bende aldım hafta sonuna doğru gelecekmiş size tavsiyem bayi ye gidin ve almak istediğinizi söyleyin yok diyorlarsa onlara arçeliği arayacığını söyleyin veya arçeliği arayıp bu bayinin malı getirmediğini bildirin bakalım nasıl getirmiyorlarmış ayrıca arçeliğin fiyat listesinde bu ürün 396 ve 13 taksit
kablolu veya antenden izlerseniz aletin tuner ı üzerinden kayıt yaparken tv de de tv tuner ı üzerinden istediğiniz başka bir kanalı rahatlıkla seyredebiliyorsunuz< uydu da başka kanal izlenmiyor ama o da çift scart switch yaparak çözülebiliyor
quote:
Orjinalden alıntı: alfisti_35900
bir kanalı izlerken diğerini kayıt edebilmesi için tv nizin çift tuner olması gerekez mi?
nasıl çift scart svitch yaniuyduda bir kanalı seyrederken diğerini çekebilrimiyim
herhalde yanlış anladım ben. siz cd derken dvd medyayı kastettiniz. eğer öyleyse evet kayıt yapıyor. şimdi hatırlamıyorum ama sadece + ya galiba. ben bildiğmiz 700 mb lık cd dediniz sandım o yüzden cd ye kayıt etmiyor dedim
quote:
Orjinalden alıntı: uzil
slm arkadaslar bu dvd cdye de kayıt yapabiliyor mu?yada kaydettiğini cdye aktarabiliyo mu?
ewet ben dvd yi kastetmistim çok sağol en azından 700mb lık cdye kaydetmediğini oğrendim.
quote:
Orjinalden alıntı: yedikeresekiz
çift scart switch yaparak çözülebiliyor
Nasıl oluyor bu iş biraz daha açıklar mısınız? Neler almak ve bunları nereye, nasıl bağlamak gerekir anlatabilirseniz çok sevinirim.
Bir soru da kayıt kalitesi ile ilgili; kayıt yaparken mevcut yayının kalitesinin artması yönünde bir katkısı oluyor mu yoksa ne verirsen onu alrısın gibi bir durum mu söz konusu?
Bu arada ben de epey bir bayi aradım telefonla hiçbir yerde ellerinde yok. Siparişlerimizi bekliyoruz falan diyorlar.
merhaba ben denemedim uydum yok bağlantılarını da tam bilemediğim için kesin bişey söyleyemeyeceğim. yazdıklarımı başka bir yerde birinin yazdıklarına dayanarak yazdım. o arkadaş şöyle yazmış
"Yayın Kayıt ederken başka bir yayın seyredebilirsin.Uydudan seyrediyorsan yanlız gördüğün yayını kayıt ediyor. Tuneri var, ben hem uydu hem anten yayını kullanarak bu problemi çözdüm.Ancak Tv 2 scartlı olacak yada a-b swichtli scart adaptör kullanarak kayıt ettiğin yayını seyretmek zorunda kalmazsınız"
kayıt kalitesi ise en yükseğin bir altını seçseniz bile gayet iyi yaklaşık 80 saat kayıt yapabiliyor bu kalitede. aletin kendi tuner ı var oradan gördüğünü çekiyor.ana yayının nerdeyse aynısı bende kablolu var iyi kanalları iyi kaydediyor. kolay gelsin
quote:
Orjinalden alıntı: elkmuhyvz
quote:
çift scart switch yaparak çözülebiliyor
Nasıl oluyor bu iş biraz daha açıklar mısınız? Neler almak ve bunları nereye, nasıl bağlamak gerekir anlatabilirseniz çok sevinirim.
Bir soru da kayıt kalitesi ile ilgili; kayıt yaparken mevcut yayının kalitesinin artması yönünde bir katkısı oluyor mu yoksa ne verirsen onu alrısın gibi bir durum mu söz konusu?
Bu arada ben de epey bir bayi aradım telefonla hiçbir yerde ellerinde yok. Siparişlerimizi bekliyoruz falan diyorlar.
Bende bir kaç arçelik bayisine sordum.Elimizde yok haftaya gelir diye atlattılar.
Arkadaşlar,
fiyat güzel ama ben plazmaya bağlamayı düşünüyorum.Component girişi yok.scarttan bağlayacağım.görüntü nasıl tatmin edicimi?
bende de plazma var, görüntü gayet iyi
bende lcd var scart ile görüntü iyi yani çok iyi değil ama bunun sebebi kablolu. ama ona rağmen iyi
ben daha dün aldım.ama kayıt yaparken başka kanalı izleyemiyorum.bende çatı anteni war uydu kullanmıyorum.dvd yi AV ye bağladım.simdi ben kayıt yaparken başka kanal izlemek için antenden çift kablo çekip birini dvd ye birini tv nin tunerinemi çekicem.çünkü AV den çıkıp normal kanala geçince de dvd deki kanallar çıkıyor.bana yardımıcı olursan sewinirim
quote:
kablolu veya antenden izlerseniz aletin tuner ı üzerinden kayıt yaparken tv de de tv tuner ı üzerinden istediğiniz başka bir kanalı rahatlıkla seyredebiliyorsunuz< uydu da başka kanal izlenmiyor ama o da çift scart switch yaparak çözülebiliyor
quote:
Orjinalden alıntı: alfisti_35900
bir kanalı izlerken diğerini kayıt edebilmesi için tv nizin çift tuner olması gerekez mi?
tvde scart var ise bir sorun çıkmaması lazım. bağlantılar şu şekilde olması gerek. tv ile recorder ı scartla bağlayacaksın. daha sonra gelen anten kablosunu recorder a ( ant in ) gireceksin. recorderdan ( ant out )çıkışına kutudan çıkan anten kablosunu takıp tv nin anten girişine takacaksın. sonra aletin kumandasıyla kayıt ı başlattıktan sonra tv nin normal anten yayınına tv kumandasıyla geçip istediğin gibi diğer kanalları tv kumandasıyla izleyebileceksin. kılavuzda bağlantılarla ilgili ayrıntılı bilgi var. ama tv de scart yoksa onu ben de şimdi tam bilemiyorum kolay gelsin
arkadaşlar bir şey soracağım bu aletle digiturkten veya uydudan kayıt yaparken başka kanalı izleme gibi bir şansımız varmı???
alet biraz cd ve dvd seçiyor. bende 3 kere donma oldu alet kilitlendi. sonra 3 donmanın da princo marka cd de divx ileri almaya çalışırken olduğunu gördüm. ama mesela verbatim marka dvd de hiç bir sorun çıkmıyor. o yüzden cd dvd yazarken mümkün mertebe markalı şeyler seçmeye çalışın
bu dvd yazarken dvd+r ve dvd+rw cd lerini destekliyor.acaba çift katman bir cd olan dvd+rw(DL) ye de kayıt yapıyor mu bilen war mı?
Beko 9000 160GB hard diskli DVD kaydediciyi 360 ytl ye aldım. Ama sadece tv ve video kameradan gelen goruntuleri kaydedebiliyorum. Bir çok guzel ozelliği var. Fakat..... Koleksiyonumdaki ve odunc aldıgım dvdleri, mp3 leri, VDCleri ve aile fotograflarını hard diske yada dvdye kaydedemiyorum. Kullanma kılavuzunu defalarca okumama rağmen DVDyi hard diske kayıt edebilme ozelliğinden bahsetmiyor. Amacım sadece dvdleri ortadan kaldırıp hanımın dilinden kurtulmaktı.Cağırdığım Beko servisi de bu ozellikten haberdar değil.
Bu tür aletlerin boyle bir ozelliği yok mudur?
Yoksa "Ucuz etin yahnisi yavan mı" yani kazıklandım mı?
Kısacası içim rahat değil.
Cihazın DVD ve CDleri harddiske kaydetme ozelliği varsa ve bunu başarabildiyseniz ya da boyle bir alet varsa lutfen beni haberdar edin. Sevgilerle...
arkadaşlar 2 sorum daha olacaktı 1-ben bu kaydediciyi scartı olmayan eski bir model tv ye tv nin anten girisinden bağlayabilir miyim? 2-bir yerlerde duydum ki özellikle phlips marka dvd de Instant Reply(anında tekrar) diye bir ozellik warmıs.bu bizim elimizdeki kaydedicide de war mı?
malesef bu dvd nin yalnızca dvd+rw disklerinden harddiske kayıt özelliği war.diğer cd lerini artık başka bir dvd yi bu dvd ye bağlayarak hardiske kaydedebilirsin.zaten diğer kaydedicilerdede boyle bir ozellik olduğunu sanmıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: zparlak
Beko 9000 160GB hard diskli DVD kaydediciyi 360 ytl ye aldım. Ama sadece tv ve video kameradan gelen goruntuleri kaydedebiliyorum. Bir çok guzel ozelliği var. Fakat..... Koleksiyonumdaki ve odunc aldıgım dvdleri, mp3 leri, VDCleri ve aile fotograflarını hard diske yada dvdye kaydedemiyorum. Kullanma kılavuzunu defalarca okumama rağmen DVDyi hard diske kayıt edebilme ozelliğinden bahsetmiyor. Amacım sadece dvdleri ortadan kaldırıp hanımın dilinden kurtulmaktı.Cağırdığım Beko servisi de bu ozellikten haberdar değil.
Bu tür aletlerin boyle bir ozelliği yok mudur?
Yoksa "Ucuz etin yahnisi yavan mı" yani kazıklandım mı?
Kısacası içim rahat değil.
Cihazın DVD ve CDleri harddiske kaydetme ozelliği varsa ve bunu başarabildiyseniz ya da boyle bir alet varsa lutfen beni haberdar edin. Sevgilerle...
quote:
Orjinalden alıntı: uzil
arkadaşlar 2 sorum daha olacaktı 1-ben bu kaydediciyi scartı olmayan eski bir model tv ye tv nin anten girisinden bağlayabilir miyim? 2-bir yerlerde duydum ki özellikle phlips marka dvd de Instant Reply(anında tekrar) diye bir ozellik warmıs.bu bizim elimizdeki kaydedicide de war mı?
insatant replay gecikmeli oynatım ise var;
aynı zamanda bir programı kaydetmeye başladıktan sonra cihaz halen kaydederken sen kaydı baştan izleyebiliyorsun.
diğer arkadaşa de dediğiniz gibi başka bir dvd/vhs playeri dvd recordere scarttan bağlayarak elindeki kayıtları dvd ye veya hdd ye aktarabilirsin.