Şimdi Ara

Arçelik paslı bulaşık makinası.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
10.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2+3 Yıl garantili makinam geçenlerde tesadüf olarak fark ettim ve tüm dostlarımın evdeki Arçelik makinalarını hemen kontrol etmesini tavsiye edeceğim.
    Özellikle 6231 t model benimki. Kaplanır tellerin altına iyice bakın ve tel sepetleri makinadan çıkarın, ters çevirip altlarını kontrol edin.

Neticede şağlık sorunudur özen gösterelim.

ARÇELİK DEMEK, SIKINTI DEMEK....

Hamit Çalışkanyoutube
    Arçelik ( Beko )bulaşık makinası PAS PAS PAS
    https://www.youtube.com/watch?v=X4HNSjKPSwg

[DHVideo=]https://www.youtube.com/watch?v=X4HNSjKPSwg

Not: "( zehir saçıyor) " yu başlıktan kaldırdım, bu bazılarımız için abartıyor denilebilirdi, saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daytone1 -- 11 Mart 2017; 1:39:39 >

• Servisi aradınız mı? yada Genel Merkezi ? Ürün konusunda bir şansızlığınız olmuş ama Arçelik daima müşterisinin yanındadır.

Ürünleri çok kaliteli demiyorum ama bu şekilde ürün satmazlar bence bir partide gelen malda yaşanan bir sorundur. Hemen yardımcı olacaktırlar.

Diğer yandan Arçelikle bağlantım bulunmamaktadır sadece kullanıcı olarak iyi bildiğim bir markadır.
    Geçmiş olsun.
  • Arçelik ve Beko'nun Bosch ve Siemens'ten daha ucuz satabilmesinin neticesidir bu bence.
    Ucuza mal etmenin seçeneklerinden 1 tanesi .
    Neyse ki tabanı çelikmiş, gerçi filtreleri plastik . Filtre de var mı paslanma ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaLLkHaN1905

Arçelik ve Beko'nun Bosch ve Siemens'ten daha ucuz satabilmesinin neticesidir bu bence.
    Neyse ki tabanı çelikmiş, gerçi filtreleri plastik . Filtre de var mı paslanma ?

Cuma akşamı iritbata geçtim ve cumartesi günü öğleden sonra değişim kararı aldılar.

Değişim kararından sonra üst modeli sundular ve ben arada farkı ödeyip inox olanı istedim buna ücret talep etmediler
    ama canım sıkılmıştı. neticede sağlık proglemleri hemen çıkmıyor.

Ankaradan Fabrikadan bir yetkili yedi evde ürünü inceleddi ve ürünü kendsi alıp Ankaraya fabrikaya götürdü ama bu süreçler benim sağlığıma etki eden şeyler değil
    Olayı gerekli tüm bakanlıklar ve Başbakanlığa iletim.
    Koçholding genel merkezine ilettim.

Bundan sonra böyle bir ürün çıkmasının önüne geçtim diyebilirim ve bu yüzden birileri mutlak cezalandırılcaklar.

Neticede toplum sağlığı söz konusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: WaLLkHaN1905

Arçelik ve Beko'nun Bosch ve Siemens'ten daha ucuz satabilmesinin neticesidir bu bence.

Üründe sadece tencerenin geleceği katlanan 4 kısa parça vardı. Onlarda yoğun pas olayına şahit oldum ama diğer tüm beyaz kısımlarda üsten yok ama sadece alt ünitenin tek sırasında başlarında minicik paslanma vardı.

Aslında fiyat kaliteyi belirlemiyor ablama bosch çamaşır makinası aldım devamlı sıkıntı vardı.
    Ben bundan önce full inox, full dijitak Samsung bulaşık makinası aldım ama servis yüzünden iade ettim fiyatı bu 700 tl iken onu 850 tl ye almıştım.
  • Dün yeğenin bulaşık makinasını kontrol ettim, aynı marka ve pas yine var.
    Bunlar bizleri ne zannediyor?

Konuyu okuyan üyeler rica ediyorum bulaşık makinanızın sepatlarini ters çevirip kontrol edin...kaç yıllık olduğunun önemi yok pas varsa direk şikayet edin. bunların para hırsı bizlerin sonunun gelmesini hızlandırıyor başkada bir şey yok.
  • bizim beko bulaşık makinası annemin evlilik yıl dönümden almınmış tüm yazıları silindi dışardan alt etekleri çürüdü önü komple kapladım program ayar düğmeside kırıldı ama elle çeviyoruz halen çalışmakta 23 yaşında ama daha önce hiç pas varmı diye bakmadım tırstım şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17 -- 9 Aralık 2015; 5:51:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ???
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Üretim hatası olan bir ürün olabilir. Arçelik ürününün arkasında durmuş ve değişim kararı almış. Siz hiç servisle uğraşmamışsınız bu konuda Arçelik/Beko ürünlerini tek geçerim.
    Bu arada Koç Holding'ten kime şikayet ettiniz çok merak ediyorum. Orada Arçelik hakkında özel bir birim mi kurulmuş?
  • Çok dürüstçe burada yazıyorum. eş dost hep uyarıyorum bu olay münferit değildir. Aynı modelden kardeşimede aldırdım, ondada paslanma var ve DEĞİŞ KARARI HEMEN ÇIKTI. Yeğenim 7 yıllık bir alt modeli var ONDADA PAS ÇIKTI VE HER İKİ SEPET DEĞİŞİMİ HEMEN SAĞLANDI. Ama burada bana koyan insanı keriz yerine koyan bazı çalışanları. Anlaşılıyorki bu olay münferit değil.

Geçen gün ziyaret ettiğim akrabamın 13 senelik 6030 bulaşık makinsını kontrol ettim PAS NAMINA EN UFAK BELİRTİ BİLE YOK. Ama bu son üretimler ( geçen 1600 tl olan 8 programlıdada pas var ) de pas anladığım kadarıyla farklı modellerdede var.
  • Pas kontrolu için alt sepet dışarı çıkarılıp ters çevrilerek altı kontrol edilecek. PAS SAĞLIK TEHLİKEDİR.
  • daytone1 kullanıcısına yanıt
    Yanliş anlamayin, makinenin paslanmasi kabul edilemez ve ürünün kalitesizliğinin göstergesi. Ama pasin (oksitlenmiş demir) ve pasli suyun sağlığa herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Aslinda vucüdun demir eksikliği varsa yararli bile olabilir.
  • optikillüzyon O kullanıcısına yanıt
    Yeni gördüm, kusura bakma.
    Sen sağlıklı olmak için suyun içine paslı çivi mi atıyorsun?
    Yukarıdaki cümleyi ciddi olarak mı kaleme aldın ?
  • Arkadaşa tepkili yazmışsınız lakin çok da yanlış bir şey yazmamış.
    Günümüz şartlarında kullandığımız hemen her unsurda asbest içeriği mevcutken, doğada bulunan elementlerin bir araya gelmesiyle oluşan pas unsuru kıyaslandığında pas insan sağlığı için ciddi düzeyde zarar içeren bir şey değildir.
    Tabi ki kimse bir bardak suyun içine paslı çivi atıp içmiyor sağlıklı olmak için, arkadaş da zaten bunu anlatmaya çalışmamış, ama sizin anlatmaya çalıştığınız gibi pas zehir değildir. Elbette ki sürekli paslı su akan çeşmeden içilen su bir müddet sonra insanda Hemokromatozis belirtilerine neden olacaktır, İnsanları uyarmaya çalıştığınız konu da gayet makul bir konudur ancak dediğim gibi pas zehirdir tanımlaması yanlış olmuş sanki
  • teşekkürler, bir göz atayım
  • Yıl 2017 Pas olayı devam ediyor,Lütfen Arçelik, Beko ve Altus ürünlerin özellikle alt sepetlerini kontrol edin, makinadan çıkarıp ters çevirin ve bakın, pas varsa derhal değişim talem edin 10 yıllık süre dolmadıysa AYIPLI ÜRÜN diyerekten sepetlerin değişimi talep edinç.

Biliyorum :)
    Ama sıkıntılar hala devam ediyor, şikayet sitelerini okuduğumda bu gizli ayıp yerine ücretli değişime zorluyorlar insanları, insanların saf duygularından ücret devşiriyorlar. Bu konu bence çok önemli.
    Yeğenimin 7 yıllık Bulaşık makinasının sepetlerini geçen sene ücretsiz değiştirdiler, bir sene dolduğunda yine paslanma oldu, yine değiştirdiler ( bu gizli ayıba giriyor, konu mahkemelik olsa ve elimde yetki olsa tüm bu tarz ürünlerin toplatma kararı çıkarmak için elimden geleni yaparım )
    Aynı şekilde kızkardeşimin ürünü garantili olduğundan değişim yapıldı ( sadece bu sebeple ) ondada 1.5 sene sonra baktık yine paslanma var. eminim çok kullanıcı farkında olmadan bu pasla muhatap oluyor. Bu ciddi sağlık sorunudur.
    Bende değişim yaptırdım ve şimdi bekliyorum paslanmasını, pas yaptığında bu sefer müşteri hizmetleri, tüketici hakem heyeti değilde direk bakanlıktan karar çıkartmak için elimden geleni yapacağım. PAS TEHLİKEDİR.
    Bunu tüm birimleri biliyor, nasıl klima kompresörleri sesli çalışıyorsa, bulaşıkmakinaları paslanıyor.

Saygılar, Sevgiler.

• aynı sorun benim makinemde de var
    garantisi dolalı 1 yıl oldu
    garanti dolmadan önce ufak tefek pas vardı eklem yerlerinde çok önemsemedim
    ama artık makineni parçalarını tutunca elimde kalıyor
    arçelik müşteri hizmetlerini arayıp durumu bildirdik
    sonuç: müşteri temsilcisi hemen 9485 mi diye sordu evet dedik
    sonrasında paslı sepeti değiştireceklerini düşünürken
    aldığımız cevap sepetleri değiştirmemiz gerektiği oldu
    ürüne çok iyi sahip çıktılar

sepetleri değitirip hukuki süreç başlatacağız gibi duruyor

not: fotoğraflar eklenebilir
    smtsk kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konunuzu gördüm bizdeki beko makine 3-4sene içinde paslanmaya dökülmeye kırılmaya başladı. 2013 yılının mayıs ayında aldık 3 sene garantisi vardı tam garantisi biterken sorunlar paslanmalar kopmalar başladı bizde önemsemedik 1 senede baya arttı ve telleri tek tek kopmaya başladı. en son bu yıl ocak ayında Tüketici hakem heyetine ayıplı mal gerekçesiyle ve kronik bir sorun olduğunu belirterek başvurup sepetin ücretsiz değişimini istedim fakat heyet saçma şekilde Garanti süresi geçmiş dolayısıyla bilmem ne maddesine göre ürün garanti süresi dışında olduğundan reddettiler.

Bir önceki makinemizde 10 yıl kullandık hiçbir sekil de böyle bir şey yoktu. Çok net belli ayıplı sorunlu bir durum var

Yeni makine veya sepet alacaz mecbur. En son Şikayetvara yazdım. Arçelik müsteri hizmetleri servisi genel merkezi vs aramadım. Umudum yok arasam bile garantisi bitmiş ücretli değişim diyeceklerdir.

Ne yapayım siz ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellekem -- 28 Eylül 2018; 10:40:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ellekem kullanıcısına yanıt
    Tüketici hakem heyeti çok konuya vakıf değildir.

Bilirkişi ne derse o.
    Senin olayda GİZLİ KUSUR VE AYIP var. Bu gizli ayıptan dolayı 10 yıl işlem yapılır.
    Müşteri hizmetlerine ve bölge müdürlüğüne ısrlarla kayıt bırak..3-4 yılda bu milli servetler çöp olmaz.
  • ellekem kullanıcısına yanıt
    Makinenin sepetlerinde veya iç aksamındaki paslanma büyük bir ayıp olduğundan garanti bitmiş olsa dahi ücresiz değişim yaparlar. Bizim de bulaşık makinesinin alt sepet tellerinin katlanan kısımlarının altı paslanmıştı. Garanti bittiği halde ücresiz sepet değişimi yapıldı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bilirkişi gelip makineye bakmadı bile karar için.
    Üstünkörü bir şekilde vermişler. garantisi bitmiş falan deyip sanki biz bilmiyoruz garantisinin bittiğini. Gizli ayıplı mal var ortada.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.