Şimdi Ara

ARÇELİK Kurutma (ISI POMPALI) İNCELEMESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
16.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: El-Diablo

Valla hangi servis o cureti gosterecek cok merak ediyorum acikcasi.

Kaldiki Yasalarin tuketici yaninda olmak gibi ozelligide mevcut.

Ustune bana en yakin ARCELIK Servisin sahibide musterimiz.

HOCAM BENCE GARANTISI OLAN URUNU COK KURCAMA BIŞEY OLUR.SERVISLER BU KONUDA COK CIDDI MAKINENIN GARANTI DURUMUNDA TEK VIDASINA DOKUNAMAZSINIZ DIYOR.YOKSA GARANTIDEN CIKAR.:/

• Bu kadar yalıtım çalışması sonucu ne kadar farketti acaba? Mümkünse mukayese yapabilirmisiniz. Yada eski ve yeni ses seviyeleri dB cinsinden ölçtünüzmü?

Bende aynısını yapmayı düşünüyorum ama ne kadar işe yarayacağını bilmiyorum. En azından sizinki referans olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhan s40 -- 19 Şubat 2013; 15:22:42 >
  • izolasyon sadece yan panellerde uygulanmış gibi görüyorum tamburda uygulama yaptınız mı? Tamburda varsa bile kesit eşit yayıldığı sürece çok sorun olabileceğini düşünmüyorum ancak tambur yüksek ısılara çıkabiliyor izolasyonun bitümlü yapışkanı eriyip içeri bulaşabilir , çamaşır makineleri gibi çok yüksek devirlere çıkmıyorlar. Sadece panelde uygulandı ise bence başarılı bir işlem olmuş önemli ölçüde farketmiştir ses
  • quote:

Hocam makina orjinal halini nasil ifade edeyimki, ses tingir tingir ve asiri tiz olarak beni oldukca rahatsiz ediyordu.

Bu dis yan panellere ses izolasyonu uyguladigimda tiz sesler tamamen yok oldu. Tok sesler ise rahatsiz edecek duzeyde degil.

Android db olcer uygulamam var fakat orjinal hali ile olcum yapmadigimdan dolayi, suanda olcum yapsam dahi bir anlam ifade etmeyecektir.

Ama kendi makinaniza mutlaka yapmanizi oneririm. Ben cok memnunum yaptigim ses izolasyonundan. Sizlerede tavsiye ederim.

Hocam bu makineyi düşünen arkadaşım var ama ses konusu ciddi soru işareti oldu kafamızda bu haliyle bile ölçüm yapsanız çok iyi olacak fikir edinebilmemiz için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İsi pompali 3 aylik kampanyali alinan Bosch kurutma makinasi kullanan kayinbiraderim var, onunla sesler ayni seviyede idi. Kendim sessizlik konusunda takintili oldugumdan dahada sessiz olmasi adina yan panellere ses izolasyonu yaptim.

Simdi benim icin ideal sessizlik seviyesine geldi makinem.

gene soyluyorum ama garantıden cıktı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

quote:

İsi pompali 3 aylik kampanyali alinan Bosch kurutma makinasi kullanan kayinbiraderim var, onunla sesler ayni seviyede idi. Kendim sessizlik konusunda takintili oldugumdan dahada sessiz olmasi adina yan panellere ses izolasyonu yaptim.

Simdi benim icin ideal sessizlik seviyesine geldi makinem.

gene soyluyorum ama garantıden cıktı

Yan panel duvarina ses izolasyonu yapilinca vidaya tornavida degdi diye benim makinami garanti disi diyecek servisin olacagina ben inanmiyorum.

Belki vestel servisi bu sekilde davraniyor olabilir fakat arcelik ozellikle tuketici odakli davrandigini tum kullanicilari biliyor. Ben sorun yapmiyorum sizde benim adima yersiz tasalanmissiniz.

SEN BILIRSIN HOCAM

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

SEN BILIRSIN HOCAM

servis gelip makinay ısizin gib iaçıp izolasyon mazlemesini gördüğünde ilk iş olarak size söyleyeceği bu cihaz garanti dışıdır.Zarar versin veya vermesin makinaya servis dışındaki birilerinin müdahelesi olduğunda granti dışı sayılır.Kullanma kılavuzunun granti kısmında belirtilmiştir.Bu sadece beyaz eşya için değil bütün ürünler için geçerli kanun maddesi gibi bir durumdur.

• quote:

merhaba birşey sormak istiyorum,aynı model makinadan bende de var,bu öndeki lif filtresinin ızgaraları kavisli geliyor,acaba erimemi oldu yoksa normalde mi böyle,geldiğinde bakma şekline dikkat etmemiştim şimdi dikkatimi çekti.
  • belkı bır partı oyleydı sonradan degıstı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serseri006

quote:

merhaba birşey sormak istiyorum,aynı model makinadan bende de var,bu öndeki lif filtresinin ızgaraları kavisli geliyor,acaba erimemi oldu yoksa normalde mi böyle,geldiğinde bakma şekline dikkat etmemiştim şimdi dikkatimi çekti.

Hocam resim cekip eklerseniz yorum yapabilirim.

http://i.imgur.com/4nltaRi.jpg

http://i.imgur.com/ntQf7em.jpg

• ARÇELİK 3885 KT MODELİ İLE 3885 KR MODELİ ARASINDAKİ FARK NEDİR? ARASINDAKİ 300TL'LIK FİYAT FARKINA DEĞER Mİ?
    www.arcelikal.com
    Arçelik, Altus Kurutma Makinesi modelleri, Kurutma Makinesi modelleri, Kampanyalı Kurutma Makinesi Fiyatları - arcbayi.com
    http://www.arcelikal.com/Kurutma-Makineleri
  • hocam merhaba. incelemeniz çok güzel olmuş ellerinize sağlık. bende bu makineyi istiyorum fakat çok mu ses yapıyordu gerçekten?

ve ayrıca çamaşırlar çekmiş demişsiniz. gerçekten ne kadar bir çekmeden bahsediyorsunuz ve bütün çamaşırlar mı çekiyor?
  • hmm daha iyi birşey yani bu toparlama. bu ürünü almayı düşünüyorum da hala memnun musunuz acaba? :)
  • merhabalar, kurutma makinası bizim evde de vazgeçilmez oldu. niye bugüne kadar almadık diye düşündürdü bile ! :) yalnız sizlere bir sorum olacak. Tanıtımlarda ve incelemedeki ilk cümlede çift tarafa dönebilen tamburlu olduğu söyleniyor. Ben ne zaman baktıysam hep sağ tarafa dönerken görüyorum. Özel bir program mı seçilmeli ya da bana mı denk gelmiyor ? Fikir verebilecek olan var mı ?
  • bu cihaz verilen paraya degmez maalesef ..10 yıllık süre hesaplanırsa en ucuz arcelik 599 tl lik makina alındıgı zaman elektrik harcama tutarları hesaplandıgında 599 tl lik makina kendi ücretini çıkarırken 3885 zarar ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: since1910

bu cihaz verilen paraya degmez maalesef ..10 yıllık süre hesaplanırsa en ucuz arcelik 599 tl lik makina alındıgı zaman elektrik harcama tutarları hesaplandıgında 599 tl lik makina kendi ücretini çıkarırken 3885 zarar ediyor.

ucuz arçeliğin eksileri_ 1- bulunduğu ortamı fena ısıtır, çünkü elektrik rezistansıyla ısıtma yapar, 2- dolapta ve tuvaletten bozma küçük odada çalışmaz, 3- çoğu çamaşırı küçültebilir, 4- sıcak havalarda ve sıcak iklimlerde verimli çalışmaz 5- tamburu galvanizli sactandır, paslanabilir, 6- fazla enerji harcar

diğerleri olmasa idi sadece fazla enerji harcamasına bakarak tercih etmemezlik yapmazdık. ama görüldüğü üzere herkesin beklenti düzeyi eşit değil. "kurutsun gerisini boşver" beklentisine de saygımız sonsuz. ama bunu kanun sanmayalım lütfen.

• bulundugu ortamı bir nebze ısıtır yoğusmalı kondanser nemi toplar ...dolap içi,tuvalet,kiler v.b her yerde aynı performansla çalışır hiçbir çamaşırı küçültmez 3885 nasıl kurutuyorsa aynı şekilde kurutur her ortam şartında çalışır ve paslanmış bır sac henüz daha duymadım görmedim
  • quote:

bulundugu ortamı bir nebze ısıtır yoğusmalı kondanser nemi toplar ...dolap içi,tuvalet,kiler v.b her yerde aynı performansla çalışır hiçbir çamaşırı küçültmez 3885 nasıl kurutuyorsa aynı şekilde kurutur her ortam şartında çalışır ve paslanmış bır sac henüz daha duymadım görmedim

2772 de nemi toplayan kondenser ortam havasıyla soğutulur. kondenser yeterli soğutulamaz ise sıcak havanın içindeki nem yoğuşmaz ve kondensere yapışmaz. kapalı dolapta yada tuvaletten bozma küçük odalarda hatta kapısı kapalı banyolarda dakikalar içinde ortam havası kondenserin nem almaya yetecek soğukluğa inmesini sağlamaktan uzaklaşır. oysa ısı pompalı sistemde yoğuşma kondenserindeki ısı, klimanın oda ünitesi gibi çalışarak içinden geçen sıcak ve nemli havanın (ki bu hava çamaşırın içinden dolaştırılarak nemini üstüne alan sıcak havadır) ısısını emer ve soğuyan hava da nemini yoğuşarak kondensere bırakır. klima sistemi ile çalışan ısı transportu bu işi en verimli sağlayan sistemdir, ortam sıcaklığından kesinlikle etkilenmez. yoğuşma kondenseri emdiği ısıyı ısıtma kondenserine taşıyıp kurutmaya göderilen havanın ısınmasını sağlayan döngüye katılır. yani bu sistemde rzistanslı sistemdeki gibi devamlı ısı oluşumu yoktur. ısıtma ve soğutma kondenserleri arasında ısı transferi vardır.
    b sınıfı----rezistanstan devamlı ısı üretimi--------bu ısının devamlı ortama verilmesi
    a sınıfı----kondenserler arası ısı devridaimi------ortama ısı verilmesi yok

karışık çamaşırı 2772 de kurutup da küçültme durumu yaşamayan hemen hiçkimse yok. elektrik rezistansı ile ısıtmada kaçınılmaz bir durum. çamaşırı cinsine göre titizlikle ayırıp uygun programda ve uygun zamanda kurutmaya alışana kadar çok keten helva yanığı oluyor. oysa ısı pompalıda bu durumu yaşamak çok zor, hatları tolere edebiliyor.
    her zaman yoğun neme maruz kalan kurutma makinelerinde galvaniz tambur paslanması kaçınılmazdır. içten bakınca görünmemesi pas olmadığı anlamına gelmez. bir yılı geçmiş cihazlarda az veya çok pas oluşumu olmayanı yoktur. tabi nereyi kontrol edeceğini bilen bilir. emaye gövdesi 7 senede delinecek kadar paslanan bir markanın ürününden bahsediyoruz. emayesi paslananın galvanizi 7 senede ne hale gelir bilemiyorum. emaye gövdesi paslanmamış aç kullanıcısı var mıdır acaba. ben iki çamaşır ve bir bulaşık makinası eskitmiş aç kullanıcısı olarak 3 te 3 olumsuzluk yaşamıştım pas konusunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: elmaci

quote:

bu cihaz verilen paraya degmez maalesef ..10 yıllık süre hesaplanırsa en ucuz arcelik 599 tl lik makina alındıgı zaman elektrik harcama tutarları hesaplandıgında 599 tl lik makina kendi ücretini çıkarırken 3885 zarar ediyor.

ucuz arçeliğin eksileri_ 1- bulunduğu ortamı fena ısıtır, çünkü elektrik rezistansıyla ısıtma yapar, 2- dolapta ve tuvaletten bozma küçük odada çalışmaz, 3- çoğu çamaşırı küçültebilir, 4- sıcak havalarda ve sıcak iklimlerde verimli çalışmaz 5- tamburu galvanizli sactandır, paslanabilir, 6- fazla enerji harcar

diğerleri olmasa idi sadece fazla enerji harcamasına bakarak tercih etmemezlik yapmazdık. ama görüldüğü üzere herkesin beklenti düzeyi eşit değil. "kurutsun gerisini boşver" beklentisine de saygımız sonsuz. ama bunu kanun sanmayalım lütfen.

Normal bir kullanımda klasik kurutma makinesi aylık minimum 20 TL, ısı pompalı olanlar ise yarısı kadar yani 10 TL farkettiğini varsayarsak:

Yılda 20x12= 240 TL fazla ödersiniz.
    10 Yılda 2400 TL fazla ödeyeceğiniz anlamına gelir.

Klasik sistemde 2400+600 = 3000 TL maliyet (en ucuz klasik sistemli makine fiyatı 600 varsayıldı)

Isı pompalı sistemde 1200+1600 = 2800 TL maliyet (en ucuz ısı pompalı makine fiyatı 1600 varsayıldı)

Görüldüğü gibi kaba saba bir hesapla maaliyet açısından aralarında çok fazla bir fark olmuyor, ancak ısı pompalı 2000 TL veya üstü modeller alındığında toplamda ekonomik olduğu söylenemez.

Yukarda sayılan diğer avantajları göz önüne alındığında toplam maliyet/performans açısından ısı pompalı 1600-1800 TL arası makineler en akıllıca olanı gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 24 Eylül 2014; 17:17:57 >

• Isı pompalı alınası en ucuz makine hangisi acaba?

Ayrıca kış aylarında kullanım için ucuza mı kaçmalı yoksa kaçış yok parayı bayılacak mıyız

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.