Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.927
Cevap
36
Favori
185.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: to iMMortalize

kendi kendine çalışmaya başladı şimdilik sorun yok. ne cins kombi bu ya

sistem menüsüne girmen lazım.... geri tuşuna basılı iken ok tuşuna 10 sn kadar basılı kalsın çıkan şifre kısmında 234 girin sonrası bildik tlf menüsü gibi dolaşıp yumuşak ateşlemeyi bulursunuz.... hardcrss dediği gibi dünya var ariston menüsünde :) ben de sıkıntı yok. aşırı pompa uyarısı ne ararsan ayarlayabilirsin..... hertürden ayar yapılabiliniyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 12 Ocak 2014; 11:32:38 >
  • murat23351 M kullanıcısına yanıt
    matkapla kör cephe bir yerde duvarı delersiniz bakarsınız içinde strafor var mı yok mu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

matkapla kör cephe bir yerde duvarı delersiniz bakarsınız içinde strafor var mı yok mu :)

olsa dahi aradan geçmiş 12-13 yıl dışa bakan kör nokta duvarı da delecem zaten... koydukları ürünün yaşlanma değeri var her malzemenin olduğu gibi. bu malzemenin arada olması bir şey değiştirmez komple bina sarılmasa bir anlam ifade etmez...
  • Iki tugla arasi olabilir ama ara beton katlar tada kolon kirisler yine acikta oldugundan isi koprusu olusturur ve cok da faydali olmaz.iceriden yaptursanizda yine en az 3-4 cm yaptirmalisiniz.yani toplamda 5 cm ye yakin yer kaybiniz olur.eps yaptirin illaki yaptiracaksaniz.xps nefes almadigi icin cok saglikli olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BU KOMBİYİ ALDIM ALALI SORUNLAR BİTMEDİ İNANIN KURULUMU YAPAN FİRMADAN BAŞLAYARAK BANA ÇIKARDIKLARI MASRAFLA BİR KOMBİ DAHA ALIRDIM... BENİM KOMBİ BAKIM YAPILIP BİR AY GEÇİNCE ISITA SİSTEMİ POMPASI AŞIRI ÇALIŞMA ARIZASI VERİYOR... GÜNLÜK ŞUAN 8M PEKET 15M3 YAKIYORUM HALİSBEY 234 AYARLARINA GİRMEK İSTEMİYORUM... SERVİSÇİ HERŞEY AYARLI DİYOR AUTO MODUNDA HİÇ ÇALIŞMIYOR... SÜREKLİ O YAZI LANET OLSUN DİYEREK 1 YILLIK KOMBİYİ GÜVERCİN KAFESİ YAPACAM TARSUS DA ŞEBEKE SUYU ON NUMARA KOMBİDEN SERVİS SU TAHLİYE ETTİĞİNDE ÇAMUR GİBİ SERVİS BUNU AÇIKLAYAMIYOR...HER YIL STARSUS DA 3 AY KIŞ OLUR OLMAZ AMA BEN 3 AYDA 30 DEFA SERVİSİ ARAMAK İÇİN ALMADIM BU KOMBİYİ.. EVE GİDİYORUM ODA TERMOSTATIN DA ALEV YOKSA ARTIK DIŞARI BİLE ÇIKMIYORUM ÇÜNKÜ O YAZIYI GÖRMEKTEN SIKILDIM...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kansuvar

BU KOMBİYİ ALDIM ALALI SORUNLAR BİTMEDİ İNANIN KURULUMU YAPAN FİRMADAN BAŞLAYARAK BANA ÇIKARDIKLARI MASRAFLA BİR KOMBİ DAHA ALIRDIM... BENİM KOMBİ BAKIM YAPILIP BİR AY GEÇİNCE ISITA SİSTEMİ POMPASI AŞIRI ÇALIŞMA ARIZASI VERİYOR... GÜNLÜK ŞUAN 8M PEKET 15M3 YAKIYORUM HALİSBEY 234 AYARLARINA GİRMEK İSTEMİYORUM... SERVİSÇİ HERŞEY AYARLI DİYOR AUTO MODUNDA HİÇ ÇALIŞMIYOR... SÜREKLİ O YAZI LANET OLSUN DİYEREK 1 YILLIK KOMBİYİ GÜVERCİN KAFESİ YAPACAM TARSUS DA ŞEBEKE SUYU ON NUMARA KOMBİDEN SERVİS SU TAHLİYE ETTİĞİNDE ÇAMUR GİBİ SERVİS BUNU AÇIKLAYAMIYOR...HER YIL STARSUS DA 3 AY KIŞ OLUR OLMAZ AMA BEN 3 AYDA 30 DEFA SERVİSİ ARAMAK İÇİN ALMADIM BU KOMBİYİ.. EVE GİDİYORUM ODA TERMOSTATIN DA ALEV YOKSA ARTIK DIŞARI BİLE ÇIKMIYORUM ÇÜNKÜ O YAZIYI GÖRMEKTEN SIKILDIM...

Merhabalar hemşehrim ben de tarsusluyum... tarsusta kış olmaz elektrikli ısıtıcı bile rahat geçirirdiniz annemgile bu şekilde yaptırdık... gelelim senin sorununa servis her şeyi tam anlamaz peteklerin yeni mi bu çamur degil peteğin pisligidir size tavsiyem yıkatırseanız sorun kalmaz... pompa uyarısı tek çözümü min. pompa seviyesini artırmanız... aslımda bu şekildeaşırı pompa uyarısı vermesi kombi dinlenmeye geçiyor... bakın bide oda termostadı kullanıyorsunuz ayarladığınz sıcaklığa gelince duruyor demek oda termostatını devre dışı bırakın oyle deneyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 16 Ocak 2014; 9:35:32 >

• Bende de asiri pompa calismasi uyarisi var ama bu problem degil aslinda olay giden su sicakligi ile gelen su sicakligi ayni ise bu uyariyi veriyor testini su sekil yapabilirsin
    Tum petekleri kapat bir tane calissin hemen bu uyariyi alirsin uyari ciktiginda bir petek ac hemen uyari yazisi gidiyor taki o petekde isinana kadar

• quote:

BU KOMBİYİ ALDIM ALALI SORUNLAR BİTMEDİ İNANIN KURULUMU YAPAN FİRMADAN BAŞLAYARAK BANA ÇIKARDIKLARI MASRAFLA BİR KOMBİ DAHA ALIRDIM... BENİM KOMBİ BAKIM YAPILIP BİR AY GEÇİNCE ISITA SİSTEMİ POMPASI AŞIRI ÇALIŞMA ARIZASI VERİYOR... GÜNLÜK ŞUAN 8M PEKET 15M3 YAKIYORUM HALİSBEY 234 AYARLARINA GİRMEK İSTEMİYORUM... SERVİSÇİ HERŞEY AYARLI DİYOR AUTO MODUNDA HİÇ ÇALIŞMIYOR... SÜREKLİ O YAZI LANET OLSUN DİYEREK 1 YILLIK KOMBİYİ GÜVERCİN KAFESİ YAPACAM TARSUS DA ŞEBEKE SUYU ON NUMARA KOMBİDEN SERVİS SU TAHLİYE ETTİĞİNDE ÇAMUR GİBİ SERVİS BUNU AÇIKLAYAMIYOR...HER YIL STARSUS DA 3 AY KIŞ OLUR OLMAZ AMA BEN 3 AYDA 30 DEFA SERVİSİ ARAMAK İÇİN ALMADIM BU KOMBİYİ.. EVE GİDİYORUM ODA TERMOSTATIN DA ALEV YOKSA ARTIK DIŞARI BİLE ÇIKMIYORUM ÇÜNKÜ O YAZIYI GÖRMEKTEN SIKILDIM...

Bu kombiyi alıp teknik bilgisi olmayan çoğu insan sizin gibi düşünüyor. Servisler gelip kombiyi çalıştırıp gidiyor eve göre kombi ayarını yapmıyor yapamıyor. Benim kombimi açmaya gelen servis oda termostatını bağlamayı bilmiyor ilk bana bağlamışlar bağlantısını ben tarif ettim böyle çalışmaz abi dedi öyle bağlattım çalıştı. Neyse gelelim sizin sorununuza. Kombide dış ısı sensörü var mı? Varsa auto modunu kullanın değilse kombi ısısını sürekli sizin ayarlamanız gerek. 8 mt petek kullanıyorsanız pompanızın devrini yükseltmeniz gerek eğer bunu yapmazsanız aşırı çalışma uyarısından kurtulamazsınız. Yani dediğim 234 parametresine girmek zorundasınız. Sıkıntı olmaz rahat olun. Dış ısı sensörünüz yoksa kombinizi kaç derecede kullanıyorsunuz bunları belirtirseniz iyi kötü eviniz için bir ayar yapmanıza yardımcı olmaya çalışırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: halils2

quote:

Bu kombiyi alıp teknik bilgisi olmayan çoğu insan sizin gibi düşünüyor. Servisler gelip kombiyi çalıştırıp gidiyor eve göre kombi ayarını yapmıyor yapamıyor. Benim kombimi açmaya gelen servis oda termostatını bağlamayı bilmiyor ilk bana bağlamışlar bağlantısını ben tarif ettim böyle çalışmaz abi dedi öyle bağlattım çalıştı. Neyse gelelim sizin sorununuza. Kombide dış ısı sensörü var mı? Varsa auto modunu kullanın değilse kombi ısısını sürekli sizin ayarlamanız gerek. 8 mt petek kullanıyorsanız pompanızın devrini yükseltmeniz gerek eğer bunu yapmazsanız aşırı çalışma uyarısından kurtulamazsınız. Yani dediğim 234 parametresine girmek zorundasınız. Sıkıntı olmaz rahat olun. Dış ısı sensörünüz yoksa kombinizi kaç derecede kullanıyorsunuz bunları belirtirseniz iyi kötü eviniz için bir ayar yapmanıza yardımcı olmaya çalışırım.

hocam benim sıkıntım 501 alev eksik hatası. Servis 234 ile girilen menüden anlamıyor. İçini açtılar, gaz valfi bozuk gaz almıyor dediler ve yenisini sipariş verdiler -servise ara sıra çalıştığını bir türlü kabul ettiremedim-. Yeni parça gelene kadar beklemek istemiyorum. Şu var kombiyi bazen çalıştırabiliyorum bazen çalıştıramıyorum alev eksik hatasından dolayı. 20 defa resetlesem de çalışmıyor, 2 gün sonra bir resetliyorum çalışıyor. Evde 20 metreye yakın petek var. Acaba teknik servis menüsünden yapmam gereken ayarları söyleyebilir misiniz ? Duş almak istiyorum yardım lütfen :D

• to iMMortalize kullanıcısına yanıt
    5p1 birinci ateşleme arızasında menüden yumuşak ateşleme değerini yükselttiğinizde arıza çözülüyor en azından bende çözüldü bazı arkadaşlarda da. Ama 501 alev eksşk arızası farklı. Ya servidin dediği gibi vapf bozulmuştur, ya çakmak çakmaz, ya da bacadan temiz hava alamadığından verir. Yani bu konuda parametrelerden yapılabşlecek bir müdehale yok şuan için.

• quote:

Orijinalden alıntı: to iMMortalize

quote:

quote:

hocam benim sıkıntım 501 alev eksik hatası. Servis 234 ile girilen menüden anlamıyor. İçini açtılar, gaz valfi bozuk gaz almıyor dediler ve yenisini sipariş verdiler -servise ara sıra çalıştığını bir türlü kabul ettiremedim-. Yeni parça gelene kadar beklemek istemiyorum. Şu var kombiyi bazen çalıştırabiliyorum bazen çalıştıramıyorum alev eksik hatasından dolayı. 20 defa resetlesem de çalışmıyor, 2 gün sonra bir resetliyorum çalışıyor. Evde 20 metreye yakın petek var. Acaba teknik servis menüsünden yapmam gereken ayarları söyleyebilir misiniz ? Duş almak istiyorum yardım lütfen :D

Bu arıza ile ilgili size özel mesaj attım ordakileri uygularsanız (bende çözüldü)

• halils2 H kullanıcısına yanıt
    TEŞEKKÜRLER HALİS BEY DIŞ ISI SENSÖRÜM YOK KONBİ 45 DERECEDE ÇALIŞIYOR SERVİS EN SON GİDERKEN MİN.PW AYARNI 30 YAPMIŞTI. İÇERİDEKİ ODA SENSÖR 24 DERECDE ODA ISISI 22.6 DERECE.... AUTO MODUNDA DAHA ÖNCE ÇALIŞIYORDU ODA SENSÖRÜNÜ DÜŞÜRDÜĞÜMDE KAZAN ISISI DÜŞÜYOR YÜKSELTİĞİMDE YÜKSELİYORDU.. AMA KAZAN POMPASI UYARISI VERMİYORDU... BİR SORUM DAHA OLACAK SISCAK SU AÇILDIĞINDA PETEKLER NEDEN SOĞUYOR TÜM MARKALAR İKİS BİRLİKTE ÇALIŞIRKEN ARİSTON ÇALIŞMIYOR MU BİLMİYORUM
  • kansuvar K kullanıcısına yanıt
    Pompa min 30 8 mt petekte yetersiz kalır ben 5 mt petekte min 50 de kullanıyorum. sizin muhtemelen min 50 70 arası olmalı diye düşünüyorum. denemeden net bir şey söylemek yanlış olur ama 50 nin altıda sirkülasyon yetmeyecektir. Oda set değeriniz de 24 iken oda ısınızın 22.6 da kalması kazan sıcaklığınızın yetersiz olduğu anlamına gelir. Ayrıca 24 derece oda sıcaklığı bana göre fazla evimde 1 yaşında çocuk olduğu halde 22.5 23 derecede kullanıyorum. Oda set değerinizi 23 derecelere çekip kazan sıcaklığınızı da 45 ten 47 48 derecelere çıkartırsanız eviniz ısındığında termostatınız kombiyi kapatıp dinlenecek tüketiminizde kısmen de olsa bir düşme olacaktır. Ocak ayında bu kombiyle 273 m3 gaz yaktım dış ısı ortalama yaklaşık olarak 4 5 derecelerde falandı. Ayrıca kombinin durduktan sonra sistemdeki sıcak suyu devir daim ettirebilme gibi bir özelliği de var. Benim bildiğim tüm tek pompalı kombiler duş alırken ısıma sistemini kapatır. Hem duş hem de ısıtma sistemini çalıştırabilmesi için 2 yanma odası 2 pompa olmalı ki suyu her 2 sisteme gönderebilsin. Yani bu konuda bu kombinin bir sıkıntısı yok içiniz rahat olsun.

• quote:

Pompa min 30 8 mt petekte yetersiz kalır ben 5 mt petekte min 50 de kullanıyorum. sizin muhtemelen min 50 70 arası olmalı diye düşünüyorum. denemeden net bir şey söylemek yanlış olur ama 50 nin altıda sirkülasyon yetmeyecektir. Oda set değeriniz de 24 iken oda ısınızın 22.6 da kalması kazan sıcaklığınızın yetersiz olduğu anlamına gelir. Ayrıca 24 derece oda sıcaklığı bana göre fazla evimde 1 yaşında çocuk olduğu halde 22.5 23 derecede kullanıyorum. Oda set değerinizi 23 derecelere çekip kazan sıcaklığınızı da 45 ten 47 48 derecelere çıkartırsanız eviniz ısındığında termostatınız kombiyi kapatıp dinlenecek tüketiminizde kısmen de olsa bir düşme olacaktır. Ocak ayında bu kombiyle 273 m3 gaz yaktım dış ısı ortalama yaklaşık olarak 4 5 derecelerde falandı. Ayrıca kombinin durduktan sonra sistemdeki sıcak suyu devir daim ettirebilme gibi bir özelliği de var. Benim bildiğim tüm tek pompalı kombiler duş alırken ısıma sistemini kapatır. Hem duş hem de ısıtma sistemini çalıştırabilmesi için 2 yanma odası 2 pompa olmalı ki suyu her 2 sisteme gönderebilsin. Yani bu konuda bu kombinin bir sıkıntısı yok içiniz rahat olsun.

bu min pompa seviyesini 20 lere kadar indirdim pompa uyarısı vermedi... ve halen kombi 2 saattir bir alev boyunda çalışıyor sürekli.... bu arada bu kombide bu bilgi önemli olmaya bilir min sıcaklığı 35 i min 20lere kadar indirme buldum servis ayarlarından....

• quote:

Orijinalden alıntı: murat23351

quote:

bu min pompa seviyesini 20 lere kadar indirdim pompa uyarısı vermedi... ve halen kombi 2 saattir bir alev boyunda çalışıyor sürekli.... bu arada bu kombide bu bilgi önemli olmaya bilir min sıcaklığı 35 i min 20lere kadar indirme buldum servis ayarlarından....

min 35i 20 ye indirmeyi hangi parametreden yaptınız bilmiyorum ben tüm parametreleri defalarca kontrol ettim böyle bir ayar bulamadım parametreyi paylaşırsanız sevinirim. Pompayı %20 de kullanıp kaç metre petekte kullandınız acaba? ben 5 mt petekte kombiyi 35 te de yaksam pompa % 20 de iken çok çok kısa sürede aşırı çalışma deyip duruyor. Isıtma sistemlerinde su akışı olmazsa veya yetersiz olursa girişten geçen su çıkışa göre çabuk ısınır yani bunu engellemek için sirkülasyonun yeterli olması gerekir. evimde mobil sistem döşeli bende toplam 7mt petek var bunun 5.2 mtsi aktif olarak kullanılıyor ve ev 23 derecelerde iken kombimi 37 lerde yakmak istediğimde pompa uyarısını çok çabuk alıyorum.

• quote:

min 35i 20 ye indirmeyi hangi parametreden yaptınız bilmiyorum ben tüm parametreleri defalarca kontrol ettim böyle bir ayar bulamadım parametreyi paylaşırsanız sevinirim. Pompayı %20 de kullanıp kaç metre petekte kullandınız acaba? ben 5 mt petekte kombiyi 35 te de yaksam pompa % 20 de iken çok çok kısa sürede aşırı çalışma deyip duruyor. Isıtma sistemlerinde su akışı olmazsa veya yetersiz olursa girişten geçen su çıkışa göre çabuk ısınır yani bunu engellemek için sirkülasyonun yeterli olması gerekir. evimde mobil sistem döşeli bende toplam 7mt petek var bunun 5.2 mtsi aktif olarak kullanılıyor ve ev 23 derecelerde iken kombimi 37 lerde yakmak istediğimde pompa uyarısını çok çabuk alıyorum.

halis hocam 4.2.0 parametresi olan bölge 1 sıcaklık aralığı 0 (düşük sıcaklık ) seçildiğinde min 20 max 45 e kadara set edebiliyorsunuz havaların normal olduğu zamanlarda bu 35 in altında yakmak gerektiğinde işe yarar.... min pompanın %20 den midir yoksa havaların iyi olmasından mıdır bilmiyorum günlük akşamları 42 gündüzleri de 40 ayarlı iken 6-7m3 oldu....

• murat23351 M kullanıcısına yanıt
    onceden ne kadar tuketiyordunuz ki?

• quote:

ama o zamanlar hava soğuktu şimdilerde hava sıcaklığı normal buralarda çok soğuklarda 11-12 m3 dü hiç bir ayar değiştirmeden 9-10 m3 kadar düştü min pompa %20 ve akşam 42 gündüz 40 da ise 6-7m3 oldu bunda dış hava sıcaklığında etkisi olduğu kanısındayım... buralarda havalar şimdiler iyi seyrediyor....
  • quote:

quote:

ama o zamanlar hava soğuktu şimdilerde hava sıcaklığı normal buralarda çok soğuklarda 11-12 m3 dü hiç bir ayar değiştirmeden 9-10 m3 kadar düştü min pompa %20 ve akşam 42 gündüz 40 da ise 6-7m3 oldu bunda dış hava sıcaklığında etkisi olduğu kanısındayım... buralarda havalar şimdiler iyi seyrediyor....

pompa kademesinin tuketime etkisi var. bendeki kombinin pompa kademesini 2ye dusurunce bir metrekupluk dusus oldu.

• quote:

quote:

quote:

pompa kademesinin tuketime etkisi var. bendeki kombinin pompa kademesini 2ye dusurunce bir metrekupluk dusus oldu.

Pompa kademesinin parametresi kaç ?? hangi menü altında ?

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.