Şimdi Ara

Arının türü ne (SS'li)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
20.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bu arı hakkında bilgi almak istiyorum da, türünü bilmiyorum. Bu hayvanın türü nedir?

Arının türü ne (SS'li)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arının Türü: Çamur Arıları

Çamur arıları, geniş bir toprak yaban arısı ailesinin üyeleridir. Genellikle toprakta veya çamurda yuva yaptıkları için bu isimle anılırlar.

Özellikleri

Çamur arıları, boyut ve renkte çeşitlilik gösterir. Genellikle 1,5 ila 2,5 santimetre uzunluğundadırlar ve siyah, mavi, kahverengi veya metalik yeşil renkte olabilirler. Dar bir belleri ve uzun antenleri vardır.

Tehlikeli mi?

Çoğu çamur arısı türü insanlara karşı saldırgan değildir ve yalnızca yuvaları tehdit edildiğinde sokarlar. Ancak, bazı türler daha agresif olabilir, bu nedenle yuvalarına yaklaşırken dikkatli olmalısın. Çamur eşek arısı olarak da bilinen Sceliphron caementarium türü, nadiren insanları sokar ve sokması da genellikle ağrılı değildir.

Zehirli mi?

Çamur arılarının zehri genellikle insanlar için ölümcül değildir, ancak alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Çamur arısı sokması yaşarsan ve herhangi bir alerjik reaksiyon belirtisi (nefes almada zorluk, şişme veya kızarıklık) fark edersen, hemen tıbbi yardım almalısın.

Yuva Yok Etme

Çamur arısı yuvaları genellikle çamurdan veya topraktan yapılır ve dış duvarlara, saçak altlarına veya diğer korunaklı alanlara inşa edilir. Yuvaları yok etmek istiyorsan, bunu gece veya arıların aktif olmadığı erken sabah saatlerinde yapmalısın. Uzaktan insektisit püskürterek veya yuvanın girişini kapatarak yuvaları yok edebilirsin. Ancak, arıların yuvasına doğrudan yaklaşmaktan kaçınmalı ve her zaman uygun koruyucu ekipman kullanmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bunebu arısı
  • Ciddi cevaplar bekliyorum arkadaşlar.

• Eşek arısı lan o bildiğin.
  • Bumblebee olması lazım
  • archosta krofa denilen bir turdur bu. resimdede gordugunuz gibi govdesi incedir bu turdeki arılar afrikanın sadece guney kısmında bulunur.Bunun ticaretini de yapmıyorlar bildigim kadarıyla.
  • Kızıl arı deniyor en azından Antep'te :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bunun ismi nedir?(SS li.)
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ne olduğunu boşverde yaradan yaratmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan3547

archosta krofa denilen bir turdur bu. resimdede gordugunuz gibi govdesi incedir bu turdeki arılar afrikanın sadece guney kısmında bulunur.Bunun ticaretini de yapmıyorlar bildigim kadarıyla.

Ülkemizde epey bulunur, eşek arısının bir türüdür ve fena şekilde böcek yer çatılarda tahtalarda ufacık deliklere girer böcek avlar, sokması sakıncalı

olabilir özellikle boğaz etrafı sakıncalıdır.

Geçen hafta eve girmişti, bir iki gün takıldı sonra çıktı.

Arının türü ne (SS'li)

• quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

quote:

archosta krofa denilen bir turdur bu. resimdede gordugunuz gibi govdesi incedir bu turdeki arılar afrikanın sadece guney kısmında bulunur.Bunun ticaretini de yapmıyorlar bildigim kadarıyla.

Ülkemizde epey bulunur, eşek arısının bir türüdür ve fena şekilde böcek yer çatılarda tahtalarda ufacık deliklere girer böcek avlar, sokması sakıncalı

Arının türü ne (SS'li)

la bi dur oglum 40 yılın başı birşey uydurduk :D

• quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

quote:

Arının türü ne (SS'li)

Bir konu vardı, adam dershanede üstüne kanatlı örümcek gibi bir şey kondu diyordu, bu olabilir

Ayrıca

• çamur arısı millet bu ülkemizde çok var ayrıca sokmuyor korkacak bişey yok
  • Arı Maya o.
  • Manken Arısı O, Duruşundan Belli
  • sancı arısı deriz biz ona.. ülkemizde çok bulunur. küçükken az mı ısırmadılar.. yanlışlıkla falan yuvayı bozarsan iyi kaç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LORDxV1RUS -- 9 Temmuz 2012; 9:22:06 >
  • Camış arısı

Arının türü ne (SS'li)

• Wasp
  • gecen balkonda yanima konuyurdu govdesi cok acayip

• Bu gün yavasını yapma aşamasında dakikalarca bu arıyı izledim getirdiği küçük yuvarlak şeklindeki çamurla yuva yapıyordu . Bu arının bilimsel adı "Sceliphron caementarium" bu arı hakkında biraz bilgi edindim. Bu arı önce kuru bir yer bu yer her yer olabilir evinizin içi veya evinizin dışı yada bir depo sonra bulduğu kuru yere bir ucu kapalı olan ağzında getirdiği minin minik yuvarlak halindeki ıslak çamur ile tünel gibi bir yer yapıyor, daha sonra çekirge veya bir örümceği yakalayarak onu felç ediyor, yaptığı yuvanın içine bırakıyor ve böceğin üstüne de yumurtasını bırakıyor daha sonra tünel şeklinde yaptığı yuvanın diğer ucunu da kapatıyor böylece felç ettiği böcek içeri de çürümüyor veya kokuşmuyor. Daha sonra ise bu yaptığı tünel şeklindeki yuvanın etrafını ağzında sürekli çamur taşıyarak etrafını güzelce kapatıyor ve içeri de olan yavru çıkıncaya kadar ki besin kaynağı önüne sunuyor. Arı bu yuva yapma işlemini bitirdikten sonra bir daha da yuvaya uğramıyor. Google görsellere Sceliphron caementarium yazarsanız çok ilginç ve güzel resimlere ulaşabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nayc

Beyler bu arı hakkında bilgi almak istiyorum da, türünü bilmiyorum. Bu hayvanın türü nedir?

Arının türü ne (SS'li)

Bu gün yavasını yapma aşamasında dakikalarca bu arıyı izledim getirdiği küçük yuvarlak şeklindeki çamurla yuva yapıyordu . Bu arının bilimsel adı "Sceliphron caementarium" bu arı hakkında biraz bilgi edindim. Bu arı önce kuru bir yer bulur bu yer her yer olabilir evinizin içi veya evinizin dışı yada bir depo sonra bulduğu kuru yere bir ucu kapalı olan ağzında getirdiği minin minik yuvarlak halindeki ıslak çamur ile tünel gibi bir yer yapıyor, daha sonra çekirge veya bir örümceği yakalayarak onu felç ediyor, yaptığı yuvanın içine bırakıyor ve böceğin üstüne de yumurtasını bırakıyor daha sonra tünel şeklinde yaptığı yuvanın diğer ucunu da kapatıyor böylece felç ettiği böcek içeri de çürümüyor veya kokuşmuyor. Daha sonra ise bu yaptığı tünel şeklindeki yuvanın etrafını ağzında sürekli çamur taşıyarak etrafını güzelce kapatıyor ve içeri de olan yavru çıkıncaya kadar ki besin kaynağı önüne sunuyor. Arı bu yuva yapma işlemini bitirdikten sonra bir daha da yuvaya uğramıyor. Google görsellere Sceliphron caementarium yazarsanız çok ilginç ve güzel resimlere ulaşabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.