< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leader of Birmingham. -- 6 Temmuz 2023; 11:50:5 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Arda Güler'in Real Madrid'e gidince...

-
-
e kolaysa sen de ol.
-
Futbolda vs gereksiz fazla paralar saçılıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gereksiz değil benim fikrmce çünkü kazandırdığına bakmak lazım. En çok izlenen spor dünyada. Bu kadar para saçılır, saçtığının kat kat fazlasını kazanırsın şirketlerin gözünden baktığında
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 100net100k -- 6 Temmuz 2023; 12:0:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kardeşim ondan mı bahsediyorum ben?
Futbol sektörü böyle eyvallah da neden diğer meslekler mesela sen mühendislik okuyorsun diye biliyorum, o kadar emek harcıyorsun, dirsek çürütüyorsun alacağın Max para bak Avrupa'da ol 4-5 bin Euro. Türkiye'de deginmeyim bile Euro cinsi zaten :)
Bu sektör adaletsizliğinden bahsediyorum hayattaki. Çok saçma şeyler ha ama her neyse haklısınız sonuçta sen de ol deyip çıkarsınız hiç acaba deyip sorgulamazsiniz.
Orası öyle haklısınız da ben yani futbolcuların verdiği emeğin dünyadaki diğer meslekleri yapan insanlardan farkı ne ondan dolayı bu başlığı açtım.
dün essay konum bunla ilgiliydi.
bir şeyi kıyaslarken seviyelerine bak. en iyi futbocularla en iyi, isim yapmış mühendisleri kıyasla. Sorun çözüldü.
messi vs mark zuckerberg niye yapmıyorsun mesela
-
Tamam hadi Messi vs Zuckerberg işte Bill Gates vs Ronaldo ama arda gulerin bunlardan maaş kazanımı olarak düşük olduğunu herkes biliyor, peki arda guleri hangi muhendisle kiyaslayacagiz?
Çok saçma bir bakış açısı.
aga bak dünya çapında bir wonderkid. kaç kişi türkiye’den read madrid’e gidiyor?
türkiye’de mühendislik mezunlarının %90’ı mühendislik yapmıyor veya yapamıyor. top tier mezunları da dahil, adam bilgisayar mühendisliği okuyup yazılımcılık yapıyor mesela, bölümün amacı bu değil.
benim amcamın oğlu amatör kümede futbolcu. karnını zor doyuruyor. babasının yardımı ile c segment sıfır bir araba aldı 28 yaşında.
Yani “EN”lere bakıp böyle yorum yapmak mantıklı değil.
arda güleri kimle kıyaslayacaksın dersen. şimdi futbolculuk 17-18 yaşında başlar 30 yaşlarında biter. mühendislik eğitimi masterı ile birlikte 24-25 yaşında bitiyor. Türkiye’de eğitim alanında en olmuş kişilere bak üni sınavında 1. olmuş bilkent ee’yi 4.00 ile bitirmiş abd’ye mastera gitmiş kişiler şu an ne kazanıyor kıyasla ki bu bile arda güler seviyesi değil. Arda turan’dan sonra en potansiyelli türk oyuncu 15-20 senede çıkıyor böylesi
avrupa’da abd’de hatta türkiye’de c level yöneticiler futbolcular kadar kazanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE6B755DC -- 6 Temmuz 2023; 12:12:59 >
-
Hayatta her şeyin parayla ilgili olduğunu daha öğrenemeyen birinin yazdığı cevap
Hayat başarısıyla sınav başarısı arasında doğrudan bir kolerasyon yok. Ticarette ve spor eğlence sektöründeki parayla mühendisin doktorun aldıği paralar kıyaslanamaz bile. Sınavı çıkış yolu olarak görenler genelde memur ailelerinin cocukları oluyor. Bu forumda sınav başarısı hayat başarısıyla doğrudan ilişkili görülüyor. Forumdakilerin birçoğu da asosyal tipler zaten öyle ağzı laf yapan ticaret yapabilecek tipler değil e haliyle sınavı tek çıkış yolu olarak görüyorlar
Haklısınız hocam, ben sadece biraz sığ düşünmüşüm kabul ediyorum.
Bu yönden de siz haklısınız hocam ne diyim yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leader of Birmingham. -- 6 Temmuz 2023; 12:16:32 >
mehh ben aklımdakiler için yaşıyorum şu anlık. para sadece araç. olsa güzel olur sadece. ki yokluğunu çekmek ile çok zengin ve hızlı paraya ulaşmak arasında tonlarla maddiyat durumu var.
-
E orası öyle tabii ki saygı duyuyorum ama herkes senin gibi düşünecek değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leader of Birmingham. -- 6 Temmuz 2023; 12:18:33 >
çoğunuz arda güler gibi bir yetenek kaç kere çıkıyor ki demişsiniz ama zamanında fb ozan tufan için 7m euro bonservis ödemişti hatırlatayım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damakcatlatan -- 6 Temmuz 2023; 12:20:55 >
Tam tersi bence, forum bu konuda ağırlıklı olarak tıp öğrencileri dışında gayet bilinçli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 100net100k -- 6 Temmuz 2023; 12:26:50 >
Yav futbolcuğu veya bir işte bilinenler arasında olmayı basit sanıyorsunuz da bir de buzdağının görünmeyen kısmı var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Futbolda vs gereksiz fazla paralar saçılıyor.
|
aga bak dünya çapında bir wonderkid. kaç kişi türkiye’den read madrid’e gidiyor? türkiye’de mühendislik mezunlarının %90’ı mühendislik yapmıyor veya yapamıyor. top tier mezunları da dahil, adam bilgisayar mühendisliği okuyup yazılımcılık yapıyor mesela, bölümün amacı bu değil. benim amcamın oğlu amatör kümede futbolcu. karnını zor doyuruyor. babasının yardımı ile c segment sıfır bir araba aldı 28 yaşında. Yani “EN”lere bakıp böyle yorum yapmak mantıklı değil. arda güleri kimle kıyaslayacaksın dersen. şimdi futbolculuk 17-18 yaşında başlar 30 yaşlarında biter. mühendislik eğitimi masterı ile birlikte 24-25 yaşında bitiyor. Türkiye’de eğitim alanında en olmuş kişilere bak üni sınavında 1. olmuş bilkent ee’yi 4.00 ile bitirmiş abd’ye mastera gitmiş kişiler şu an ne kazanıyor kıyasla ki bu bile arda güler seviyesi değil. Arda turan’dan sonra en potansiyelli türk oyuncu 15-20 senede çıkıyor böylesi avrupa’da abd’de hatta türkiye’de c level yöneticiler futbolcular kadar kazanıyor. |
Benzer içerikler
- en kolay 2 yıllık açıköğretim bölümleri
- doping hafıza yorumlar
- üniversite hocası nereye şikayet edilir
- apotemi paragraf zor mu
- yks başvuru yabancı dil kısmı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X