Şimdi Ara

Arctic Liquid Freezer 360 mı Corsair H100i v2 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar overclock ustalarına bir sorum olucak.
    Silverstone primera kasam var.

2 seçeneğim var ve max bütçe 500 TL.

https://www.arctic.ac/eu_en/liquid-freezer-360.html
    6 Adet fanı var radyatörü büyük 6 x F12 PWM PST fans, 390 mm

Birde Corsair H100i v2 var.

Artic modeli doğal olarak kasa üstündeki 6 fanı işgal edicek.ve kasada big tower değil.

testlere bakayım dedim hiç bulamadım.

İşin ehli olanlar akıl verebilirse sevinirim.

• öncelikle o kasaya 6 fanlı radyatörün takılabildiğini iyice araştırın. ön tarafa takılabiliyor sanırım ama hortum boyu buna izin verebiliyor mu bakmak lazım. sanırım vermeyecektir. üst kısım içinse bazı sorunlar ile karşılaşabilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=EO_7wKw8jlM&t=383s şuradaki incelemede üste takılması planlanan fan ya da radyatörlerin bazı sıkıntılarından bahsedilmiş. bakmanızda yarar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saintroyo -- 21 Şubat 2017; 23:26:29 >
  • Kasana takılır mı bilmem ama 360 lik radyatörlü ürün daha performanslı fakat dağlar kadar fark bekleme aralarında oc + max tempde max 5 derece oynar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

öncelikle o kasaya 6 fanlı radyatörün takılabildiğini iyice araştırın. ön tarafa takılabiliyor sanırım ama hortum boyu buna izin verebiliyor mu bakmak lazım. sanırım vermeyecektir. üst kısım içinse bazı sorunlar ile karşılaşabilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=EO_7wKw8jlM&t=383s şuradaki incelemede üste takılması planlanan fan ya da radyatörlerin bazı sıkıntılarından bahsedilmiş. bakmanızda yarar var.

Hocam zaten 2.el olarak aldığım kasada takılıydı.
    büyük ihtimal kullanılmış ama bu durum kasa içi hava sirkülasyonuna etki eder mi?
    bu 6 radyatörlüye 450 tl vermek mantıklı mı?

Kısaca özetlersek arkadaşlar bir adet Silverstone Primera kasa aldım.Bendeki mevcut cpu cooler olmadı.Satan arkadaşda bu model varmış 450 tl verip almam mı mantıklı olur yoksa başka model almak mı veyahut 6 radyatör kasa içinde sıkıntı mı yaratır.

Gerçekten bu konuda hiçbir bilgim yok.

• xLab kullanıcısına yanıt
    hava sirkülasyonuna negatif etki yaratmaz. sadece alıp almamak size kalmış. bunun yerine almayı düşündükleriniz ile fiyat olarak karşılaştırın hangisi uyuyorsa size ve bütçenize onu alın derm. ama 6 fan ile gelmesi ve 360 lık radyatör olması avantaj. fanların sesi hakkında bilgi sahibi değilim ama.
  • Silverstone Tundra 240mm de düşünebilirsin. Fiyatı uygun Corsair'e göre.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6700K@4.2 Ghz sistemde H100IV2 kullanıyoruz boşta 20-25 yükte 50-55 dereceyi geçmiyor.

Tabii fanlar 800 RPM pompa 750-800 RPM.

Yüksek hızda ısılar daha da düşecektir.

360'lık 3+3 fan topuna girilmez bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.