Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır kullanışlı bir MP3 player alma düşüncesindeyim. Son zamanlarda Archos 5 ve 7 çok ilgimi çekmeye başladı. benim için şu an archos 7 diğer arhros ürünlerinden daha uygun fiyatlı ve ekranı 7". Daha önce hiç arcros ürünü kullanmadım,kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum. ben engelliyim ve dışarı çıkamıyorum.yani ürünü evde kullanmayı planlıyorum. archos 7 hakkındaki sorularım şöyle; *Kablosuz interneti kullanarak online bankacılık-günlük gazete okuma-nette sörf vb amaçlı kullanabilirmiyim? *Ürün ile msn e bağlanıp sohbet edebilirmiyim? *Üründe Türkçe dil desteği varmıdır? *Bu cihazla netteki online film sitelerinden film izleyebilirmiyim? *MP3 ses kalitesi nasıldır? *Plug-ins olayı nedir ve plug-ins yapmam şartmı? Ürünü kullanan veya bilen arkadaşlar,lütfen bilginizi esirgemeyin.
Evde kullanacaksan bence Arcos 7 ile hiç uğraşma.. İyi bir netbook al.. samsung veya asus modelleri bayağı kaliteli.. İstediğin programı ve media player'ı rahatça yüklersin.. 6 hücreli bataryası ile en az 5-6 al saat pil ömrü de olur.. Ayrıca da kullanımı daha pratik ve rahat.. En mühimi de pmp'lar gibi satarken %50 gibi de zarar etmezsin.. İlla arcos tipi bir şey allacaksan; hafızası daha az olmasına rağmen ipad' da iyi bir seçim olabilir..
Şuan son jenerasyon olan Archos 5 Android kullanıcısı olarak diyebileceklerim:
- Eğer 2 ay daha bekleyebilirseniz yurtdışında yeni modelleri çıkacak ve 2 ayda TR'ye geleceğini varsayarsak 4 ay sonra TR garantili bir şekilde yeni modellerini alabilirsiniz.
- Kablosuz ağa bağlanarak çok rahat web işlemlerinizi yapabilirsiniz.
- Şuanki haliyle web sayfalarında flash desteklenmiyor ama resmi olmayan yollarla 1-2 ay içerisinde yeni bir güncellemesiyle flash desteğinin gelebileceği söyleniyor ama belli olmaz tabi.
- Msn ve benzeri programlara bağlanabilirsiniz.
- İşletim sisteminin TR destedği mevcut ancak Türkçe programlar halen yaygınlaşmadığından kullanılan programların neredeyse tamamı İngilizce'dir.
- Nette online film hiç izlemedim ancak izleyeceğiniz sayfalar flash gereksinimi duyar ise şuan için sıkıntı yaşayabilirsiniz.
- Mp3 ses kalitesi için yorum yapamayacağım maalesef ama Archos zaten yıllardır mp3 çalarlar ürettiği için kötü olacağını düşünmüyorum.
- Archos'un eski modellerinin aksine artık plug-in satın alma gibi ekstra masrafları ortadan kalkmıştır.
Bu yazdıklarım tamamen Archos 5 modeli için geçerlidir. Archos 7'yi hiç bilmiyorum...
Eğer cihazı çok merak ediyorsanız ikinci el TR garantili bir şekilde bulup alırsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: mcmstar
quote:
Orijinalden alıntı: frux
Evde kullanacaksan bence Arcos 7 ile hiç uğraşma.. İyi bir netbook al.. samsung veya asus modelleri bayağı kaliteli.. İstediğin programı ve media player'ı rahatça yüklersin.. 6 hücreli bataryası ile en az 5-6 al saat pil ömrü de olur.. Ayrıca da kullanımı daha pratik ve rahat.. En mühimi de pmp'lar gibi satarken %50 gibi de zarar etmezsin.. İlla arcos tipi bir şey allacaksan; hafızası daha az olmasına rağmen ipad' da iyi bir seçim olabilir..
Şuan son jenerasyon olan Archos 5 Android kullanıcısı olarak diyebileceklerim:
- Eğer 2 ay daha bekleyebilirseniz yurtdışında yeni modelleri çıkacak ve 2 ayda TR'ye geleceğini varsayarsak 4 ay sonra TR garantili bir şekilde yeni modellerini alabilirsiniz.
- Kablosuz ağa bağlanarak çok rahat web işlemlerinizi yapabilirsiniz.
- Şuanki haliyle web sayfalarında flash desteklenmiyor ama resmi olmayan yollarla 1-2 ay içerisinde yeni bir güncellemesiyle flash desteğinin gelebileceği söyleniyor ama belli olmaz tabi.
- Msn ve benzeri programlara bağlanabilirsiniz.
- İşletim sisteminin TR destedği mevcut ancak Türkçe programlar halen yaygınlaşmadığından kullanılan programların neredeyse tamamı İngilizce'dir.
- Nette online film hiç izlemedim ancak izleyeceğiniz sayfalar flash gereksinimi duyar ise şuan için sıkıntı yaşayabilirsiniz.
- Mp3 ses kalitesi için yorum yapamayacağım maalesef ama Archos zaten yıllardır mp3 çalarlar ürettiği için kötü olacağını düşünmüyorum.
- Archos'un eski modellerinin aksine artık plug-in satın alma gibi ekstra masrafları ortadan kalkmıştır.
Bu yazdıklarım tamamen Archos 5 modeli için geçerlidir. Archos 7'yi hiç bilmiyorum...
Eğer cihazı çok merak ediyorsanız ikinci el TR garantili bir şekilde bulup alırsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
çok teşekkür ederim arkadaşlar.Archos hakkında yeterli bilgm yoktu,sayenizde artık bilgi sahibiyim. sayın mcmstar ; sanıırım dediğiniz gibi yapıp 2-3 ay daha beklemek en iyisi. tekrar teşekkür ederim arkadaşlar. Saygı ile...