Şimdi Ara

ArcheAge Online [ANA KONU]-OYUN ÇIKTI-F2P- (111. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.365
Cevap
13
Favori
141.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuhaf Sahi -- 6 Ağustos 2015; 12:25:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adolf1

pvp için Defiler sınıfı seç.
    Ocultizm + Witchcraft + Defans.

youtube'dan

Kayamze izle.
    adam 1 vs 7 dalıyo...
    hepsini kesiyor.

Zaten "Defiler" klası bu videolardan sonra popüler oldu.

Unutma unutturma

• Buna setleri sağlam düzülü bi Abolisher sürecen bak o zaman görür :) 1 vs 7 yi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • archeage'den gecen sene vindictive efsanesi geçti

• Pay2Win oyun oynanmaz, paranız yoksa gidin fun serverlarda WoW oynayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Archeage p2w değil arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuhaf Sahi -- 18 Temmuz 2015; 12:03:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HalilAltun

Archeage p2w değil arkadaşlar.

Patron? Patron yoksa labor yok

• yeni server ve 2.0 yükseltme geliyormus..Ne zaman gelecek haberin olan varmı.?
  • bu oyunun ömrü trion saolsun erkenden doldu ve cidden yazık oldu. Hiçbir oyunda bu kadar bariz hile görmedim. (bknz hag)
  • ayda 1 şu konuya giriyorum. oyuna yenide başlamak için yeni patch geldi oyun düzeldi mesajı görmek için ama yok. bu kadar güzel bir oyun anca bu kadar kötü sunulur ve yönetilebilirdi.
  • Santiago Munez kullanıcısına yanıt
    Oyunun ne gibi bir sıkıntısı var ki belki bende başlıcam da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Santiago Munez

ayda 1 şu konuya giriyorum. oyuna yenide başlamak için yeni patch geldi oyun düzeldi mesajı görmek için ama yok. bu kadar güzel bir oyun anca bu kadar kötü sunulur ve yönetilebilirdi.

Ayni durumdayım

• quote:

Orijinalden alıntı: AlamutHaremeyn

Oyunun ne gibi bir sıkıntısı var ki belki bende başlıcam da.

önceki sayfalara yazdım aslında uzun uzun o yüzden ordakilerden briini kopyalayacğım burayada.

Ben ilk acildigi gun basladim oyuna gunde 8 10 Saat oynadigim oluyodu zevkliydi guzeldi ama hani bi oyun yeni baslar aradan kisa sure gecer herkes ust seviyelere ulasir iste bu oyunda ust seviyelere ulasan kisi sayisi arttikca sorunlar basladi.
    En buyuk sorun ev tarla sorunuydu adamlar orda bulunmadigi halde ev ve tarlalari kapiyolardi.
    Dungeonlar cok kotuydu.
    Pvp de 1 saniyede adamlar ne vae ne yok bosaltiyodu tum skileri sonra makro felan diye aciklama yapiyolardi.ben 200 liralik fare 150 liralik klavye kullaniyorun hayatimda ole makro gormedim
    Sonra oyunda bi acik vardi millet o sayede baya esya yapmisti kendilerine zmaninda burda da konusulmustu.
    Bide kagit uzerinde insani oyuna ceken seyler oyun icinde o kadar keyif vermiyodu.
    Vb sebeplerden cok oyuncu kaybetti oyun. Cok kaliteli bi oyun ama 2 gundur araliklarla giriyorum oyuna bakiyorum oyun en az %40oyuncu kaybetmis hatta daha fazla. Eskiden patron olmadan aksam oyuna girmek icin 1 2 saat bekledigim cok zamanlar oldu sirada ama simdi bombos serverlar. Oyuna girmek zor oluyo diye oyunu açık bırakıp klavyede tusa kagit sikistirip o sekilde kac kere okula gittim

• quote:

%100 P2W.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raides

quote:

%100 P2W.

Para vermeden oyunu tam anlamıyla oynatmiyorlar...

• P2W değil de P2P daha doğru bence. Free to play kısmı sanki deneme sürümü gibi olmuş, yani "beğenirsen gel başla" diyor adamlar. Yoksa o labor sistemiyle F2P çekilecek dert değil.
  • Önceleri Aion, Tera, Eden Eternal, Tales of Pirates ve bilimum türevlerinde online oyunları oynamış biriyim. Amacım hava atmak değil, sadece fikir vermek. Arkadaşlarımın yoğun ısrarları üzerine indirdim ve ArcheAge dünyasına giriş yaptım. Karakter yaratmaktan tutun görevlere kadar emek verilmiş bir oyun. Bu su götürmez bir gerçek. 120 tane sınıf seçme hakkı(aynen öyle ve 10-15 tanesi ünlüdür en fazla) biraz şaşırtsa da sonradan insan alışıyor. Arkadaşlarımın başladığı serverda başladım. Daha tek adam görmedim. Ne görev yapan birisi ne de trade yapan hiç kimse yok. Sanki koca serverda tek ben varmışım gibi hissettim. Arada hauler sesi gelince seviniyordum onlar da arkadaşlarım çıkıyordu işte. Başlarda aşırı ünlü olan bu oyunu bu halde görmek acayip üzdü. Görevleri kendim yapıyorum, farmları kendim yapıyorum, craftları kendim yapıyorum. Artık birisi gelsin çalsın diye harvest dahi yapmadım, o dereceye geldim.
    Gemi savaşları ya da gemi teması dışardan anlatıldığı kadar "çekici" değil. Konsept tamam, fikir tamam ama ne bileyim sürekli aynı şey yapıyorsun gemide. Belli bir süre sonra da sıkıyor zaten. Biraz daha ilerledikten sonra bu kez karşımıza Patron olayı çıkıyor. Bu patron denen edevat 1 ay/3 ay gibi olmak üzere belirli şeylere erişim sağlıyor. Öyle getirisi de az buz değil hani, patron olmadan hiçbir şey olmuyor açıkçası. Arkadaşlara ne kadar sitem etsem de "oyna oyna ilerde patron sorun değil" dediler, arkadaş 40 level olduk daha hala patron derdindeyim. Neyse bunu da geçtim ilerledikçe dungeon yapar telafi ederiz dedim, dungeon sistemi de beklediğim gibi çıkmadı. İnanın gram zevk almadım. Hadi bunu da geçtim, liman gibi yerlerde otururuz laflarız dedik. Kasvet adasına mı geldik yoksa vakit geçirmeye mi belli değil. Server o kadar boş ki insan kendisini depresyonda hissediyor artık.
    Öveceğim tek olay oyunun hardcore oluşu. Emek vermeyene ekmek yok açıkçası. Craft sisteminin zor olması da işime geldi çünkü başlardan beri zoru seven insanım. Önceleri seviniyordum fakat zaman geçtikçe ben trade run/craft ya da ne bileyim farmda geçirdiğim onca zamana acıdım. Elin adamı 10 dakikada apex satıp benim onlarca saatimi silmiş oluyor.(Silmiş değil de neyse...) İnsan "hani nerde lan zorluk?" diyor. P2W kavramı öyle bir yumruk atıyor ki midenize geçen zamana mı üzüleceksiniz yoksa onlarca saatinizin aslında tek bir apexin satışıyla eş değer olduğuna mı? Şimdi de yeni server açılacak diye uyutmaya çalışıyorlar beni. "Herkes eşit olacak" ya hani, işte o serverdan bahsediyorum. Artık heves kırıldı bir kere inanın oynar mıyım bilmiyorum. En azından grafikleri güzel, sistemi güzel diye avutuyorum kendimi. Sıkılmadan trade yaparım, 2-3 ay craftla uğraşırım, farm da sorun olmaz diyorsanız ve P2W olayına da alışıksanız başlayın. Gerçekten emek verilmiş bir oyun. Firma biraz daha el atsa aslında tam hayallerdeki gibi bir oyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathspell Omega -- 1 Eylül 2015; 20:54:12 >

• Oyuna baslayali yaklasik 10 gun oldu. Basladigim gun patron aldin karakterime. Oyunda ki ilk amac gold farmlayip kervan gemisi ve 6 tane kervan paketi tasiyan hauleri yapmak. - en azindan benim ki buydu - kyprosa haranya tarafinda basladim. Yardimlasmanin iyi oldugu ve yaklasik 20 kisilik cekirdek grubu olan bi guilde girdim. Sagolsunlar 10 gunde haulerimi aldim. 10 gun icinde oyunun belli mekaniklerini cozup, kendi stratejimi olusturdum. Simdi pay to win deniliyor fakat soyle birsey var. Oyunun sisteminde labor point denilem bi olay var bu nane olmadan oyunda hic bir halt yapamiyorsunuz. Dolayisiyla sizi oyun baska seylerle ugrasmanizi sagliyor. P2W olabilmek icin apex alip satmak gerekiyor bizim serverda suanda apex yaklasik 600 gold falan - 2 gunde kasabilirsiniz - 1 apex 10 dolar ve serverda ki herkes p2w degil apexin pahaliligindan oturu. Dolayisiyls p2w olabilmek icin binlerce dolar harcamak gerekiyor ve bunu yapan suana kadar sadece bi kisi tanidim. Ilk patronu kendi cebinizden odedikten sonra onunuzde ki aylarda patronu KESINLIKLE VE KESINLIKLE gold ile alabiliyorsunuz. Yani oyun hardcore p2w degil. Ayrica kendime bi sistem olusturdum. 3 tane daha karakter actim ve hepsine ana karakterimden kastigim gold ile patronlari almaya basladim. Patronu alinca 5000 labor puaniniz birikebiliyor. Simdi sistemi size de anlatmak istiyorum;
    Bu 3 karakterinize patronu cektikten sonra olay corap sokugu gibi gelisecek. Soyle ki; toplamda 15k beles laborunuz olacak. Bu laborlariniz ile rockborne'da mali craftlayip (70labor) ana karakteriniz ile solise gotureceksiniz. Bu turda bir paket yaklasik olarak bi paketten 13 gold net para verecek. Bir gunde 2880 labor birikebiliyor ( 5dk da 10 labor ) dolayisiyla 2880/70 x 13gold= yaklasik 530 gold eder. Bu sistemi ilk iki karakterinizle yapinca diger iki karakterinizlede aynisini yapinca yaklasik 1000 gold kazanabiliyorsunuz. Toplamda 5 gunde 4 karakterinize patronu alabiliyosunuz. Geri kalan 25 gunde kazandiginiz paralar - ki yaklasik - 25000 gold eder - ile bir ayda karakteriniz ortalamanin uzerinde bi gear skora ulasabilir.
    Dip not : rockborne kirmizi bolgedir yani maliniz temiz bolgeye gecene kadar yaklasik 200 metre tehlikede kalabilir. Eger bu riski goze almazsaniz ayni sistemi silent - solis arasi yapabilirsiniz buda size bi pakette yaklasik 10 gold kazandiracaktir.

• bir kere şunu bir öğrenin "Pay to Win" nedir? ArcheAge kesinlikle p2w bir oyun değildir. p2w olması için Gerçek para yatırmayan bir kişinin, gerçek para yatırıp aldığı itemleri alamıyor olması gerekiyor ve bu gerçek parayla alınan itemlerin sana çok çok özellikler katması gerekiyor. ArcheAge de böyle birşey söz konusu dahi değil.

Oyunda gold kasıp, başka oyuncuların gerçek parayla aldığı apex'i o oyuncudan satın alabilirsiniz. 1 apex 1250 kredi ediyor. 2 apex ile kendinize patron denen şeyi alabilirsiniz. Geri kalan market place de olan herşey zaten açık arttırma sisteminde zaten satılıyor. yani kredi almanıza gerek yok sadece sabır edip Gold kasmanız yeterlidir.

P2w demek olmaz. hiç para ödemedende para verenleri yakalayıp geçebilriisniz. Gerçek para vermenin tek olayı siz arabanızı 100km/s hızda kullanırken para yatıran kişi 200km/s kullanıyor. ama bu sizi korkutmasın kesinlikle her türlü yakalayabiliyorsunuz. Sadece sabır etmeniz lazım..

Oyunda her oyunda olduğu gibi hile vardı evet bana hiç denk gelmedi yani kendi gözümle görmedim fakat archeage forumundanda takip edebilirsiniz çatır çatır banlanıyorlar :) Ayrıca serverler de doluluk oranı iyi. ve bu arada ArcheAge dünyasının en iyi pvp rankına sahip olan oyuncusuda Eanna serverinde olan bir Türk. bütün serverlerde ki pvp rankları bir listede toplanıyor ve en iyi kişileri orada görebiliyorsunuz. Bir türkün listede birinci olması gurur verici birşey. :)

Oyunu eleştirenler oyunda birşeyi beceremeyenlerdir genellikle.. ArcheAge oynanabilcek en iyi oyun olduğunu kanıtladı.

• Yeni başlamayı düşünen arkadaşlar için yazmak istedim.
    Oyun aşırı, gereksiz emek isteyen bi oyun arkadaşlar.Zevk almak için saatlerce emek vermen gereken bi oyun bana açıkçası bağımlılıktan başka bi şeymiş gibi gelmiyo.
    4-5ay oynadım ve bunaldım artık.Bıraktıktan sonra hani içimde dönme kıvılcımı bile olmadı açıkçası.
    Yani sağlam bi item almak için 30dkdanx1000kere filan ticaret yaptığınızı düşünün.
    Bi pvp mantığıda yok doğru dürüst.Gelişi güzel saçma savaşlar, ortalık yerde durup dururken birbirine girmeler, bi de arena var.
    Ben zamanında, knight manyağı bi insan olarak, pvp beklentilerimi karşılamadı ve zevksiz geldi.
    Benim gibi sabırsız, sürekli bi aksiyon arayan, eğlence isteyen bi tipseniz; emek, sabır, uğraştan ziyade uzak durun derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magister Equitum -- 13 Eylül 2015; 21:19:37 >
  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.