Şimdi Ara

ARÇELİK Kurutma (ISI POMPALI) İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
16.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,

İncelememize konu olan ürün;
    ISI POMPALI ARÇELİK 3885 KT
    A -%50 enerji etiketli, çift yöne dönen dev tamburlu, Isı pompası diye lanse edilen klima kompresör sistemli, Beyaz renkli çamaşır kurutma makinası.

Servis gelip iNDESiT PWE 91272 S 9kg modeli çamaşır makinamın üzerine kurulum yaptılar.
    Ellerindeki metal aparatlar indesit makinam ile uyumlu olmadığından, kendimde uzman otomotivci olduğumdan el hüneri ile benzer metal aparatı yapıp monte ettim.
    Keza kurutma makinası yere basan alt ayaklarına U.S.A. üretimi süper yapışkan ve kalın, çift taraflı bantlar ile 4 adet alt ayağına hem ses/vibrasyon alması hemde olası sarsıntılarda makina üzerinde yerine mıhlanması amacı ile tatbik edildi.
    Atık su hortumu paket içeriğinden çıktı ve hortum pis su giderine bağlandı.

Neyse dönelim ilk izlenimlerime,

Makina resimlerden gördüğünüz gibi çift yöne dönen çelik alaşımlı tamburlu,şık, tasarruflu, ve uygun fiyatlı model.
    Kazan içerisine pratik bir şekile montajı yapılabilen, çeşitli giysiler ve ayakkabılar için kullanılabilecek metal aparatıda paket içeriğinde mevcut.
    Kontrol paneli Piano Black. Göstergeler orange renk aydınlatmalı ve çalışır iken kontrast kısma özelliğine sahip.
    Zengin içerikli anlaşılabilir programlar mevcut.
    Çamaşır makinası sıkma devrinizi belirleyerek kurutma süresini tahmini olarak gösteriyor.
    Sensörler yardımı ile çamaşırın kuruması ile programı çok daha önceden sonlandırabiliyor.
    Kırışık önleme, Zaman geciktirme ve Kurutma seviyesi tuşu mevcut.
    Yan panelleri sesi ve vibrasyonu emebilen tasarımlı.
    2 adet filitresi mevcut, resimlerden de fark edebilirsiniz.
    biri tambur kapağının hemen altında bulunan ve her kullanım sonrası temizlenmesi gereken filtre.
    Diğeri makinanın ön panel en alt sol kısımında bulunan 5 kullanımda bir temizlenmesi gereken kondanser filitresi.
    Tambur çelik ve aydınlatması mevcut.
    Tambur kapağı 2 camdan oluşuyor. iç kısımdaki renksiz demperet cam. üst kısımdaki ise mika alışımlı kahverengimsi dış yüzey camı.
    Atık su gideri olmayan evler için çamaşır makinası deterjan koyulma yerini andıran su tankı bulunmakta ve bu tank her kullanım sonrası boşaltılması gerekmekte.

Bu kadar tatava yeter dediğiniz duyar gibiyim, gelelim asli görevi olan çamaşırlarımızı kurutma performansına.

Süper Sessiz iNDESiT PWE 91272 S 9kg modeli çamaşır makinamın ağzına kadar kirli çamaşırla tıka basa dolu halde 1200 sıkma devri ile sıktığımız çamaşırlarımızı, kurutma makinamızın dev tamburu içerisine gelişi güzel attık.

İlk fark ettiğimiz 9kg çamaşır makinamızdan çıkan tüm çamaşırı (115lt tamburu sayesinde) içine aldığı halde baya bi boşluk kaldığı yönünde bilgisini özellikle paylaşmak istiyorum.

1200 devir seçeneği, Pamuklu Dolap kuruluğu ve kırışık önleme tuşlarını aktif ederek ön panel ekranında tahmini bitiş süresini 2 saat gösterdi.
    1 saat 20 dakikayı geçer geçmez içindeki çamaşılar üzerindeki kalan nemi algilayip/ölçen nem sensörleri sayesinde çamaşırların kuru olduğuna kanaat getirdiğinden kurutma işlemini erken bitirdi.
    Çıkan çamaşırlardan sıcağı sıcağına elde edilen sonuç ise, daha önce neden çamaşır kurutma makinası almadığımız konusunda hayıflandığımız şeklinde idi.
    Eşimin tüm ön yargıları yerle yeksan oluvermişti.
    Hatta bir adım ileri gider isek filtreden çıkan toz/kıl/giyeceklerin vs. vs artıklarını görünce, evde yıkandığını sandığımız, görünüş olarak temiz olan fakat aslen pis olarak giydiğimiz giysilerimiz mevcut imiş şeklinde yorumladik.

Çamaşırlar, kurutma makinasının kullanım klavuzu yönergeleri doğrultusunda hiç bir şekilde yumuşatıcı kullanmadığımız halde resmen pofuduk gibi şişmiş, kendini salmış giysilerimiz çekme diye tabir edilen fakat bana göre toparlanmış halde olmuş, üstünede tişört/penye ve gömlekler kırışıksız ve hafif ütülü hale gelmiş idi.

Sonrasında bornozları ve havluları yıkayıp makinamız ile kuruttuktan sonra bornozlar yumuşacık ve pofuduk halini görüp gözlerimize inanamayınca memnuniyetimiz tavan yaptı.

Dayanamadık genel temizlik ve hijyen olması adına tüm yatak örtüleri, nevresimler, yorgan ve yastıklar sırası ile aynı akıbete nail oldular.

Yalnız kurutma makinası evimizdeki en sesli beyaz eşyasi oluvermiş ve bu durum canımı fena halde sıkmakta idi.
    Canıma tak etti işyerimden temin ettiğim aluminyum/bitum ses izolasyonları ile eve geldim.
    Önce yan panelin tek tarafını vidalarından söktüm.
    Isıya dayanıklı aluminyum kaplamalı ses izolasyon malzemesini, yan panel duvarına 3 adet yatay gelecek şekilde sanayi tipi fön ısıtıcı yardımı ile yapıştırıp söktügüm yan paneli yerine vidaladım.
    Sonra aynı işlemi diger tarafta bulunan yan panel üzerinede gercekleştirdim.

Resimlerdende tahmin ettiğiniz gibi, sonuç itibarı ile tarafımın uzman teknik bilgisi sayesinde süper sessiz hale getirilmiş ısıpompalı kurutma makinasına sahip olmam ile birlikte bu alışverişten çok ama çok memnun kaldığımı özellikle belirtmek istiyorum.

Saygılarımla
    Uğur

Edit: Pazar sabahı forumdaşlarımın bigilenmesi için bu konuyu kelimelere, resimlere dökerek o kadar emek verdim, ev halkıda uyandı; hem kendime hem ev halkına ödül olarak gidip menemen yapayım. (Menemenim çok meşhurdur)

2017 edit: 4 yıl oldu alalı, memnuniyetimiz artarak devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocKing -- 25 Temmuz 2017; 16:31:23 >

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler makinenizi iyi günlerde kullanın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah sabah actim forumu senin yazini gordum hocam,hayirli olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocKing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Makineniz hayırlı olsun, güle güle kullanın. Güzel bir inceleme olmuş, emeğinize sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Diablo

İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Varmı menemen yiyen

Müthiş gözüküyor afiyet olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhanayvaz

quote:

İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Varmı menemen yiyen

Müthiş gözüküyor afiyet olsun

Alıntıları Göster
    makinanız hayırlı olsun. aynısını 1 yıldan fazladır kullanıyoruz. oldukça memnunuz. şimdi de menemenin aynısını temin etmeye çalışacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: elmaci

makinanız hayırlı olsun. aynısını 1 yıldan fazladır kullanıyoruz. oldukça memnunuz. şimdi de menemenin aynısını temin etmeye çalışacağım.

Alıntıları Göster
    Keyifle okunabilecek bir inceleme olmuş. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattro -- 17 Şubat 2013; 13:36:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Çok güzel bir inceleme olmuş.Teşekkürler.
  • Güzel inceleme emeğinize sağlık arçeliğin kurutucularının çift yöne döndüğünü bilmiyordum. Kurutma makinesi için yerini ayarladığım zaman almadan önce aklımda olacak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M-SeLim

Güzel inceleme emeğinize sağlık arçeliğin kurutucularının çift yöne döndüğünü bilmiyordum. Kurutma makinesi için yerini ayarladığım zaman almadan önce aklımda olacak
    cok guzel inceleme olmus elınıze saglık hayırlı olsun
  • Hayırlı olsun. Arçelik in diğer modellerini her ne kadar başarılı bulmasamda bu model Alman Bloomberg markasının teknolojisini kullandığı için iyi. Umarım uzun yıllar sorunsuz kullanırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: @CAN@

Hayırlı olsun. Arçelik in diğer modellerini her ne kadar başarılı bulmasamda bu model Alman Bloomberg markasının teknolojisini kullandığı için iyi. Umarım uzun yıllar sorunsuz kullanırsınız.
    Çok başarılı bir inceleme olmuş, zevkle okudum teşekkür ederim. Yeni eve kurutma makinesi alıp almamak arasında kararsızdım, şuanda samsung yıkama kurutma combo bir model kullanıyorum, kesinlikle ayrı olmalı yıkama makinesi, güzel bir tercih olmuş gibi görünüyor sizin Arçelik.
    İzolasyon öncesinde normal çamaşır makinesine göre çok mu sesli idi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: goktugvw

Çok başarılı bir inceleme olmuş, zevkle okudum teşekkür ederim. Yeni eve kurutma makinesi alıp almamak arasında kararsızdım, şuanda samsung yıkama kurutma combo bir model kullanıyorum, kesinlikle ayrı olmalı yıkama makinesi, güzel bir tercih olmuş gibi görünüyor sizin Arçelik.
    İzolasyon öncesinde normal çamaşır makinesine göre çok mu sesli idi?

Alıntıları Göster
    elinize sağlık, hayırlı olsun güle güle kullanın.
    benim merak ettiğim bi durum var, bu ses izolasyon malzemelerinin makinenin aşırı ısınmasına sebep olma ihtimali var mı? kurutucunun ısısı çamaşır makinesine göre mutlaka daha fazladır diye düşünüyorum. allah korusun bu alüminyum alaşımlı kaplama ısıyı tutup motora yada elektronik karta zarar vermesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

elinize sağlık, hayırlı olsun güle güle kullanın.
    benim merak ettiğim bi durum var, bu ses izolasyon malzemelerinin makinenin aşırı ısınmasına sebep olma ihtimali var mı? kurutucunun ısısı çamaşır makinesine göre mutlaka daha fazladır diye düşünüyorum. allah korusun bu alüminyum alaşımlı kaplama ısıyı tutup motora yada elektronik karta zarar vermesin.

Alıntıları Göster
    @El-Diablo hayırlı olsun güle güle kullan kurutma makineni. sadece bir uyarım olaca kurutma makinesi kullanım esnasında sıcak hava vermesi buzdolabı performansını olumsuz etkiliyebilir fazla enerji tüketebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: @CAN@

Hayırlı olsun. Arçelik in diğer modellerini her ne kadar başarılı bulmasamda bu model Alman Bloomberg markasının teknolojisini kullandığı için iyi. Umarım uzun yıllar sorunsuz kullanırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: kokomoko

@El-Diablo hayırlı olsun güle güle kullan kurutma makineni. sadece bir uyarım olaca kurutma makinesi kullanım esnasında sıcak hava vermesi buzdolabı performansını olumsuz etkiliyebilir fazla enerji tüketebilir.

doğru bir noktaya değinmişssiniz.buzdolapları direkt güneş ışığından veya ısı kaynaklarından uzak tutulmalıdır.Bu şekilde kullanmadığınızda hem cihazın ömrü kısalmakta hemde enerji tüketimi artmaktadır.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    @El-Diablo

bu işin tasarım ve üretim kısmında olan biri olarak tambur etrafına ısı izolasyonu parça kaplaman 1. balansı bozacağı için titreşimin artmasına neden olacaktır. 2. tanbur dışına ısı geçişini kesecağin için çamaşırların dokusuna zarar verecektir. çünkü kazan fazla ısınacak ve üzerindeki ısıyı dışarıya atamayacaktır. temas halinde kumaşın dokusunun ve renginin bozulmasına neden olacaktır.

makine üzerindeki sensörler içerideki neme göre kontrol eder.

makine tasarlanırken bu izolasyon konusu düşünülerek tasarlanıyor.

güle güle kullanman dileği ile.
  • quote:

@El-Diablo

bu işin tasarım ve üretim kısmında olan biri olarak tambur etrafına ısı izolasyonu parça kaplaman 1. balansı bozacağı için titreşimin artmasına neden olacaktır. 2. tanbur dışına ısı geçişini kesecağin için çamaşırların dokusuna zarar verecektir. çünkü kazan fazla ısınacak ve üzerindeki ısıyı dışarıya atamayacaktır. temas halinde kumaşın dokusunun ve renginin bozulmasına neden olacaktır.

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun gerçekten güzel makina iyi günlerde kullanmak nasip olur inşallah.

• quote:

quote:

@El-Diablo

Isi izolasyonu isiyi emiyor ve sesi kesiyor. Kaldiki tambur cok yavas dondugunden ve izolasyon 40cm en oldugundan dolayi serit seklinde tam ortasina gelecek sekilde yapisacagindan camasirlari deforme etmeyecegine adim gibi eminim.

Kaldiki kullandigim izolasyon malzemesi almanya uretimi ve kullanilan materyaller turunun en iyisi, ustunede plaka fiyati cok ucuk rakamlarda satiliyor.

Bu izolasyonu miele bile kullanirken maliyet odakli dusunup urunlerine kullanmaz. Diger markalari hic hesaba dahi katmiyorum.

makıne garantıden cıktı haberınız olsun

• quote:

quote:

@El-Diablo

Isi izolasyonu isiyi emiyor ve sesi kesiyor. Kaldiki tambur cok yavas dondugunden ve izolasyon 40cm en oldugundan dolayi serit seklinde tam ortasina gelecek sekilde yapisacagindan camasirlari deforme etmeyecegine adim gibi eminim.

Kaldiki kullandigim izolasyon malzemesi almanya uretimi ve kullanilan materyaller turunun en iyisi, ustunede plaka fiyati cok ucuk rakamlarda satiliyor.

Bu izolasyonu miele bile kullanirken maliyet odakli dusunup urunlerine kullanmaz. Diger markalari hic hesaba dahi katmiyorum.

yanlış mı anlıyorum tam emin değilim siz makinenin kapaklarını açtığınızda yani resimlerde görünen tamburun dış kısmına izolasyon kaplamaktan bahsediyorsunuz değil mi?

bende diyorum ki o izolasyonu kapladığınız zaman tamburun iç kısmından dışına çıkan sıcaklığı absorbe ediyorsunuz ve ısı dağılımının dengesini bozuyorsunuz bu dengeyi bozmanız kumaş dokusuna zarar verir renk solmasına neden olur. 500J/KgK olan değeri değiştiriyorsunuz

ayrıca o izolasyon tambur balansını bozacaktır. umarım yaptıktan sonra kayış atma sıkıntısı ile karşılaşmazsınız.

izolasyon malzemesinin materyali menşeii veya ne olduğu önemli değil.

bu arada miele kurutma makinelerinin kazanlarında herhangi bir izolasyon kullanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kokomoko -- 19 Şubat 2013; 11:18:14 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.