Şimdi Ara

Arduino mu Pic mi Yeni Baslayacak Biri İcin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
8.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar konunun başlığındanda anlaşıldığı gibi arduino mu yoksa pic üzerine mi daha çok yogunlasmalıyım. Yapacagım uygulamalar genellikle role kontrolu zaman sayacı , sd kart waw player, lcd li sd kart ve tetikli waw player gibi yada cizgi izleyen, dıt kart vb uygulamar programlama alt yapımda qbasic orta, pascal orta, visualbasic iyi, delphi orta. veritabanı olarak access da calısmalarım oldu. pc uzerinden yonlendirmeli kontrol devreleri filan yapmaya calısacagım bu ise baya bi hevesim var ama nereden ve neye baslayacagımı bilmiyorum

• Arduino.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yxsdf

Arduino.
    Kodu kendin yazacaksan sorun yok, ikisine de kod yazabilirsin. Ama benim gibi kod yazmayla çok uğraşmadan lcd ekranı, sd kartı, mifare okuyucusunu çalıştırayım diyorsan, dünyaca binlerce shield'ı ve kütüphanesi olan arduinoyu tercih et derim.

Yatırım maliyeti olarak "usb pic programlayıcı + pic + temel devre elemanları" = "1 arduino" zaten.

2-3 yıl pic, sonra da 3 yıldır arduino kullanan biri olarak dezavantajını da söylemeliyim, Microchip PIC ülkemizde çok yaygın, Atmel Atmega serisi aynı şekilde yaygın değil.
    Hele yeni çıkan 8u4, 32u4 bulmak imkansız. Arduino ile breadboardda prototipimi yaptım, şimdi baskı devresini çıkarayım dediğin zaman arduinoda kullandığın mikrodenetleyiciyi bulman zor olacak. Ben sparkfun, adafruit, ebay gibi sitelerden alıyorum, fiyat olarak sorun yok ama 2-3 hafta beklemen gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: nedium

Kodu kendin yazacaksan sorun yok, ikisine de kod yazabilirsin. Ama benim gibi kod yazmayla çok uğraşmadan lcd ekranı, sd kartı, mifare okuyucusunu çalıştırayım diyorsan, dünyaca binlerce shield'ı ve kütüphanesi olan arduinoyu tercih et derim.

Yatırım maliyeti olarak "usb pic programlayıcı + pic + temel devre elemanları" = "1 arduino" zaten.

2-3 yıl pic, sonra da 3 yıldır arduino kullanan biri olarak dezavantajını da söylemeliyim, Microchip PIC ülkemizde çok yaygın, Atmel Atmega serisi aynı şekilde yaygın değil.
    Hele yeni çıkan 8u4, 32u4 bulmak imkansız. Arduino ile breadboardda prototipimi yaptım, şimdi baskı devresini çıkarayım dediğin zaman arduinoda kullandığın mikrodenetleyiciyi bulman zor olacak. Ben sparkfun, adafruit, ebay gibi sitelerden alıyorum, fiyat olarak sorun yok ama 2-3 hafta beklemen gerekiyor.

Alıntıları Göster
    Bir şey daha ekleyeyim, ingilizce bilmiyorsan PIC'i tercih et, Türkçe kaynak, not, forum sayısı arduino kaynaklarını 1000e katlar büyük ihtimalle.

• quote:

adafruit ile sparkfun nasil siteler guvenilir mi ? ilk defa duyuyorum. bir de gelis bakimindan aliexpress.cm a gore daha mi erken geliyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cagri_dz

quote:

adafruit ile sparkfun nasil siteler guvenilir mi ? ilk defa duyuyorum. bir de gelis bakimindan aliexpress.cm a gore daha mi erken geliyor ?

Alıntıları Göster
    İkisinden de defalarca alışveriş yaptım, bir sorun çıkmadı. Bu siteler sadece elektronik hobi ve hızlı prototipleme amaçlı malzeme satan yerler. Sparkfun ayrıca arduino üreticisidir, farklı ihtiyaçlar için kendi tasarladıkları arduinolar da var.

Kargo hızına gelince, tüm sitelerde paraya göre hız seçeneği var. Ama en ucuzundan kargo almak istiyorsan (ben öyle yapıyorum), süre 10-25 gün arası değişiyor.
    Bu sitelere değil, kargo ve posta işletmelerine bağlı. Sonuçta karşıdaki firma 1 gün içerisinde kargoya veriyor ürünü.
    Noel+yılbaşı nedeni ile bu aralar baya bir yoğunluk vardır, süre doğal olarak uzar.

• evet dogru soyluyorsun bu aralar belki sikinti olabilir ulasim . bir de simdi elektronik urun siparis etmekten dolayi gumrukte sorun cikarirlar mi aslinda benim temel endisem o.gerci siz bi.sikinti cikmadi diyorsunuz . sharp sensorlerinden bulabilir miyim o sitelerde acaba ? yada orda yoksa alabilecegim baska bir site bilginiz var mi ?
  • quote:

evet dogru soyluyorsun bu aralar belki sikinti olabilir ulasim . bir de simdi elektronik urun siparis etmekten dolayi gumrukte sorun cikarirlar mi aslinda benim temel endisem o.gerci siz bi.sikinti cikmadi diyorsunuz . sharp sensorlerinden bulabilir miyim o sitelerde acaba ? yada orda yoksa alabilecegim baska bir site bilginiz var mi ?

Sharp sensörü Türk robotik sitelerinde var diye biliyorum ben

http://robotus.net/robot-malzemeleri/sharp-gp2y0d810z0f-10cm-menzil/

http://robotus.net/robot-malzemeleri/sharp-gp2y0d340k-uzaklik-sensoru/

http://robotus.net/sensorler/

• ama ordan almaya kalkarsam cok cep yakacak :D 5-6 tane aldigimi varsayarsak diger malzemeler ile birlikte felaket olur :D
  • quote:

ama ordan almaya kalkarsam cok cep yakacak :D 5-6 tane aldigimi varsayarsak diger malzemeler ile birlikte felaket olur :D
    Arduino'nun klonları var, fiyat olarak da çok uygunlar.
    Sparkfun, Adafruit dışında, Dfrobot'u da takip edebilirsin. (bazen kampanya yapıyorlar, DHL bedava olabiliyor, fiyatlar da fena değil)
    Dealextreme'e bakabilirsin, çok uygun fiyatlara mega board alabilirsin.
    Hobi olarak uğraşayım, prototip yapayım diyorsan arduino derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: garfie

Sparkfun, Adafruit dışında, Dfrobot'u da takip edebilirsin. (bazen kampanya yapıyorlar, DHL bedava olabiliyor, fiyatlar da fena değil)

siparis sonrasi gumrukte sknti olmamasi icin limit nedir acaba harcama.limiti yani ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: garfie

siparis sonrasi gumrukte sknti olmamasi icin limit nedir acaba harcama.limiti yani ?

Alıntıları Göster
    "Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 75 Avro’yu geçmeyen eşya önemli değeri olmayan eşya olarak kabul edilmekte ve muafiyet tanınmaktadır."

Kaynak : http://www.gumrukticaret.gov.tr/icerik/82/179/posta-hizli-kargo-esyasi-muafiyeti.html

• tesekkur ederim
  • quote:

tesekkur ederim
    gelen istege gore urun cıkaracagım icin pek maliyet kasmaz diye dusunuyorum. Dealextreme den arduınoyla ilgili baya arasdırmalarım oldu hatta sunu aldım biraz hızlı baslangıc oldu gibi fiyatlar cok uygun arduino hazır bordlar var takıp modulleri ekliyip programlıyıp calısdırıyormussun gibime geldi
    http://dx.com/p/diy-intelligent-tortoise-smart-wheel-robot-module-173668
    ve birde statik eldiven aldım biraz hassasım bu konularda
    http://dx.com/p/protective-anti-static-gloves-white-pair-143000

bu siteden daha once tek sefere 21.12.2010 01:41 USD$ 638,03 Shipped alısverisim olmusdu ve 3 ayrı urun almısdım ayrı ayrı paketliyip hong kong post la gonderdiler gumrukde bir sıkıntı cıkmadı aldıgım urun dreambox dm800 hd

• quote:

Orijinalden alıntı: eskdarbe

gelen istege gore urun cıkaracagım icin pek maliyet kasmaz diye dusunuyorum. Dealextreme den arduınoyla ilgili baya arasdırmalarım oldu hatta sunu aldım biraz hızlı baslangıc oldu gibi fiyatlar cok uygun arduino hazır bordlar var takıp modulleri ekliyip programlıyıp calısdırıyormussun gibime geldi
    http://dx.com/p/diy-intelligent-tortoise-smart-wheel-robot-module-173668
    ve birde statik eldiven aldım biraz hassasım bu konularda
    http://dx.com/p/protective-anti-static-gloves-white-pair-143000

bu siteden daha once tek sefere 21.12.2010 01:41 USD$ 638,03 Shipped alısverisim olmusdu ve 3 ayrı urun almısdım ayrı ayrı paketliyip hong kong post la gonderdiler gumrukde bir sıkıntı cıkmadı aldıgım urun dreambox dm800 hd

Alıntıları Göster
    Amacına bağı ama hobi olsun biraz da uğraşayım dersen Arduino bencede.PIC her zaman olacak bu piyasada paralel olarak onu da öğrenmeye devam edebilirsin.
    Fiyat konusunda da 1 Arduino UNO = 57 TL gibi birşeydi.Pic programlayıcılar da pek ucuz değil açıkçası yani eBay'den rasgele bir programlayıcı almıyorsanız (ki ben aldım hala ulaşmadı elime 11$ )kaliteli programlayıcılarda 50-60 liraya alınıyor.
    Alışveriş konusunda yazacaktım DX'de 75 Euro'yu geçmediğin sürece gümrükte sorun oluşmaz.Tek kötü yanı 20-30 günde geliyor kargolar.
    Geçenlerde birkaç bişey aldım ürün kalitesi olarak da gayet iyiler.Gereksiz pahalı olan malzemeleri çok ucuza alabiliyorsunuz.SparkFun ve Adafruit konusunda da şüphen olmasın çok büyük firmalar ve piyasada cidden büyük yerleri var.
    SparkFun'da bazen kargo bedava oluyor onu takip etmen lazım.Aksi takdirde kargo tuzlu oluyor biraz.Mesela Arduino Cookbook kitabı alacağım ben sadece kargosu 44TL tutuyor.Bana son masrafı yaklaşık 110 lira olacak.Ama bu halde bile Türkiye'deki satış fiyatından 20 lira ucuz.
    Kısaca DX gibi sitelerden alışveriş yapmak sıkıntılı değil üstelik ucuz.Tek kötü yanı beklemek...
    Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilm-i yorum -- 28 Aralık 2012; 21:45:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

Amacına bağı ama hobi olsun biraz da uğraşayım dersen Arduino bencede.PIC her zaman olacak bu piyasada paralel olarak onu da öğrenmeye devam edebilirsin.
    Fiyat konusunda da 1 Arduino UNO = 57 TL gibi birşeydi.Pic programlayıcılar da pek ucuz değil açıkçası yani eBay'den rasgele bir programlayıcı almıyorsanız (ki ben aldım hala ulaşmadı elime 11$ )kaliteli programlayıcılarda 50-60 liraya alınıyor.
    Alışveriş konusunda yazacaktım DX'de 75 Euro'yu geçmediğin sürece gümrükte sorun oluşmaz.Tek kötü yanı 20-30 günde geliyor kargolar.
    Geçenlerde birkaç bişey aldım ürün kalitesi olarak da gayet iyiler.Gereksiz pahalı olan malzemeleri çok ucuza alabiliyorsunuz.SparkFun ve Adafruit konusunda da şüphen olmasın çok büyük firmalar ve piyasada cidden büyük yerleri var.
    SparkFun'da bazen kargo bedava oluyor onu takip etmen lazım.Aksi takdirde kargo tuzlu oluyor biraz.Mesela Arduino Cookbook kitabı alacağım ben sadece kargosu 44TL tutuyor.Bana son masrafı yaklaşık 110 lira olacak.Ama bu halde bile Türkiye'deki satış fiyatından 20 lira ucuz.
    Kısaca DX gibi sitelerden alışveriş yapmak sıkıntılı değil üstelik ucuz.Tek kötü yanı beklemek...
    Kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    onlarda 2 ayrı kargo yapmıslar eldivenleri ayrıı arduino robotu ayrı bugun kargo numaralarını verdiler buyuk ihtimal gumruk olaylarini filan biliyorlar cunku robot ancak kurtarıyo 75 euro yu :) bide adamlara ticket atarsan kutuya gift yazdırabiliyorsun. beklemekdeyim urunler elime ulasınca tekrar yazarım arduino inşaallah yuzumu kara cıkarmaz ama programlamaya baslangıc kadar basitmis dili if then else falan filan giriyor pek cok sıkıntı cekmeyecegim gibi

• quote:

onlarda 2 ayrı kargo yapmıslar eldivenleri ayrıı arduino robotu ayrı bugun kargo numaralarını verdiler buyuk ihtimal gumruk olaylarini filan biliyorlar cunku robot ancak kurtarıyo 75 euro yu :) bide adamlara ticket atarsan kutuya gift yazdırabiliyorsun. beklemekdeyim urunler elime ulasınca tekrar yazarım arduino inşaallah yuzumu kara cıkarmaz ama programlamaya baslangıc kadar basitmis dili if then else falan filan giriyor pek cok sıkıntı cekmeyecegim gibi

Alıntıları Göster
    Kargo takip numaraları RA****CN gibiyse China Post'la takip edeceksin araştırmışsındır belki ama yine de söyleyeyim.Bir de hemen takip edemiyorsun üstünden bikaç gün geçince sistem açılıyor.Uyduruk bi takip sistemleri var.

Dil çok zor değil Processing dili tabanlıdır Arduino.Processing de çok güçlü bir dildir.
    Bir de tavsiye vereyim.Robot gelince direk onu kurup çalıştırma hemen önce biraz basit uygulamalarla uğraş birşeyler öğren ondan sonra robotu kendin yap.Daha çok ilerleme kaydedersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

Kargo takip numaraları RA****CN gibiyse China Post'la takip edeceksin araştırmışsındır belki ama yine de söyleyeyim.Bir de hemen takip edemiyorsun üstünden bikaç gün geçince sistem açılıyor.Uyduruk bi takip sistemleri var.

Dil çok zor değil Processing dili tabanlıdır Arduino.Processing de çok güçlü bir dildir.
    Bir de tavsiye vereyim.Robot gelince direk onu kurup çalıştırma hemen önce biraz basit uygulamalarla uğraş birşeyler öğren ondan sonra robotu kendin yap.Daha çok ilerleme kaydedersin.

Alıntıları Göster
    evet ra ve cn li numara verdiler 2 adet. bugun itibariyle ptt kargodan sorgulayabiliyorum kargo gondericiden alındı yazıyor :) yılbasından sonraya kaldı cok acelem yok varsın 10 gunde gelsin sonucda gelecek acele isteyenlere ekstra ucretle express gonderiyorlar oda 4-5 gunde geliyormus yine cok fark olmuyor gibi bir sey yani paraya yazık etmeye gerek yok sonucda baska bir ulkeye gidiyor.

• quote:

evet ra ve cn li numara verdiler 2 adet. bugun itibariyle ptt kargodan sorgulayabiliyorum kargo gondericiden alındı yazıyor :) yılbasından sonraya kaldı cok acelem yok varsın 10 gunde gelsin sonucda gelecek acele isteyenlere ekstra ucretle express gonderiyorlar oda 4-5 gunde geliyormus yine cok fark olmuyor gibi bir sey yani paraya yazık etmeye gerek yok sonucda baska bir ulkeye gidiyor.

Alıntıları Göster
    bu arada bende xeltek super pro 580u var picde programlıyor diye biliyorum. arduino filan harici elektronik-pc--gsm-tab tamiriyle ugrasıyorum bga tezgahım filan var elektronikden yana sıkıntı cekmem algoritma takiplerimde iyi samsung servisinde calısıyorum ekstradan sıkıntı cekmem guzel projelerle gelecegim Allahın da izniyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskdarbe -- 27 Aralık 2012; 21:33:37 >

• quote:

bu arada bende xeltek super pro 580u var picde programlıyor diye biliyorum. arduino filan harici elektronik-pc--gsm-tab tamiriyle ugrasıyorum bga tezgahım filan var elektronikden yana sıkıntı cekmem algoritma takiplerimde iyi samsung servisinde calısıyorum ekstradan sıkıntı cekmem guzel projelerle gelecegim Allahın da izniyle

Alıntıları Göster
    arduino evrensel artık :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.