Şimdi Ara

ARÇELİK - SONY TAVSİYE (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
5.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer bir önyargıyı milyonlarca insan sürdürüyorsa dikkate almak gerekir.Zaten Türk şirketleri bunu yapmıyormu? Ünlü isim ve prestijli markalarla kısa yoldan anlaşıp para ile uyutup reklamla göz boyamayla kısa yoldan kısa zamanda büyük kar elde etme.Böyle onlarca marka sayabilirim.Bikere arçelikle sony yi karşılaştırmak ayıp ve saygısızlıktır.Çalıştığım yerde arçelikin 84 ekran flat tv, arçelik 32'' lcd tv ve philips 42'' hd ready Lcd tv lerle çalışıyorum.Flat tv nin power düğmesi içine göçtü daha 1 sene dolmadı.Ekran kenarları yeşil renge dönüştü servis ayda bir elinde mıknatısla geliyor rengi dağıtmak için.Tv yi fişinden çekerek kapatabiliyoruz. LCD tv nin hiçbir düğmesi çalışmıyor görüntü kalitesi rezalet ötesi menüler 15 sene önceki tvlerin menüsü.Evime LCD alırken Türk markalarına bakmadım bile.Bulgaristanda halkın Türk markalarından kaçtığına bizzat şahit oldum. Kötü marka olmak kolaydır büyük marka olmak daha zordur....

• Bırakın bizim mallardan kaçmayı adamlar Türklerden kaçıyor yav, bulgar, yugoslavya göçmenleri ile konuşuyorumda adamlar aman aman bulgarlar sizden daha düsürt dediler, adam burada 5 sene çalşımış Türk sigortasını yatırmamış, orada olsa adamı oyarlar dedin türk soydaşımız ve geri kaçtı adam buradan, bizim şanımız gittikçe yayılıyor dünyaya
    sanki Türk ürünü varda biz almadık, ulen arçelik, vestel artık ne ise adam olun içine bir tane Türk elektronik parçası koyun be, şan olsun ama nerde, grundig markasını al içine et,
    halbuki bundan 20 sene önce Blomberg markası adam gibiyuken Türkler aldı içine ettiler, ben ilk 1200 devirli çamaşır makinesini manisada simtel blombergde gördüm, arçelik aldın onunda agzına etti, türk düşmanı markalar bunlar türk düşmanı olmasalar kendi halkına kazık adi ürün satmazlar, türkiyede fabrikaları kapatıp çine kaçmazlar, biz gibi safları bulmuşlar veriyorla rgazı ara gazı bizde iyi yiyoruz ha, aslanım falan ölürüz uguruna patronların, sigortasız, haksız, mesasi parasız, ikramiyesiz, eşek gibi çalışırız buna şükür deriz nerede böyle saf halk.

• quote:

Orijinalden alıntı: federıco fellini

Bırakın bizim mallardan kaçmayı adamlar Türklerden kaçıyor yav, bulgar, yugoslavya göçmenleri ile konuşuyorumda adamlar aman aman bulgarlar sizden daha düsürt dediler, adam burada 5 sene çalşımış Türk sigortasını yatırmamış, orada olsa adamı oyarlar dedin türk soydaşımız ve geri kaçtı adam buradan, bizim şanımız gittikçe yayılıyor dünyaya
    sanki Türk ürünü varda biz almadık, ulen arçelik, vestel artık ne ise adam olun içine bir tane Türk elektronik parçası koyun be, şan olsun ama nerde, grundig markasını al içine et,
    halbuki bundan 20 sene önce Blomberg markası adam gibiyuken Türkler aldı içine ettiler, ben ilk 1200 devirli çamaşır makinesini manisada simtel blombergde gördüm, arçelik aldın onunda agzına etti, türk düşmanı markalar bunlar türk düşmanı olmasalar kendi halkına kazık adi ürün satmazlar, türkiyede fabrikaları kapatıp çine kaçmazlar, biz gibi safları bulmuşlar veriyorla rgazı ara gazı bizde iyi yiyoruz ha, aslanım falan ölürüz uguruna patronların, sigortasız, haksız, mesasi parasız, ikramiyesiz, eşek gibi çalışırız buna şükür deriz nerede böyle saf halk.

Bu kadar ezbere yazmadan önce araştırsaydın,sonra böyle heycanlı ateşli yazsaydın !

Arçelik Vestel'i araştır bakalım o parçalar nerde üretiliyormuş !

Vestel'in kullandığı yada kendi panellerinde kullandığı çip tekonolojisi %100 vestel ürünüdür ve amerikada kendi ortağı olduğu fabrikada üretilir,yani sizin şu ilah kral yaptığınız bazı markalar kendi chiplerinide Vestelin ortak oluğu amerikadaki chip üreticisinden alırlar !

Kendimizi bu kadar aciz zavallı sülük görmekte yorumu yapan insanı bağlar !

Biraz okumakta araştırmakta öğrenmekte fayda var ! Ezbere zavallı gariban edebiyatı yapmayalım !

Senin gibi zihniyet yunanistanda halen mevcut,kendi firmalarını dışladılar,yatırımcılarını kaçırdılar,turzim varmış yeter dediler sonuç ortada toptan batttılar !

Yabancı özentiliğiyle yabancı hayranlığıyla,ülke değerlerine kin nefret kusmakla bu işler olmuyor !

Bugün nasıl feryat figan ediyorsun-yarın bu firmalar ülkemizden çekildiğinde sakın oturupta ağlama,sigortaymış oymuş buymuş,ne yapsın adamlar,sen kolaymı sanıyorsun bir işletmeyi ayakta tutmayı,ezbere konuşmak kolay,devlete salla üreticilere salla,çık edebiyatını yap bu işler böyle sandığın gibi uzaktan bakıpta ahkam kesmekle olmuyor !

Sen yurt dışına çık çalış,ordaki sistemi gör,sonra burda fabrikalar çiftlikmiş dersin haline şükredersin !

Yurt dışında sabah 5 te kalkarsın,robot gibi 1 saniye ürünün başından ayrılamassın,ayrılırsanda zaten sana bedelini ödetiyorlar,sana 2000 euro maaş verir ama ev kiran oyun buyun ay sonunda nefes nefese kalırsın,sana buraki gibi kimsede merhamet etmez,çunki kurallar vardır ya uyarsın yada gidersin,ortası yoktur !

Arçelik Vestel ve diğer yerli üreticilerimiz,size göre rezilin rezilidir,merak etmeyin sizin gibi zihniyet çoğaldıkça onlarda bu ülkeden zaten gideceklerdir,Vestel bugün istese gider eski doğu ülkelerinde fabrikalrını kurar Türkiyedeki neyi varsada kapar !

Vestelin,Arçeliğin fabrikalrını tutma mecburiyetleri varmıdır asla yoktur !

Arçelik zaten olayı bitirmiş,avusturayada almanyada çinde,rusyada kazakistanda bir dünya fabrikaları var,üstelikte markalarınıda Türkiyedede satıyorlar sizde evinize alıp,avusturya alman malı abicim adamlar süper yapıyor diye,övüne övüne bitremiyrosunuz,ama Arçelik ürünleridir sadece markası Arçelik değildir !

Biraz okuyalım,bırakalım bu ezik zavallı halk edebiyatını,bu ülkede her şey üretilir yapılır ve yapılıyorda,beğenmezseniz gider yabancı marka alırsınız,varsa paran yoksa bırakta parası olmayan halk ucuza birşeyler alabilsin !

Kendi değerlerine sahip çıkmayan uluslar her zaman sürünmeye çökmeye mahkumdurlar,bunuda sakın unutmayın !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 18 Mart 2010; 9:47:08 >

• Andy1 in yazısına ek olarak Arçelik, Beko markasıyla ingilterede pazar lideridir.bilginize
  • --------------------------------------------------------------------------------

LG M2762D-PC 69 Ekran Full HD LCD TV Monitör

VESTEL PIXELLENCE SUPER SLIM 26850 26" FULL HD LCD TV

FİYATLARI 850TL CİVARI İKİSİNİNDE , HANGİSİNİ TAVSİYE EDERSİNİZ? YARDIMLARINIZ RİCASIYLA?
  • ANDY1, benim param var, bizim elin gavurundan ne eksiğimiz var,bari para yabancıya gideceğine hemşerime gitsin mantığıyla baktığımız sürece eşek olmaktan bi adım ileriye gidemeyiz ! Sen hiç yurtdışında çalıştınmıda kıyaslıyosun? Günde bi sigara paketi için çalışıp işinin hakkını veren disiplinden asla taviz vermeyen adamlar var ! Sadece ingiltere,almanya,fransa değil romanya,bulgaristan,slovakyada ! Emin ol ben vatanımı senden daha çok seviyorum ama yalan söyleyemem. Sen bunu bence Türk markalarına önyargılı davranan milyonlarca insana anlat.Heryerde fabrikan olması senin büyük bi marka olduğun anlamına nasıl gelebilir ya bu nasıl bi mantık? Adam senin ürününü ısrarla almıyor.Senin yüksek müşteri memnuniyetini kıskanıyor...
  • sorduğunuz için görüşümü arçelikten yana belirtiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimnotyze1983

ANDY1, benim param var, bizim elin gavurundan ne eksiğimiz var,bari para yabancıya gideceğine hemşerime gitsin mantığıyla baktığımız sürece eşek olmaktan bi adım ileriye gidemeyiz ! Sen hiç yurtdışında çalıştınmıda kıyaslıyosun? Günde bi sigara paketi için çalışıp işinin hakkını veren disiplinden asla taviz vermeyen adamlar var ! Sadece ingiltere,almanya,fransa değil romanya,bulgaristan,slovakyada ! Emin ol ben vatanımı senden daha çok seviyorum ama yalan söyleyemem. Sen bunu bence Türk markalarına önyargılı davranan milyonlarca insana anlat.Heryerde fabrikan olması senin büyük bi marka olduğun anlamına nasıl gelebilir ya bu nasıl bi mantık? Adam senin ürününü ısrarla almıyor.Senin yüksek müşteri memnuniyetini kıskanıyor...

Senin görüş açınla hiç bakmadım,kimseyede gavur diyecek kadarda dini bilgilerden yoksun biri değilim,Kusura bakmada senin şu dünya görüşün sayesinde zavallı eşeklerede haksızlık ediyorsun gibi geliyor !

Bana Türk firmalarına ön yargılı davranan ülkeyi gösterirmisin ?Senin gibiler dışında,darılmayında siz kendinize ön yargılısınız bırakın yabancıları önce kendinize bakın !

Beko onun içinmi İngilterede en çok satılan markalardan biridir !

Vestel onun içinmi amerkida onlarca meşhur marka varken satılan üründür !

Yada Arçelik Grundig ürünleri,avrupada satılıyor ?

Bizim markalarımızı merak etme alan alıyor,sizin kendinize güveniniz kalmamış bu kadar kendinizi ezik neden görüyorsunuz acaba !

Hiçmi okumazsınız,hiçmi merak etmezsiniz-de böyle zavallı ezik gariban aciz ülkenin insanı olarak görüyorsun kendini bu düşünce sadece seni bağlar unutma,sen gidersin paranla yabancı markayı alırsın !

Gelipte burda yerli firmaları aşağılama yada kendini yabancılar karşsında zavallı görüyorsanda senin sorunun,benim değil !

Vestel Avrupa %26 satış payıyla en çok sataılan 2 markadır bunu öğren,sonra eşek olmaktan öte gidemeyiz dersen dön aynada kendine bak !

Firmalarımızın,Ülkemizin düne kadar avrupalılara gıpta ederken bu gün Türkiye'de avrupa standartlarında ürünler üretiliyor !

Bunuda bilmiyorsan,CE sertrifikasını önüne gelenede vermezler zaten sattırmazlarda merak etme,senin zihniyetindeki uzak doğulu firmalar Vestele avrupada dava açtılar sebeb ne biliyormusun ?

Bilmiyorsundur okusan böyle yorum yapmazdın zaten,Vestelin satış payıdır düne kadar avrupanın kaymağını yiyen uzak doğulular öyle böyle değil avrupa pazarının %25 Türk firmlarını kaptırmıştır !

Mahkeme sonucumu ne oldu,Vestel kazandı ve ürünlerini satmayada devam ediyor !

Biraz oku araştır en azından bir cümle ediyorsan,doğrumu yazıyorum acaba diye ''googla'' yaz çıkan sonuçlara bak,gazete dergi okumanada gerek yok,ama birazcık zahmet ette,böyle aslı astarı olmayan cümleler kurma !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 19 Mart 2010; 0:08:00 >

• yorumlara karışmadan bir bilgi vereyim CE sertifikası üretilen ürünün insan sağlığına zararlı madde içermediğini veya içeriyorsa bile insan sağlığına zarar verecek kadar içermediğini gösteren bir sertifikadır teknolojiyle bir alakası yoktur en basit oyuncak bebeklerde bile vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turusan

yorumlara karışmadan bir bilgi vereyim CE sertifikası üretilen ürünün insan sağlığına zararlı madde içermediğini veya içeriyorsa bile insan sağlığına zarar verecek kadar içermediğini gösteren bir sertifikadır teknolojiyle bir alakası yoktur en basit oyuncak bebeklerde bile vardır.

Malesefki işin aslı o değildir,hiç bir firma hiç bir ülkeye CE sertirfikalı ürünü izinsiz sokamaz !

Bunun sebebi ise üreticinin her türlü yasal sorumluluğu kabul ettiğinin belgesidir !

Çin mallarının avrupaya sokulmamasının nedenide budur,çinden yada benzeri tarzda fason ürün yapıp satan her ülkenin mallarına,kırmızı gümrük uygulaması vardır yani kolay kolay izin vermezler !
  • mesleğini bilmiyorum ama ben ohsas,iso ve ce belgelendirmesi konusunda uzmanım sertifikalarım var. ce belgesi tamamen açıkladığım şekildeki ürünlere verilir.

vestele açılan dava haksız rekabet davasıdır ce belgesiyle alakası yoktur ve vestel bu davayı kazanmıştır yurt dışında bizi temsil ettiği için davayı kazanmış olması sevindirici bir durumdur benim açımdan.

not: zaten izin almadan sokabilir demedimki ben sadece ce belgesinin ne olduğu konusunda bir açıklama yaptım. Yoksa her ülke tabiki kendi üreticisini korumaya yönelik kanunlar çıkaracaktır.Dışarıdan mal getirip satmak zordur avrupa ve amerikada. Bu görüşüne katılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turusan -- 20 Mart 2010; 20:19:19 >
  • andy1

burada ezber yazan ve papagan gibi birilerinin reklamı yapan sensin ben biliyorum yazıyorum senin gib evden ahkam kesmiyorum, vede teknoloji komnusnda ezigiz ve bunu kabul ettigimiz gün adam olacagız, asıl siz ezikliginizi kabul edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Remzi_izmir

Dünyada eşsiz bir ülkeyiz, kendi malını kötüleyen nadir insanlardanız..

çinliler bile çin malını kötülemiyordur
  • Bu marka tartışmalarının büyüyerek "aşırı milliyetçilik" ya da "marka fanatikliği" diye sıfatlarla adlandırılan boyutlara getirmenin kimseye yardımcı olmadığını pek çok kez gördük...

Dünyanın neresinde olursanız olun, Bilinçli Tüketici olup, bizim burda saatlerce araştırdığımız gibi elinden geldiğince öğrenmeye çalışmak ve sonra satın almak herşeyin çözümüdür...

Şu bir gerçektirki burda sayılan markalar ve ya sayılmayan markalar'dan hiçbiri "bütün" ürün yelpazesi iyiymiş gibi dillendirelemez!

Böyle yapılsa bile bunun sebebi bilgi eksikliğidir ve bu arkadaşımız bunun farkında değildir...

Lütfen konuyu mümkünse ürün üzerine, üretim üzerine tartışmaya çalışalım, bilgilerimizi paylaşarak buraya rastlayan ve ya düzenli okuyan insanlara yarar sağlayalım...

• çinlilerin malları kötü degil ki neden mallarını kötülensinler, adamlar ne isteniyorsa onu yapıyorlar dünyada an adi motoru isteyipte yaptıran ilk türklerdir onlarda adamına göre deyip yapıyorlar, aynı fabrikada kawasakide çıkıyor türk işi mondilalde çıkıyor, çinlilerin yaptıgı bütün adi malları yaptıranlar türkler, bakın inceleyin, çinde dünyanın en kaliteli mallarıda yapılıyor, uydu cihazından tutunda klimaya kadar,

kalitesizklik türklerde başşlıyor bunu kabul edin üç kagıtçı türk imajını s,lmeden bizden pilav üsti az kuru bile olmaz.
  • Ben bizzat gördüğümü söylüyorum sen hala Türk firmalarına toz kondurmama peşindesin.Biz özeleştiri yapmadıkça bi adım yol alamayız.Zaten yurtdışında belli bi süre kalmış yada bizim ürünlerimizle diğer ürünleri kullananlar olaydan haberdar.Senin milliyetçi kişiliğine biraz dokundurduk kusura bakma.Bilinçli tüketici reklamla kulisle kandırılmaz kullandığı ürünle fikir sahibi olur.Saygılar...
  • Eğer daha önce yazdığım arçelik ve vestel ürünlerindeki bizzat yaşadığım mağduriyetlerimi abarttığımı yada yalan söylediğimi düşünnenleri bizzat çalıştığım yerde misafir edebilirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: federıco fellini

andy1

burada ezber yazan ve papagan gibi birilerinin reklamı yapan sensin ben biliyorum yazıyorum senin gib evden ahkam kesmiyorum, vede teknoloji komnusnda ezigiz ve bunu kabul ettigimiz gün adam olacagız, asıl siz ezikliginizi kabul edin.

Ezik hissediyorsan seni bağlar diğer arkadaşları genelleyerek yorum yapma !

Sana daha öncede dedimki biraz araştır oku öğren-bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp !

Yerli firmalarımızın bana teknolojisini anlat,neyini biliyorsun ?Gittinmi gördünmü araştırdınmı hayır ?

Sırf yerli marka diye burun kıvırmakla olmuyor,bu kadar çok biliyorsan önce kendini değiştir,çünki yabancı bir ülkeye gittiğinde bunları anlatsan inan sana gülerler,çunki adamlarda özentilik olayı yok !

Evimde Seg lcd kullanıyorum,hiçte senin gibi yerli malı diye ağlayıp kendimi aciz zavallı hissetmedim,tam tersine iyiki almışım diyorum,forumdada 100 lerce arkadaşımız almış kullanıyorlar,hatta bir sürüde başlık var seg kullanıcılar vestel vs gibi,orda sor bakalım kaç tanesi kendini ezik hissediyor ?

Bana evinde kullandığın kendini ezik zavallaı hissetmediğin kullandığın ürünlerle süper insan kıvamına nasıl geldin,ürünleri yazda herkez bilsin !

En azından psikyatrist yerine senin gibi evlerindeki ürünlerle konuşurlar kendilerini iyi hissederler !

Sen kesin evinde Shap Hitachi özür ya bunlarda düşük modeller sen kesin BANG&OLUFSEN yada LOEWE almışındır,arabanda kesin ya Ferraridir yada Lamborghini hatta otorduğun yer bile ya villadır yada çırağan sarayı !

Forumda bir sürü yerli malı kullanan ezik var senin bu eziklerin arasında işine yazık oluyor sana yazık !

Lafını yazarken en azından durumunu belli etme ezik lafını kendine yakıştıran insanın ruh sağlığından şüphe ederim !!!

Sn.Turusan

Uzmanım demişsinde halen CE işaretinin neleri içerdiğinden haberin yok malesefki !

Ce işaretinin manası ''Conformite Européenne'' 1985 te uygulamaya koyulan bir antlaşmadır,avrupa normlarına uygunluk belgesidir yani !

Fakat bu CE belgesi 1995 te değişmiş ve fransız kökenli cümle ''"Community Europe" ismiyle son halini almıştır !

Bu gelge nedir dersenk,Avrupaya giren her ürün için,tv,araba,ilaç,parfüm,gıda yani aklınıza gelebilecek herşeyi neredeyse kapsar !

İşaretin önemi ise bu ürünler için kimliktir yani ''PASAPORT'' diyebiliriz,Avrupa birliği ülkelerinde durum budur,Peki Türkiye'de durum neidr malum AB üyesi değiliz işte Ülkemizdede Ce sertirifikalı ürünler tamamen ithalatcının sorumluluğundadır !

Kısaca İthalatçı ithal ettiği ürünlerine avrupa biriliği ilkelerine uyulu olduğunu garanti etmek zorundadır !

Malum ben uzman değilim,uzmanda sizsiniz :) ,fakat bu ürünlerinde düşük risk yüksek riskli diye bir takım kavramları ve yaptırımları vardır !

Özetlersem,Ce sertrifikası sizin dediğiniz gibi sadece gıdaları bağlar gibi bir cümleyi ''sizin gibi uzmana yakıştıramadım'' !

CE sertrifikasını biraz araştırın,Bu setrifikanın yaptırımı büyüktür,öyle ürünler vardırki mesela tıbbı cihazlar CE sertrifaksı ve avrupada belli kurumlardan onaylanmış olmasıda gerekir,ufak bir bilgi olsun diye yazdım çunki 'yüksek riskli ürünler ''katagorisindedir !

Kısaca CE sertrifikası demek aynen bildiğiniz pasapot gibidir,ürün hakkındaki detayları simgeler !

Olay budur !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 20 Mart 2010; 3:37:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turusan

yorumlara karışmadan bir bilgi vereyim CE sertifikası üretilen ürünün insan sağlığına zararlı madde içermediğini veya içeriyorsa bile insan sağlığına zarar verecek kadar içermediğini gösteren bir sertifikadır teknolojiyle bir alakası yoktur en basit oyuncak bebeklerde bile vardır.

andy1@

yukarıdaki yazdıklarımdan gıdaları bağlar gibi bir düşünceye nasıl kapıldın.seninle ikili tartışmaya girmek istemiyorum ama insanlara yanlış bilgileri doğruymuş gibi sunuyosun. Aklı selim sahibi hiç kimse yukarıdaki yazımdan gıda sadece gıda ile ilgili bir çıkarım yapamaz.Ancak oyuncak bebek yiyorsan onu bilemem tabi.

CE belgesi arabanızda kullanılan fren balatalarından tutunda evinizdeki televizyonun içindeki transistörlere kadar geniş bir yelpazesi vardır.ÜLkemizdeki uygulamaya değinmenin bir anlamı yok çünki o uygulamayı değiştirme gücüm yok.yurt dışına mal satmak isteyen her firma çatal kaşık da satacak olsa arabalarda kullanılan fren balatasıda satacak olsa CE sertifikası almak zorundadır.Bu sertifikanın tek bir amacı vardır oda ürünlerin insan sağlığını tehtit etmemesini garanti altına almaktır.

bana internetten arattırıp bulduğun onuda tam bulamamışsınya bilgilerle cevap vermek yerine bir konudada hatalı olabileceğini kabul etsen senin için çok daha faydalı olacak.Halk arasında tereciye tere satmak diye bir söz vardır onuda bir internetten aratında ne yapmaya çalıştığınızı belki ozaman anlarsınız.

• Tabular yavaş yavaş yıkılacaktır, bir anda olmaz ama arçelikte vestel de elinden geleni yapıyorlar umarım istedikleri yere gelirler. Türkiye ve Türkler kazansın.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.