Şimdi Ara

Ardunio ile priz,lamba kontrolü ve mini ardunio

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar.ardunioda yeniyim birkaç sorum olacaktı.
    ardunio ile lambayı kontrol etmek istiyorum.mesela android telefondan salonun ışığını aç diyicem ışık açılacak. aynı şeyi priz içinde yapmak istiyorum, benim odamda 2 priz var.gene androidden prizi açıp kapatmak istiyorum. ve lamba anahtarıda çalışır durumda olmalı.yani telefondan açtığımız ışığı anahtarla kapatmak istiyorum.şuanki anahtarları değiştirip başka bişey takabilirim problem değil.sormak istedim android vs kısmı değilde. mesela prize ne bağlıyıcam.prizin içinde bi role ve ardunio mu olmalı? birde bu ardunioyu programladık diyelim. ucuz bi işlemci ve kart alıp onu kullanmak daha mantıklıymış.bu işlemcini yi ve kartı aliexpressden sipariş etmek istiyorum malum tüm prizler ve lambalar için devre olmalı, anladığım kadarıyla
    teşekkürler şimdiden

• Aslında tüm prizler ve lambalar için bir arduino yeterlidir. Sadece bunlara eğer Röle ile kumanda etmek istiyorsan kumada etmek istediğin nokta kadar röle gerekir. Tabiki unutmamak gerekir ki kullnacağın röle sayısı kadar I/O pin 'in olmalıdır. Buna uygun bir Arduino UNO seçmek gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlperPelik

Aslında tüm prizler ve lambalar için bir arduino yeterlidir. Sadece bunlara eğer Röle ile kumanda etmek istiyorsan kumada etmek istediğin nokta kadar röle gerekir. Tabiki unutmamak gerekir ki kullnacağın röle sayısı kadar I/O pin 'in olmalıdır. Buna uygun bir Arduino UNO seçmek gerekir.

dediğiniz kablolu bağlantı için geçerli demi.kablosuz modül ile yapmak istersek
  • evet. Ama bence kablosuz da olsa hepsini kablo ile bir yerde birleştirip tek bir mikrodenetleyici ile yapmak daha doğru olur gibi. Uygulamada o kadar fazla denetleyici wifi veya BT kullanımında sorun olur.
  • quote:

evet. Ama bence kablosuz da olsa hepsini kablo ile bir yerde birleştirip tek bir mikrodenetleyici ile yapmak daha doğru olur gibi. Uygulamada o kadar fazla denetleyici wifi veya BT kullanımında sorun olur.

hocam işte imkanı yok öyle bişeyin.mevcut bidaireye kablo çekmeden yapamam.ya kablo çekicem yada birsürü kablosuz alıcı verici olacak
  • 2 dolarlık arduino nano 9 dolarlık 2 adet 8 kanal röle modul ve 2 dolarlık bluetooth modül ile 18 ayrı cihazı kontrol edebilirsin. hemde android telle. ben yaptım . süper çalışıyor
  • Ben forumda bir yereyazdım ve cevaplayanda olmadı bende bulamıyorum tekrar. Evimde farklı odalarda 3 adet elektrikli panjur var. Bunlar hemen pencerenin yanında bulunan iki anahtarla kontrol ediliyor. Bunları kumandalı ya da hava kararması ile otomatik kapanır aydınlanması ile otomatik açılır nasıl yapabilirim. Manuel fonksiyonlarıda bozulmadan. Teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arduino da yeni isen priz veya lamba ile uğraşma 240 v elektrik var yaptığın bir hata canına maal olabilir dikkat et !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakiyilmaz B kullanıcısına yanıt
    Bir mikro kontrol kartı arduino pro mini gibi + 1 röle + IR alıcı koyarsaınız. +1 uzaktan kumanda alırsınız. Her pancur yanına veya eğer pancular yakınsa ve kablo çekme imkanı varsa o zaman 2 röleden pancur düğmelerine paralel röle ontaklarını çekersiniz. Daha sonra pro mini yi kodlarsıız. Kumanda tuşlarından biri 1. röleyi kontrol eder ikincisi ise 2. pancuru.

Haha farklı birçok yöntem ile yapılabilir. Ancak bu şekilde çok az elektronik bilgisi ile yapmış olursunuz. İşin bütçesi çok çıkmaz...
  • AlperPelik A kullanıcısına yanıt
    hazır konusu gelmişken de söyleyeyim bizime evde de 12 tane rf kumanda ile yönetilen panjurlar var ben bunları arduino vasıtasıyla telefondan yönetebilir miyim? Tam olarak amacım kendi kumandasını devre dışı bırakıp, telefondan bt ile olabilri yatarken kapatmak, gerektiğinde de panjurun belli saatlerde otomatik açıp kapatmak istiyorum bunun için ne yapabilirim? Fikirlerinizi bekliyorum.
  • Yorumunuz icin cok tesekkurler. Peki aydinlik sensorlu yapmak nasil olur. Mantiklimidir?

• ogzcndyr kullanıcısına yanıt
    Aslında olur. Ama Kaç adet pancur var ve hangi mantık ile bağlı onları bilmek lazım. Yani mantık derken röle ile mi çalışıyor yoksa başka şekilde mi onu bilek lazım. Yani neyi kuamnda edeceğimizi bilmemiz lazım.
  • @bakiyilmaz

LDR veya ışık sensörü ile olabilir ama bu tür uygulamalarda saçmalayabilir ne bileyim çok aydınlık olur, hava güneşli olur hava kapalı olur farklı farklı sorunlar ortaya çıkabilir. Açıkcası bir sensöre sistemin kontrolünü bırakmak bana pek mantıklı gelmiyor. Ama teorik olarak olur. Hatta o zaman mikrodenetleyici vs. dahi ihtiyaç duymadan yapılabilir.

Bu ürünü takıveririsiniz olur biter..

www.domirobot.com
    12V Işık/LDR Sensörlü Röle Kartı
    http://www.domirobot.com/isik-ldr-sensorlu-role-anahtarlama-modulu-pmu345

• quote:

Aslında olur. Ama Kaç adet pancur var ve hangi mantık ile bağlı onları bilmek lazım. Yani mantık derken röle ile mi çalışıyor yoksa başka şekilde mi onu bilek lazım. Yani neyi kuamnda edeceğimizi bilmemiz lazım.

Hocam sistemi şöyle anlatıyım; 12 adet panjur var kumandadan hangi numaralı panjuru açmak istiyorsan o numaraya basıyoruz kumandada panjura bağlı röle kartını tetikleyerek motoru döndürüyor. Sistem bu şekilde çalışıyor :) ne gibi bi çözün bulabilirix ??

• Bu söylemiş olduğunuz için bütün pancuları bir kotnrol ünitesine bağlamak gerekir. Yani pncular arasında kablolama yapmak gerekir. Kablo yapmadan olmaz mı derseniz olur ancak bu sefer her pancura bir kontrol devresi gerekir. Daha sonra ise her pancura bir röle konulur ve uzaktan kumanda ile sizin istediğiniz gibi yapılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.