinin berbat olduğunu kabul etmesi üzerine samsung'dan da vazgeçtim. Lg fiyatları yüksek geldi diğer marklar dururken lg alman pek mantıklı gelmedi. Bosh iyi diyorsunuz ama satıcı kendi söylüyor evde kullanıyorum 1200 devirde makina sallanmaya başlıyor diye. Makinayı kaldırmaya çalıştım oynatamadım bu durumda sallıyorsa bir sıkıntı var diye düşünüyorum. Hayırlısı olsun ne diyelim :)

-malesef satıcılar ürün konusunda müşteriyi yanıltabiliyorlar. sattığı ürünün özelliklerinden habersiz onlarca satıcı tanıdım desem abartmış olmam.
    -her markada kötü ürün var. bazı markalarda ise iyi oranı kötüden fazla. burada arkadaşlar insanlara iyi ürünleri seçmelerinde destek sağlamaya çalışıyorlar.
    -kimse kimseyi hiçbir şeye zorlamıyor, aklına yatarsa tavsiyelere uy, yatmazsa aksini iddia et
    -forumu yeterince okumuş olsaydın, tek marka fanatikliği şüphesine kapılmazdın.
    -çamaşır makinesi ana başlığında çm ile ilgili her şey tekrar tekrar incelendiği tartışıldığı halde yüz defa aynı konuda yeni topik açanlara sabırla cevap vermeye çalışan insanlara "marka fanatiği" diyen ve sadece 8-10 mesajdır forumda olanlara "azıcık emeğe saygı" demek yanlış olmaz herhalde.
    -herkes kolaycılığa kaçıp sanki ilk defa konuşulacak birşey gibi yeni topik açmasa, ana konuya ulaşmak zor olmayacak. oysa ana konuda hemen her sorunun cevabı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: elmaci

quote:

-malesef satıcılar ürün konusunda müşteriyi yanıltabiliyorlar. sattığı ürünün özelliklerinden habersiz onlarca satıcı tanıdım desem abartmış olmam.
    -her markada kötü ürün var. bazı markalarda ise iyi oranı kötüden fazla. burada arkadaşlar insanlara iyi ürünleri seçmelerinde destek sağlamaya çalışıyorlar.
    -kimse kimseyi hiçbir şeye zorlamıyor, aklına yatarsa tavsiyelere uy, yatmazsa aksini iddia et
    -forumu yeterince okumuş olsaydın, tek marka fanatikliği şüphesine kapılmazdın.
    -çamaşır makinesi ana başlığında çm ile ilgili her şey tekrar tekrar incelendiği tartışıldığı halde yüz defa aynı konuda yeni topik açanlara sabırla cevap vermeye çalışan insanlara "marka fanatiği" diyen ve sadece 8-10 mesajdır forumda olanlara "azıcık emeğe saygı" demek yanlış olmaz herhalde.
    -herkes kolaycılığa kaçıp sanki ilk defa konuşulacak birşey gibi yeni topik açmasa, ana konuya ulaşmak zor olmayacak. oysa ana konuda hemen her sorunun cevabı var.

Alıntıları Göster
    8-10 mesajdır forumda olma olayını pek anlayamadım. Bazı konuları takip etmek için illa mesaj yazmak gererekmiyor. 2008 yılından beri forumu takip ederim okurum insanların düşüncelerini takip ederim. Fanatikliğin sadece buraya ait olduğunu idda etmiyorum zaten diğer markalarıda kötülemek gibi bir çabamda olmadı. Beko ve Arçelik eğer aynıysa simens ve bosh gibi 10 yıldır buzdolabı çamaşır makinesi beko ve bir kere servis gelmiş değil. 9 aylık Bosh bulaşık makinesi için 3 kere servis geldi. Bir çok kişinin dediği gibi bence şans gerekiyor. Bu modeli araştırmadan aldığım için sadece kişisel fikirleri ürünle ilgili bir sorun olup olmadığı. Kronik problemleri var mı gibi konular yoksa çamaşırı yıkasın da naısl yıkadığı pek önemli değil köpüğü tanımış tanımamış. Eğer şikayet edilen bir ürünse iade etme hakkım varken edebilmek adına fikir almak istedim.

• quote:

8-10 mesajdır forumda olma olayını pek anlayamadım. Bazı konuları takip etmek için illa mesaj yazmak gererekmiyor. 2008 yılından beri forumu takip ederim okurum insanların düşüncelerini takip ederim. Fanatikliğin sadece buraya ait olduğunu idda etmiyorum zaten diğer markalarıda kötülemek gibi bir çabamda olmadı. Beko ve Arçelik eğer aynıysa simens ve bosh gibi 10 yıldır buzdolabı çamaşır makinesi beko ve bir kere servis gelmiş değil. 9 aylık Bosh bulaşık makinesi için 3 kere servis geldi. Bir çok kişinin dediği gibi bence şans gerekiyor. Bu modeli araştırmadan aldığım için sadece kişisel fikirleri ürünle ilgili bir sorun olup olmadığı. Kronik problemleri var mı gibi konular yoksa çamaşırı yıkasın da naısl yıkadığı pek önemli değil köpüğü tanımış tanımamış. Eğer şikayet edilen bir ürünse iade etme hakkım varken edebilmek adına fikir almak istedim.

Forumu takip etseydiniz , Arçelik almamanız hakkında bilgi sahibi olurdunuz . Alınmış mal alınmıştır , güle güle kullanın .
    Şikayet varda bende şikayetleri çok okurum ama biraz detaylı baktığınız zaman bizim insanımızın kullanım kitapçığını okumama alışkanlığından kaynaklanan sorunlar olduğunu görebilirsiniz . Orada ki şikayetlerin firmadan verilen cevaplarına bakarsanız eğer ' Tüketicinin bildirdiği telefon numarasına ulaşılamamıştır ' yazıyor .
    Bende 1 keresinde , mağaza işleten arkadaşımın mağazasını ŞAKA yoluyla şikayet ettim :) Daha sonra geri aldım tabi şikayetimi

• den1905 D kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun bende bu iki makinadan da var diye bilirim 20461 in aynısı olan 20460 kullanıyorum 20461 1200 devirde sallama felan yapamaz çünkü makina 1000 devir sizin aldığınız makina da 1000 devir arçeligi dayıma aldık şimdilik memnun ama şahsen ben bosch dururken malzeme kalitesi daha düşük arçelik almam 1 yıldır bosch kullanıyorum sallama yapmadı hic
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon81

Hayirli olsun bende bu iki makinadan da var diye bilirim 20461 in aynısı olan 20460 kullanıyorum 20461 1200 devirde sallama felan yapamaz çünkü makina 1000 devir sizin aldığınız makina da 1000 devir arçeligi dayıma aldık şimdilik memnun ama şahsen ben bosch dururken malzeme kalitesi daha düşük arçelik almam 1 yıldır bosch kullanıyorum sallama yapmadı hic
    Fikirleriniz için teşekkür ederim. Kurulum sırasında garantisini 7 yıl uzatırım arçelik'de servis konusunda sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum varsa bu konuda olumsuzluklar bildirebilirsiniz. 10 yıl çalışsın yeterli olur diye düşünüyorum.
  • den1905 D kullanıcısına yanıt
    8124 hsye modelini iyi biliyorum. Berbat bir makineydi. Yıkama performansı çok düşüktü. Hala şansınız varsa iade seçeneğini tekrar düşünün derim. O seri makinelere vereceğiniz her kuruşa yazık.
  • Arçelik kullanırım iyidir yani kim ne derse desin :)
  • quote:

Merhaba,

8103 HE Çamaşır Makinesi modeli çamaşır makinesini aldım bu cihaz hakkında bilgisi olan var mıdır.1200 TL peşin olarak aldım 6-7 ay sonra teslim alıcam sizlerde fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bosh Waq20461tr modelini alacaktım fakat satan kişi bende bu modeli kullanıyorum 1200 devirde sallanmaya başlıyor dedi. Evdeki eski toprakları dinleyerek arçelik aldım fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Makineniz hayırlı olsun.Bence tek eksisi 1000 devir olması,oda çok önemli değil.Proğramları falan kullanışlı.Arçelik bayisinde 8127 ve bu modeli görmüştüm.8,9 kg.sessiz deyince ikisini gösterdi.8127 nin tamburu şu yeni çıkan zımpara gibi dedikleri,bu düz;yani çamaşırlarda yıpranma gibi bir derdiniz olmaz.Yıkamasıda iyi olur tahminen.Neden derseniz etiket değerleririne bakarsanız 9kg,luktan daha çok su tüketiyor.Anladımki performansın markayla bir ilgisi yok.Onu bunu bilmem su içinde yıkanırsa çamaşırlar temiz oluyor.Bu kadar basit.Ses konusundada verdiği değerlere yakın olur sorun çıkarmazsa bence memnun kalırsınız,iyi kullanırsanız 10 yıl rahat gider problem olmaz.Güle güle kullanın,izlenimlerinizi mutlaka buradan paylaşın.

• Sokağa ne kadar kolay para atıyor insanlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orphanage

Sokağa ne kadar kolay para atıyor insanlar.

Siz hangi markayı kullanıyorsunuz?Eski makinem arçelikti memnundum.Şimdi başka marka aldım,memnun olanlar çokta ben kendi adıma memnun kalmadım;o ayrı.Forumdan öğrendiğim ve benim çıkardığım sonuç;AEG,elektrolüks,bosch dışında her durumda sokağa para atılmış oluyor.Bu durumda bende sokağa attım.Oysa arçeliğe kıyasla daha çok tavsiye edildiği halde,şimdi ben bu 8103ü bile alsaydım daha iyiolurdu herhalde diye düşündüğümden yazdım.Makine alınmış bikere,hayırlı olsun demekten başka ne yapılır?
  • Yalan bizim dinde günah, beğenmediğim makineye neden arapça hayırlı olsun diyeyim çöpe para atmış.
    Ben bu tür makine alanlarla dışardada konuşmam.
    Makinem bu.
    http://www.google.com.tr/search?q=IQ+1633&client=aff-maxthon-maxthon4&channel=t8&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=CCJMU6vvHdGA7Qath4HoBQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=600&bih=836

• quote:

Orijinalden alıntı: orphanage

Yalan bizim dinde günah, beğenmediğim makineye neden arapça hayırlı olsun diyeyim çöpe para atmış.
    Ben bu tür makine alanlarla dışardada konuşmam.
    Makinem bu.
    http://www.google.com.tr/search?q=IQ+1633&client=aff-maxthon-maxthon4&channel=t8&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=CCJMU6vvHdGA7Qath4HoBQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=600&bih=836
    Yalan sizin dinde günahta bizim dinde değil mi?Bizim din ne acaba?Hayırlı olsun demek sadece bir temennidir,yalan söylemek değil.Arapça temennide bulunmak istemezseniz;böyle bir durumda iyi günlerde kullanın der geçersiniz.Keşke bende foruma danıştığımda daha çok cevap gelseydi,fikir veren olsaydı,sizde verseydiniz mesela.Gerçi buradaki arkadaş aldıktan sonra sormuş o ayrı.O zaman bende sizin tabirinizle sokağa atmış olmazdım. İş işten geçtikten sonra çöpe atmış demenin kimseye bir faydası yok.Konuşacağınız insanları aldıkları makine markasına göre belirlemenizde ilginçmiş.

• squad.ln S kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Çevrende gerçek anlamda bir çok kişi arçelik kullanıyor ve sorun yaşadığını hiç görmedim. Annem hala yeni aldığı bosch bulaşık makinesini gördükçe ahh eski arçelik makinem diyor. Eskidendi o sağlamlığı deniyor ama ben bu kısma inanmıyorum. Herkes bosch tavsiye eder en çok şikayeti bu marka almış. Bu marka bana göre takıntı haline gelmiş. Kasımda teslim alıcam ürünü ama emin olun o zamandan sonra düşüncelerimi mutlaka yazarım. Saygılar.
  • quote:

Yorumunuz için teşekkür ederim. Çevrende gerçek anlamda bir çok kişi arçelik kullanıyor ve sorun yaşadığını hiç görmedim. Annem hala yeni aldığı bosch bulaşık makinesini gördükçe ahh eski arçelik makinem diyor. Eskidendi o sağlamlığı deniyor ama ben bu kısma inanmıyorum. Herkes bosch tavsiye eder en çok şikayeti bu marka almış. Bu marka bana göre takıntı haline gelmiş. Kasımda teslim alıcam ürünü ama emin olun o zamandan sonra düşüncelerimi mutlaka yazarım. Saygılar.

1990 da aldığım arçelik 2100 yıllarca evde, son 9 yıldır da köyde hizmet veriyor. ciddi olmayan ufak tefek arızalar dışında hala hiç sorunsuz çalışıyor. arçelik bu cihazı o zamanlar siemens patenti ile üretiyordu. kalitesi de bundandı. ama arçelik sadece siemensle değil birçok dünya üreticisi ile çalıştı ve hala buna devam ediyor. şimdiki en önemli ortağı lg. birkısım ürününü lg patenti ile yaptığı gibi, direk lg üretimi ürünleri de arçelik logosuyla satıyor. bosh-siemens takıntı yapılmaya değer bir marka ama miele, elektrolüx, aeg, grundig(arçelik üretimi) gibi birçok markanın birkısım ürünleri de sık sık tavsiye ediliyor bu forumda. hatta takıntı var dediğiniz bosh ürünlerinden çok daha fazla tavsiye alıyorlar. anne ve yakın çevre tecrübeleri size yeterli ise forumda ne dense boş. buna da arçelik takıntısı dense yanlış olmaz. arkadaşlar apaçık bir yanlış tercihten sizi korumaya çalışıyorlar. ama sonuçta tabii ki karar sizin.

• Elmaci nickli arkadaşımızın yazdıklarına tamamen katılıyorum. Konumuz marka değil, modelin kendisi. Arçelik'in vidasına kadar tanıyan biri olarak söyleyeceklerim:

Makine çok şık
    Programların çoğu birbirinin kopyası olsa da kullanıcıyı ayar yapma derdinden kurtaracak kadar bol
    Yükleme ağzı geniş

Program yazılımı kötü. Yanlış program seçseniz deterjanlı suyu boşaltmadan makine sıfırlanmıyor. Bu yazılım hatasını 6 kg modellerde ve in Love serisinde düzelttiler ama bu modelde bildiğim kadarıyla halen böyle.
    Durulamaya az vakit ayırıyor. Yıkama vasat. Aynı deterjan ve programla kendini kanıtlamış markalar beyazları daha temiz yıkıyor. Bunun sebebi yine az su ve program kısalığı.
    Yük algılama sistemi gelişmemiş. Az yük atsanız da, çok atsanız da programı başlatınca makine ezbere aynı suyu alıyor. Az yükle tasarruf yapamazsınız. Bu konuda kıyasladığınız Bosch su sayaç sistemi, analog prosestat ve yazılım birleşimi ile yükü tamamen analiz etmesiyle fersah fersah önde.
    Mekanik aksam zayıf. Rulman, amortisör arızaları sık görülür. Bunun sebebi servisten para kazanmaktır.
    Makine fazla sallanır. Özellikle sarsıntı konusunda Bosch ile kıyaslanması ironik olmuş. 1200 devirde makinenin sarsıntısı azalır, rezonansa başlar. Satıcı elindeki malı satmaya çalışmış belli ki.

Bana göre görüntü ve parça ucuzluğu dışında bir artısı yok. Kendi evime kullanmak için almam şahsen.

Makineyi kullanacak kişi sizsiniz, içinize sindiyse hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 16 Nisan 2014; 2:43:20 >

• Ben 8124 hst modelini kullandım tek hoşuma giden yönü sessiz olmasıydı ama 2ayda 1 amortisör patlamasından sessiz diyemeyeceğim aristonum bile daha güzel yıkıyor ama traktör mübarwk
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.