Şimdi Ara

arçelik ve arçelik firması kanuni hakkımı tanımıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
3.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 20.11.2018 günü Arçelik'in bir bayisi olan beyazesyabayim.com sitesinden Arçelik marka klima aldım klima kurulduktan sonra memnun kalmadığımdan dolayı firmaya mesafeli satış sözleşmesinden cayma bildirimi gönderdim. Firma benim bu yasal hakkımı hiçe sayarak kabul etmedi ve bana avukatı aracılığıyla cevap göndererek konusu benim almış olduğum ürünü kapsamayan maddeyi öne sürdü. Benim almış olduğum ürün mesafeli satış sözleşmesi kapsamında olduğundan dolayı 6502 sayılı kanunun 48. Maddesi gereği 14 gün içerisinde herhangi bir ücret ödemeksizin ürünü gerekçesiz iade hakkım mevcut olduğu halde firma avukatı bana 6502 sayılı kanunun 18. Maddesini içeren bir mektup göndermiştir. Tüm olan bu hukuksuzluklarla alakalı 444 0 888 numaralı Arçelik müşteri hizmetlerine bir şikayette bulundum. Yaklaşık 5 gün sonra Arçelik beni arayarak iade alamayacaklarını ürünün kurulmasından dolayı geri iade hakkımın olmadığını ayrıca bahse konu firmanın avukatının da bana cevap yazdığını belirtmiştir. Ben müşteri hizmetlerine benim alışverişimin internet üzerinden olduğundan dolayı mesafeli satış sözleşmesinden cayma hakkımın olduğunu ayrıca malın mutat kullanımının duvara montaj yapılarak yapıldığından mutat kullanımdan dolayı alıcının sorumlu olmadığını anlatsam da bana yapacakları bir şey olmadığını söylemiştir. Tüm bu başıma geçen olaylarda açıkça 6502 sayılı kanuna muhalefet söz konusudur. Konuyu gerekli yasal işlemler için mahkemeye taşıyorum.

• Klimanın bedeli?
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    3448₺
  • ibo33ar İ kullanıcısına yanıt
    Konuyu mahkemeye taşıyorum dediniz de ondan sordum. Tüketici hukukundan kaynaklı haklarınız için başvuruyu kastediyorsanız şu haliyle dava açamazsınız. Hakem heyetine başvurmanız gerekiyor
    Doğrudur hocam mahkemeden kastım thh :)
    İkisi birbirinden çok farklı olduğu için ben de uyarayım dedim
    Teşekkürler hocam uyarınız için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim
  • Kesinlikle yapmalısınız, o sözleşme maddeleri süs olarak koyulmuyor oralara, boşuna imzalamıyorsunuz o sözleşmeleri.
  • iDoctor kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hocam ama firmalar hiçe sayıyor kanunları
  • Tekrar satılması mümkün olmayan cihazları geri almamakta haklılar.

Arıza sebebi ile geri iade talebinde bulunsaydınız alma durumları olabilirdi.

Hiç kurulum yapılmamış olsaydi yine geri almak zorundaydılar.
  • Siz ne olduğu belli olmayan bir nevi küçük esnaf sokak bayisinden ürün almışsınız.

İade ürünü Üretici firma almıyor satın aldığınız mağaza ürünü iade alması gerekir ama küçük esnaf olduğu için iade almayacaktır.

Amazon veya HepsiBurada üzerinden satıcısı Amazon ve HepsiBurada olan ürünlerden alsaydınız iade edebilirsiniz.

Amazon ve Hepsiburada dışında farklı bir yerden ürün alırsanız iade edemezsiniz
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Bayi arçeliğin resmî bayisi olduğundan dolayı Arçelik’e bayiyi şikayet ettim ama sonuç alamadım thh’ne başvuru yaptım sonuçları paylaşacağım buradan.
  • fatih33yucel F kullanıcısına yanıt
    Haklı değiller hocam kanunda öyle bir madde yok ayrıca vaat edileni de vermiyor cihaz firma 12000 btu yeter diyor ısıtma için teknik servis 18000 olmalı diyor
    Hocam bayinin resmi bayi olup olmaması önemli değil. Bütün satıcılar neredeyse resmi bayi ama küçük esnafı dövsen öldürsen sövsen iade almazlar.

HepsiBurada ve Amazon dışında iade etmen çok ama çok zor mahkeme mahkeme uğraşırsın
    Doğrudur hocam thh kararıyla da iade almazlarsa icraya veririm
    Umarım problem çıkmadan iade edebilirsiniz bir daha ki alışverişinizde dikkatli olunuz.

HepsiBurada yı vs kötüleyenlere bakmayın iade konusunda çok iyiler
    Teşekkürler hocam
  • fatih33yucel F kullanıcısına yanıt
    2 yıldır mahkemeye git gel yapıyorum sonuç yok mahkemeler tıklım tıklım boşuna uğraşıyorsunuz ya baştan iade edecektiniz yada hiç almayacaktınız herhangi kusuru varsa zaten iade almak zorundalar bende lg arçelik yapımı klima var memnunum lg yazılımı baya iyi.
    Kaç metre kare odada ısıtacaksınız veya soğutacaksınız 25 metre kareyi çok rahat ısıyor ayrıca jet mode alıyorum daha hızlı hava verip ısıtıyor ben 2 bin tl ye almıştım gelen ekip baya iyi malzeme kullandılar klimalar aşağı yukarı işlevi aynıdır gaz farkı olabilir bendeki cihazda r32 gazı var a++ elektrik kışın devamlı açtığımız halde 2 daire bütün beyaz eşyalar çalışmasına rağmen 300 tl geldi.

Doğalgaz fazla banyo yapmayız 1 daire ısındığı halde 400 lira geldi klima daha tasarruflu.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.