Şimdi Ara

Arduino, Raspberry Pi Boş İş mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    ben raspberry pi'yi aslında çok amaçla kullanıyorum, yukarıda yazmıştım, şirketten ters proxy olayını.

ama kullandığım bi amaç da şu: yatak çift kişilik, elektrikli battaniye de çift kişilik. yatağın sağı ve solu ayrı kontrol ediliyo elektrikli battaniyede. normalde gece sabaha karşı uyanıyodum ve çok üşümüş oluyodum. kalerufer çalışsa bile yatak soğuyodu ben uyurken. sabaha karşı uyandıktan sonra uykum kaçıyodu, gece uykum aşırı bozuluyodu.

ben de şöyle bi sistem geliştirdim: elektrikli battaniyeyi Raspbery Pi'ye bağladım. bi arayüz yazdım. şimdi telefondan kontrol ediyoum, hangi saatte ne kadar yoğunlukla çalışacağını ayarlıyorum.

mesela ben gece 11'de uyuduysam, o sıralarda battaniye çalışmıyıo, ama gece 02 gibi yatağın diğer tarafını ısıtıyo. ben gece uyandığımda sadece yatağın diğer yanına kaykılıyorum ve diğer taraf ısınmış oluyo. uykuma konforlu şekilde devam ediyorum.

hiçbir zaman kendi yattığım taraftaki battaniye çalışmıyo.

bu sistem sayesinde uyku düzenim aşırı iyileşti. cidden çok iyi oldu yani benim için.

bu sistem olmasa, battaniyeyi açık bırakıp yatamazsın.

bu sistemde, hangi saatte ne kada youn çalışacağını ayarlayabildiğim için, ince ayar yapabiliyorum. yani yatağı çok ısıtmıyo. tam kıvamında ısıtıyo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• trkgncr kullanıcısına yanıt

Hocam, bunla yapılan projeler seri üretime uygun değil deniyordu. Örneğin; sizin yaptığınız projeyi yaptım ve bunu pazarlayarak satışa sunmak istedim. Seri nasıl üretecem? Hemen bozulacak mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

başlangıç için ne almalı? arduino mu raspberry pi mi ve hangi ürünleri?

• Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt
    ikisi farklı amaçlara hizmet ediyolar. başlangıç için arduino daha mantıklı. raspberry pi aslında ufak bi bilgisayar.

ben elektrikli battaniye kontrol sistemini neden arduino ile değil de raspberry ile yaptım? çok basit. telefondan kontrol etmek istiyodum. bu amaçla en kısa yol raspberry ile yapmaktı ki zaten elimde vardı cihaz.

Seri üretime geçirilebilir de düzeneği ayarlaman lazım ama seri üretim yaptıracak sermayen var mı? Bu ürünlerle daha çok butik ve niş işler yaparsın. Ya da hobi olarak kullanırsın. Bu arada benim sistemde bozulan arduino kart değildi. Ekstra kablo almamak ve lehim yapmamak için ucu jumper olan kabloları birbirine bağlamıştım. Mutfak tezgahı olduğu için muhtemelen sıvı falan geldiyse o jumperlar full paslanıp çürümüş. Dedim bir daha uğraşmam bunla. Bu arada arduino falan alacaksan bence kesinlikle 3d yazıcı da olması gerekiyor. Sensör açıkta çok çirkin duruyordu. İnternetten hemen model bulup bastım. O şekilde çok hoş olmuştu. Raspberry ile Arduino arasında da şöyle bir fark var. Biri pc, diğeri kontrolcü. Yani Raspberry ile bilgisayar gereken projeleri halledebiliyorsun. Örneğin, Philips'in tvlerindeki ambilight ışık düzeneğini kendin yapmak istersen görüntüyü okuyacak ve yorumlayacak bir pcye ihtiyacın olur. O yüzden onu Raspberry ile yapabilirsin. Ama basitçe sensörden okuduğun veri neticesinde bir şeyleri on/off yapacaksan Arduino yeterli oluyor.

Zaten para kazanır mıyım gözüyle bakarsan kazanamazsın. Hobi olarak başlayıp hobinden para kazanabilirsin. Diğer türlü bir noktada sıkılman ve zevk almıyorsan da takıldığın noktada bırakman çok olası.

3D yazıcıyı neler için kullanıyorsunuz başka? almasam da dışarıda nerede ne kadara baskı alabilirim?

sağol hocam. peki bu arduinoya dair bir sürü ürün var. ben neyi alacağımı nasıl bilecem başlangıç için?

bilmiyom aga, yaz youtube'a, izle videoları, ne bileyim mesela robotistan gibi kanallar var. onlar bilgi veriyodur. ben aktif olarak uğraşmıyom bu "maker" kitleriyle.

test otomasyonları dışında nelerle aktif uğraşıyorsunuz

çalıştığım maaşlı işim dışında pek bişeyle uğraşmıyom.

raspberry'ye zamanında o programı yazmıştım, elektrikli battaniyemi kontrol etmek için. sistemi kurdum, zaten fiziksel pek bişey yok, röle falan var işte. kurdum çalıştı. o gün bu gündür sadece kullanıyom o sistemi  hiç açıp ayrıca vakit harcamadım. çalışıyo senelerdir. 6 sene falan olmuştur.

Pokemon basıyorum genelde.  Onun dışında musluk takarken tam gelmedi mesela, ona aparat çizip bastım. Aynı şekilde ranza montajlarken vidanın girdiği parçada hata vardı, onu da yazıcıdan bastım. Monitör standı için ayak, telefon standı, playstation standı gibi aklıma ne gelirse. Dışarıda kaça basarlar bilmiyorum ama çok uzun sürüyor.

Bu arada Arduino çeşitleri için de ne kadar küçük alırsan o kadar iyi. Bir yerlere sığdırmak zorunda olduğun için küçük olması avantajlı oluyor. En küçük versiyonunda ise jumper yok, lehim yapman gerekiyor. Projedeki bağlantı sayısına göre kart modeli seçmen lazım. Pin sayısı yetiyorsa dediğim gibi küçük almak çok avantajlı. Bilgisayarda donanım olarak görmek istiyorsan da Leonardo versiyonunu alman gerekiyor. Atıyorum yazıcıdan retro tarzı joystick bastın, onunla oyunlarda kullanmak istiyorsun diyelim. O zaman Leonardo alman gerekiyor.

Ama gerçekten Arduino ile ne yapabilirim dediğinde hiçbir şey yapamıyorsun genelde. Tam tersi atıyorum otomatik bahçe sulama sistemi yapmak istiyorum, bunu nasıl yaparım dediğinde yol Arduino'ya çıkıyor. Kafanda hazır proje olması lazım.

Kişi sayacı. Yoğunluğa göre LED renk değiştirecek ve bu ürün güzel bir kutu içerisinde duracak. Değerli yorumunuzu bekliyorum hocam.

Yoğunluğu nasıl bir sensörle ölçeceksin?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

kişi sayısı şu aralıklarda olduğunda LED şu renk olsun desek olmaz mı

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.