arkadaşlar ben formda kişisel tartışmalardan cok yararlı tartışmalar yapılmasından yanayım lütfen yanlış anlamayın ikinizinde konuya bakış acılarınız bence farklı tartışmanız gereksiz lütfen yanlış anlamayın hatam varsa affola
çoğunlukla aynı şeyleri söylüyoruz
ama belki ben Türkiye'ye ve Türk insanına daha fazla güveniyorum
radikal bir yaklaşım ile gerçekleri daha iyi anlamak için şöyle bir açılım yapalım; (bu yazacaklarımı sadece kendi üzerinize almayın, genelleme yapacağım)
burada yerli malına güvenmiyorum diyenlere soruyorum, peki siz kendinize güveniyormusunuz? siz belki ya bir işçisiniz, ya bir teknikersiniz ya da belki bir mühendis veya ilerisi için umutları olan bir öğrencisiniz siz kendi yaptığınız işe, beyninize veya el becerilerinize güveniyormusunuz? "yaparım" diyebiliyormusunuz? eğer cevabınız olumlu ise sizin gibi aynı geminin yolcusu olan arkadaşlarınız, abileriniz veya amcalarınız niye "yapamamış" olsunlar? sizinde bir parçası olduğunuz bu millet bu kadar mı yeteneksiz? siz "yapabilirim" diyorsanız, emin olun ki bu millet içinde sizin gibi "yapabilen" insanlar var bu millet "yapabiliyor".....tarih bunu ispat eden olaylar ile dolu....önce kendinize sonra milletinize güvenin ve inancınız olsun zaten Türk düşmanlarının en büyük korkusu bu.....Türk milleti "yapabilme" inancı ile silkelendiği her dönem dünya tarihini sallamış bir millettir mesele "uyanmak" ile "miskin miskin uyumak" arasındaki bir tercihtir aslında.....
eğer ben kendime de güvenmiyorum milletime de güvenmiyorum derseniz... vah vah çok yazık derim...zombiler gibi yaşayan ölülerdensiniz herhalde demekten başka birşey diyemem :)
kendime güveniyorum ama milletime güvenmiyorum derseniz, ben onlardan biri olduğunuzu ısrar ile söylerim ve kendinizi bu milletten soyutlamayın ve kendinizi başkalarından üstün görmeyin derim....çünkü sonunda ayaklarınız yere bastığında çok pişman olabilirsiniz....sen bizlerdensin, bizde senin gibi insanlarız....sonuçta biz bize benzeriz...
neyse işin felsefesine girdik...
ama kıssadan hisse, yerli malına güvenmek bir yerde kendinize güvenmektir, çünkü belki bugün belki yarın o üretenlerden biri de siz olacaksınız..ve size inanan birilerine ihtiyacınız olacak....demek oluyor ki, kendisine saygısı olan kendi yaptıklarının/ürettiklerinin arkasında olur ve milletinin ürettiği yerli malının da arkasında olur...bunun sonucu olarak kendisine ve milletine saygısı olmayan toplumlar başka toplumların ancak kölesi (uşağı) olur...siz bunu mu istiyorsunuz? sorun kendinize....
saygılar
Bazı arkadaşlarımız çok doğru konulara değinmiş, bazense aynı şeyi tekrarlayıp durmuşuz...
Yerli teknoloji ile üretline bir ürünle yurtdışında üretline bir ürünü kıyaslamışız...
Ben bunca yıldır şunu izledim ve gördümki...Gün geçtikçe yerli üretimimiz gelişiyor, güzelleşiyor, daha profesyonel bakıyoruz daha adam gibi üretiyor, destekliyor ve sonuçta daha bilinçli tüketiyoruz...
Kim ne derse desin bizler yüksek teknoloji ürünlerinde "henüz" çok iyi değiliz. TV parçalarını montajlama işin sırrı değil..İşin sırrı TV parçalarını üretebilme...İşin sırrı o parçaları montajlıycak makineleri ve robotları tasarlayabilme, üretebilme...
Gelişiyoruz, evet bundan 10 sene önceki gibi değiliz...Ama bu zaman alıcak...TV lerimiz ve elektroniğimiz zaman içinde çok daha iyi olucak...Sadece parçaları birleştirme değil, onları üreten ve dünyaya satan bir ülke haline gelicez...Bunu yapabilecek kapasitemizin olduğu Vestelin, Arçeliğin yaptığı atılımlardan belli..
Peki ya destek....Herkes yüksek paralar döktüğü bir aletten yüksek verim almak ister. SONY ve Samsung sırf ismi için yüksek paralar talep etmez, bunun arkası vardır, satış sonrası desteğii..ondan önce ürünleri dayanıklılığı ve hepsinden çok önce bu ürünler için ayırdıkları ARGE masrafları vardır...Gelişim için ayrılan paralar, markanın tüketiciye satış sonrası desteği, kullanılan parçaların kalitesi fiyatı belirler....Sırf ben SONY markasıyım fazladan 300 TL daha koyayım insanlar nasıl olsa alır mantığı yoktur.....Fazladan verdiğimiz para PROFESYONELLİĞE verdiğimiz paradır...
Aynı şey Türkiye içindeki TÜRK markalarındada vardır...Arçelik ile daha farklı bir markanın aynı ürününe baktığımızda derizki " OHA YAA...Arçelikte abartmış..Aynısı şu markada bu kadar..." ama biz arçelik alırken orda sadece ürüne değil ARÇELİĞİN bu ürün oluşturmak için yaptığı ARGE yede para veririz...
Son olarak, bi kıyaslamadan yana değilim...Bazı gerçekler vardır kabul etmemiz lazım...Şu an SONY ve Samsung ile ARÇELİK ve BEKO kıyaslanmaz...Bizim markaların ingilterede pazar payının yüksek olması bu iki markadan ÇOK İYİ oldukları anlamına gelmez...İyi oldukları anlamına gelir ama ASLA artık taml olarak olduk biz en iyisiiyiz demek değildir. Tercih tamamen bütçe meselesidir..İki markada benzer özellikleri bizlere sunar, verimleri farkldır, göz bunu hisseder yada hissetmez ama aralarında fark vardır...Bu fark için vereceğimiz paraya bakar ve karar veririz....İkisinden birini seçmek eziklik veya MARKA fanatikliği değildir...
Bence herşeyden önemlisi "NERDE DURDUĞUNU BİLMEKTİR"....Biz teknolojide, sanatta, sporda nerde olduğumuzu, nerrde durduğumuzu doğru tayin edersek NASIL BİR YOL izliyceğimize daha doğru çizer daha hızlı gelişiriz....
Saygılarımla,
Sony'den "şüphe" edenin (dahil) aklından ve zekasından şüphe etmişimdir.
Şunu anlamıyorum nedir bu?? Her Hi-Tech ürürnü yani yüksek teknoloji ürünü ithal muhabbeti Türkiye' üretemezmi sanki? Türkiye'nin üretiği birsürü (parça ve ürün olarak) yüksek teknoloji ürünü var ama biz gidip ithal olanı aldığımız için adamlar para kazanamıyor ve reklam yapamıyorlar Türkiye'de fabrika yok mu? Dünyanın en büyükleri Türkiye'de geçim tarımla taksiyle olmuyo, Türkiye Finans ve Sanayi merkezi Avrupa'da laptop bile üretilmiyo iken tükiyede işlemcisi bile üretiliyo şimdi gidipte fakir alın bide arçelik elektrikli süpürge alın açın içini fakirde birazı alman (%5) diğerleri (%95) çin olmak üzere parçalar var ğeki arçelikte??? neredeyse tüm aksam ve parçalar türk bizim ürettiğimiz araçların hepsinin parçası türkiyede üretiliyo yani renault bi üretici değil o sadece bi montajcı o dünyanın en iyi otomobil markaları sanki kendimi üretiyor parçalarını ??? Türkiyedeki fabrikalar türkiyeden Avrupa'daki fabrikalarda Türkiye'den alıyor parçaları....Montajcılar:Ford Fiat Renault Dacia Toyota gibi bir çok marka
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme