Şimdi Ara

ARÇELİK - SONY TAVSİYE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
5.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Topikte neden ARÇELİK-SONY Muhabbeti geçiyor ARÇELİK-SONY Kim nasıl biliyosa ,Öyledir sonuç...
  • Arkadaşlar Arçelik ya da Beko artık dünya markası olmuşlardır. Bunu kabul edelim öncelikle. Hatta bununla gurur duyalım. Sony gelip bu kötülediğiniz Arçelik ile işbirliği yapabilecek kadar güvenmişse onun sattığı ürün ve ve servisine de itimat ediyor demektir. Sadece bu noktayı değerlendirmeye alsanız yapılan olumsuz yorumların gereksizliğini anlarsınız.

topik konusuna gelince beko ve arçeliğe bende baktım. Yanlış hatırlamıyorsan geçen gün çok uygun fiyata 37" 523 modeliydi galiba hem 100 Hz hem de 200 Hz modelini satıyorlardı. Kampanyalı hem de... (iki modelde aynı fyattaydı özellikle sordum niçin diye ordan hatırlıyordum.)
    Sonynin düşük modelini almaktansa Arçelik veya Bekonun uygun modelini her zaman tercih ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: andy1

quote:

Orijinalden alıntı: romwar

andy1'e katılıyorum. birilerinde sony fanlığıdır gidiyor. bende arcelik 523sb2hd model tv var eylülde aldım. 50000:1 8ms 3 hdmi çıkış var. gayet memnunum. pcye de bağladım. 1170 tl verdim 9 taksitle. ürünün fiyat hala aynı düşse ne olur. servisi ağı var görüntü sd ve hd mükemmel. hepsini ayrı ayrı test etme imkanım oldu. tercih meselesi. ama arcelik kotu lcd tv yapar fikrine kesinlikle karşıyım. beklentileriniz önemli elbet bu konuda.

Hocam açıklamana Jonathan Swift in sözüyle katılmak isterim

Tecrübe okulunda öğrenim ücreti yüksektir; ama akılsızlara bir şeyler öğretebilen başka okul da yoktur JSwift

ve ayrıca

yabancı uşaklarına

• Sony 2010 yılında 1.000.000 lcd üretimi için arçelik ile anlaşma yaptı. kendi teknolji ve üretim hattını kurdu...
    Lcd montajı çok komplike bir olay değil. Panel her yerde aynı gibi. Kasa evet önemliyse eğer tabiki pahalı olan pahalı kasa kullanıyor. Ama arçelik kasası sony kasası kadar kaliteli olmasada içindeki ürün çok farklı değil. En büyük faktör görüntü işleme teknolojisinde.

Ben yinede arçelik= sony diyemem. Ama arçelik sony üretiyorsa eğer birazda olsa kalitesini kopyalayabilir herhalde. Sony teknolojisini yakından inceleme fırsatı bulup bunu aktarabilir. bu üretim arçelike hem prestij hem tekonolji kazandıracaktır ve ilerleyen yıllarda arçelik tv teknolojisine yansıyacaktır diye düşünüyorum. büyük şans...

sonuç olarak evet iki marka kıyaslanamaz belki ancak sony nın tr deki üretim durumu göz önüne alındığında bilmeden öğrenmeden körü körüne yabancı hayranlığını anlamıyorum....

• Avrupada ABD de fabrikalarda üretilen SONY'ler kaliteli oluyor da bizdekiler neden hor görülüyor. SONY'nin gerçek, hakiki fabrikası japonya'da. Avrupa'da başka bir markanın fabrikasında yaptırıyor. ABD'de başka bir fabrika. Türkiye'de de Arçelik fabrikalarını seçmiş adam. Parçalarını kendi gönderiyor. Arçelik sadece montaj yapıyor. Yani Arçelik'in kendi TV'lerinde kullandığı malzeme farklı. SONY'lerde kullandığı malzeme farklı. Sadece montajlayanlar aynı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Avrupada ABD de fabrikalarda üretilen SONY'ler kaliteli oluyor da bizdekiler neden hor görülüyor. SONY'nin gerçek, hakiki fabrikası japonya'da. Avrupa'da başka bir markanın fabrikasında yaptırıyor. ABD'de başka bir fabrika. Türkiye'de de Arçelik fabrikalarını seçmiş adam. Parçalarını kendi gönderiyor. Arçelik sadece montaj yapıyor. Yani Arçelik'in kendi TV'lerinde kullandığı malzeme farklı. SONY'lerde kullandığı malzeme farklı. Sadece montajlayanlar aynı olabilir.

Sony gibi Türkiye'de üretim yapan birkaç müşterimiz var....Türkiye'de SONY adına Arçelik üretim yapmaya başladığında herşeyi yurtdışından almayacakları kesindir.....Türkiye'de üretilen/temin edilebilen SONY kalite standartlarına uygun ve uygun maliyetleri olan parçalar Türkiye'den alınır ve bu sayede yan sanayi oluşur ya da mevcut yan sanayi güçlenir....örneğin, en azından TV kasasını yurtdışından getirteceklerini veya benzeri plastik aksamı ithal edeceklerini hiç sanmıyorum....kalite parametrelerine uyan ve maliyetleri kabul edilebilir her parçanın Türkiye'de üretilip SONY'ye satılma şansı vardır.....bu şekilde Türkiye'de TV ve benzeri elektronik cihaz üretimi artar ise zamanla yerli sanayi güçlenecek ve ürünlerdeki yerli katkı çoğalacaktır.....ve elbetki bundan ülkemiz ve bu ülkede yaşayan insanlar kazançlı çıkacaktır....zengin bir ülke olmamızı isteyen herkes ülkemizde üretim yapılmasını destekleyecektir.....ama Türkiye düşmanları üreten değil tüketen bir ülke olmamızı istiyorlar, çünkü bu şekilde silahla bileğini bükemedikleri bir milleti üretemeyen sadece tüketen, dış borcunu ödeyemeyen zengine teslim olmuş fakir ve köle bir millet haline getirebilirler.....amaçta budur zaten.....hala bunu görmemiş kör veya uyuyan insanlar var ise artık uyanma zamanı çoktan geldide geçti bile....ama ne mutlu ki Arçelik gibi bazı firmalar SONY gibi önemli bir markanın Türkiye'de üretimini yaparak geleceğimiz için çok önemli adımlar atıyorlar....bu girişimi olumsuz yönde eleştirmek yerine alkışlamak lazım..

• millet gerçekten uçmuş.ülkeni seveceksin , yerli üretimine değer vereceksinde bu gözü kapalı her şeye atlamakla olmuyor.
    ben daha uçuk bir tavsiyede bulunayım.yu-ma-tu lcd bakın tabi böyle bir ürün varmı bilemiyorum.
    sharp,sony,pio,pany yalan beko ve vestel varken alınmaz.konuşmasına konuşuyorlarda acaba arkadaşlar gidip vestel yada beko lcd alıyorlarmı.
    bende ürün alırken özellikle yerli alırım ki(gıda,giyim ...vs) zaten iyi ve kalitelidir..ama iş teknolojik ürünlere geldimi
    orada durmak lazım.seçim yaparken 2 ana kriter var. 1.fiyat 2.kalite konudan hareket edecek olursak vestel led lcd ile philips 40pfl8664 led lcd tv yi
    karşılaştıralım.(öyle ya tüketiciyim seçim yapacağım)
    fiyat: 2 tvde 3000tl civarı.
    ya kalite:kaliteye sadece işçilik ve montajlama olarak bakmayın. görüntü kalitesi yada en basitinden kullanılan modülün kalitesi bariz
    bir gösterge değilmi. doğru seçimi işaret etmiyormu.
    şahsen ben tv alacaksam önceliğim japan (sony,sharp,panasonic,pioneer)olur.ama bu kore düşmanı olduğumu göstermez(samsung , lg)
    aynı şeyler philips gibi bir dev ve yerli üreticilerimiz içinde geçerli.
    önce ürünün bir albenisi olacak.hadi kaliteyi geçtim bu fiyatlar nedir. ben niçin hangi kritere dayanarak alacağım bu ürünü.
    eğer bir yanlışım varsa o zaman bu forumda sony,sharp,pio,pany muhabbetleri olmasın ne gereği var beko ve vestel varken
    motionlar,pio siyahları,renk doğruluğu,detaylar,oyun performansı yalanmış.kalite sadece işçiliğe ve montaja kalmış

• quote:

Orijinalden alıntı: spiritc85
    sharp,sony,pio,pany yalan beko ve vestel varken alınmaz.konuşmasına konuşuyorlarda acaba arkadaşlar gidip vestel yada beko lcd alıyorlarmı.

bu dediğinizin tam tersini söyleyenlere peki ne diyeceksiniz?
    elbette bu ikisinin ortası en doğru olanı ama bazıları öyle yabancı uşağı olmuşki yerli mallarını yerin dibine sokuyorlar

quote:

orada durmak lazım.seçim yaparken 2 ana kriter var. 1.fiyat 2.kalite konudan hareket edecek olursak vestel led lcd ile philips 40pfl8664 led lcd tv yi

Türk malıdır her şartta süperdir diyen yok....ama yiğidi öldür hakkını ver demişler....Türk malları içinde çok kaliteli olanlar çıkıyor
    mesela bu iki LED TV'yi (media markt optimumda veya electroworld kartal da) teşhirde iken seyrettim
    ben vestelin görüntüsünü renkleri daha canlı, parlak ve keskin bulduğumdan daha çok beğendim.. philips'de görüntü soluk gibiydi
    bu vestel herkesi döver süperdir demek değil ama verdiğiniz iki TV'yide izledim ve vestelin görüntüsünü daha çok beğendim....
    hadi bakalım gel buradan yak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 24 Ocak 2010; 2:30:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheGate

quote:

bu dediğinizin tam tersini söyleyenlere peki ne diyeceksiniz?
    elbette bu ikisinin ortası en doğru olanı ama bazıları öyle yabancı uşağı olmuşki yerli mallarını yerin dibine sokuyorlar

quote:

Türk malıdır her şartta süperdir diyen yok....ama yiğidi öldür hakkını ver demişler....Türk malları içinde çok kaliteli olanlar çıkıyor
    mesela bu iki LED TV'yi (media markt optimumda veya electroworld kartal da) teşhirde iken seyrettim
    ben vestelin görüntüsünü renkleri daha canlı, parlak ve keskin bulduğumdan daha çok beğendim.. philips'de görüntü soluk gibiydi
    bu vestel herkesi döver süperdir demek değil ama verdiğiniz iki TV'yide izledim ve vestelin görüntüsünü daha çok beğendim....
    hadi bakalım gel buradan yak

üstad genel olarak sizin gibi düşünsemde iş elektronik ürünlere özellikle iş tv'lere gelince alım süreci çok komplike

hd/sd/konsol/izleme açısı/motionhandling/siyahlar/detay/renk doğruluğu vs......

üstelik bazı kriterler subjektif olarak kişiye göre değişiklik gösterebiliyor örneğin doğru olan tv'nin renkleri doğal haliyle vermesidir.
    ama kimisi de vivid renkler sever vivid görüntü veren tv'lerin görüntüsünü daha çok hoşuna gider.

vestel olsun beko olsun yaptıkları küçük bir iş değil takdir ediyorum zaten. ama mesela tv'nin kağıt üstündeki verileri
    gerçeğe ne kadar yakın. mesela hz olayını sharp bile doğru dürüst çalıştıramazken vestel 200hz nasıl çalıştırıyor.

yada bu tv'nin motionhandling başarısı nedir yada inputlag değeri nedir. hepsi soru işareti ama ben mesela bir sony yada bir panasonic
    alırken bunları bilerek alabiliyorum.peki fiyatlarda bu kadar yakınken ve böyle bir bilinmezlik varken riske neden girelim.

yineliyorum vestelin ve arçelik/beko nun yaptıları güzel ürünlerle gerçekleştirdikleri atılımlarla mutlu oluyorum ki ülke kalkınacaksa üretimle
    özellikle teknoloji üretimiyle kalkınacaktır.ama tv işi başka iş. en azından rekabet için daha uygun fiyatlara ihtiyaçları var ki bir seçenek olsun.
    seçenek olsun ki alıcısı çıksın .alıcısı çıksın ki bilinirliği artsın. bunu kaliteylede birleştirdiklerinde zaten çok daha iyi bir konuma gelecekler.
    sonuçta hem yerli fimalarımız hem biz hemde doğal olarak ülkemiz kazanacak.

• 82-501 arçelikte üretilmiş ara bir modeldir ve devamı yoktur.fiyatına göre özellikleri çok iyidir.tavsiye ederim...
  • quote:

yineliyorum vestelin ve arçelik/beko nun yaptıları güzel ürünlerle gerçekleştirdikleri atılımlarla mutlu oluyorum ki ülke kalkınacaksa üretimle
    özellikle teknoloji üretimiyle kalkınacaktır.ama tv işi başka iş. en azından rekabet için daha uygun fiyatlara ihtiyaçları var ki bir seçenek olsun.
    seçenek olsun ki alıcısı çıksın .alıcısı çıksın ki bilinirliği artsın. bunu kaliteylede birleştirdiklerinde zaten çok daha iyi bir konuma gelecekler.
    sonuçta hem yerli fimalarımız hem biz hemde doğal olarak ülkemiz kazanacak.

çoğunlukla aynı şeyleri söylüyoruz

ama belki ben Türkiye'ye ve Türk insanına daha fazla güveniyorum

radikal bir yaklaşım ile gerçekleri daha iyi anlamak için şöyle bir açılım yapalım;
    (bu yazacaklarımı sadece kendi üzerinize almayın, genelleme yapacağım)

burada yerli malına güvenmiyorum diyenlere soruyorum, peki siz kendinize güveniyormusunuz?
    siz belki ya bir işçisiniz, ya bir teknikersiniz ya da belki bir mühendis veya ilerisi için umutları olan bir öğrencisiniz
    siz kendi yaptığınız işe, beyninize veya el becerilerinize güveniyormusunuz? "yaparım" diyebiliyormusunuz?
    eğer cevabınız olumlu ise sizin gibi aynı geminin yolcusu olan arkadaşlarınız, abileriniz veya amcalarınız niye "yapamamış" olsunlar?
    sizinde bir parçası olduğunuz bu millet bu kadar mı yeteneksiz? siz "yapabilirim" diyorsanız, emin olun ki bu millet içinde sizin gibi "yapabilen" insanlar var
    bu millet "yapabiliyor".....tarih bunu ispat eden olaylar ile dolu....önce kendinize sonra milletinize güvenin ve inancınız olsun
    zaten Türk düşmanlarının en büyük korkusu bu.....Türk milleti "yapabilme" inancı ile silkelendiği her dönem dünya tarihini sallamış bir millettir
    mesele "uyanmak" ile "miskin miskin uyumak" arasındaki bir tercihtir aslında.....

eğer ben kendime de güvenmiyorum milletime de güvenmiyorum derseniz...
    vah vah çok yazık derim...zombiler gibi yaşayan ölülerdensiniz herhalde demekten başka birşey diyemem :)

kendime güveniyorum ama milletime güvenmiyorum derseniz, ben onlardan biri olduğunuzu ısrar ile söylerim ve kendinizi bu milletten soyutlamayın ve kendinizi başkalarından üstün görmeyin derim....çünkü sonunda ayaklarınız yere bastığında çok pişman olabilirsiniz....sen bizlerdensin, bizde senin gibi insanlarız....sonuçta biz bize benzeriz...

neyse işin felsefesine girdik...

ama kıssadan hisse, yerli malına güvenmek bir yerde kendinize güvenmektir, çünkü belki bugün belki yarın o üretenlerden biri de siz olacaksınız..ve size inanan birilerine ihtiyacınız olacak....demek oluyor ki, kendisine saygısı olan kendi yaptıklarının/ürettiklerinin arkasında olur ve milletinin ürettiği yerli malının da arkasında olur...bunun sonucu olarak kendisine ve milletine saygısı olmayan toplumlar başka toplumların ancak kölesi (uşağı) olur...siz bunu mu istiyorsunuz? sorun kendinize....

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 24 Ocak 2010; 16:59:53 >

• eskiden olsa tereddütsüz ithal ürünler tavsiye edilebilirdi. anv,cak artık teknolojik alanlardada avrupanın gerisinde olduğumuzu kimse söyleyemez.
    bence değerlendirilmesi gerekir. bukadar önyargılı yaklaşmamalayız arkadaşlar.
    ben mutlaka memnun kalacağına inanıyorum.
  • montajı niye yapamayalım arkadaşlar montaj yapmanın nesi var?ben sizi anlayamıyorum...
    ha niye panel yapamıyoruz derseniz ona evet bence de niye kendi ürünümüzü üretmiyoruz herşeyi montaj yapıyoruz bu düşünülmesi gereken bir sorun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

montajı niye yapamayalım arkadaşlar montaj yapmanın nesi var?ben sizi anlayamıyorum...
    ha niye panel yapamıyoruz derseniz ona evet bence de niye kendi ürünümüzü üretmiyoruz herşeyi montaj yapıyoruz bu düşünülmesi gereken bir sorun...

hocam herşey adım adım gelişir
    önce montaj ile başlar sonra adım adım yerli üretim oranı artar...üretim yerlileşmeye başlar
    hatta Türk ticaret ve sanayi yasalarında da bu böyledir...yerli üretim oranını belli seneler içinde arttıramaz isen fabrikanı kapatırlar
    bunu bilmeyen çoluk çocuk konuşup durur işte.....forum çocuk bahçesine döndü zaten

• Dünyada eşsiz bir ülkeyiz, kendi malını kötüleyen nadir insanlardanız..
  • kendi malını kötüleyen bir ülke olduğumuzu sanmıyorum bugün nüfusumuz 72 milyonsa 4 e bölsek 18 milyon hane yapar bunların %70 inde vestel, arçelik, beko gibi markaların beyaz eşyaları vardır buna benim evimde dahil. ama iş yüksek teknolojiye gelince şunu kabul etmemiz lazım malesefki ülkemiz bu pazarda yok vestel, arçelik ve beko neden cep telefonu piyasasına girmiyor asıl para onda ihracatta ton başına birim fiyat geçerlidir 1 ton lcd 1 ton x marka araba 1 ton buzdolabı ve 1 ton cep tolefonu yan yana getirirseniz en büyük meblanın cep telefonunda olduğunu görürsünüz ben mümkün olduğunca markasız çin mallarından (çinde üretilen mallardan değil,artık çoğu büyük yerli tekstil firmalarımız üretimini çinde yapıyor.) uzak duruyorum türk markalarını almaya özen gösteriyorum ama lcd de malesef nekadar özen göstersemde olmuyor çünki piyasadaki ürünler belli param yettiği müddetçe lcd de olsun dvd oynatıcı olsun vb elektronik alette olsun yabancı tercih edeceğim kimsede bunun için ne beni nede benim gibi düşünenleri ülkesini korumayan her fırsatta kötüleyen insanlar olarak algılamasın ve bu şekilde algılamaya kimsenin hakkı yok bu rada yaptığınız fanatikliği gidip uydu alıcıları bölümlerindede yapsanıza arçelik beko ve vestel önce adam akıllı bir uydu alıcısı üretsin.

• merhaba arkadaşlar. ben bir koç grubu çalışanı olarak tavsiyemi göze alırsanız sizehttp://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/GKF000.htm?&productCode=GKF000 modeli öneriyorum. 100 w altında çalışma ayrıca standby da 1 w altında enerji tüketimi var. ne kadar usb girişi yok olduugunu soylesede service only yazan bır usb gırısı var. servise söylersenız mkv uzantısı olmak uzere butun uzantılı vıdeo dosyalarını tanıyor.altyazıları sorunsuz okuyor. butun dunyada sadece sony kendı panelını uretır. samsungda dahıl olmak üzere butun tv uretıcılerı 5 adet panel üreten firmanın panelını kullanır. türkiyeye pazarlanan sony bravia model tvler bekonun beylıkduzunde uretılmektedır. bu fabrıka avrupanın en buyuk tv ureten fabrıkasından bırıdır.

• evet adım adım gelişir Atatürk gibi biri fabrikayı kurar menderes gibi kazmanın biri gelir kapar hep bunlar adım adımdır, ama 1 ileri 2 geri Türküz ya Mehter marşı ile, adım adım,
    yahu tam 26 sene önce sony Türkiyede üretiliyordu yani montajlanıyordu, profilo tesislerinde ne olduda adamlar tam gaz kaçtılar Türkiyeden çünkü adamları kazıkladık burada, mallarını saçma sapan montaj yaptık sonyler alınmaz hale geldi, yakında sony gözü açar, vestel degilmi izmir serbset bölgede dvd montajı yaparak japona sokmaya çalışıpta konteyner ile geri gelen dvd ler biz daha tuvalet deligini tutturamıyoruz, tuvaletleri gezin görün, nerede vida tutturacagız.bu kendini aşagılamak degil gerçeklerdir, eger bu gerçekleri görmek istemezsek hep böbürlenirsek bize daha elin gavuru hep sokar.

• quote:

Orijinalden alıntı: federıco fellini

evet adım adım gelişir Atatürk gibi biri fabrikayı kurar menderes gibi kazmanın biri gelir kapar hep bunlar adım adımdır, ama 1 ileri 2 geri Türküz ya Mehter marşı ile, adım adım,
    yahu tam 26 sene önce sony Türkiyede üretiliyordu yani montajlanıyordu, profilo tesislerinde ne olduda adamlar tam gaz kaçtılar Türkiyeden çünkü adamları kazıkladık burada, mallarını saçma sapan montaj yaptık sonyler alınmaz hale geldi, yakında sony gözü açar, vestel degilmi izmir serbset bölgede dvd montajı yaparak japona sokmaya çalışıpta konteyner ile geri gelen dvd ler biz daha tuvalet deligini tutturamıyoruz, tuvaletleri gezin görün, nerede vida tutturacagız.bu kendini aşagılamak degil gerçeklerdir, eger bu gerçekleri görmek istemezsek hep böbürlenirsek bize daha elin gavuru hep sokar.

( federıco fellini aynen katılıyorum sana)
    ölü konu hortlamış korksakmı ne

• quote:

Orijinalden alıntı: turusan

quote:

Orijinalden alıntı: federıco fellini

evet adım adım gelişir Atatürk gibi biri fabrikayı kurar menderes gibi kazmanın biri gelir kapar hep bunlar adım adımdır, ama 1 ileri 2 geri Türküz ya Mehter marşı ile, adım adım,

( federıco fellini aynen katılıyorum sana)
    ölü konu hortlamış korksakmı ne

Bakara 18 açıp okusunlar

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.