Şimdi Ara

Archos 604 wifi 30GB VS Zen Vision W 60GB VS Cowon A2 30GB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Zen Vision W 60GB
    Cowon A2 30GB

Bunların arasında çok kararsız kaldım yardımcı olur musunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badmedicine -- 16 Ocak 2008; 11:47:11 >

• Cowon A2 ile Archos 605'i kıyaslamak pek doğru değil bence. eğer illaki Cowonla kıyaslayacaksanız Q5 ya da en azından A3 ile kıyaslamalısınız. Çünkü A2 hernekadar çok güzel bir cihaz olsa da, 605'in çağdaşı/dengi değil.

Ayrıca burada Zen Vision derken M'i değil W'i kastediyor olmalısınız sanırım. Çünkü M serisi tamamen farklı bir konsepte ait cihazlardan. Dediğim şekilde düzenleme yapabilirseniz daha sağlıklı yardım alırsınız.
  • Teşekkürler Zen vision W Serisi olarak düzeltiyorum.Ayrıca Archos'u 605 değil 604 olarak düzeltiyorum.Takıldığım bazı noktalar var.
    1)Öncelikle Archos'ta wifi özelliğinin olması çok büyük bir avantaj acaba internet gezintisi sırasında çeşitli kısıtlamalar veya bazı sitelerde kısıtlamalar oluyor mu kısaca bu özellik Archosta kullanışlı bir özellik midir?
    2)A2nin çoğu formatı ve altyazıyı desteklediğini öğrendim Archos'ta ise bunlar mevcut değilmiş yada sonradan para vererek almak gerekiyormuş bu doğru mudur.bu konuda yorumunuz nedir?
    3)Zen vision ve Archos arasında görüntü açısından ne gibi farklılıklar vardır.Ayrıca Archos'la A2'nin görüntü bakımından birbirlerine göre üstünlükleri nelerdir.
    4)Cowon'nun ses bakımından Archos'tan daha üstün olduğu söyleniyor çok üstün bir farklılık mıdır.
    5)Ayrıca bu cihazlarda ebook okumakta istiyorum bu olmazsa olmaz istediğim özelliklerden birisi Zen Vision'da bu özellik var mıdır.Archos'ta durum nedir?A2yi inceledim bu özelliğini çok sevdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badmedicine -- 16 Ocak 2008; 11:34:22 >

• 2) Evet dogru plug-in satın aldırıyorlar bir de müşterilerine adamlar
    3) Zen Vision W da altyazı desteği yok, bildiğim kadarıyla da Archos'da da Tr altyazı desteği yok
    5) E-book olarak txt leri Cowon'da okuyorsun gayet güzel, pdf excel wordleri de programı sayesinde okunabilir hale getirebiliyor.
  • Cowon a2 konusunda bu forumda sana en iyi yardımcı olabilecek kişi eozen81, Q5 konusunda şimdilik kimse yok. Ama benim Q5 1-2 saat içinde geliyor. Bir inceleme yayınlayacağım. Daha sonra sorularınız olursa cevaplarım.

1- Archosta Wi-fi olması güzel, ama şu herbirşeyi para ile satmasalar daha iyi olacak. Gerekli ve ücretli plug in'leri yüklemezsen web tarayıcın hiçte fonksiyonel olmuyor. Flash ve java tabanlı sitelerde (-ki öyle olmayan site çok az artık) sorun yaşarsın. Normal html sayfalarda sorun polacağını sanmıyorum.

2- A2 format desteği konusunda en başarılı PMP. Yürütemediği yaygın format yok neredeyse. Türkçe altyazı desteği de öyle. Hemde sürekli güncellenen firmware desteği sayesinde yeni formatlarında yürütülebilmesi olası. Archos normal şartlar altında DİVX oynatamıyor, tıpkı net için browser plug-in alman gerektiği gibi, DIVX içinde video plug-in alman gerekiyor. Bu plug-inlerde öyle ucuz şeyler değil. anesi 30 dolar falan. Cowonda böyle bir dert yok. Kopyala-izle. Bu kadar basit. Sadece film ve altyazının aynı işimde olmasına dikkat et yeter. Mesela film braveheart.avi ise altyazı da braveheart.sub olmalı. Ya da; film alienVSpredator2.avi ise altyazıda alienVSpredator2.srt olmalı. Bunun dışında hiçbir sorun yok. Tabi bu bir sorunsa eğer

3- Bu 3 ürün içinde ekran kalitesi sıralaması şöyle: archos > Creative > Cowon. En büyük sorun çözünürlük ve parlaklık değerleri. Forumda ilgili başlıklardan sayısal değerlere ulaşabilirsin.

4- Bu göreceli bir durum. Bazıları cowon beğenir bazıları archos. Bu durum dinlediğin şarkıdan ekolayzır ayarlarına, kulaklıktan dinlediğin ortama kadar pek çok değişkene bağlı. Ama şundan emin olabilirsin ki, büyük çoğunluk cowon tarafında

5- Her iki cihazda Ebook okutabiliyor. Bu konuda rahat ol. Bende bir ebook taraftarıyımdır. O yüzden çok detaylı aradım. Şimdiye kadar cep telefonumdan (Nokia N95), PDA'mdan (iMate PocketPC) ve Sony PSP'den ebook okudum. Bunlar içinde en rahatı PDA idi. Bakalım Cowon Q5'de durum nasıl olacak.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Aradığın cevaplara ulaşmanın en kolay ve garantili yolu 3 cihazıda yan yana tutup incelemek tabi. Ama bu herzaman mümkün olmayabiliyor. O yüzden bence sen 3 cihazla ilgili bütün sayfaları dolaş, gerektiği yerlerde yeni sorular sor. Böylelikle kendi doğruna ulaşırsın.

• Nigty yukarıda verdiğin bilgiler bana kesin bana çok faydalı olacaklar.Archos'un Plugin sorunu olduğundan onu eleme kararı aldım.Benim amacım divx filmlerimi seyretmek ve senheiser kulaklıklığımla kaliteli müzik dinleyebilmek.Creative'in Zen vision'u fiyat konusunda A2'ye oranla daha iyi görünüyor.Ekran kalitesindede yüksek olduğunu belirtmişsin.Ama sanırım onda ebook okuma özelliği yok inceleme videolarında böyle bir seçeneğe rastlamamıştım.Şu an ikisi arasında gidip geliyorum ama cowon tarafı ağırlıkta.
  • @nighty, iltifatın için teşekkürler, nacizane yardımcı olmaya çalışıyoruz herkese. Bu arada Q5 in hayırlı olsun diyelim, iyice bir tozunu yut güzel bir inceleme de sen yazarsın artık, ancak biraz ağırlık çalış keza kendisi ağırmış sanırım

Saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eozen81,
    A2'nin dayanıklılığı hakkında bilgi verebilir misin?Örneğin Koşarken müzik dinliyorum sarsıntıdan etkilenir mi?Yanlışlıkla yere düşse etkilenir mi?Cihazı kullanan kişi olarak bunları yaşamış olabilirsin paylaşırsan sevinirim.
  • Ya A2 nin pil olayı süper aslında ama 60 gb olanı yok,kafam karıştı bak şu a3 çok mu az gidiyor ki acaba:S

Ayrıca Cowon A serisi aşığı olarak sana kesinlikle A2,hatta pili sorun etmiyorsan A3 ü tavsiye ediyorum:)

Ve COWON A Serisi aşıklarının yaptığı şu videolara da göz at bu cowon sevgisi

http://www.youtube.com/watch?v=kIoD4cBWW-g

http://www.youtube.com/watch?v=K-03T7sb_hE

http://www.youtube.com/watch?v=eE5MLmGssNc

http://www.youtube.com/watch?v=AED4dQOJGAo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuct up kid -- 16 Ocak 2008; 18:19:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: badmedicine

eozen81,
    A2'nin dayanıklılığı hakkında bilgi verebilir misin?Örneğin Koşarken müzik dinliyorum sarsıntıdan etkilenir mi?Yanlışlıkla yere düşse etkilenir mi?Cihazı kullanan kişi olarak bunları yaşamış olabilirsin paylaşırsan sevinirim.

Dayanıklılk konusunda ben gözüm gibi baktıgımda allaha şükür öyle acı tecrübeler yaşamadım, ancak Cowon un paket içeriğiyle gelen deri kılıfı hep üstünde tutuyorum bu kılıfla bir iki kez düşürdüm ama hiçbirşey olmadı, lakin alet kendi yere düşse ne olurdu bilemem, zaten gözüm gibi bakıyorum aman ha diyeyim :)
  • Q5'de kılıf namına bişey çıkmadı yahu, kötü oldu Bileklik ipi var ama en azından. fosforlu mosforlu
  • resimlerde falan onunda gri bir kılıfta olduğu görülünce kutu içeriğine kılıfta dahil sanıyordum ben Q5 te bu arada a2 ile karşılaştırılınca Q5 ne kadar büyük acaba ekranı daha büyük olsada a2 gibi yanında tuşlar yok o yüzden yakınmı baya
  • quote:

Orjinalden alıntı: badmedicine

Nigty yukarıda verdiğin bilgiler bana kesin bana çok faydalı olacaklar.Archos'un Plugin sorunu olduğundan onu eleme kararı aldım.Benim amacım divx filmlerimi seyretmek ve senheiser kulaklıklığımla kaliteli müzik dinleyebilmek.Creative'in Zen vision'u fiyat konusunda A2'ye oranla daha iyi görünüyor.Ekran kalitesindede yüksek olduğunu belirtmişsin.Ama sanırım onda ebook okuma özelliği yok inceleme videolarında böyle bir seçeneğe rastlamamıştım.Şu an ikisi arasında gidip geliyorum ama cowon tarafı ağırlıkta.

q5i hesaba katmazsak suanda en ii ekran kalitesine sahip iki cihaz archos 605 ve a3 dür.
    -plug in sorunu diye bişi yok.istege baglı wifi ozelligini kullanmak istemezsen satın almaszsınız.
    - a3de zaten wifi özelligi yok. o yusden istersen archos aldıgın vakit plug inde satın almayabilirsin.a3de wifi özelligi zaten yok.
    - tr altyazı destegi suanda yok ama ama sonucda altyazı destegi yakın zamanda eklenicektir önemsiz bir sorun.
    -divx desteklenmekte plug ine gerek yok.800*480 ekran çözünürlügü a2 yanından bile geçmiyor.

cowonda alsan archosda alsan memnun olmama gibi bi derdin yok. ama archosuma laf ettirmem

şaka bi yana plug inler tamamen kişisel kullanıma bağlı,archosu alırsın internete bağlanmak istemezsin o zaman plugini almana gerek kalmaz sonucda wifi istiomusun istemiomusun ona baglı. q5i katmadan olaya şuanda enn iisi bu 605 :D

• quote:

Orjinalden alıntı: dewr

- tr altyazı destegi suanda yok ama ama sonucda altyazı destegi yakın zamanda eklenicektir önemsiz bir sorun.

"Önemsiz" bir sorun mu

Ben 1 seneyi geçti A2 kullanıcısıyım aldıgımdan beridir hala TR altyazı desteği gelecek Archos a
  • Eozen bir sorum daha olucak A2nin ebook özelliğinde Türkçe desteği var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badmedicine -- 18 Ocak 2008; 17:34:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.